Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.04.2020., 12:37   #2321
Quote:
frozensun kaže: Pogledaj post
Jel ti drago,napokon?
Naravno da je. Ipak je to nosonja. Iz okrilja anonimnosti, zaista velika i svima otvorena srca, prijatelj svakome kojem je potrebna bilo kakva pomoć. Uvijek spreman na koju ljudsku, toplu riječ. Ili barem koju u najboljoj namjeri naravno, pažljivo odmjerenu i točno ciljanu kritiku, kada ljudskost nije možda produktivna te i prilična. Lakše se spava, kada je nosati uvijek negdje u okrilju tame, u blizini.
Old 21.04.2020., 19:48   #2322
https://povijest.hr/jesteliznali/kac...m-u-povijesti/

Uopće se ne slažem da je ovo toliko glupo...

Ja sam ima sličnih situacija u autobusu. Dva puta sam zaspa u busu u nekim čudnim pozama pa se sav iskrivi. Jedan put sam pravo spavajući pao na zgodnu žensku i to stjuardesu Kad sam zaspa sjedalo do mene je bilo prazno, kad ono probudi se ja njenim grudima Trgne se ja i kažem ja njoj "ko si ti jeb", misleći da sam u svojoj sobi još

Ustaja sam u 4 ujutro, sezonski posao u zračnoj luci je to bio...
Nosonja_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2020., 23:39   #2323
Frozen, nije mi jasno kako te 12,5 mg Lepog tako ukomira da ne možeš funkcionirati. Ja uzimam 300 mg, plus još veliku količinu Risseta, Mirzatena i Normabela i funkcioniram normalno. Solidno spavam, a budim se u 5 ujutro radi posla. Malo jesam pospan ujutro ali nakon 10 minuta to prođe. Čak sam razmišljao da bih ga još digao na 400 mg jer se često budim po noći pa da to se malo korigira. Drži se Leponexa jer on je jedini koji pomaže. Ja sam probao apsolutno sve i najviše sam uspio spavati 2-3 sata, dok uz Leponex, vikendom kad ne radim, spavam i po 8 sati. Leponex je najbolji lijek, sam Bog ga je poslao
Old 22.04.2020., 19:01   #2324
Quote:
Sinoć sam pustio da vidim,oko 22:00 mi se prispalo,zijevam,umor,oči se polako sklapaju,legnem...ma kakvi neće san na oči....kakva je to jebena bolest da se tijelu mozgu spava a ne može zaspati...au p.m. mogu razumjeti da nekome se ne spava,pa kažu digni se iz kreveta radi nešto ej al meni se spava a ne mogu usniti....kakva je ovo bolest u vrazju mater...
Osim Leponexa s kojim spavaš, ali si koma preko dana, možda bi trebao uzimati AD koji djeluje na noradrenalinske receptore pa se možda ne bi osjećao ukomiran preko dana. Pitaj svog psihića da li bi smio ujutro uzimati Velafax.
Sretno.
Dvojba is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2020., 09:39   #2325
Noć pre ove samo okej spavao na 12.5 mg...radnje preko dana sam ponovio i jučer,sem što sam popio toplu čokoladu oko 5 sati i nisam se istuširao.
Oko 21:30 sam se osječao pospano,popio sam terapiju i ništa,budan,neću reći budan skroz ali skoro pa nikako nisam spavao.
Ne znam ne znam...i ev nervoze odmah,ispadaju stvari iz ruku,ljutnja na sebe,na sve oko sebe...
Ne razumijem tooo da mi se spava a ne mogu zaspati...pa šta je j..o ovo...
Mislim da je probano sve,sveeeeee,grozno se osjećam,umorno,polupijano,jutros gledam u sat vidim dvosliku...
Nisam se trebao upuštati i piti sedative ali sad je gotovo,al nisam imao izbora...mogu pojačati Leponeks na 25 mg ali to je onda sutradan komiranost cijeli dan...ali eto preksinoc me je fino uspavalo 12.5 mg i jučr sam bio realitvno okej,sem umora,bio sam jako umoran i ošamučen ali ne kao inače...
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2020., 12:19   #2326
Quote:
Mislim da mene podvijest muči neda mi spavati...na neki način me muči a ja ne mogu uticat na to...

