Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Vrt

Vrt Sobne i vrtne biljke, kantice i lopatice, vaši zeleni ljubimci.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.05.2013., 17:06   #221
bravo :klap: ...a o kom gradu se radi?
i kakva zemlja vam je dodijeljena, neobrađena pretpostavljam?
zarana is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2013., 17:52   #222
Zagreb

e sad sto se tice stanja zemlje - ne znam kaj bi rekla
zemlja je preorana, do sada je na tom terenu godinama bila livada koju bi valjda samo tu i tamo pokosili (koliko ja znam)
SpaceDancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2013., 18:08   #223
Quote:
lavandin cvijet kaže: Pogledaj post
...narode jel zna tko di ima sadnica jagoda mjesečarki, još za kupit ali ne vrtni centri???
Danas sam ih vidla na Dolcu gore kod Kerempuha....
Old 12.08.2013., 09:47   #224
Dobar dan...ima li netko za poklonit bilo koju vrstu sukulenata, imam običnu čuvarkuću al sad bi htjela još neke...i moj mm silno želi adenium obesum al ju nikako nemožemo nać u ZG, pa dal netko zna gdje je ima za kupit il želi poklonit sjeme il reznicu...Hvala...
sneki7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2013., 15:47   #225
Peperomia prostrata

Zvala sam ove velike vrtne centre u Zagrebu, ali ni jedan nema peperomiu prostratu (biberovac, paprovac - viseći)

To je ovakva biljčica:

Može li mi netko reći gdje bih mogla nabaviti ovu biljku ili je možda ima, pa da mi ustupi pelcer. Hvala!
Old 11.01.2014., 18:02   #226
Ako tko ima viška sadnica sansevierije, bilježim se sa štovanjem.
Bitno mi je samo da nije vrsta hahnii - ona niska, trebam visoke, nebitno kojih šara.
Hvala

https://www.google.hr/search?q=sanse...w=1366&bih=642
Testeressa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2014., 19:58   #227
pozdrav,

trebam za vrt 10ak sadnica malina i eventualno križanaca malina i kupina
u vrtnim centrima su prošle godine bile 20+ kuna po sadnici ako se dobro sjećam, jučer sam bio na placu nisam našao. na šnjuvalu ima oglasa i po par kuna, ali daleko od zg i čini mi se da bi to išlo samo na veliko.

cjena mi je velika jer planiram ove godine dosta urediti vrt pa trebam i brusnice, borovnice, možda ribizl, planiram nabaviti dvogodiššnje sadnice šparoga, kamčatke, sadim sezonsko povrće pa trebam sadnice svega, moram kupiti i zemlje nešto i gnoj itd itd....

ima netko ideju gdje bi mogao dobiti jeftinije sve ovo što tražim ili bar maline, ne moraju biti zasađene u tegle, mogu i golih korijena kopane iz zemlje?

zagreb i okolica mi odgovaraju. hvala.

za eventualnu zamjenu mogu ponuditi par grmova joste (sam razmnožio zagrtanjem i ovih dana ih kidao i presadio, presadnice kadulje koja se sama razmnožila sjemenjem prije dvije godine i super uspijeva i cvate u podsljemenskoj zoni, kupine koje su se same zasadile od matičnih biljaka prošle i pretprošle godine imam dosta jagoda koje su se isto same razmnožile, kupljene su kao mjesečarke, ali meni su rodile tek mjesec-dva u proljeće - taman za sezonu, kasnije baš i ne.
jeeeRajt is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2014., 18:03   #228
pozdrav svima ako netko ima sukulenata, bilo kakve vrste, sve ih obožavam, bilježim se za štovanje. želim ih posvuda oko kuće <3
odgovara mi bilo gdje - tisak je napravio čuda u razmjenama cvijeća i sadnica i sjemenja svih vrsta.

Old 27.02.2014., 11:39   #229
Poklanjam kroton. Mačak skače po njemu i moram ga držati na ormaru. Lijep, zdrav.
Zagreb, Kustošija.
Javite se u inbox.

Old 10.10.2015., 10:37   #230
Imam jednog yuccu viška Divna je biljka, baš je krasan, zdrav, lijepih duboko zelenih listova Ja imam svoja dva, ovoga smo "spasili" i rado bih da sad ide u neki bolji dom

Zadnje uređivanje kemik : 10.10.2015. at 11:08.
kemik is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2015., 10:57   #231
Zamalo sam ti preselila post na Plavu šapu. Ono, spasili... oporavili... u bolji dom...

Nego, meni link vodi na stranicu za logiranje, a ne fotku.
Old 10.10.2015., 11:09   #232
evo, ispetljala sam fotku kak treba
Old 16.10.2016., 16:34   #233
Poklanjam dvije velike agave (obična i sa žutim rubom) i dvije velike aloe (jedna jako bodljikava, druga ne). Sve biljke lijepe i zdrave. Razlog poklanjanja - za mene prevelike i teške za unošenje zimi. Lokacija Osijek.
Old 06.12.2017., 12:39   #234
Veliki sam ljubitelj cvijeća pa bih rado ,naravno ako koga zanima ,da razmijenimo koji pelcer i iskustva.Svima veliki cvijetni pozdrav.
Old 13.04.2018., 10:03   #235
Dajem u dobre ruke drvce grejpa visoko 70 cm kao i 2,5 metra kućnu juku.
Old 02.07.2018., 14:36   #236
Mijenjam SALIX HAKURO NISHIKI, spiralni rast, visine preko metar, za presadnice lavandina ili lavande (koja prezimljava u kontinentalnom dijelu zemlje)....

https://www.visionspictures.com/image/moja/moja01524
Old 16.08.2018., 08:10   #237
Dajem 3 sadnice JackFruit tree. https://www.thespruce.com/grow-jackf...ndoors-1902445

Osobno ih donijela sa SriLanke :-) Samo Zagreb, osobna primopredaja na mojoj lokaciji. Sve info u PM.
ChienSaintHuber is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2018., 11:24   #238
ola ekipa

ukoliko netko ima viška malih sukulenata da ih mora reducirati, rado bih udomila...

ukoliko je netko željan spatifiluma, uskoro ću svoj reducirati...lokacija novi zg
tetsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2018., 15:38   #239
Pozdrav svima

Imam dvije biljke koje se razmnožavaju ko lude i ne znam više di bi s njima. Obje su jako nezahtjevne i mogu se flancat u nedogled.

Ova ljubičasta je padajuća a može i malo u vis, zavisi kak ju usmjerite. Listovi su od zelene do ljubičaste, ovisi o količini svjetla. Ne preživi zimu vani. Može se otrgnut na bilo kojem članku, stavit u vodu i pusti korjenje

Ova druga je neki sukulent mislim. Neuništiva. Prezimi vani u tegli pod snjegom bez problema (Zagreb). Raširi se po kojoj god površini. Super ako želite nešto prekriti. Praktična i za groblje jer prekrije sve i ne treba se zaljevati ni ništa. Korov ne preživljava. Isto može padat kojih 5-10 cm
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG4681.jpg‎
Views:	114
Size:	8.6 KB
ID:	19785  
zmamus is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2018., 15:41   #240
Hm, kak stavite fotke gore? Meni da samo da uploadam ukupno 9.1KB

I to je ta mini fotkica di se ništa ne vidi
zmamus is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:35.