Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje > Rastave

Rastave Read me first

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.03.2008., 09:41   #221
ovo je jedna od rijetkih lijepih priča u kojima su ljudi razumni i zaista žele dobrobit svome djetetu, bez obzira na osobne raznmirice. poželjela bih svakom djetetu da doživi i proživi svoje djetinjstvo tako štićeno, voljeno i s podrškom s obje strane!

na žalost, to je rijetkost. moji dječaci su u periodima kad se otac nije javljao bili smireni, s apsolutnom mojom podrškom i brigom. a onda bi se otac sjetio valjda zbog grižnje savjesti da ih obiđe, obećavao da će doći, pa ne dođe, pa im u svom nesnalaženju i gluposti obećaje brda i doline, pa kad se vrate opet ih se mora smirivati, tješiti, ulijevati im samopouzdanje. a tražiti alimentaciju za djecu (tražila sam minimalac propisan zakonom, računajući da će možda osnovati novu obitelj, imati još djece, mora se okućiti, treba i njemu, ne može biti gol i bos, molio me i kukao da ne tražim ništa do daljnjega jer, kao, nema) je zakonska obaveza skrbnika, vidi obiteljski zakon! i danas-sutra ti može neki socijalac postaviti pitanje zbog čega nisi brinuo o ostvarivanju dječjih prava! ukoliko se ljudi dogovore. a ovaj lik se nije pojavljivao ni na sudu, ni na socijalnom radu, kad ga je stisnula zakonska obaveza proglašenja presude bez pristupanja stranke, onda je ofrlje potpisao da se slaže da majka bude skrbnik, a on će plaćati taj minimalac od 15% od prihoda. uredio si je kuću, ima auto, putuje okolo na vikende u sloveniju, ima plaću skoro duplo veću nego ja, a klince punta u smislu kak su jadno obučeni, kaj ja o njima ne brinem, utuvljava im u glavu da su sirotinja zato kaj sam im oduzela (!!!) oca jer sam tražila rastavu, išao je s ljubavnicom svake godine na more, a kad sam ga molila da mi da neku kintu da ja otpeljam klince na more, rekel je da za to nema love. ak se meni ide, nek idem sama, njima to ne treba! i nikkad ih nije otpeljal nikud na ferije. ja kupim djetetu jaknu, on kupi drugu i veli: ona tvoja je šrot, ja sam mu kupil bolju. za nevjerovat. kupi im ipod, mp3-4-5, gomilu igrica, tehničke pizdarije. kaj se to jede? od toga se plaća struja, voda, grijanje, kazalište, kino, plivanje, školski izleti? na koncu konca, kad su bolesni meni oduzimaju od plaće za bolovanje. to kaj se tiče čisto profanih materijalnih i financijskih stvari. poanta je u tome da je on otišao sam iz kuće, po mraku, po noći ko zadnji lopov pokupio svoje stvari i ostavio ih bez riječi! bez da im je objasnio da odlazi, bez pozdrava, bez oproštaja, bez razgovora. tak se ne ostavlja ni cucka u jarku! i onda se mjesecima nije javljao. pa se pojavi, pa ga opet nema mjesecima. nikad nije bio na roditeljskom, nikad djecu nije vodio na treninge, na natjecanja, nikad s njim nisu razgovarali o školi, svojim sipatijama, svojim brigama... ja sam ih učila popravljat bicikle, autiće, zabijat čavle, plivati, čitati... gdje je tu bio njihov otac? oni imaju samo viziju, ideal dobrog oca, i kad su s njim sretni su beskrajno. tek kad narastu i sazriju, uvidjet će tko je i kakav bio njihov otac. bit će to bolno razaranje dječje iluzije. a činiti to da manipuliraš s vlastitom djecom jer te peče samo lova, samo si osjetljiv na imanje, status, ugled, a ispod te glazure si običan sebični neodgovorni gad, to su činjenice od kojih nastojim djecu sačuvati dok ne budu zreli da to shvate. nije u redu da mi se dijete vrati od oca i počne prigovarati zašto ja svaki dan ne pečem šnnicle i ne vodim ih u restoran na ručak, zašto ja nemam tri kompjutora, auto, suđmašinu i tako luksuzni lajtšou u sobama, a tata ima: tata ima zato što živi samo za sebe.
Odgovori s citatom
Old 25.03.2008., 20:30   #222
Ona je imala jako puno razloga da ga otpise skroz naskroz jer kako kazem ona je trudna otisla sa 2 kofera a on ozenio bivsu vjerenicu. Prosla je sama kroz trudnocu i sve stresove, kao i sam porodjaj bez njega i njegove blizine.

