Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.06.2022., 21:45   #221
Quote:
Zyklon kaže: Pogledaj post
Moje pitanje glas.. Koliko je Theter 'sigurno' utociste za cuvanje akumulirane vrijednosti s obzirom na nedavnu situaciju sa Lunom i aktualne turbulencije na crypto trzistu? Plan mi je sljedecu jesen/zimu vecinu Thetera opet vratiti u BTC ili cak i ranije ako padne ispod 10k. Da li je eventualno USDC 'sigurnije' rjesenje za cuvanje vrijednosti?
Moj bi savjet bio sto prije van, USDT je jako sumnjiva prica i nitko zaista ne zna s koliko je stvarnih novaca sav taj Tether backupan.

USDC je puno sigurnija opcija prvo jer iza njega stoji BlackRock, i mislim da USDC propadne nebi postojao vise kripto.
Cratos is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 21:48   #222
Quote:
Willson kaže: Pogledaj post
samo naprijed, ova barijera je pala, sada slijede 13k-15 k ,a ako to poklope ide 7k-9 k---ovo je danas strašno za gledati BTC pao za 19 % ko lepuška sa kukuruza na vjetru,,,
Kako ide silazno ti samo lupetaš niže brojke

Quote:
Zyklon kaže: Pogledaj post
Plan mi je sljedecu jesen/zimu vecinu Thetera opet vratiti u BTC ili cak i ranije ako padne ispod 10k. Da li je eventualno USDC 'sigurnije' rjesenje za cuvanje vrijednosti?
USDC je svako bolji od USDT, imaš hrpe članaka na tu temu pa da ih ja sad ne linkam, pronađi ih sam

Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Ali to vas nije briga jer se vama jebe za druge.
Sreća imamo tebe koji se brineš za druge
MEP is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 21:53   #223
Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post
Super za njih. Netko dionice, netko kriptovalute, netko zlato, netko stanove, netko kuće.

Koliko sam u plusu od kad sam poceo voditi razno razne diskusije tu na forumu....tesko je vise pamtiti sve te skeptike koji su dosli i nakon nekog vremena nestali sa teme.

To je u potpunosti točno. Tlak i zdravlje su najebali 2014. Od tada sam hladan ko špricer na bear market. Kupim kad imam viška, i uživam. Živsi su kao i mišići....treba ih trenirati. Ja sam prošao svoj trening.

Ni ja. Evo, mogu reći za sebe, NISAM većinu "izvukao" i prebacio u nekretnine. Većina moje vrijednosti je i dalje u BTC-u.
Kad je sa 1200 pao na 200, nije bilo ugodno gledati i živjeti sa planom da ne planiraš prodati, niti kad je pao sa 20000 na 3000. Prvi puta je bilo trganje živaca, drugi puta je bilo neugodno, sada je već smiješno.

Ne znam od kuda ikome ideja da kriptaši prebacuju većinu vrijednosti u nekretnine. Oni jako veliki za koje znam, ne samo da ne prodaju, već akumuliraju još i više. Možda se dolazi do tog mišljenja u razgovoru sa nocoinerima. Evo, primjer, pita me netko od familije "koliko Bitcoina imaš". Pita me, jer sam ih sve maltretirao još 2013. da kupe. Nitko nije. Ja mu kažem neku brojku u Bitcoinu (ne cijelu, jer niti moja vlastita djeca ne znaju koliko točno BTC-a imam) i oni me gledaju ko telad. Kad kažem što sam kupio, i da mi je još ostalo, onda tek shvate. Naravno, kad njih netko pita, oni ne kažu koliko Bitcoina, već nekretnine i fizičke pizdarije. Što se moje familije tiče, ja imam "nešto" BTC-a i x stvari, ne zato jer sam im tako rekao, već zato jer su to oni tako sebi zaključili u glavi. Ova prva stvar, nebitna, ovo drugo, jako bitno. Meni smješno, al šta ću, familija...krv...nemreš im zamjerit baš previše. Više sami sebi zamjeraju kad se sjete 12. mjeseca 2013. i svega sa čime sam im dosađivao. Sada se tješe, "jer je pao" i "jao kako si ti to izdržao".
To je samo moje nagađanje, ali vjerojatno nisam daleko od istine.

