Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
27.10.2015., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
Dokultis kaže:
Ako se sve odigra kako je davor_du pisao, bar će dužnici imati prema kome usmjeriti svoj bijes i nezadovoljstvo.
|
Pa to je, izgleda, i jedina svrha plasiranja ovakvih (dez)informacija.
|
|
|
27.10.2015., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
Dokultis kaže:
Davor_du samo nas ti nastavi obavještavati o novim informacijama.
Michek, ne znam šta te smeta to što davor_du iznosi informacije koje je dobio, a bitne su za UF i dužnike u chf?
Po meni je gore da ih prešuti.
Ako se sve odigra kako je davor_du pisao, bar će dužnici imati prema kome usmjeriti svoj bijes i nezadovoljstvo.
|
ne smeta me davor, više me iritira taj njegov ministar...... pametuje i sve zna i dila informacijama.....a sve rekla kazala...... dobri smo mi još kakvi su nam ministri. nije ništa osobno, možda je ljudski gledano čovjek ok, ali kao ministar jednostavno se uklopio u sustav i radi što i svi drugi.....ništa..... sve u prošlom svršenom vremenu. nečemo se mi kruha najesti od takvih ministara, ni frankaši ni itko...to je poanta moje kritike.
|
|
|
27.10.2015., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Davore_du - imaš još jednu podršku. Moramo biti spremni na što više scenarija.
|
|
|
27.10.2015., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
JTB kaže:
Propustio si moju poantu o "hladnom tusu". Kako novinari uspijevaju napuhati od odgovora "dobit cete u zakonskom roku" do "hladan tus", "duznici u panici", "banke pokusavaju izbjeci konverziju"? Normalno da pokusavaju ako im se ne svidja, ali, gdje je problem u "dobit cete u zakonskom roku"? Zar je problem pricekati par tjedana od poziva za provjeru kontakt informacija do primitka neceg konkretnog? Nego se zove drugi dan pa je "hladan tus". Teske gluposti, histerije i amaterizam po novinama.
A ova tvoja tri dana.. a gle.. ne ide to tako sa ozbiljnim stvarima. Prvo netko napravi dizajn, pa se implementira, sto mozda traje tri dana, makar sumnjam, ali onda treba malo i provjeriti da li sve stima, zar ne? Inace ako web kalkulator pokaze jedan rezulat, a ono sto duznik dobije u pismu pa i marginalno drugaciji bilo bi problema. Ovo tri dana je ho-ruk pristup i popravljat cemo stetu poslije. Mislim nije tako netipicno za podneblje, ali banke su, valjda barem dijelom, pokupile i neke profesionalnije i ozbiljnije metode.
|
Nije problem samo banke ocito odugovlace. Kazem ajmo uzeti da se bankama zakon isplati i da su ga jedva cekale. Do pocetka primjene bi napravili rjesenje. Do 7.10 bi ga u najgorem slucaju testirali. Zatim bi napravili konverziju i sve najkasnije do 15. 15 bi poceli printati i slati recimo abecednim redom tako da bi vec 16 avdici avejici bilici carevici imali konverziju. Ovo su rokovi ajmo odugovlaciti. A ovako ocekuju odgodu primjene zakona.
|
|
|
27.10.2015., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
STIB kaže:
|
Da li su ili nisu (dez)informacije to će vrijeme pokazati. Nadam se da je u krivu ali kako kažu, budemo vidjeli.
|
|
|
27.10.2015., 11:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
Dokultis kaže:
Da li su ili nisu (dez)informacije to će vrijeme pokazati. Nadam se da je u krivu ali kako kažu, budemo vidjeli.
|
i ja se nadam da je u krivu...... i on se vjerojatno tome nada..... 
|
|
|
27.10.2015., 11:57
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
davor_du kaže:
Nije problem samo banke ocito odugovlace. Kazem ajmo uzeti da se bankama zakon isplati i da su ga jedva cekale. Do pocetka primjene bi napravili rjesenje. Do 7.10 bi ga u najgorem slucaju testirali. Zatim bi napravili konverziju i sve najkasnije do 15. 15 bi poceli printati i slati recimo abecednim redom tako da bi vec 16 avdici avejici bilici carevici imali konverziju. Ovo su rokovi ajmo odugovlaciti. A ovako ocekuju odgodu primjene zakona.
|
Kada bi bilo tako, bilo bi super.