On nije bio tu, nisu bili cak ni u istoj drzavi. Njoj su svi govorili, pocev od familije pa do prijatelja da mu ne dozvoli cak ni dijete da vidi. Da ga jednostavno izbrise iz njihovih zivota jer on to ne zasluzuje. Da se odmah uda ili nadje nekog i da djetetu kaze kakvog ima oca. Cak mu je i slike slala od bebe i bilo je osoba koje mu to nisu htjele recimo proslijediti. Nisu zeljeli da on dijete vidi. Htjeli su da ga tako kazne.

Ali time kaznjavaju i dijete automatski u tome je problem. A jednom je napisala pismo i poslala sa slikama, pa mu neki nisu htjeli proslijediti sa izgovorom on je sada ozenjen. Navodno nisu htjeli da mu kvare brak a ako vidi slike moze biti da se probude kakve emocije pa ce brak puknuti i takvih osoba recimo imate.

Elem, ona je otkacila sve koji su joj ikada predlozili tako nesto i odmah u startu se izjasnila da bilo ko kaze da mu se dijete uskrati ne zeli njenom djetetu dobro i stoga ne moze ni nju cijeniti ni voliti. Ukljucujuci familiju sa obadvije strane.

Da niko nema prava da zabrani relaciju djeteta s njim, i da je to izmedju djeteta i njega. Da iz ljubavi prema djetetu - treba djetetu omoguciti relaciju sa ocem - pa nek samo dijete odluci kad poraste da li ce jednog dana odbaciti svog oca.

Nije zeljela da vrsi los uticaj jer ako se djetetu kazu lose stvari o ocu dijete ima lose iskustvo, osjeca se odbacenim, i mozda ima i posljedica u svojim relacijama radi toga.

Ako joj je familija jednom rekla, koji kreten, ona je rekla, ne - nemojte tako, svako ima prava da bira za sebe sta njemu odgovora, a relacija izmedju njega i dijeteta se mora graditi i nemojte slucajno da kazete bilo sta pred dijeteta lose jer u protivnom gubite mene.

I nisu. Znali su da gube nju.

Ako su oni rekli 10 losih stvari koje je on uradio, ona je navela 10 dobrih radi djeteta.

Zauzela je stav da je "Svako je odgovoran za svoja djela individualno". Ona za svoja. On za svoja.

Odlucila prihvatiti odgovornost za dijete 100%... kao i naravno za vezu s njim i rezultat te ljubavi.

Gledala na svoju odgovornost i isla da je ispuni totalno da zna da je ona sve ucinila sa svoje strane sto je za nju bila moralna obaveza i to je nju cinilo jako ponosnom da ona na svom primjeru pokaze ocu kako je sve moguce ako su ljudi razumni.

A sada ako on ili bilo ko ne ispuni svoju odgovornost ta osoba ce sama da snosi posljedice jednog dana koje ce mu zivot sam nametnuti. Pa ja mislim da se njegova percepcija o njoj promjenila 300% samo sto je zauzela takav stav. A da ne govorim koliko se njihova relacija kao roditelja drasticno poboljsala. Prisla mu je sa jako dobrog aspekta i to se kod njega dobro primilo.

Njegova kazna je kazna je u tome sto dijete ako mu se ne posveti onda dijete nije puno vezano za njega. Ne da ne zeli nego jednostavno tako to bude. A sta bi on da sada da je mogao biti uz dijete od pocetka! I kako nadoknaditi propustene zagrljaje? To je nesto s cim se on svakodnevno recimo suocava.

