Na rubu znanosti Istraživanja bez granica |
|
|
28.05.2007., 12:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Muay kaže:
I dalje vrludanje..........nista konkretno od vas.......nista uzivajte u mudrovanju i izbjegavanju dokazivanja vase tvrdnje da se ne vrti, premda u prethodnim postovima bijase, "ma sranje se vrti" pa sta onda......
Nista niste pobili, nista dokazali, nista....osim vjestog izbjegavanja teme......
djeco.....neda mi se vise igrati s vama.........prelako je
|
aj napravit ću se blesav. reci mi zbog čega bi se vrtilo?
zapamti da je magnet djeluje silom. i Zemlja djeluje silom. te dvije sile su različite, ali su sile. to nije energija, to je sila.
dva kotača s neuravnoteženim magnetima JEDNAKA su po principu kotaču s neuravnoteženim utezima, zato jer se radi o SILAMA, a ne spremnicima energije.
|
|
|
28.05.2007., 12:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Rusvi kaže:
Muay, pa eno ti matematičkog dokaza gore da se ne vrti sam od sebe.Bolje se baci na elektromotore. Imam baš kući par starih elektromotora pa ću jedan prepraviti kad se dokopam neomidijskih magneta da usporedim potrošnju i snagu.
|
Ajde mi onda ti uz pomoc tih jednadzbi dokazi da se "sranje" vrti i bez magneta, ako stavimo kamenje umjesto njih ( istom snagom kao i s magnetima )..........pobiti ces prvi zakon termodinamike 
|
|
|
28.05.2007., 12:38
|
|
Nacho Libre
Registracija: Apr 2007.
|
Ali ja nisam nikad rekao da se sranje vrti, ne vrti se, to se neko igrao sa moviemakerom. Btw, ako je osovina dobro podmazana i kamenje će se vrtiti dosta dugo, ali ne samo od sebe.
|
|
|
28.05.2007., 12:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Endimion17 kaže:
"dokaži da ne" - standardna CRACKPOT izjava.
sila koju magnet vrši na tijelo može se iskoristiti za dobivanje energije, ali nije korisna. zamisli magnet kao oprugu. da bi opruga vršila rad, treba je napuniti - stisnuti. tako i magnete treba približiti. to zahtijeva energiju.
ne namjeravam se svađati oko osnova.
|
I kamene priblizis i to zahtjeva energiju ali bez magneta nece ici...
|
|
|
28.05.2007., 12:47
|
|
Nacho Libre
|
NE,NE i NE, kamenje se ne odbija jedno od drugoga pa ti ne treba tolika energija da bi ga približio jedno drugome, pa daj malo logike čovječe
|
|
|
28.05.2007., 12:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Endimion17 kaže:
ulažemo magnetsku silu? misliš djelujemo magnetnom silom? e pa, što s tim?
to sranje se vrti (vrti se zato što smo ga zavrtjeli - pretvorili kemijsku u mehaničku energiju, dakle, mi smo ti koji su uložili), kinetička energija mu se rasipa (uvijek se rasipa, to je nemoguće spriječiti) dok suprotne sile ne budu prejake za nastavak vrtnje i stvar stane.
vrtnja te stvari može dati neki rad, ali ništa korisno i ništa pozitivno.
dobivena energija je uvijek manja od uložene. uvijek.
daj molim te, prouči malo fiziku za sedmi ili osmi, gdje je to već... naporan si. mlatiš po svojemu, a thread je pun postova u kojima ljudi govore da je to glupost. nauči razliku između energije i sile i nauči termodinamičke zakone.
meni je ovo blesavije nego običan teški kotač koji se vrti na maloj osovini. ne vidim smisao magneta. samo smetaju.
|
jos neke izjave...magneti nemaju smisla i po tome ih moze zamjeniti i kamenje......logika
|
|
|
28.05.2007., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rusvi kaže:
NE,NE i NE, kamenje se ne odbija jedno od drugoga pa ti ne treba takva sila da bi ga približio jedno drugome, pa daj malo logike čovječe
|
aha, kamenje ce se samo od sebe pribliziti jedno drugome....daj ne lupetaj...