Istina je da su 100% sigurne da zakon pada ili se odgađa, što implicira da je u pitanju državni udar.
|
|
|
27.10.2015., 12:03
|
|
jetra na mukama
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
davor_du kaže:
|
Možemo i prebaciti na drugu stranu, zašto im je ostavljen toliki rok? Informatički se to relativno brzo sredi, posao je relativno banalan i tu si potpuno u pravu. Cijeli način donošenja zakona, Lalovčev križarski rat protiv banaka u medijima kao nekad Linić protiv trgovaca, vrijeme donošenja i rok za primjenu vuče na čisti PR za izbore, neostvariv u praksi.
|
27.10.2015., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
45 dana je prevelik rok za takav posao? Smijesno.. vi bi stvarno za tjedan-dva da se sve izracuna i dostavi. I jos bi duznici da im se dostave podaci, i web kalkulatori, da sami provjeravaju izracun.
Pretpostavljam da su radili provjeru kontakt informacija samo da stvore privid da nesto rade?
A stvar jasna kao dan.. traze ocjenu ustavnosti, nadaju se obustavi, ali se paralelno pripremaju i koji tocno bi bio razlog da prica krene prije roka? Koji interes ili motivacija?
|
|
|
27.10.2015., 12:14
|
|
The Dude
Registracija: Aug 2015.
|
Umjesto niškoristi rasprava o tome tko je što rekao i što je informacija a što dezinformacija bilo bi bolje da se piše o tome što bi trebalo napraviti ukoliko zakon padne.
Po mom skromnom mišljenju trebalo bi kolektivno ići tužbom (tužbama) za ništetnost. 
|
|
|
27.10.2015., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
TheBigLebowski kaže:
Umjesto niškoristi rasprava o tome tko je što rekao i što je informacija a što dezinformacija bilo bi bolje da se piše o tome što bi trebalo napraviti ukoliko zakon padne.
Po mom skromnom mišljenju trebalo bi kolektivno ići tužbom (tužbama) za ništetnost. 
|
Pa naravno - onda zbilja ne znam što bi ljude moglo odgovoriti od masovnih tužbi. Jedino lijenost možda ili letargija.
|
|
|
27.10.2015., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
zgubydan kaže:
Predsjednica nije nadležna za nijedan prijedlog glede problema dužnika s kreditima u švicarskim francima, pa je lako mogla "prihvatiti" sve što traže.
Ako su frankaši već došli na kavicu i rukovanje, sigurno im neće gurati prst u oko.
|
Kvočka.
|
|
|
27.10.2015., 12:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Evo maloprije bio u banci s likom koji radi na kreditima kojega sam već spominjao.
Znači radi se o Zabi i on kaže da službenih informacija nema da se ćeka US i izbori da prođu,pa će tek onda dalje.
Kaže da čak i edukacije po pitanju konverzije koje su trebali imati ništa za sada.
No koliko je njemu poznato da oni imaju sve spremno za konverziju i da to neće se slati ni riješavati prije 14.11.
Tako da je njima 45 dana itekako dosta da obave sve izračune.
Razumijem ja dijelom i banke što bi one žurile kada imaju ispred sebe izbore i US da odluči.
Tako da je gotovo sigurno da će sve banke čekati do 14.11.
Zadnje uređivanje khans : 27.10.2015. at 12:43.
|
|
|
27.10.2015., 12:31
|
|
The Dude
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
slaninica kaže:
Pa naravno - onda zbilja ne znam što bi ljude moglo odgovoriti od masovnih tužbi. Jedino lijenost možda ili letargija.
|
Čuj, to košta.... a mnogima je to nažalost problem. Takvima bi trebala pomoći udruga. A kad sam već kod udruge, ima li tko info da li je bila skupština jučer i da li je izabrano novo vodstvo? Ludi splićo? Anyone?
Quote:
khans kaže:
|
Možda i prije. Jer ukoliko pobijedi bankoljubna koalicija banxteri mogu odmah početi slaviti.