Ali stvar je u tome sto on je sam sebe kaznio samim cinom odabira hoce li prihvatiti odgovornost ili ne, znaci nije mu niko to nametnuo vec on sam. Sto se prije odluci to manje posljedice za dijete i njega.

Recimo moja kolegica je odabrala ovu strategiju a ne Sud i stoga je u njegovom slucaju dobila ovakve rezultate.

I on koliko je imao novca, to nju nkad nije zanimalo. Jer ona je uvijek vjerovala da koliko god on ima novca nista to ne moze kupiti recimo - blizinu djeteta i da bez njhovog djeteta on zapravo nema nista. I da ne moze bit sretan znajuci sta propusta.

Isto tako nije htjela nikad reci ovo je "nase dijete", vec samo i jedino ovo je "moje dijete". Dok on jednog dana sam nije rekao, pa nije samo tvoje vec "nase" i to je bio znak da se otvara i osjeca neku pripadnost.

Da ga je predala na Sud, ko zna sta bi od toga ispalo. Mozda bi on postao njen najveci neprijatelj a s time bi i djetetu naskodila jer dijete je na #1 mjestu a svi ostali poslije i to ukljucuje i mamu i tatu.

Zadnje uređivanje hagendaz : 25.03.2008. at 21:42. Reason: .
hagendaz is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2008., 21:52   #223
Quote:
maher18 kaže: Pogledaj post
ovo je jedna od rijetkih lijepih priča u kojima su ljudi razumni i zaista žele dobrobit svome djetetu, bez obzira na osobne raznmirice. poželjela bih svakom djetetu da doživi i proživi svoje djetinjstvo tako štićeno, voljeno i s podrškom s obje strane!

na žalost, to je rijetkost. moji dječaci su u periodima kad se otac nije javljao bili smireni, s apsolutnom mojom podrškom i brigom. a onda bi se otac sjetio valjda zbog grižnje savjesti da ih obiđe, obećavao da će doći, pa ne dođe, pa im u svom nesnalaženju i gluposti obećaje brda i doline, pa kad se vrate opet ih se mora smirivati, tješiti, ulijevati im samopouzdanje.
E pa njoj se desilo jednom da je nije nazvao za neki praznik kojim se obicno familija zove. I ona i dijete su nekako kao ocekivali da se on javi.

Medjutim on se nije javio. Kad su se culi telefonom sljedeci put ona mu je rekla pa on njih izgleda toliko i ne voli cim se nije javio za praznik.

To je njega jako puno povrijedilo. Bio je na sahrani nekoj povodom necega i jednostavno nije mogao, a i tvrdio je da se ljubav njegova ne pokazuje striktno samo praznicima.

Uglavnom ona je objasnila djetetu to isto, Da mi sami ne zovemo sve one koje volimo za praznike svakog mjeseca ima neki praznik i da je najbolje ne ocekivati puno a voditi jako lijepo zivot i ne cekati ni nakoga.

Tako je i bilo. Sada kad njen bivsi zove za praznike, telefon zvoni a niko se ne javlja. Otisla kolegica za djetetom u provod. Pa on zna zvati po 10 puta traziti ih gdje su.

Zadnje uređivanje hagendaz : 25.03.2008. at 21:55. Reason: .
hagendaz is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2008., 13:47   #224
Ovo su već mali trikovi velikih majstorica.
žalosna sova is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2008., 23:02   #225
Potrefila mu je zicu.

On nju pita sve sta ce i kako ce. Hoces ovo, hoces ono, hocete ovako, hocete onako, sta je najbolje za vas, kako vi kazete, kako ti hoces, samo reci sta treba, mogu ja ovo, mogu i ovo... i kad su zajedno kaze on sve placa.

Ali ona je zauzela jako dobar stav od samog pocetka!

Evo sada treba da se vide ponovo nakon duze vremena. On vec sakuplja novac za taj dolazak, priprema se. A kad joj je rekao prvi put za stan da ce djetetu kupiti, svi su joj rekli - uzmi uzmi sto vise uzmi da ga kao na taj nacin kazne da izleti koliko je vec platio nemam pojma.

