Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života. Podforumi: Vjenčanja, Rastave |
|
|
03.02.2025., 13:49
|
|
Psirena
Registracija: Sep 2023.
|
Ukrast nemreš nikoga tko ne želi biti ukraden.
Poželjeti smo ustanovili da se ne računa.
A što se tiče morala, morala sam 
|
|
|
03.02.2025., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
Coretja kaže:
|
Meni je jednom jedan velečasni rekao da to "poželjeti" u biblijskom rječniku zapravo znači poseksati se. Iz nekog razloga je ovako napisano valjda da bude pristojnije.
|
03.02.2025., 13:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
Coretja kaže:
|
To nije istina.
Ako nekog nonstop cimaš...
|
03.02.2025., 14:02
|
|
Psirena
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
To nije istina.
Ako nekog nonstop cimaš...
|
Ma naravno, kad nekog nonstop cimaš, taj mora pasti, nije on kriv, krivo je more.
Takvome prevareni mora oprostiti, a onog zlog cimaroša javno posramiti 
|
|
|
03.02.2025., 14:02
|
|
Alisa u zemlji čudesa
Registracija: Nov 2008.
|
Ružmarinko, Biblija je starosti otprilike 1200 - 1300 godina prije Krista, i u originalnom hebrejskom tektu to o preljubu je 7 zapovjed i glasi samo Ne učini preljuba!
Pa bi se odnosilo samo na ubračene. Što bi značilo da je krivnja na ubračenom, ne na drugoj strani.
A što se krađe tiče, nije stvar pa da se ukrade. Ljudi svojevoljno završe s nekim drugim, nije da ih oteo.
I tako to.
|
03.02.2025., 14:03
|
|
Psirena
|
Quote:
Panga kaže:
Meni je jednom jedan velečasni rekao da to "poželjeti" u biblijskom rječniku zapravo znači poseksati se. Iz nekog razloga je ovako napisano valjda da bude pristojnije.
|
Pa postoji mišlju, riječju, djelom i propustom.
Sve je pokriveno, da ne bude zabune.
|
|
|
03.02.2025., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2018.
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Kako nema?
7.i 9. Božja zapovjed
Ne ukradi
Ne poželi tuđeg ženidbenog druga
Odgovornost je uvijek na 2 osobe.
Ne možeš se miješati u tuđi život, a praviti se da nemaš ništa s tim.
|
Rosemary, pa ti si pravi romantik.
Ne mislim da nam je ženidbeni drug najvažnija osoba na svijetu. Trebao bi biti, ali...
Mnogi su razlozi zašto se netko ubračio, ne mora uvijek biti neka svemirska ljubav.
Što se tiče odgovornosti, odgovornost je prvenstveno na onom zauzetom.
Ako te tvoj muž neće prevariti sa mnom (jer ja to neću), naići će već neka druga, a u njemu će želja i dalje postojati.
Tko traži novinu, naći će je.
Osim toga, prevara je uvijek planirana, niz koraka do nje vodi, ne dogodi se da se spotakneš... jel...
Quote:
Jedan moj frend se zaljubio pa je rekao toj curi da se zaljubio u nju očekujući da se makne od njega budući da je zauzet., a da se sam nije znao maknuti.
Nije se maknula
|
Frend ti je kukavica.
Jadan, nije htio, bio je natjeran... 
Svašta odrasli ljudi traže kao izliku.
|
|
|
03.02.2025., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Quote:
Coeli kaže:
Zašto? Meni je uvijek draže da ljudi pokažu svoje karte, s takvima nikad problema, uvijek znaš na čemu si, za razliku od onih drugih koji se pretvaraju i rade ti iza leđa.
|
Možda netko i nije za otkrivanje svi karata? Ako je zamislio kako bi mu bilo lijepo sa njegovom ženom, nameće se logično pitanje: što je on još zamišljao sa njegovom ženom? To se jednostavno ne govori.
Quote:
Panga kaže:
A onda ćeš meni o vrijeđanju forumaša, a ovdje mi govoriš da pazim da ne općim spolno sa psom ili nekom drugom životinjom.
|
Gdje sam ja napisao tako što? Ali opreza nikad dosta pogotovo kad su osjećaji u pitanju. Zezamo se malo, nemoj biti na kraj srca.
Quote:
Panga kaže:
Samo na tvoje govno odgovaram svojim.
|
Nije lijepo dami tako što napisati. A nisi agresivan?
Meni ona ima lijepih upisa, mada je malo oštra u izričaju, ponekad. I pustite me sa tim psima više. Tko ti se uvrijedio oko pasa s njim (njom) i razračunaj.
