Natrag   Forum.hr > Razno > Mali oglasi

Mali oglasi Kupujem, prodajem, mijenjam, poklanjam...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2009., 12:00   #221
A ako je to osjetljivo naguraj samo papira okolo naokolo u tu kuvertu
Old 12.01.2009., 12:01   #222
Quote:
arlenna kaže: Pogledaj post
ljudi...imam problemček- naime neznam kak da šeljem čizme-tj. kako da ih upakiram??? nemam veliku kutiju...a nemam blage kaj da radim... možda da u neku veću vrečicu ih stavim i zamotam papirom kao paket neki?? ima netko ideju?

Cure su objasnile dobro ovo s vrećicama, ali možeš trknuti do trgovine oni uvijek znaju imati kutije. Nema veze veličina glavno da tebi čizme stanu. I šalješ kao paket bez problema
Old 12.01.2009., 12:40   #223
Quote:
Hoya kaže: Pogledaj post
Arlena pa ako je nešto malo možeš u onu kuvertu žutu sa mjehurićima i postati preporučeno, izađe te 15kn
bum tak poslala! hvala! ma u početku sam tak slala ak je bilo nešto malo..sve dok mi ženska nije zaračunala to 24kn... pa sam poludjela bila i od tad šaljem u paketićima..a ovo je malo a i našla sam tako manju kutiju i gledala sam da bude u dozvoljenim veličinama..i onda skužim da fali nekoliko milimetara ...bum slala u žutoj koverti!
Old 12.01.2009., 12:41   #224
Quote:
Hoya kaže: Pogledaj post
Cure su objasnile dobro ovo s vrećicama, ali možeš trknuti do trgovine oni uvijek znaju imati kutije. Nema veze veličina glavno da tebi čizme stanu. I šalješ kao paket bez problema
našla sam doma kutiju od vina..i taman stanu..ovu jednu malo sam savila i to je to! ipak sam našla kutiju

Zadnje uređivanje arlenna : 12.01.2009. at 13:44.
arlenna is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2009., 13:13   #225
Quote:
Snoopy27 kaže: Pogledaj post
Ovako!!! MRZIM HRVATSKU POŠTU!!!! išla sam na poštu poslati 3 paketa, kao i inače VAGALI SU MI PAKETE, mada sam ispunila potvrdu o primitku vrijednosnog pisma i napisala u potvrdi i na paketu da je vrijednost 50kn, ta 3 paketa PLATILA SAM 100KN, pa tko je tu lud???? HELP!!!!!!
Bez uvrede, ali iz ovoga se samo vidi da ti ne znaš ŠTO i KAKO šalješ jer da znaš, slala bi paket kao paket a NE kao vrijednosno pismo, te su ti u skladu s težinom vrijednosnog pisma poštarinu i naplatili. Nitko te nije zajebao, ali eto, uči se dok si živ.

Quote:
Objašnjenje je takvo, da po njihovoj toj nekoj tarifi , koliko mi je paket težak, toliko platim poštarinu, ma ludim!!! Od sada samo primoredaja dolazi u obzir, ma pa bolje platim gorivo i odvezem to na odredište nego gamadi davati novce
Pa da, dobro su ti i rekli jer si ti slala pošiljku kao VRIJEDNOSNO PISMO, a NE kao paket te si i platila više poštarinu. Da si slala kao paket i ispunila PAPIRIĆ ZA SLANJE PAKETA onda bi po pošiljci platila 14 ili 15kn.

Quote:
Upravnik kaže: Pogledaj post
Postoji,ali to nikako nije dovoljno.Danas je najbitnije usluge proguravat kroz marketing različitim vrstama oglašavanja i prilagođavanja korisniku.Bitno je imati zadovoljnog klijenta,a još bitnije imati klijenta koji će se uvijek htjeti vratit jer će uvidjeti kvalitetu usluge i to će znati prepoznat.Masa ljudi ni ne zna za www.posta.hr ni besplatni telefon i zato bi tu trebao marketing uskočiti i uputiti korisnika na pravo mjesto.Pošta još puno treba poraditi na sebi da uđe u 21 stoljeće.
O čemu ti pričaš? Pošta ima monopol i hvala Bogu da se neće zajebavati sa takvim stvarima. A i ne vidim zašto bi kada su njihove stranice i više nego dobro napravljene gdje SVE piše od A do Ž, kako se šalje, koje su dimenzije, kako se šta ispunjava, itd. itd.