A znate sta je ona rekla? On radi jako puno i vrsta posla mu nije nimalo laka tj rizicna je. Na putu je cesto i tako. Ima puno toga da placa a sam radi, em familija, em otac i majka isto zavise od njega a zena mu ne radi. On ih sve sam izdrzava.

Rekla mu je hvala ali ne treba nista! Imaju sve. Zdravlje je isto vazno, a i nije hitno sad imati stan za dijete, dijete je jos u skoli. Sta ce stan ako dijete nema oca ili mu se sta desi li se razboli i tome slicno?

Mislim ne moze se stan porediti sa ulogom oca u zivotu djeteta. On je rekao da to ipak zeli, znaci nije da mora nego osjeca da zeli u tome je i ta vrijednost ljubavi koju ima prema djetetu. Izjasnio se da je to njegova moralna obaveza, zahvalio se na razumijevanju ali objasnio da ne moze biti sretan - nikako - dok ne ispuni svoju obavezu i zamolio je da mu dopusti. Ona je rekla tek onda - u redu ako bas toliko insistira!

A on ne moze sebi da oprosti jer sve sto je ona bolja i razumljiivija prema njemu on sve se vise osjeca krivim i odgovornim jer uvidja da ona nije zasluzila bila kao i njihovo dijete da bude ostavljena. Zato kazem, on je sam sebe kaznio a to se samo moze desiti ako mi ne kaznjavamo.

Tako reci imamo 2 opcije, ako cemo mi kaznjavati onda to je to, i nista drugo se nece desiti. A ali ako mi sa svoje strane ponasamo se korektno i stavimo dijete na #1 mjesto, onda on se sam kaznjava a ta mu je kazna gora!

Jako je zanimljivo recimo da ako su on a i dijete sretni i on je odmah sretan i manje se osjeca krivim. Cim ona pokaze da nije, on automatski pada.

Od nje on zavisi. Od nje i djeteta. Ona je situaciju izmjenila drasticno! Od oca koji ne zeli nista da zna - do oca kojemu je njiihova sreca presudna za svoju sopstvenu!

Sto se tice alimentacije najbolje pridobiti ljubav oca prvo i njegovu zastitu a onda se on sam nudi. Naravno ako otac nije napravio neko srmtno dijelo gdje djetetu prijeti opasnot onda to je drugi slucaj.

Svaki slucaj je razlicit, i zato svako treba za djecu probati izvuci emocije i podrsku i zastitu prvo... da se priblize jedno drugome u nekoj prihvatljivoj relaciji a onda sve ostalo i alimentacija se moze nekako na vise nacina imati, u nekom vidu, da li to bio stan, ili kompletno skolovanje ili nesto tome slicno ili nesto malo svaki dan....

Smanjiti ocekivanja na finansije a vise racunati na samog sebe, a raditi na emotivnoj podrsci jer tako je lakse i tako uspijeva.

Zadnje uređivanje hagendaz : 27.03.2008. at 23:12. Reason: .
hagendaz is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 11:15   #226
drage moje ja nemogu svatiti ljude koji tako licimjerno razmisljaju tipa gdje si sta potrosila i dali je puno to sto oni "moraju platiti alim"iako ste vi ipak u boljoj situaciji jer vam uopce placaju alim. meni bivsi nije nikad platio alim vec godinu dana a ni dijete nije vidio isto toliko do mene mu nije on jednostavno ne dolazi,na ulici nas vidi i pravi se da nas nepoznaje,užas.zato me nista ne cudi vise jer ako jedan otac može nikad nista da ne kupi svom djetetu ni pelene ako može ne vidit ga godinu dana i glavu okrenuti kad ga vidi ne javiti se za prvi rodendan....iako je nama jos sve na sudu ako možete mi pomoći i reći kome da se obratim za njegovo neodgovornost prema alimentaciji jer mi u centru kažu da su oni savjetodavno tijelo i da ga oni nemou natjerat i da nema nista do suda..a na sudu smo vec god nisu nas ni pozvali na prvo roc..nis se ne desava ja podnjela zahtjev,bili u centru i to je sve oni odredili viddanje i alim on dva puta dosao po bebu i to je tooo,,,ak nije probem da mi odg.hvala pusaa
okano is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 11:49   #227
Sta se desavalo kad je otac dosao ta dva puta da vidi bebu?