Jednostavno sumnjam da "ona tko vjeruje u kripto" "prebacuje kripto u ovo ili ono". On samo koristi kripto da si podigne kvalitetu života, ali sam siguran i dalje ostavlja ozbiljan postotak u kriptu.
Evo jedno pitanje. Ako si već jako dugo u kriptu i vidio si više ciklusa bulla i beara zasto nisi prodavao u bullu i ponovno kupovao u bearu jer bi tako imao poprilicno više BTC-a nego da samo dokupujes i holdas. Naravno ne mislim da gadjas vrh i dno nego cisto klasicna prica kupi jeftino prodaj skupo i to ponovljaj svaki ciklus.
Jusernejm is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 22:15   #224
Quote:
Grimble Gromble kaže: Pogledaj post
Pričali ste da u bearu forum postane ugodan za čitati jer po inerciji odstrani svakakve padobrance, jesu to ove mentalne gimnastike možda?
Nije tako lako

Sad je redaljka dok ide dole i festival naslađivanja skupilo se emocija svakakvih dok su gledali kao bitcoin ide 20x a šitcoins 100x+.

Ne zaboravi ni ove šta nisu skeptici ali su u bear euforiji (jer su mjesecima u pravu) pa samo produžuju targets dole i na kraju ne kupe ništa (kao šta ekipa u bull euforiji stalno daje novi top target i nikada ne proda).

Pa kad se svi umore i odu trebaju novi šhitcoin entuzijasti izgubiti volju za kupovanjem dipova, pa tek onda mrtvilo.

Mislim da je rane 2019 bilo 1 post tjedno na forumu
Kolega Kucilo plače o Arku da stvar bude gora

Quote:
Jusernejm kaže: Pogledaj post
Evo jedno pitanje. Ako si već jako dugo u kriptu i vidio si više ciklusa bulla i beara zasto nisi prodavao u bullu i ponovno kupovao u bearu jer bi tako imao poprilicno više BTC-a nego da samo dokupujes i holdas. Naravno ne mislim da gadjas vrh i dno nego cisto klasicna prica kupi jeftino prodaj skupo i to ponovljaj svaki ciklus.
Jer ti znaš šta je otprilike top i bottom i bull/bear kao general poslje bitke.
Prosla godine 4mj crash i V shape recovery u novi ath je najbolji primjer masakra "otprilike top i bottom" callera.
Shannanigans is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 22:23   #225
Quote:
Zato jer sam TA počeo učiti tek prije par mjeseci, a bez znanja nagađati gdje je vrh a gdje dno je isto kao i igrati ruski rulet, ali umjesto toga da imaš 5 ćoraka i 1 pravi metak, imaš 1 ćorak i 5 pravih.
Svi moji prijatelji i poznanici koji su gađali vrhove i dna, su nakon jednog ciklusa ostali bez 50%+ svog Bitcoina.
To što sam ja vidio i bullova i bearova, ne znači da mogu predvidjeti kada je vrijeme za "kupiti jeftino" i "prodati skupo". Gledao sam ja i balet, pa se ne smatram baletanom
Znati nešto o Bitcoinu (tehnička strana, blokovi, propagacija, decentraliziranost itd.) i znati trgovati Bitcoinom, nemaju nikakve veze jedno s drugim. Jedno ne garantira drugo niti obrnuto. Nema šanse da bi većinu svoje vrijednosti stavljao na kocku na taj način.

Uz sve to, jedna od stvari za koje koristim Bitcoin je dugotrajno čuvanje vrijednosti. Prodaja i kupnja sa tim dijelom bi poništila tu svrhu.

Postoji dio Bitcoina kojeg sam odvojio za rad sa šitarama, postoji dio koji sam odvojio i kupio neke dionice, postoji dio kojeg ću odvojiti i trgovati s njim na bazi naučenog, ali će većina i dalje ostati u Bitcoinu.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 22:25   #226
Quote:
Pričali ste da u bearu forum postane ugodan za čitati jer po inerciji odstrani svakakve padobrance, jesu to ove mentalne gimnastike možda?
Meni je sada daleko ugodnije nego što je bilo prije. Sada barem ne slušamo gluposti o šitarama, već smo laserski fokusirani na "PROPALO JE! BJEŽI!!!!111"
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 22:27   #227
Quote:
Zato jer sam TA počeo učiti tek prije par mjeseci, a bez znanja nagađati gdje je vrh a gdje dno je isto kao i igrati ruski rulet, ali umjesto toga da imaš 5 ćoraka i 1 pravi metak, imaš 1 ćorak i 5 pravih.
Svi moji prijatelji i poznanici koji su gađali vrhove i dna, su nakon jednog ciklusa ostali bez 50%+ svog Bitcoina.
To što sam ja vidio i bullova i bearova, ne znači da mogu predvidjeti kada je vrijeme za "kupiti jeftino" i "prodati skupo". Gledao sam ja i balet, pa se ne smatram baletanom
Znati nešto o Bitcoinu (tehnička strana, blokovi, propagacija, decentraliziranost itd.) i znati trgovati Bitcoinom, nemaju nikakve veze jedno s drugim. Jedno ne garantira drugo niti obrnuto. Nema šanse da bi većinu svoje vrijednosti stavljao na kocku na taj način.