|
|
|
28.05.2007., 12:50
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Muay kaže:
Još ništa, sve samo vrludanje tipa glupan, trol,neznalica....ali nema onog, vidi vrti se zato i zato a ne zbog magneta, pa kad bi stavio i kamene isto bi se vrtilo ili nebi zato i zato.......jednostavno.......
|
A u cemu je razlika izmedu onoga sto si ti napisao i najobicnijeg elektromotora? Koliko ja vidim - razlike nema ama bas nikakve. Gdje ti tu vidis overunity, i o cemu uopce raspravljas? O radu elektromotora? Pa to koristimo vec vise od jednog stoljeca, moja baka s time kolace radi (u mikseru, jelda).
No, zaboravio si jednu vrlo vaznu cinjenicu - ako stavis kolo (ili zatvorenu zicanu petlju) medu magnete, nece se apsolutno nista dogoditi. Nema okretanja, nema pomaka tog kola. Bas i kao da si stavio kamen ili svoju glavu. Do djelovanja magnetne sile ce doci tek kada uspostavis tok naboja, odnosno kada kroz kolo potece struja. Naravno, da bi kroz kolo potekla struja, trebas uspostaviti razliku potencijala na krajevima zice, sto pak znaci da moras uloziti rad. Drugim rijecima, rad koji si ulozio na uspostavljanje napona - razlike potencijala i na 'tecenje' struje sada se kroz magnetsko polje pretvara u mehanicki rad.
Dakle, ne pretvara se nikakva magnetna sila u rad, vec energija kojom snadbjevas struju u kolu (petlji) koje ce se zavrtjeti u magnetkos polju. Zar je to tako tesko shvatiti?
Nego, meni se cini kako ti bas ne razumijes kako rade magneti. Da bi se uopce mogao stvoriti magnet, ti trebas poravnati magnetske dipolne momente u materijalu u jednom smjeru. Normalni, nemagnetski materijal ako ima magnetske dipolne momente (mnogi materijali nemaju magnetske momente) imaju ih orijentirane nasumicno, pa nema rezultantnog magnetskog polja. Magnet mozes dobiti tako da usmjeris sve magnetske momente u istom smjeru. Pri tome su magnetski momenti koncentrirani u malim podrucjima - tzv. magnetkim domenama.
Dakle, ti te magnetske domene moras natjerati da se usmjere sve u istom smjeru. Naravno, za to trebas uloziti energiju. Jedini problem je sto tako ulozena energija nije bas iskoristiva, a i gubici u obliku topline su jako izrazeni pa tu nema govora o overunityju.
|
|
|
28.05.2007., 12:52
|
|
Nacho Libre
|
Quote:
Muay kaže:
aha, kamenje ce se samo od sebe pribliziti jedno drugome....daj ne lupetaj...
|
Pa ti si se skroz ukopo, iz ovoga nema više povratka, bolje promijeni nick... 
i nisam rekao da ne treba energija da se približi kamen kamenu nego da nije ista kao kod magneta, pa daj pročitaj tekst!
|
|
|
28.05.2007., 12:59
|
|
Registrirani korisnik
|
da ukopao, potonuo je! ako s ovim nickom ikad više pokuša ući u neku raspravu... hmmm
dobro, pa nas su u školi učili razliku između sile, energije, polja, mase... kako sad ovo? tip ne zna kako funkcioniraju magneti.
|
|
|
28.05.2007., 12:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne pricam o elektro motoru vec o temi ovog topica...magnetnom motoru...
Cinjenica je da ako na kolo pod odredjenim kutovima postavis odredjeni broj magneta i priblizis im druge magnete,pod odredjenim kutom...kolo ce se zavrtjeti....koliko dugo, kojom brzinom....nebitno......zavrtjeti ce se..