Da li ste razgovarli fino sa postovanjem ili kako je tekao razgovor i da li ima sansi da se nekako usaglasite da pomazete jedno drugome oko vase bebe?
hagendaz is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 12:52   #228
Quote:
okano kaže: Pogledaj post
meni bivsi nije nikad platio alim vec godinu dana
Nakon 3 neplaćene alimentacije dijete ima pravo na naknadu iz alimentacijskog fonda. Obrati se s pismenim zahtjevom nadležnom CZSS-u u dva primjerka da isplaćuju naknadu djetetu na tvoj račun u iznosu od 457,60kn.
Za ovo moraju postojati dva preduvjeta. Sudska odluka o iznosu naknade za izdržavanje. Završen brakorazvodni postupak. Ti imenovana primarnim skrbnikom.
Quote:
a ni dijete nije vidio isto toliko do mene mu nije on jednostavno ne dolazi,na ulici nas vidi i pravi se da nas nepoznaje,užas.zato me nista ne cudi vise jer ako jedan otac može nikad nista da ne kupi svom djetetu ni pelene ako može ne vidit ga godinu dana i glavu okrenuti kad ga vidi ne javiti se za prvi rodendan.
Ovo je sramota ali nema načina da natjeraš roditelja koji ne želi sudjelovati u djetetovom životu da to čini. Možda bi trebalo razmotriti činjenicu da se takvog roditelja odmakne od djeteta. Sudskim putem, smanjivanjem viđenja sa tvrdnjom da roditelj ne želi imati udjela u djetetovu životu. Za tebe teško, za dijete, na duge staze, bolje.
Quote:
a na sudu smo vec god nisu nas ni pozvali na prvo roc..nis se ne desava ja podnjela zahtjev,bili u centru i to je sve oni odredili viddanje i alim on dva puta dosao po bebu i to je tooo,,,ak nije probem da mi odg.hvala pusaa
Ovo ništa nije moguće. Ne određuje CZSS viđanja već sud. Sud u ovakvim pitanjima mora održati ročište unutar 2 mjeseca. Riješenje - predstavka predsjedniku suda po potrebi zahtjev za izuzeće suca u nadležnom predmetu.

Akto ti još treba što javi na pp.
Pozdravson
zodax is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 14:04   #229
eto stiglo riješenje o alimentaciji.3.3. ima pravo žalbe 8 dana, nakon završetka žalbenog posupka još 15 dana do proglašebnja pravomoćnosti. a lik 12. 3 napisao novu tužbu (malo različitu od prve) kojom traži starateljstvo, alimentaciju, zaostatke itd. opet s optužbom da sam bila loša majka, nisam skrbila za djecu, da sam zbog bolesti nesposobna za majku, da imam manje prihode nego on, da ddržim djecu u nehigijenskim uvjetima i zapostavljam ih i još tucet takvih bišera. ja se raspitala, pravomoćnost još nije nastupila, dakle još niš od alimentacije do daljnjega. no tipus prekjučer! uplatio osobno na moj tekući nekaj love. i sad, budući da se ima pravo žalit, ovršnom sudu će padastrijeti da je, evo, baš uplatio za djecu. misli da će to sud popušiti? imam izvatke iz banke o svakoj uplati koja je unatrag pet godina sjela na moj račun!