I pazi, u 1. postu ove teme sam napisala što je kakva pošiljka, kako se šalje paket, kako pošiljka kao vrijednosno pismo i onda ekipa nije u stanju pročitati taj prvi post nego se javljaju stalno sa istim nebuloznim pitanjima.

Ljudi su naučeni da ih se malo previše tetoši i sve bi da im je na dlanu. A najbolji su mi ovi koji samo predaju pošiljke i onda ni ne pitaju kako mogu poslati nego onda dođu tu pa histeriziraju kako ih je pošta zajebala.

Daj ono, pa nemamo 5 godina.
Old 12.01.2009., 13:16   #226
Quote:
U potpunosti se slažem sa zadnjim post-om!! Ja osobno, stvarno ne znam koje usluge sve postoje i kad dođem tamo prepuštena sam djelatnicima, koji mi sigurno neće pomoći jer svatko tko im dođe "došao im je kao kec na 11"
Da, njima ta lova ide u džep ili dobiju postotak od prometa pa te sigurno zato žele zajebat

Sama si napisala da nemaš pojma kakve se usluge nude, a lijepo ti u 1. postu ove teme sve piše, a i da ne piše na njihovim stranicama imaš SVE potrebne informacije.

I nije istina da neće pomoći, samo treba znati pitati.
Old 12.01.2009., 15:39   #227
Quote:
O čemu ti pričaš? Pošta ima monopol i hvala Bogu da se neće zajebavati sa takvim stvarima. A i ne vidim zašto bi kada su njihove stranice i više nego dobro napravljene gdje SVE piše od A do Ž, kako se šalje, koje su dimenzije, kako se šta ispunjava, itd. itd.
Danas bez marketinga nema uspjeha prošlo je doba socijalizma i komunizma.Ne koriste se svi internetom i ne prate forum.hr.Ne bih se složio sa tobom o monopolu,jel tu postoji i cityexpress koji nosi poprilično pošte.Dobar broj banaka koristi usluge cityexpressa.Odi na http://www.cityexpress.hr/index.php?id=12 i informiraj se prije nego napišeš nebulozu o monopolu. Klijenata ko u priči.Evo pejstam:

* Zagrebačka banka d.d.
* Raiffeisen Bank Austria d.d.
* Privredna banka Zagreb d.d.
* PBZ Card d.o.o.
* PBZ Stambena štedionica d.d.
* Zagrebački holding d.o.o.
* OT – Optima Telekom d.d.
* Diners Club Adriatic d.d.
* Vipnet d.o.o.
* Hypo Alpe Adria Bank d.d.
* Središnja depozitarna agencija
* OTP Banka Hrvatska d.d.
* H1 Telekom d.d.
* Oriflame Kozmetika Hrvatska

Pitanje je vremena samo kada će se na tržištu pojaviti novi davatelj usluge i to najvjerojatnije izvana.Kao što rekoh prethodno Hrvatska Pošta treba još jako puno toga napravit kako bi ušla u 21.st. Pogledaj samo koliko t-com,vipnet i ostali ulažu u marketing i koliko se trude informirati korisnika o uslugama.Trgovački lanci šalju letke o svojim proizvodima.Jedino pošta misli da svi sve znaju o njihovim uslugama i da ništa nije potrebno mijenjat.Ali realnost je potpuno drugačija.Jel bi trebalo sve biti isto kao i prije 50 godina?Pogledaj samo na što liče poštanski uredi.Kao da je vrijeme stalo.Ali pasivnost i letargija imaju preveliku cijenu.Toliki veliki potencijal je šteta ne iskoristiti na najbolji mogući način uvođenjem radikalnih promjena.Tu bi država trebala imati veliku ulogu jel je pošta u njenom vlasništvu.
Old 12.01.2009., 15:40   #228
Kaj nije Posta kupila City Express?
Old 12.01.2009., 16:47   #229
odgovor na Upravnikov post da ne pejstam sad cijeli post :