Ovo nisam vidija, ovo je svakako pomak u razmišljanju

Podsvjest je misterija, svakako je imamo ali što je ona zapravo Što god bila ona sve bolje zna od svijesti pa nam šalje signale da nešto nije u redu. Ti signali su najčešće depresija i napadaji anksioznosti, a u tvom slučaju i kronična nesanica. Ako tako postavimo i prihvatimo stvari onda nesanica nije tvoj neprijatelj, ona ti nešto pokazuje. Što točno to ti moraš sam zaključiti!!! Kad to zaključiš onda triba napraviti korake da se riješi to što podsvjesti smeta...
Nosonja_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2020., 19:21   #2327
gde ima bolnica koja liječi insomniju,da me smjeste negde i proučavaju,ima li to negde??
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2020., 17:35   #2328
Zadnjih nekoliko tjedana navečer ne mogu zaspati koliko god da sam umorna. Ne pomaže ni Leponex od 100mg. Htjela bih probati nešto na biljnoj bazi, možete li mi nešto preporučiti?

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk
Silence. is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2020., 14:39   #2329
nemam problem s uspavljivanjem nego s buđenjem u tipa pola 6, 6 i onda nekakvo trganje između sna i jave do 7/8 kad ustajem. svakih 10 minuta se budim da vidim koliko je sati ( ?!), ali sam i dalje s pola mozga uspavana. i imam osjećaj da su prošli sati, i začudim se, kao, pa kako samo 10 minuta, i opet legnem.

jel to ide pod nesanicu i što učiniti?

edit: imam zapravo dojam da ne odspavam ni sat vremena u komadu, nego se trzam baš cijelu noć, ali zaboravim do ujutra. nisam sigurna u ovo.
vopros is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2020., 18:25   #2330
Što mislite o Kventiax lijeku, inače poznat pod nazivima Quetiapine, Seroquel? On je antipsihotik, ali ima i sedirajući učinak, mnogi kažu da jedino uz pomoć njega mogu zaspati, a drugi pak kažu da uopće nema sedirajući učinak na njih. Neki kažu da kad se prestane uzimati ovaj lijek kasnije je jako teško uopće zaspati bez njega?
auto182 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2020., 19:30   #2331
Quote:
auto182 kaže: Pogledaj post
Što mislite o Kventiax lijeku, inače poznat pod nazivima Quetiapine, Seroquel? On je antipsihotik, ali ima i sedirajući učinak, mnogi kažu da jedino uz pomoć njega mogu zaspati, a drugi pak kažu da uopće nema sedirajući učinak na njih. Neki kažu da kad se prestane uzimati ovaj lijek kasnije je jako teško uopće zaspati bez njega?
Dugorocno, manje stete si radis uzimajuci anksiolitik ili hipnotik za spavanje, nego da spavas na antipsihotiku... Mada da se razumijemo ni jedno ocito nije idealna opcija, al radje cu se krpat sanvalom, nego bit debelo prase na seroquelu...
Wolf1524 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2020., 19:40   #2332
Pio sam Diazepam, Nitrazepam, Zolpidem i nista od toga mi nije pomoglo da zaspim.
auto182 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2020., 08:36   #2333
Quote:
vopros kaže: Pogledaj post
nemam problem s uspavljivanjem nego s buđenjem u tipa pola 6, 6 i onda nekakvo trganje između sna i jave do 7/8 kad ustajem. svakih 10 minuta se budim da vidim koliko je sati ( ?!), ali sam i dalje s pola mozga uspavana. i imam osjećaj da su prošli sati, i začudim se, kao, pa kako samo 10 minuta, i opet legnem.

jel to ide pod nesanicu i što učiniti?
Kako se osjecas tijekom dana? Ako si neispavana, umorna, onda je nesanica.
Ako ti je ovo koliko odspavas ipak dovoljno da se preko dana osjecas dobro i funkcioniras ok, nije nesanica.