najgore tek dolazi: nazvala ga jutros i pitala jel to on uplatio lovu ili sudskom automatikom. on veli da je on to uplatio za dječicu. ali ja sam sad time njega uništila, ne preostaje mu drugo nego da skonča životom. pa zbog čega? ne pravi se luda, pa znaš da sam u gabuli, da imam kredite više od trećine plaće, moram plaćat hipoteku na kuću, otkud da to smognem, pa ti si me uništila!- ali kako sam ja tebe uništila kad tražiš djecu na skrbbništvo. koliko znam, napisao si drugu tužbu. zar misliš da si zbilja u stanju skrbit o djeci? i još lagati na papiru da su djeca na vlastiti zahtjev tražila da žive kod tebe, i još pisati da sam tako teško bolesna da se nisam sposobna brinuti o djeci? i još sve one prljavštine koje si nabrojao- nemam pojma , ja sam tužbu pisao još u studenom, to je sigurno advokatica nešto zbrljala. a osim toga, rekla si da ti nije dobro pa sam mislio da imaš tumor na mozgu, a ja sam, onak malo pričal s klincima i oni su rado kod mene.nisam znao da je situacija drugačija.- pa zašto onda nisi htio sa mnom razgovarati, ni s djecom. daj, kad dopelaš djecu s praznika, da sjednemo i popričamo. svi zajedno, a onda nas dva posebno.- a, ne, on nema vremena ni pol sata razgovarati sa mnom.- a kad ćeš imati vremena? shvati, ne želim da preko djece rješavamo naše osobne razmirice, ne želim da ih razapinješ između tebe i mene. vole i tebe i mene, željeli bi biti i sa mnom i s tobom. i još si se pozvao na njih kao svjedoke. zamisli situaciju: djeca između tebe i mene, i moraju se pred nepoznatim ljudima u sudnici izjašnjavati koga više vole! i to nakon šesnaest godina koje ni nisi proveo s njima kao otac. - ma kaj, mene više ne zanimaju djeca, radi kaj hoćeš,ne zanima me jel budu kod tebe ili mene!!! jel ti shvaćaš da će mi banka sjesti na plaću zbog kredita, oduzet će mi kuću, sve stvari, past će mi ovrha na sve što imam, imam dugova i krepat ću od gladi, oduzet će mi sve, ti si me uništila, sad delaj kaj hoćeš s djecom, više me ništa ne zanima!- smiri se, sve se možemo dogovoriti. ako ti je nemoguće plaćati sudski određen iznos, mogu napraviti i drugačija potraživanja, manju sumu. daj da se dogovorimo sutra kad dođeš s djecom, molim te. prvenstveno u interesu njih. - ne, nemam vremena sutra, možda drugi tjedan. - ne, najkasnije u ponedjeljak, jer ja moram napraviti sa svojom advokaticom odgovor na tvoju tužbu jer mi prolazi rok. najkasnije u ponedjeljak! - dobro, u ponedjeljak dolazim popodne u zagreb. i ne želim da djeca budu prisutna. - dogovoreno, čekam te u ponedjeljak u zagrebu na razgovor.

eto, tako je teklo naše dogovaranje i pregovaranje o djeci, alimentaciji itd. najbolja rečenica mi je ona: Ma kaj, mene ne zanimaju više djeca, radi kaj hoćeš, ne zanima me jel budu kod tebe ili kod mene!
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 16:47   #230
hvala,kažem bili smo u centru,i ja predala tuzbu i od tada doo dana danasnjeg nisu me zovnuli na sud odvjetnik kaze da nisam jos dosla na red ,a do sudske odluke tj dok sud ne donese konacnu odluku centar je privremeno odredio vidanje i alimentaciju.neki su od vas citali moje ranije postove pa znaju razloge razlaza,uglavnom je lagao i radio iz leda mene i bebe nikada niti jednu kunu nije donio u kucu sve je prokockao i zaduzivao sesve to u jako kratkom vremenu kad sam saznala nistanije rekao niti oprosti razisli se i ta dva puta kada je dosao dosao je radi ljudi da svijet zna da je dosao 3 put javio da nemože i od tada nikad nista cula sam da je pricao da ga radije nece vidat nikako nego samo dva puta tjedno,a rijec je tada bilo o tek rodenoj bebi,prosao je i prvi rodendan i sve bitno nikad se nije javio i nikad nista uplatio,ni on ni njegovi unuce nisu vidili ,na ulici se sretnemo on se pravi da nas nevidi,ja mu nikad nista nisam branila to sto je mene iznevjerio je jedno i unatoc na sve presretna bi bila da se vidaju ali ne zelim ja nikog prisiljavati on se hvali da mu je super od kada smo se razisli i naravno pljuje po meni i glumi ostalima da je cudo jer uvijek su mu bili bitniji drugi i sta drugi misle o njemu a ne kakav je on u kući i prema nama.sta mu je zaista neznam nakon svih godina uopce vise neznam ko je ta osoba ...i jos me zanima kako je moguce da nisam dosla na red na sudu vec godinu dana jel to stvarno tako sporo ili...
okano is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 20:40   #231
pa eto ja bivšoj ženi dajem za naše dvoje djece 2880 kuna mjesečno. Uz to još plaćam za večinu odjeće, sport i ostale potrebe. Je li to previše? Ne znam ipak su to moja djeca, šta vi mislite na to?
zabavnjak is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 21:57   #232
eh, kad bi tako gledali svi roditelji. a ne kao exitus kojem više na pameti nisu vlastiti sinovi nego njegovo imanje, kuća, stvari i auto! mali, ja bih tebe za po doma.
Odgovori s citatom
Old 28.03.2008., 23:25   #233
Ha, kada bih bio predsjednik uprave texaco oil kompanije i moje dijete bi moglo dobivati mjesečno 288.800 dollara mjesečne alimentacije. Plus kurve sašivene po mjeri.
žalosna sova is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2008., 00:53   #234
Quote:
hvala,kažem bili smo u centru,i ja predala tuzbu i od tada doo dana danasnjeg nisu me zovnuli na sud odvjetnik kaze da nisam jos dosla na red ,a do sudske odluke tj dok sud ne donese konacnu odluku centar je privremeno odredio vidanje i alimentaciju....
Draga Okano, dana 31.12.2005 centri su izgubili mogućnost donošenja odluka i samo SUD može donijeti ikakvu odluku pa i odluku o privremenoj brizi i skrbi.