Ako umjesto magneta na kolo postavis neki drugi materijal, kamen, beton,plastiku, zeljezo.....i priblizis im drugi materijal, kamen beton...koji nije magnet...bez obzira na upotrebljenu energiju za priblizavanje....kolo se nece okrenuti..........itd........
|
|
|
28.05.2007., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Endimion17 kaže:
da ukopao, potonuo je! ako s ovim nickom ikad više pokuša ući u neku raspravu... hmmm
dobro, pa nas su u školi učili razliku između sile, energije, polja, mase... kako sad ovo? tip ne zna kako funkcioniraju magneti.
|
posto ti sve znas daj mi odgovori sta je kretanje elektrona od jedne tocke do druge.........
U stvari nemoj.......jos nisi odgovorio ni na zamjenu magneta nekim drugim materijalom..........
|
|
|
28.05.2007., 13:01
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
El Tomo kaže:
A u cemu je razlika izmedu onoga sto si ti napisao i najobicnijeg elektromotora? Koliko ja vidim - razlike nema ama bas nikakve.
|
To se i ja upitah, ali sam prikladno izignoriran 
|
|
|
28.05.2007., 13:01
|
|
Nacho Libre
|
ajd ti sad meni lijepo usporedi energiju uloženu za približavanje magneta magnetu i kamena kamenu....
|
|
|
28.05.2007., 13:02
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jan 2003.
|
Quote:
Muay kaže:
Ne pricam o elektro motoru vec o temi ovog topica...magnetnom motoru...
Cinjenica je da ako na kolo pod odredjenim kutovima postavis odredjeni broj magneta i priblizis im druge magnete,pod odredjenim kutom...kolo ce se zavrtjeti....koliko dugo, kojom brzinom....nebitno......zavrtjeti ce se..
Ako umjesto magneta na kolo postavis neki drugi materijal, kamen, beton,plastiku, zeljezo.....i priblizis im drugi materijal, kamen beton...koji nije magnet...bez obzira na upotrebljenu energiju za priblizavanje....kolo se nece okrenuti..........itd........
|
a šta ako jaaaako puhneš u to kolo?
šta ako se popišaš po tom kolu, hoće se zavrtiti?
|
|
|
28.05.2007., 13:05
|
|
Registrirani korisnik
|
geni geni kemeni.... 
|
|
|
28.05.2007., 13:07
|
|
Registrirani korisnik
|
muay, ajmo polako. sjeti se realnog njihala. masa, atmosfera, gravitacijsko polje koje djeluje silom na masu.
gurneš masu iz ravnotežnog položaja. pustiš. masa će titrati amplitudom koja se smanjuje, zato što se kinetička energija stalno rasipa u degradiranu toplinsku (zbog atmosfere).
tvoja ideja (stalno davanje poticaja (strujom) tom kolu da se vrti i upada u magnetske "žljebove" i stalno ispada) je ekvivalent stalnom gurkanju njihala.
e sad, čemu to?
|
|
|
28.05.2007., 13:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Endimion17 kaže:
muay, ajmo polako. sjeti se realnog njihala. masa, atmosfera, gravitacijsko polje koje djeluje silom na masu.
gurneš masu iz ravnotežnog položaja. pustiš. masa će titrati amplitudom koja se smanjuje, zato što se kinetička energija stalno rasipa u degradiranu toplinsku (zbog atmosfere).
tvoja ideja (stalno davanje poticaja (strujom) tom kolu da se vrti i upada u magnetske "žljebove" i stalno ispada) je ekvivalent stalnom gurkanju njihala.
e sad, čemu to?
|
Nadji gdje sam ja to napisao kao svoju ideju i ja postajem homic..........
|
|
|
28.05.2007., 13:11
|
|
Nacho Libre
|
Ma ja sve više i više sumnjam u zaje*anciju. Ako ti stvarno tako razmišljaš muay, onda stvarno ne znam kako uspiješ ujutro zavezati žnjiranjce na cipelama
|
|
|
28.05.2007., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Muay kaže:
Nadji gdje sam ja to napisao kao svoju ideju i ja postajem homic..........
|
evo sve trčim, jedva te čekam "obraditi"

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:47.
|
|
|
|