Prije se govorilo da je nesanica ako ne odspavas 7-8 sati u komadu, sada se gleda funkcioniranje preko dana.
mour1234 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.05.2020., 12:13   #2334
Cesto mi se desava da mi se prispava dok gledam neki film,ali cim ugasim komp i legnem mozak se razbudi i ne spava mi se uopste.Onda stavim slusalice i slusam tiho muziku dok ne prevarim mozak da se ponovo ugasi i onda nekako zaspem.Imam i lekove ali ih cuvam za crne dane jer mi doktor ne daje vise te lekove.
daksi990 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2020., 20:03   #2335
Quote:
Silence. kaže: Pogledaj post
Zadnjih nekoliko tjedana navečer ne mogu zaspati koliko god da sam umorna. Ne pomaže ni Leponex od 100mg. Htjela bih probati nešto na biljnoj bazi, možete li mi nešto preporučiti?

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk
Ako ti ne pomaže Leponex, neće niti biljna baza, budi sigurna u to. Uzmi 300-400 mg Leponexa. Ja uzmem 400 i zaspim, doduše teško, ali ipak nešto odspavam. Leponex je najbolji lijek.
Old 19.05.2020., 20:49   #2336
Quote:
tmarkulincic kaže: Pogledaj post
Ako ti ne pomaže Leponex, neće niti biljna baza, budi sigurna u to. Uzmi 300-400 mg Leponexa. Ja uzmem 400 i zaspim, doduše teško, ali ipak nešto odspavam. Leponex je najbolji lijek.
Zanimljivo da doša već do 400mg, a 200mg je preporučena doza, sadkoliko je to dobro
Nosonja_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2020., 22:18   #2337
Quote:
auto182 kaže: Pogledaj post
Ja sam ga pio, ali ne nužno za spavanje nego zbog psihoze. Počeo od 25MG i to me srušilo preko dana da sam MORAO ići spavati. Rekao psihijatru i stavio ga je navečer.

Sada sam na 400MG i ne osjećam apsolutno ništa. Moram popiti Ambien/Nitrazepam za spavanje uz hrpetinu Lorazepama. Mirzaten nije bio loš jedno vrijeme također, ali brzo sam se naviknuo.

Probao sam i Midazolam što se također koristi za anesteziju, ali kako imam ogromnu toleranciju na benzodiazepame (Sanval/Ambien isto), manje djeluju, i zapravo me razbude ako ništa drugo.

Kventiax/Q-pin/Quetiapine je definitivno bio najbolji u dozi od 100-200MG kada sam ga pio za spavanje. Znao sam da ću zaspati bez problema.
Ali se ne preporuča da se antipsihotici koriste za spavanje, koliko god ugodni oni bili. Osjećaj je kao da polako gubiš svijest i ne možeš se oduprijeti tome, kao da umireš, ali da je blissful. Naravno ako pokušaš išta raditi i oduprijeti se tome, osjećat ćeš se zatupljeno, nećeš moći normalno razmišljati i biti će ti zbrka u glavi.

Antipsihotici ne grade toleranciju kao benzodiazepami, i nemaju iste efekte ako se naglo prestanu koristiti. Dok kod benzodiazepama može doći do šoka, depersonalizacije/derealizacije/zastaja srca i slično, te je teže progurati kroz to nego kroz ovisnost o opijatima. Doslovno je kao pakao. Antipsihotici nemaju nikakav takav učinak, ali imaju dugoročni učinak na mozak, i tijekom godina postepeno se osjećaš sve više dum dum da se nekada ponekad ne možeš sjetiti osnovnih stvari.

Ako ćeš ih piti samo za spavanje dok ne popraviš bioritam i prebaciti se na druge lijekove, nećeš imati problema sa time.