Quote:
i jos me zanima kako je moguce da nisam dosla na red na sudu vec godinu dana jel to stvarno tako sporo ili...
Nemoguće. Razlozi mogu biti slijedeći:

1. Odvjetnik Vas laže. Nije predao zahtjev. Zamolite ga kopiju tužbenog zahtjeva. Na njemu se mora nalaziti urudžbeni broj u kojem piše kada je i kome zahtjev predan da se otkloni ova mogućnost.

2. Sudac ne zakazuje raspravu. Ne ulazeći u razloge sudac ( vaš bivši ima veze, sudac je lijen,...) MORA zakazati raspravu u roku od 2 mjeseca od primitka tužbe. Rješenje? Pošaljite predstavku navedenom sucu u kojoj upozoravate da Vaša brakorazvodna parnica nije ni pokrenuta te ga molite da predmet pokrene. Ujedno istu predstavku pošaljite predsjedniku suda. Urudžbeno sve kopirati.
Ovaj zadnji dio možete napraviti dva mjeseca nakon što ste podnijeli predstavku nadležnom sucu te zahtjevati da predmet dodjeli drugom sucu i to hitno jer se radi o malodobnom djetetu. Tako ćete poštovati hijerarhiski niz a Vi i Vaše dijete imati pravo za eventualnom nadoknadom od treće strane zbog odugovlačenja predmeta.

Da živite u Hrvatistanu, u Bandićlandu gdje su sudovi najsporiji u sjevernoj hemisferi predmet ovakve prirode dolazi na red za 2 mjeseca od predaje tužbe.
Ne znam gdje i kome ste je predali ali ovo što Vam se dešava je, u najmanju ruku čudno.

Centar je donio -NE MOŽE. Sud nije zakazao - MORA.

Ne znam šta bih još rekao osim da se malo potrudite oko toga. 2 sata, par prinntanja - i gotova stvara.

Sretno. Ponuda za pomoć, ukoliko je potrebna, stoji.
zodax is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2008., 00:58   #235
Quote:
zabavnjak kaže: Pogledaj post
pa eto ja bivšoj ženi dajem za naše dvoje djece 2880 kuna mjesečno. Uz to još plaćam za večinu odjeće, sport i ostale potrebe. Je li to previše? Ne znam ipak su to moja djeca, šta vi mislite na to?
Ma baš divno. Hoćeš li biti i tata mome djetetu? Mislim jes da sam muškarac ali ja ga napravim a ti plaćaj alimentaciju.

Dobro, dobro malk'o se zekan naj se ljutiti.