pošta itekako drži monopol jer City Express kao što ime samo i govori se bavi samo ekspresnom dostavom. Ja ih pozovem, oni dođu na moju kućnu adresu, uzmu pošiljku za čiju dostavu platim 30-40 kn i odmah sutradan je ta pošiljka na svojoj destinaciji. Dakle tipična pošta to nije niti daju tipične poštanske usluge. Ne znam jesi li ti dobio ijednu razglednicu ili neki račun putem CE , ja bome nisam, dakle tu nema dalje rasprave. I dok god neko ne dođe i bude izravni konkurent pošti , pošta će se nastavit ponašat kao da je na divljem zapadu jer ih zaboli đon jesi li ti zadovoljan njihovom uslugom ili ne. Drugog izbora nemaš.
Old 12.01.2009., 17:16   #230
Quote:
klomppa kaže: Pogledaj post
odgovor na Upravnikov post da ne pejstam sad cijeli post :

pošta itekako drži monopol jer City Express kao što ime samo i govori se bavi samo ekspresnom dostavom. Ja ih pozovem, oni dođu na moju kućnu adresu, uzmu pošiljku za čiju dostavu platim 30-40 kn i odmah sutradan je ta pošiljka na svojoj destinaciji. Dakle tipična pošta to nije niti daju tipične poštanske usluge. Ne znam jesi li ti dobio ijednu razglednicu ili neki račun putem CE , ja bome nisam, dakle tu nema dalje rasprave. I dok god neko ne dođe i bude izravni konkurent pošti , pošta će se nastavit ponašat kao da je na divljem zapadu jer ih zaboli đon jesi li ti zadovoljan njihovom uslugom ili ne. Drugog izbora nemaš.
Oni vrše i ekspresnu dostavu,ali nose i obična pisma.Masa izvješča od banaka.Npr meni donose od Zagrebačke banke izvješće od kredita za auto i od pbz-a račun za American.Uzeli su dio kolača HP-u.Naravno nisu toliko rašireni kao pošta,ali diljem Hrvatske raznose poštu,a ne samo ekspresnu dostavu.Imaš one momke na motorićima koji baš nose pisma kao i poštari.A vezano za onaj dio preuzet sa poslovnog nemam komentara jel koliko mi je poznato trenutno nije još ništa ostvareno po tom pitanju oko preuzimanja.Htjelo se to priznat ili ne HP se mora dobro pripremit za budućnost i sve što sam prethodno naveo stoji bez pogovora.
Old 12.01.2009., 17:45   #231
Quote:
Danas bez marketinga nema uspjeha prošlo je doba socijalizma i komunizma.Ne koriste se svi internetom i ne prate forum.hr.Ne bih se složio sa tobom o monopolu,jel tu postoji i cityexpress koji nosi poprilično pošte.Dobar broj banaka koristi usluge cityexpressa.Odi na http://www.cityexpress.hr/index.php?id=12 i informiraj se prije nego napišeš nebulozu o monopolu. Klijenata ko u priči.Evo pejstam:

Pitanje je vremena samo kada će se na tržištu pojaviti novi davatelj usluge i to najvjerojatnije izvana.Kao što rekoh prethodno Hrvatska Pošta treba još jako puno toga napravit kako bi ušla u 21.st. Pogledaj samo koliko t-com,vipnet i ostali ulažu u marketing i koliko se trude informirati korisnika o uslugama.Trgovački lanci šalju letke o svojim proizvodima.Jedino pošta misli da svi sve znaju o njihovim uslugama i da ništa nije potrebno mijenjat.Ali realnost je potpuno drugačija.Jel bi trebalo sve biti isto kao i prije 50 godina?Pogledaj samo na što liče poštanski uredi.Kao da je vrijeme stalo.Ali pasivnost i letargija imaju preveliku cijenu.Toliki veliki potencijal je šteta ne iskoristiti na najbolji mogući način uvođenjem radikalnih promjena.Tu bi država trebala imati veliku ulogu jel je pošta u njenom vlasništvu.
Na kojoj planeti živiš?