Uz sve to, jedna od stvari za koje koristim Bitcoin je dugotrajno čuvanje vrijednosti. Prodaja i kupnja sa tim dijelom bi poništila tu svrhu.

Postoji dio Bitcoina kojeg sam odvojio za rad sa šitarama, postoji dio koji sam odvojio i kupio neke dionice, postoji dio kojeg ću odvojiti i trgovati s njim na bazi naučenog, ali će većina i dalje ostati u Bitcoinu.
I sa "znanjem" je uzaludno traziti top i bottom jer TA znanje ne postoji.

Ali tko sam ja da ti govorim da uzaludno trosis svoje dragocjeno vrijeme uceci u astrologiji zvanoj TA.
Old 13.06.2022., 22:34   #228
Quote:
Meni je sada daleko ugodnije nego što je bilo prije. Sada barem ne slušamo gluposti o šitarama, već smo laserski fokusirani na "PROPALO JE! BJEŽI!!!!111"
Ma zato sam i napisao ne gadjati vrh i dno nego ako znas da ce kad tad doci bear market prodati u nekom trenutku kad vidis da je BTC cijena dosta narasla. Ja sam kupio BTC pocetkom 2017. i nisam prodao u proslom bull-u i doživio taj krah 2018. Medjutim kad je došao ovaj bull prodao sam u jednom trenutku jer me bilo strah da mi se ne desi opet ista situacija. Prodao sam kad je BTC bio oko 35k iako sam prodao prerano, ali tko može znati gdje je vrh. Naravno mislim opet kupiti.
Jusernejm is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 22:49   #229
Quote:
JesterRace kaže: Pogledaj post
I sa "znanjem" je uzaludno traziti top i bottom jer TA znanje ne postoji.

Ali tko sam ja da ti govorim da uzaludno trosis svoje dragocjeno vrijeme uceci u astrologiji zvanoj TA.
Činjenica je da TA nije egzaktna znanost, ali je itekako korisna za planiranje strategije.
I u pravu si, neće ti TA reći gdje je top ili bottom, ali iz nje se npr može zaključiti kada bi bilo pametno izaći iz pozicije i pričekati razvoj situacije.
NewOrder is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 23:10   #230
To je pametna ideja, nitko ne moze znati bottom niti top icega i ici nagađati i riskirati akumulirano bi bilo stvarno hazarderstvo.

Ljudi iz moje okoline su vecim djelom izvan crypta koliko ja znam, dakle ocito sam onda donjeo zakljucak na temelju limitiranih informacija iz krugova ljudi di se ja krecem, i po onom sto su mi oni rekli. Mislim da vecina investirala dobar dio ili vecinu u nekretnine.

Ali ovaj dio mi nije jasan, sigurno postoje ljudi koji smatraju da su propustili priliku i ljuti su i ljubomorni, to je normalna zivotna reakcija(vecinom bliski ljudi) ne random ljudi. Ja ne vidim kakve bi ja koristi imao od uzivanja u padu crypto marketa , mazohist nisam, imam crypto asseta , pada i meni, imaju i moji prijatelji, pada i njima. Nisam shortao nista. Ja ne dobivam nista u brisanju bogatstva drugih ljudi i iz toga ne izvlacim nikakvu unutarnju satisfakciju.

Rekao sam zasto ja ne vjerujem osobno u to, niti shvacam, hocu li investirati u nesto u buducnost, postoji mogucnost, nikad ne novac koji mi predstavlja veliki % osobne vrijednosti.

Problem je sto se svaka diskusija pretvori u bilo cemu u zivotu u neko klansko ratovanje, pa si uvijek u nekome sukobu, ako kazes nesto suprotno ocekivanjima druge grupe , tako je u svemu.
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 23:42   #231
Quote:
Zanimljivo da je danas i BTC dominance u padu i to kad je market cap cijelog tržišta pao ispod $1T.
ovo je i meni dosta zanimljivo. danas je baš palo.