Quote:
LaTiTeA kaže:
Aha, to?
Ne citam vijesti pa ne znam.
lastman, kako se to razgovaras??? 
Pa jebote, ruzno ti ako si to napisao.
|
Draga moja LTT, sve je to život. Jučer na kavi uzmem Dnovine i imam što i pročitati...silovanje životinja u nekom selu, mislim kod Broda  i kažu u nastavku.. .prema našim informacijama žrtve ovi zlodjela bili su: labradori, krmača, nerast, tele, kokoši i druge životinje?! 
Čak su neki dolazili u seks turizam i iz inozemstva. Pa još u članku navode onog bolesnika iz Zagreba što je pobjegao u Belgiju pa mu krimen otišao u zastaru. On je silovao svoje pse na način da im je u zamjenu za seks davao vodu i hranu? I mi ovdje pišemo da su ljigavci oni koji pogledaju drugu ženu pored svoje? Očigledno je jedno, širok je spektar ljigavosti.
P.S. možda je takav krut stav žena prema muževima i doveo do toga da nam "dični sinovi" završe sa krmačom, nerastom i psima? 
Netko mi je natuknuo da je i patka bila u igri? Sad stvarno više ne mogu, smiješno mi je previše. 
|
|
|
03.02.2025., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Kako ste nepoštene
I zanemarujete moć zavođenja
Odgovornost je na obje osobe.
Ali osoba koja "napada" zauzetog i gura se u njegov život sigurno nije bez odgovornosti
Quote:
Guns kaže:
Što se tiče odgovornosti, odgovornost je prvenstveno na onom zauzetom.
j
Svašta odrasli ljudi traže kao izliku.
|
Puno teorije i floskula, malo poznavanja stvarnog života koji je nešto drugo
P.S.
Nije valjda da toliko malo vjeruješ u sebe? Da je onom koji bi te htio svejedno koju bira?
Nije svejedno
|
03.02.2025., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Kako ste nepoštene
|
Vjerujem u pamet koja šlic drži zakopčanim  !
Ako ga već ljubav dovoljno ne drži.
|
|
|
03.02.2025., 14:14
|
|
Alisa u zemlji čudesa
|
Quote:
Panga kaže:
|
Krivo ti je rekao. Za seksualni odnos između muškarca i žene u Bibliji se koristi izraz 'poznati ženu'. Hebrejska riječ koja se često koristi u tom kontekstu je 'yada', što doslovno znači 'znati'. No u biblijskom kontekstu, taj izraz često ukazuje na dublje, intimno povezivanje koje uključuje seksualni odnos.
Primjerice, u Postanku 4:1, piše: 'Adam je poznavao svoju ženu Evu, te je ona zatrudnjela i rodila Kajina.' Dakle, riječ 'poznavao' koristi se za opis seksualnog odnosa između Adama i Eve.
No da, ima izgubljenih u prijevodu Biblije, namjerno ili slučajno, o tome bi se itekako dalo.
|
03.02.2025., 14:21
|
|
Alisa u zemlji čudesa
|
Quote:
lastman kaže:
Možda netko i nije za otkrivanje svi karata? Ako je zamislio kako bi mu bilo lijepo sa njegovom ženom, nameće se logično pitanje: što je on još zamišljao sa njegovom ženom? To se jednostavno ne govori.
|
Pa nek zamišlja što hoće, koga briga? Na koji način je time tebe uvrijedio? Ili nju?
Bi li te uvrijedilo da ti netko kaže i da ti je auto super i ako ga misliš prodat nek mu se javiš?
|
03.02.2025., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Kako ste nepoštene
Ali osoba koja "napada" zauzetog i gura se u njegov život sigurno nije bez odgovornosti.
Puno teorije i floskula, malo poznavanja stvarnog života koji je nešto drugo
P.S.
Nije valjda da toliko malo vjeruješ u sebe? Da je onom koji bi te htio svejedno koju bira?
Nije svejedno
|
Naravno da imaš likove koji samo žele okrenuti neku žensku, bitno im je da je likom i djelom čisto okej, voljna i željna.
Što se tiče napadanja...
To što neka žena doma ima pseto, a ne muža, drugi je par opanaka.
|
|
|
03.02.2025., 14:26
|
|
Alisa u zemlji čudesa
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Kako ste nepoštene
Ali osoba koja "napada" zauzetog i gura se u njegov život sigurno nije bez odgovornosti
|
A da, tako možeš okriviti i sve oglašivače svega na svijetu, jer su te zaveli pa si kupila što god već. Krajnje su neodgovorni, zar ne, što ne misle na tvoj novčanik.