Bez uvrede, ali tvrtke poput City Expressa idu na ruku pravnim osobama, a nikako nama običnim smrtnicima. Pogledaj molim te samo njihov cjenik usluga pa mi reci kakva je to točno konkurencija HP-u?

CE se možda isplati ako šalješ paket, ali cifre su mu jednake kao i HP Express-u, a za slanje preporučenih pošiljki CE je itekako mnog opreskup u odnosu na poštu, pa ti meni pričaj o nekakvoj konkurenciji. Neš' ti konkurencije gdje slanje flat kuverte dođe 30kn.

Quote:
Oni vrše i ekspresnu dostavu,ali nose i obična pisma.Masa izvješča od banaka.Npr meni donose od Zagrebačke banke izvješće od kredita za auto i od pbz-a račun za American.Uzeli su dio kolača HP-u.Naravno nisu toliko rašireni kao pošta,ali diljem Hrvatske raznose poštu,a ne samo ekspresnu dostavu.Imaš one momke na motorićima koji baš nose pisma kao i poštari.A vezano za onaj dio preuzet sa poslovnog nemam komentara jel koliko mi je poznato trenutno nije još ništa ostvareno po tom pitanju oko preuzimanja.Htjelo se to priznat ili ne HP se mora dobro pripremit za budućnost i sve što sam prethodno naveo stoji bez pogovora.
Da, CE nosi obična pisma i kao što sam već rekla - od pravnih osoba. Nisam nikad čula da je itko poslao išta preko CE-a a da nije bio paket u pitanju. Moglo bi se onda malo popričati i o marketingu CE-a koji je gori nego marketing od HP-a kad smo već kod toga.

Nego, jel' ti to možda radiš za CE pa si tu došao prosipati svoje savjete?
Old 12.01.2009., 18:10   #232
Quote:
Hard Candy kaže: Pogledaj post
Haloo
Old 12.01.2009., 19:11   #233
Moze li mi netko pliz odgovorit : kad saljem paket, gledaju li oni sto je unutra jer ja bi htjela zamotat kutiju u bijeli papir?
squirrel8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2009., 19:42   #234
Ne gledaju. Danas sam poslala kutiju zamotanu u bijeli papir.
Old 12.01.2009., 19:50   #235
Quote:
Ne gledaju. Danas sam poslala kutiju zamotanu u bijeli papir.
ok hvala
squirrel8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2009., 19:51   #236
Quote:
Elektra kaže: Pogledaj post
Na kojoj planeti živiš?

Bez uvrede, ali tvrtke poput City Expressa idu na ruku pravnim osobama, a nikako nama običnim smrtnicima. Pogledaj molim te samo njihov cjenik usluga pa mi reci kakva je to točno konkurencija HP-u?

CE se možda isplati ako šalješ paket, ali cifre su mu jednake kao i HP Express-u, a za slanje preporučenih pošiljki CE je itekako mnog opreskup u odnosu na poštu, pa ti meni pričaj o nekakvoj konkurenciji. Neš' ti konkurencije gdje slanje flat kuverte dođe 30kn.

Da, CE nosi obična pisma i kao što sam već rekla - od pravnih osoba. Nisam nikad čula da je itko poslao išta preko CE-a a da nije bio paket u pitanju. Moglo bi se onda malo popričati i o marketingu CE-a koji je gori nego marketing od HP-a kad smo već kod toga.