ima li netko logično objašnjenje?
DaKid is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 23:46   #232
Quote:
BobHurly kaže: Pogledaj post
Ja ne vidim kakve bi ja koristi imao od uzivanja u padu crypto marketa , .
Kada bi poznavao TA (ne kažem da ja znam, ali pokušavam nešto naučiti), mogao bi prepoznati promjenu trenda i rasprodati dok je btc bio recimo 40-50k. Onda te ovakav pad ne bi zabrinjavao nego čak i veselio jer bi svaki ovakav dip doživljavao kao popust i priliku da se pripremiš za slijedeći bull run
NewOrder is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2022., 23:50   #233
Quote:
NewOrder kaže: Pogledaj post
Kada bi poznavao TA (ne kažem da ja znam, ali pokušavam nešto naučiti), mogao bi prepoznati promjenu trenda i rasprodati dok je btc bio recimo 40-50k. Onda te ovakav pad ne bi zabrinjavao nego čak i veselio jer bi svaki ovakav dip doživljavao kao popust i priliku da se pripremiš za slijedeći bull run
iskreno kada bi bio u tome, vise bi drzao vrijednost, nego se bavio tehnickom analizom pretpostavljam, jer upitno je koliko tocno moze predvidjeti trziste.

Mozda netko i moze, ali taj sigurno nisam ja, dakle iluzorno bi bilo ocekivati da tu mogu profitirati.

Moj jedini nacin je dio manji investirati u projekt ili nesto sto smatram da ima buduci potencijal (a to smatram je vecinom savjet od nekoga bliskog prijatelja) , tako sam se nasao u crypto svijetu, savjetom i investicijom u ICO i mining ethera.

Ne znam nekako se ne veselim dipovima, iz moje perspektive , ali svaka cast onima koji se vesele i gledaju na to kao na odlicno vrijeme za akumulirati vise
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:00   #234
Quote:
BobHurly kaže: Pogledaj post
iskreno kada bi bio u tome, vise bi drzao vrijednost, nego se bavio tehnickom analizom pretpostavljam, jer upitno je koliko tocno moze predvidjeti trziste.

Mozda netko i moze, ali taj sigurno nisam ja, dakle iluzorno bi bilo ocekivati da tu mogu profitirati.

Moj jedini nacin je dio manji investirati u projekt ili nesto sto smatram da ima buduci potencijal (a to smatram je vecinom savjet od nekoga bliskog prijatelja)
Za dnevno trgovanje već moraš biti maher. ALi za ulaz/izlaz u nekom duljem vremenskom periodu stvarno ne treba puno znanja, dovoljno je upoznati se s osnovama.
No, TA je lakši dio posla. Teži dio je filtrirati šumove, a najteže je izbaciti emocije. Jer emocije, nagon ili što već te tjeraju da kupuješ kada vidiš da je nešto naraslo, a iz straha prodaješ kada vidiš da je palo. A zapravo treba raditi obrnuto (ako je u skladu s TA, naravno).
NewOrder is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:20   #235
Quote:
samo naprijed, ova barijera je pala, sada slijede 13k-15 k ,a ako to poklope ide 7k-9 k---ovo je danas strašno za gledati BTC pao za 19 % ko lepuška sa kukuruza na vjetru,,,
Hmmm, ok si generalno pogadjao u zadnjih 7-8 mjeseci, ali nekako mi se cini da samo stalno pomices taj "worst case scenarij" na dolje - tak ne bus pogodio dno

Quote:
Ne znam tocno stjepanov mindset, ali mogao bi razumjeti tako nesto kada se pocelo 2013 (i dokupljivao kroz godine). Tu se i na 20k radi o visestrukim dobicima...

Mi koji smo poceli na znacajno visim razinama (disclaimer, nemam niti jednog coina trenutacno, osim malo brzog trejdanja, od 12. mjeseca u "keshu") moramo imati drugacije perspektive...
z_k is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:25   #236
Quote:
... iako sam prodao prerano, ali tko može znati gdje je vrh. Naravno mislim opet kupiti.
I tu ti je odgovor.
Da sam ja prodao na 35, i gledao ga kako raste na 40, pa 45, pa 50, pa 55, vjerojatno bi si pucao u koljeno. Pitanje je da li bi izdržao da ne kupim ponovo (kao što moji prijatelji nisu) i popušim dobar dio imovine.
To bi za mene bilo neopisivo neodgovorno kockanje. Za mene.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:26   #237
Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Jer dioničko tržipte je ništa drugo nego legalna pljačka.
nema niti jedan posto sumnje da tebi treba pomoc
stegaNo1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:28   #238
Quote:
z_k kaže: Pogledaj post
Hmmm, ok si generalno pogadjao u zadnjih 7-8 mjeseci, ali nekako mi se cini da samo stalno pomices taj "worst case scenarij" na dolje - tak ne bus pogodio dno

Ne znam tocno stjepanov mindset, ali mogao bi razumjeti tako nesto kada se pocelo 2013 (i dokupljivao kroz godine). Tu se i na 20k radi o visestrukim dobicima...

