Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
23.09.2021., 21:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
ultraton - tankoslojna lazura
ultratop - debeloslojna lazura
Trebalo bi biti kako pise gore, ako se ne varam. Koristio sam i jedno i drugo ove godine, pa sam vidio razliku iz iskustva. Velis da si koristio ultraton, u 3 sloja, dakle tankoslojna, ne debeloslojna. Gdje si vidio da je to ultraton, debeloslojna?
|
|
|
23.09.2021., 21:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
i ja sam mislio da je tankoslojna, al na njihovom sajtu pise da je i ona debeloslojna
https://www.chromos-svjetlost.hr/hr/...rni-premazi-16
razmisljam stavit još sadolin classic na proljeće i tako svakih par godina jedna ruka.
on ima biocide
sadolin extra je debeloslojna baš prava i to bi moglo zezat zbog ljuštenja dok bude trebalo ponavljanje farbanja svakih par godina
|
|
|
23.09.2021., 21:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
Hvala. Posipavam se pepelom.
Bio sam u krivu, haha, oprosti, iako sam koristio i ultraton i ultratop ove godine. Sa ultraton sam premazao vanjske vrhove greda/podroznica od krovista, a sa ultratop stafle 5x8cm koje sam koristio prilikom rekonstrukcije krovista bunara. Na kraju mi je bilo zao sta nisam za sve koristio ultraton, jer mi se vidjelo da se vrlo dobro upija u drvo, dok ultratop vise ostaje na povrsini drveta.
|
|
|
23.09.2021., 22:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ja bi preko ultratona premazao neki biocid i gotovo.
Nego chromos ventilirajuća osnovna boja za drvo-bi ona izgurala do proljeća bez završnog premaza. U stisci sam s vremenom, neću stići staviti završni sloj pa bi njega na proljeće.
Jel itko premazao drvo samo s temeljnom?
|
|
|
28.09.2021., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
vin09mon kaže:
i ja sam mislio da je tankoslojna, al na njihovom sajtu pise da je i ona debeloslojna
https://www.chromos-svjetlost.hr/hr/...rni-premazi-16
razmisljam stavit još sadolin classic na proljeće i tako svakih par godina jedna ruka.
on ima biocide
sadolin extra je debeloslojna baš prava i to bi moglo zezat zbog ljuštenja dok bude trebalo ponavljanje farbanja svakih par godina
|
ima netko iskustva s sadolinom? dvoumim se dal bi na sjenicu stavio nakon 2 sloja ultratona jos jedan sloj sadolin classic ili extra.
ne volim ove bas debeloslojne radi moguceg ljustenja nakon par godina. pa sam nekako vise za classic.
koliko sam ja skuzio classic ima biocide i uv zastitu, a extra dodatnu zastitu od vode + jos jaca uv zastita.
al nisam siguran za biocide na extra jer ne pise konkretno nista za njih, samo kod classic bas pise da ima.
|
|
|
29.09.2021., 22:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Pozdrav pitanje, balkoni sa starim hrastovim drvenim letvicama na metalnoj konstrukciji, zadnji put farbano pred 15 godina, sad kak renoviram kuću, iduće god sam mislio to osvježiti.
Je li dovoljno uzet boju za drvo/metal i prefarbati letvice i metalnu konstrukciju ili neki drugi postupak? Imam oko 5 balkona i oko 200letvica tak da imam posla ![zubo](images/smilies/zubo.gif) Inače crne su boje i sad bi isto tak ostale crne
|
|
|
17.01.2023., 01:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Trebao bih obojiti pod drvene pozornice u crnu mat bez odsjaja koji bi se mogao odbijati kao posljedica reflektora uperenih u pozornicu. Daske su u relativno ok stanju, neke zamjenjene, svježe pobrušeno.
Pošto nemam baš iskustva za dotičnom bojom, zanima imate li kakvu za preproučiti? postoji li neka posebna boja za kazališne podove?
|
|
|
18.01.2023., 00:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
dzedajnajt kaže:
Trebao bih obojiti pod drvene pozornice u crnu mat bez odsjaja koji bi se mogao odbijati kao posljedica reflektora uperenih u pozornicu. Daske su u relativno ok stanju, neke zamjenjene, svježe pobrušeno.