A što se tiče predsjednice..... Pih, pa tko nju uopće više doživljava. 
|
|
|
27.10.2015., 12:51
|
|
Memento vivere
|
Quote:
banderas kaže:
Možemo i prebaciti na drugu stranu, zašto im je ostavljen toliki rok? Informatički se to relativno brzo sredi, posao je relativno banalan i tu si potpuno u pravu. Cijeli način donošenja zakona, Lalovčev križarski rat protiv banaka u medijima kao nekad Linić protiv trgovaca, vrijeme donošenja i rok za primjenu vuče na čisti PR za izbore, neostvariv u praksi.
|
Istina, tako izgleda... ako je nenamjerno onda je amaterski odrađeno...
|
|
|
27.10.2015., 12:53
|
|
Memento vivere
|
Quote:
JTB kaže:
45 dana je prevelik rok za takav posao? Smijesno.. vi bi stvarno za tjedan-dva da se sve izracuna i dostavi. I jos bi duznici da im se dostave podaci, i web kalkulatori, da sami provjeravaju izracun.
Pretpostavljam da su radili provjeru kontakt informacija samo da stvore privid da nesto rade?
A stvar jasna kao dan.. traze ocjenu ustavnosti, nadaju se obustavi, ali se paralelno pripremaju i koji tocno bi bio razlog da prica krene prije roka? Koji interes ili motivacija?
|
To je laž. Hypo se pripremala, pozvala je službenice na obuku, i dogovorila rad subotom u zatvorenim poslovnica.
Nakon Prkinih intervencija, službenice su dobile obavijest da nema rada subotom do daljnjega.
|
|
|
27.10.2015., 12:54
|
|
Memento vivere
|
Quote:
slaninica kaže:
|
U rh te seljačine pošalju u k... a fini ljudi ti kažu "tuži me".
Rezultat je isti.
|
|
|
27.10.2015., 12:56
|
|
Memento vivere
|
Quote:
khans kaže:
Evo maloprije bio u banci s likom koji radi na kreditima kojega sam već spominjao.
Znači radi se o Zabi i on kaže da službenih informacija nema da se ćeka US i izbori da prođu,pa će tek onda dalje.
Kaže da čak i edukacije po pitanju konverzije koje su trebali imati ništa za sada.
No koliko je njemu poznato da oni imaju sve spremno za konverziju i da to neće se slati ni riješavati prije 14.11.
Tako da je njima 45 dana itekako dosta da obave sve izračune.
Razumijem ja dijelom i banke što bi one žurile kada imaju ispred sebe izbore i US da odluči.
|
Dovoljan je to dokaz da od izbora ovisi odluka ustavnog suda. Dovoljno za proglašenje veleizdaje. Samo da se ljudi trenutak odljepe od bb i inih lobotomija.
|
|
|
27.10.2015., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
STIB kaže:
|
Vrijeme će pokazati.
|
|
|
27.10.2015., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2004.
|
Jel uopće poznata točna metodologija izračuna, tj kamata na eure za svaku banku i svaki datum, metoda ukamaćivanja itd..?
Da svatko sa znanjem, papirom i kalkulatorm može izračunati razliku.
Kamata se dogovara, npr zaposlenici dobrih firmi su imali nižu kamatu jer su manje rizični.
Ljudi sa velikom imovinom i malim dugom su isto mogli dobiti nižu kamatu.
Ljudi s pozadinskim jamstvom inozemne imovine, isto dosta niža kamata.
Promjena novčanog toka i visine dohotka, kamata može ići gore i dole.
To i jest smisao promijenjive kamatne stope, da razni dužnici imaju razne visine kamata, od slučaja do slučaja, ali i u vremenu kako im se kredibinost mijenja...
Nekak imam osjećaj da se zaobilazi najlogičnije rješenje - prezaduženost se rješava razduživanjem. Recimo, balon kreditom u francima kojim se zadužuje kad je franak jak i rata bitno veća od početne, a razdužuje kad je slab ili na kraju otplate, koji i ne mora biti kraj ako se opet uzme kredit u francima za preostali iznos.
To je austrijsko rješenje.
Zadnje uređivanje zgubydan : 27.10.2015. at 14:03.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:37.
|
|
|
|