Nego, jel' ti to možda radiš za CE pa si tu došao prosipati svoje savjete?
Pa od pravnih osoba itekako dolazi dobra zarada,i pošta je izgubila taj dio kolača jel da nije city-a nosila bi ga pošta i zato HP nije monopolist.Bio je monopolist u prošlosti dok se na tržištu nije pojavio drugi koji obavlja uslugu iz tog područja.Također Cityex je nosio i sudska pisma i dan danas nose preporučene pošiljke.Zašto je pošti zanimljiv City,zašto bi ga htjela kupiti ako on ne radi srodnu djelatnost i nije konkurencija?Pošta je velika firma i mora imati dostojan marketing ,ali to nije sve što treba mijenjat.Sutra može doći jaka strana firma i otkupiti city ili ne mora nije bitno,pošta ukoliko nema suvremen pristup korisniku i ne razvija se jako puno će izgubiti od profita i ovako je već izgubila.Pojest će ju.CityEx je konkurent na tržištu nije bog zna što al je konkurent htjela ti to sebi priznat ili ne.Zapamti jednu stvar.Tržište se dijeli na monopol,oligopol,duopol,tržišna konkurencija.To bi bila tržišna struktura.Ukoliko je samo jedan sudionik na tržištu to je onda monopol,2 duopol,više poliopol,mnogo konkurencija.Značajka monopola je da je i ulazak u granu onemogućen itd da ne nabrajam.Ja ne znam što tebi tu nije jasno.Možda te to buni.Eto da ne duljim više jel mislim da je sve rečeno što je bitno.

Zadnje uređivanje Upravnik : 12.01.2009. at 19:56.
Upravnik is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2009., 20:04   #237
Quote:
Pa od pravnih osoba je veća zarada nego od privatnih,ali uopće nije bit u tome.Ovdje je bitno da je pošta izgubila taj dio kolača jel da nije city-a nosila bi ga pošta i zato HP nije monopolist.Bio je monopolist u prošlosti dok se na tržištu nije pojavio drugi koji obavlja uslugu iz tog područja.Također Cityex je nosio i sudska pisma i dan danas nose preporučene pošiljke.Zašto je pošti zanimljiv City,zašto bi ga htjela kupiti ako on ne radi srodnu djelatnost i nije konkurencija?Pošta je velika firma i mora imati dostojan marketing ,ali to nije sve što treba mijenjat.Sutra može doći jaka strana firma i otkupiti city ili ne mora nije bitno,pošta ukoliko nema suvremen pristup korisniku i ne razvija se jako puno će izgubiti od profita i ovako je već izgubila.Pojest će ju.CityEx je konkurent na tržištu nije bog zna što al je konkurent htjela ti to sebi priznat ili ne.Zapamti jednu stvar.Tržište se dijeli na monopol,oligopol,duopol,tržišna konkurencija.To bi bila tržišna struktura.Ukoliko je samo jedan sudionik na tržištu to je onda monopol,2 duopol,više poliopol,mnogo konkurencija.Značajka monopola je da je i ulazak u granu onemogućen itd da ne nabrajam.Ja ne znam što tebi tu nije jasno.Možda te to buni.Eto da ne duljim više jel mislim da je sve rečeno što je bitno.
Jao, pa tako ti hvala što si mi održao besplatno predavanje o tome što je monopol, duopol i ostalo jer ne, ja to zaista ne znam pa treba netko na forumu da mi to objašnjava. I ne znam odakle ti smao ideja da ikog na forumu zanima ovo što si ti napisao?

I uopće nisi odgovorio na moj post neki samo piskaraš nešto što nas uopće ne zanima. Meni se živo jebe tko posluje sa CE ukoliko on za mene kao fizičku osobu nema povoljne usluge, a da se ti sad na trepavice nasadiš, CE to nema (za razliku od pošte koja ima). To što ZABA, Oriflame i ostali šalju svoja pisamca i pakete putem CE također me ne zanima. A oni šalju sigurno zato jer imaju sklopljene ugovore sa CE i očito imaju nešto od toga. To je sve što mi treba biti jasno.