Haldol je također dobar za spavanje od antipsihotika. Ali kažem, to se koristi za psihozu/šizofreniju/bi-polarni prvenstveno, dok u manjim dozama može poslužiti kao catalyst za spavanje.
Konoyo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2020., 22:40   #2338
Quote:
Nosonja_ kaže: Pogledaj post
Zanimljivo da doša već do 400mg, a 200mg je preporučena doza, sadkoliko je to dobro
Leponex ide do 900 mg.
Preporučena doza ne postoji, jer nekoga već 12,5 mg obori s nogu a netko je na 600 mg pa ga ni ne osjeti. Ja sam bio dugo vremena na 300 ali sam počeo slabije spavati pa sam digao na 400, sad je ok.
Old 27.05.2020., 20:17   #2339
Čitam Michael Jackson-u nisu pomogli oko insomnije,nije spavao godinama..i uplašio sam se...na kraju krajeva nisam siguran da li u ga oni ukomirali ili je sam sebe.
To je ono što ja kažem da farmakološko liječenje nesanice je jako opasno...
Ali sad za mene je kasno,gotovo je,sad definitivno znam kad prekinem sa lijekovima imam još goru nesanicu.
Leponeks me ubija,plačem često jer me baca u ta pijana stanja cijeli dan do uvečer 18.19 h kad počne da popušta..
Nešto sam priočitao neke simptome vezane za nedostatak REM sna u postovima o Michael Jackson-u i iste te simptome prepoznao kod sebe,a to je da često odlutam mislima,ni na šta se ne mogu skoncentrisati i zaboravnost...a ja sam pio jako dugo klonazepam pa nisam siguran da li s njime uopste ima te faze sna...
Uplašio sam se jer bojim se kad njemu nisu pomogli a slavan je,pa ko sam onda ja...
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2020., 20:20   #2340
Quote:
Konoyo kaže: Pogledaj post
Ja sam ga pio, ali ne nužno za spavanje nego zbog psihoze. Počeo od 25MG i to me srušilo preko dana da sam MORAO ići spavati. Rekao psihijatru i stavio ga je navečer.

Sada sam na 400MG i ne osjećam apsolutno ništa. Moram popiti Ambien/Nitrazepam za spavanje uz hrpetinu Lorazepama. Mirzaten nije bio loš jedno vrijeme također, ali brzo sam se naviknuo.

Probao sam i Midazolam što se također koristi za anesteziju, ali kako imam ogromnu toleranciju na benzodiazepame (Sanval/Ambien isto), manje djeluju, i zapravo me razbude ako ništa drugo.

Kventiax/Q-pin/Quetiapine je definitivno bio najbolji u dozi od 100-200MG kada sam ga pio za spavanje. Znao sam da ću zaspati bez problema.
Ali se ne preporuča da se antipsihotici koriste za spavanje, koliko god ugodni oni bili. Osjećaj je kao da polako gubiš svijest i ne možeš se oduprijeti tome, kao da umireš, ali da je blissful. Naravno ako pokušaš išta raditi i oduprijeti se tome, osjećat ćeš se zatupljeno, nećeš moći normalno razmišljati i biti će ti zbrka u glavi.

Antipsihotici ne grade toleranciju kao benzodiazepami, i nemaju iste efekte ako se naglo prestanu koristiti. Dok kod benzodiazepama može doći do šoka, depersonalizacije/derealizacije/zastaja srca i slično, te je teže progurati kroz to nego kroz ovisnost o opijatima. Doslovno je kao pakao. Antipsihotici nemaju nikakav takav učinak, ali imaju dugoročni učinak na mozak, i tijekom godina postepeno se osjećaš sve više dum dum da se nekada ponekad ne možeš sjetiti osnovnih stvari.

Ako ćeš ih piti samo za spavanje dok ne popraviš bioritam i prebaciti se na druge lijekove, nećeš imati problema sa time.

Haldol je također dobar za spavanje od antipsihotika. Ali kažem, to se koristi za psihozu/šizofreniju/bi-polarni prvenstveno, dok u manjim dozama može poslužiti kao catalyst za spavanje.
pa šta sad piješ za spavanje?
Mozes meni objasniti jer ja nemam ni psihozu ni šizofreniju ni epilepsiju a imam problema sa insomnijom kako to??
frozensun is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:24.