Mislim, govorimo li mi o punoljetnim mentalno zdravim osobama ili o kome???
|
03.02.2025., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Kako inače nekog zavodiš, slobodnog?
Ako se osobi javljaš, šalješ poruke, ako si sveprisutna u njegovom životu , a uz to si barem prosječan komad zainteresirat ćeš prije ili kasnije frajera.
Čak i ako nemaš namjeru.
|
03.02.2025., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Coeli kaže:
Krivo ti je rekao. Za seksualni odnos između muškarca i žene u Bibliji se koristi izraz 'poznati ženu'. Hebrejska riječ koja se često koristi u tom kontekstu je 'yada', što doslovno znači 'znati'. No u biblijskom kontekstu, taj izraz često ukazuje na dublje, intimno povezivanje koje uključuje seksualni odnos.
Primjerice, u Postanku 4:1, piše: 'Adam je poznavao svoju ženu Evu, te je ona zatrudnjela i rodila Kajina.' Dakle, riječ 'poznavao' koristi se za opis seksualnog odnosa između Adama i Eve.
No da, ima izgubljenih u prijevodu Biblije, namjerno ili slučajno, o tome bi se itekako dalo.
|
Eto, nešto sam naučio.
|
03.02.2025., 14:29
|
|
Pijani keramičar
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
LaTiTeA kaže:
Mene isto malo iznenadio ovaj poziv-u-inbox, ali ajde... mozda su to njegova iskustva.
|
Vjerovala ili ne, nisu. Al znam za sasvim dovoljan broj upravo takvih iskustava. SIndrom spasioca je vrlo jak na ovim prostorima. Kao i njegov brat, spasi me od mene samoga.
Quote:
LaTiTeA kaže:
- nije forum za osjetljive.
|
Nije.
Quote:
Alaine Zanna kaže:
Slobodni muškarci koji ulaze u vezu sa udatim ženama
|
To je....jako rijetko, mislim. Baš....rijetkost. Sad bi napisao i zašto je tomu tako, al bi se cijela svita okomila ne mene siroče pa bolje da šutim. Uostalom, ne želim ljudima kvarit ionako usrani ponedjeljak.
Inače, slažem se sa Guns i Coeli; za svoj brak odgovoran si sam. Ne tvoj ljubavnik ili ljubavnica.
Quote:
Rosemary84 kaže:
Što mislite zašto je netko sa zauzetom osobom?
|
A što? Pa nije to (zapravo, u 21.stoljeću nerijetko i je al aj) kupnja auta da imaš x primjeraka koji ti se sviđaju pa ti biraj. Osoba ti se svidi. Jebi ga.
Quote:
lastman kaže:
P.S. možda je takav krut stav žena prema muževima i doveo do toga da nam "dični sinovi" završe sa krmačom, nerastom i psima? 
Netko mi je natuknuo da je i patka bila u igri? Sad stvarno više ne mogu, smiješno mi je previše. 
|
Da živim 1000 godina, nikad neću shvatit što je u iživljavanju bolesnih ljudi nad životinjama smiješno.
|
03.02.2025., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lastman kaže:
Nije lijepo dami tako što napisati. A nisi agresivan?
|
Sve prema zaslugama. Nisam.
Quote:
Meni ona ima lijepih upisa, mada je malo oštra u izričaju, ponekad.
|
Ima i meni, ali ovdje joj nisam odgovarao na takve.
Quote:
I pustite me sa tim psima više. Tko ti se uvrijedio oko pasa s njim (njom) i razračunaj.
|
Pa ti i Alaine ste se uvrijedili pa sam s vama to "razračunavao". Nitko drugi nije iz buhe radio slona.
|
03.02.2025., 14:30
|
|
umiljata
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Coretja kaže:
|
Baš...morala sam, nisam kriva 
|
|
|
03.02.2025., 14:38
|
|
Alisa u zemlji čudesa
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Kako inače nekog zavodiš, slobodnog?
Ako se osobi javljaš, šalješ poruke, ako si sveprisutna u njegovom životu , a uz to si barem prosječan komad zainteresirat ćeš prije ili kasnije frajera.
Čak i ako nemaš namjeru.
|
Zakon ponude i potražnje:
Ponudiš što imaš, druga strana kupuje ili ne kupuje.
Eto viš kako su sva životna pravila lijepo sinkronizorana sa samim životom takav kakav jest.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:30.
|
|
|
|