Mi koji smo poceli na znacajno visim razinama (disclaimer, nemam niti jednog coina trenutacno, osim malo brzog trejdanja, od 12. mjeseca u "keshu") moramo imati drugacije perspektive...
poštovani gospodine , ja ništa ne pomičem u zadnjih 7-8 mjeseci, kad je bio BTC na 67- k-68 k sam rekao da sklijedi pad do tih razina, iako sam imao bezbroj napada na sebe što pričam , svak upravlja sa svojim novcima onako kako želi ...neznam što reći , naveo sam da je sa tih razima dno na 13 k-15 k ako to probije ide na 7 k-9 k- ako izračunate pad od 80 %-90 % od 67 k daje vam tu cijenu, 7 k-9 k, neš ti pameti , čista logiga...ili sam ja glup da neznam izračunat. studira sam ekonomiju na faksu u deželi...svak neka radi što želi za mene je ovo neko dno, ako griješim unaprijed se izvinjavam..moj naklon prema ostalim članovima poštovanog foruma...ovo je bilo toliko predvidljivo da se čudim da to ostali nisu vidjeli, prošle godine u 11 mijesecu 2021 su me proglašavali budalom na ovom forum , čak su bananko i stijepan pisali poruke da me treba banirat -kao oni traže od vas da svi koji žele komentirat fluktuacije cijena BTC moraju objavit svoje pozicije javno, ja to neću radit ako ta dvojica uzora u investiranje u kripto žele to svoje objavit , bujrum neka objave...

i evo sve vodi prema tim cijenama nakon 6 mjeseci,kome krivo kome pravo , trebali su neki razmislit o tome, a sad su 50 %-60 % u minusu-7 k -9k je dno po meni ako to probije , onda kripto valuta nema više
Willson is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:28   #239
Quote:
z_k kaže: Pogledaj post

Koju drugaciju perspektivu, ako vjerujes u potencijal buduci btc i shvacas funkciju i vrijednost, nemas downside-a , samo kupujes u mogucnostima koje imas.

Problem je kad ne vjerujes i ne shvacas , onda ne znas sto i kako, zasto.

Zato sam i tamo rekao, na crypto chatu najbitnije je imati jasan cilj, razlog, kad smo usli u ICO objasnjeno mi je sto radimo i cilj je bio mining ethera, super, imas jasan cilj i to je to, poanta je skupiti sto vise ethera i holdati.

Ako je poanta skupiti sto vise btc mislim da svaka prilika po mogucnostima valja iskoristiti.

Cekanje bottoma onda nije vazno, a neces znati i predvidjeti, da to mozes bio bi milijarder, u svemu, market maker.

Dakle jedina stvar kao u svemu u zivotu i u investicijama, je vjera, da li vjerujes u nesto.

Ako je tako doslovno trenutacno stanje nema vaznosti, ali tko je takav, rijetko tko i zato kad nesto pada svi se tresu, iskrcavaju, bjeze, tad valja kupovati (ali svi cekaju bottom) ili se tjese, jer psiholoski je tesko uzimati nesto iz ceka drugi bjeze, uvijek bilo i uvijek ce biti.

Kroz koliko god ciklusa ekonomija prosla, uvijek ce psiholoski biti tesko kupovati ono iz cega drugi bjeze . Ona maksima kupujes kad svi bjeze, prodajes kad svi kupuju, hehe, profit.
BobHurly is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2022., 00:33   #240
Quote:
poštovani gospodine , ja ništa ne pomičem u zadnjih 7-8 mjeseci, kad je bio BTC na 67- k-68 k sam rekao da sklijedi pad do tih razina, iako sam imao bezbroj napada na sebe što pričam , svak upravlja sa svojim novcima onako kako želi ...neznam što reći , naveo sam da je sa tih razima dno na 13 k-15 k ako to probije ide na 7 k-9 k- ako izračunate pad od 80 %-90 % od 67 k daje vam tu cijenu, 7 k-9 k, neš ti pameti , čista logiga...ili sam ja glup da neznam izračunat. studira sam ekonomiju na faksu u deželi...svak neka radi što želi za mene je ovo neko dno, ako griješim unaprijed se izvinjavam..moj naklon prema ostalim članovima poštovanog foruma...
s koliko love si shortao?

mislim, valjda je logicno da si nesto i zaradio od te silne pameti.
BootBoy is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:33.