Za mene CE nije konkurencija pošti jer ću ja i dalje ići slati u poštu pošiljke i tako će biti dokle god CE ne uvede nekakav povoljniji cjenik za preporučene pošiljke kao što to imaju u pošti, a nekako si mislim da ako dosad nisu uveli nešto takvo onda ni neće. Pogledaj samo dobit HP-a i dobit CE-a i pogledaj molim te koliko poslovnica ima CE, a koliko poštanskih ureda ima pošta. Ne moraš biti neki pametnjaković da skužiš tko je jači na tržištu.
Old 12.01.2009., 20:50   #238
Eto napokon smo na zelenoj grani.Ipak je vrijedilo ovo što sam ti napisao.Na kraju krajeva smo došli da je sve ovo samo tvoje subjektivno mišljenje.Ipak je predavanje bilo ok,jel stvar je malo kompliciranija negoli se čini na prvu loptu.Da rezimiramo.Liberalizacijom tržišta omogućen je ulazak novih operatera u granu.Još uvijek pošta ima monopol na obavljanje UNIVERZALNIH POŠTANSKIH USLUGA (to je ono što tebe buni),ali imamo više igrača na tržištu(tržište je liberalizirano) tako da nema potpuni monopol i drugi isto obavljaju prijenos i uručenje pismovnih pošiljaka(CE posluje sa pravnim subjektima).Pitanje je vremena kada će doći do promijene i ukoliko se HP ne restruktuira i unaprijedi,a o tome sam već govorio ishod neće biti dobar.A ti si se čudila da gdje ja to živim i da baljezgam gluposti o osuvremenjavanju pošte.I ne možeš u svoje ime govoriti da VAS(koga to vas?) ne zanima to što sam ja napisao.Forum čita veliki broj ljudi,a većina ih se ni ne javi.Uvijek postoji opcija ignore za one koji ne žele čitat određenu osobu.
Old 12.01.2009., 22:04   #239
Quote:
Nije.
Old 12.01.2009., 22:49   #240
Quote:
Eto napokon smo na zelenoj grani.Ipak je vrijedilo ovo što sam ti napisao.Na kraju krajeva smo došli da je sve ovo samo tvoje subjektivno mišljenje.Ipak je predavanje bilo ok,jel stvar je malo kompliciranija negoli se čini na prvu loptu.Da rezimiramo.Liberalizacijom tržišta omogućen je ulazak novih operatera u granu.Još uvijek pošta ima monopol na obavljanje UNIVERZALNIH POŠTANSKIH USLUGA (to je ono što tebe buni),ali imamo više igrača na tržištu(tržište je liberalizirano) tako da nema potpuni monopol i drugi isto obavljaju prijenos i uručenje pismovnih pošiljaka(CE posluje sa pravnim subjektima).Pitanje je vremena kada će doći do promijene i ukoliko se HP ne restruktuira i unaprijedi,a o tome sam već govorio ishod neće biti dobar.A ti si se čudila da gdje ja to živim i da baljezgam gluposti o osuvremenjavanju pošte.I ne možeš u svoje ime govoriti da VAS(koga to vas?) ne zanima to što sam ja napisao.Forum čita veliki broj ljudi,a većina ih se ni ne javi.Uvijek postoji opcija ignore za one koji ne žele čitat određenu osobu.
Ne, krivo misliš. Za tvoju informaciju meni je sve savršeno jasno i ništa me ne buni. Hvala Bogu pa imam ponešto faksa iza sebe, a bogme i gugl jako velik dio posla odradi, a ako ni to ne pomogne onda gnjavim zaposlenike gdje mi to zatreba. Ovo prvo manje, ali ovo drugo dvoje je meni itekako korisno za dobivanje informacija, a to bi čini mi se koristilo i mnogima ovdje iako vidim da ljudi očito ne znaju čitati ili im je muka čitati pa onda iznova postavljaju ista pitanja.

A od toga smo i počeli - kao, pošta nema dovoljno dobar marketing a zapravo jedino što je potrebno ljudima je - malo čitanja.

FYI - City Express za jednog "konkurenta" ima poprilično loš marketing, a o informacijama na njihovom webu da ne govorim.
I imam osjećaj da ti slabo moje postove čitaš, kad smo već i kod toga.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:57.