Baš mi je drago da si uspio u životu u materijalnom smislu. Nažalost u našem malom Hrvatistanu plaća prosječna netto je oko 4000 Kn. To statistički znači 1 od 20000 Kn i 9 od 2000 Kn. nezaposlene ne brojim.
Lijepo je što možeš i u redu je al' mi stari, sorry, više zvuči kao neki ego trip i poziv na vidite kak sam ja divan frajar, no casual primjedba.
No topic je alimentacija i svako iznosi svoje.

Lijep pozdrav
zodax is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2008., 00:58   #236
Quote:
žalosna sova kaže: Pogledaj post
Ha, kada bih bio predsjednik uprave texaco oil kompanije i moje dijete bi moglo dobivati mjesečno 288.800 dollara mjesečne alimentacije. Plus kurve sašivene po mjeri.
Kad postaneš, mogu li ja biti tvoje dijete ili da ti napravim jedno?
zodax is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2008., 09:28   #237
Quote:
zodax kaže: Pogledaj post
Kad postaneš, mogu li ja biti tvoje dijete ili da ti napravim jedno?
Evo, baš sam prošli tjedan dobio poziv za tu funkciju, a džordž buš zato dolazi u Hr, a NATO je tek u drugom planu.
Volio bih, ali ne mogu davati svom djetetu onoliko koliko bi ex željela. Jer jednostavno nemam. A kada se sjetim da smo prije rastave živjeli nas četvero (ja, ex, njezino i naše dijete) sa 3500 kn mjesečno i da djeci tada nije trebalo sve ono što ex smatra da danas treba. S tim da smatra da djetetu ne treba otac. Ali živa šuškava lova pod obvezno. AH, nema veze, riješit će se i to, valjda na dobrobit moje slatkice.
Zodaxe, sve ćemo se dogovoriti, pa ljudi smo, nismo borgovi.

Zadnje uređivanje žalosna sova : 29.03.2008. at 09:29. Reason: Klingonci
žalosna sova is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2008., 17:19   #238
Quote:
žalosna sova kaže: Pogledaj post
Evo, baš sam prošli tjedan dobio poziv za tu funkciju, a džordž buš zato dolazi u Hr, a NATO je tek u drugom planu.
Volio bih, ali ne mogu davati svom djetetu onoliko koliko bi ex željela. Jer jednostavno nemam. A kada se sjetim da smo prije rastave živjeli nas četvero (ja, ex, njezino i naše dijete) sa 3500 kn mjesečno i da djeci tada nije trebalo sve ono što ex smatra da danas treba. S tim da smatra da djetetu ne treba otac. Ali živa šuškava lova pod obvezno. AH, nema veze, riješit će se i to, valjda na dobrobit moje slatkice.
Zodaxe, sve ćemo se dogovoriti, pa ljudi smo, nismo borgovi.
nemoj me pogrešno shvatiti, ali daj mi, molim te, objasni KAKO ste živjeli od 3500 kuna mjesečno?! meni su samo režije 2000!
simple mind is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2008., 17:29   #239
Quote:
tamica kaže: Pogledaj post
Sto mislite, po vasem osobnom iskustvu kolika bi trebala biti alimentacija po djetetu?

Vi koji placate alimentaciju, kupujete li odjecu i obucu itd. za dijete bez obzira sto placate alimentaciju?

Kako uopce biti siguran, da i uz alimentaciju vasem djetetu nista ne nedostaje?

I sto mislite, je li muskarac duzan sudjelovati u poslovima u stanu ili kuci, zbog toga sto tamo zive njegova djeca?
mene zanima jel ijedna zena tu placa muskarcu alimentaciju...
Or7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2008., 17:31   #240
Quote:
simple mind kaže: Pogledaj post
nemoj me pogrešno shvatiti, ali daj mi, molim te, objasni KAKO ste živjeli od 3500 kuna mjesečno?! meni su samo režije 2000!
mozda zivis u stanu od 500m2? ili imas sve el uredjaje u c ili d klasi potrosnje??? ili telefoniras po cijele dane? ili ti pipe pustaju vodu ?
Or7 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:34.