Pošto nemam baš iskustva za dotičnom bojom, zanima imate li kakvu za preproučiti? postoji li neka posebna boja za kazališne podove?
|
obojaj crnom bojom za beton (tipa polikolor, acrykolor, betosan ili kako li se sve ne zove) i bog te veselio.
|
|
|
18.01.2023., 01:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2015.
|
Ili... crni bajc + mat lak za parket. ![nogica](images/smilies/nogica.gif)
|
|
|
18.01.2023., 01:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
dzedajnajt kaže:
|
Postoji mat boja za školske table . Ovaj postupak je izuzetno neuobičajen jer nisi naveo način zaštite ili izvođača ili publike od refleksije jer prebrušena ploha stvara daljnju refleksiju.Čini mi se da Swing ima mat crnu koja upija refleksiju
|
|
|
30.03.2023., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
žedno ti je drvo.
|
|
|
12.09.2023., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Imam stari hrastov stol koji stoji u vrtu bez nadstrešnice. S čime god farbao ,Sadolin, Belton, tankoslojna, debeloslojna, no name, svaka dva mjeseca moram ponpvo . Kada je bila korona potpuno sam ga ošmirglao dva puta lanenim uljem dva puta tankoslojnom lazurom Hempel i dva puta debeloslojnom Sadolinom.Na jesen je opet trebao premaz. Inače je napravljen od stare kuće valjda pedesetak godina. Postoji li nešto što bi bilo dugotrajnije?
|
|
|
12.09.2023., 15:02
|
|
_whatever_
Registracija: Apr 2017.
|
Meni se Bori pokazao kvalitetnijim od Sadolina
|
|
|
13.09.2023., 07:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
@đorđi
Isto pitanje.
Što internet što prodavači u trgovinama svi neke priče prodaju a baš ništa ne traje (za stol, i nešto što će se dirati).
Ili se oljušti, ili "ishlapi", u svakom slučaju drvo u kratkom roku ponovno posivi i stalno ga treba brusiti.
Možda ne stavljam dovoljno slojeva.
|
|
|
13.09.2023., 08:47
|
|
Tu te ni, a ni tam
Registracija: Feb 2010.
|
Samo za usporedbu, mi smo staru hrastovinu na objektu starom preko 100 godina premazivali sa svim premazima za koje smo čuli pa čak i sa sirovom naftom. Uspjeli smo sačuvati drvo ali ipak nakon svega, opet ga povrevemo treba premazivati sa nekakvom lazurom koje se nude na našem tržištu.
Drvo stalno pije , a sunce neumorno sve ispije i icijedi. Sunčana strana brzo izgubi sloj premaza, dok je strana u hladovini mali trajnija
|
|
17.09.2023., 10:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
Sheshirdzhija kaže:
@đorđi
Isto pitanje.
Što internet što prodavači u trgovinama svi neke priče prodaju a baš ništa ne traje (za stol, i nešto što će se dirati).
Ili se oljušti, ili "ishlapi", u svakom slučaju drvo u kratkom roku ponovno posivi i stalno ga treba brusiti.
Možda ne stavljam dovoljno slojeva.
|
brodari drvene brodove SVAKE godine bruse i bojaju. to je tako.
|
|
|
17.09.2023., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
đorđiboy kaže:
Imam stari hrastov stol koji stoji u vrtu bez nadstrešnice. S čime god farbao ,Sadolin, Belton, tankoslojna, debeloslojna, no name, svaka dva mjeseca moram ponpvo . Kada je bila korona potpuno sam ga ošmirglao dva puta lanenim uljem dva puta tankoslojnom lazurom Hempel i dva puta debeloslojnom Sadolinom.Na jesen je opet trebao premaz. Inače je napravljen od stare kuće valjda pedesetak godina. Postoji li nešto što bi bilo dugotrajnije?
|
Napravi nadstrešnicu.
|
|
|
27.02.2024., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Pozdrav... imam police iz Ikee (Ivar sustav) koje će stajati na balkonu i biti poligon za mačke.
S obzirom da bi to trebalo biti višegodišnje rješenje trebam način da to drvi zaštitim od svih vremenskih uvjeta.
Razmišljala sam o lanenom ulju ali navodno da ono nakon nekog vremena mjestimice promjeni boju... nije da mi je to nešto jako bitno ali...
Najvažnije kod zaštite mi je da nije otrovno za mačke s obzirom da će one većinu vremena provoditi na njoj.
|
08.03.2024., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Čime najlakše ofarbati medijapan (sa jedne strane je dekor) dimenzija cca 10x30cm? Radi se o zidnoj polici, treba li koristiti primer, ako da, koji?
|
|
|
![Odgovor](images/buttons/reply.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:00.
|
|
|
|