|
|
25.08.2011., 15:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
ja mislim da su indexi spremni vec od kraja upisa za brucose,tako da provjeri na index porti
|
|
|
25.08.2011., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
mgrci43 kaže:
Kada brucoši mogu podić indeks? Mogu prije uvodnog, kad ovjeravam zahtjev za pokaz?
|
šta na kraju s pokazom? 80 i nešt kn i svaki mjesec cu morat ovjeravat onaj papir iz zet-a u referadi kojeg smo ovjerili prosle godine jedanput?
|
|
|
25.08.2011., 17:47
|
|
Mercenaire marginal
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
raisin03 kaže:
šta na kraju s pokazom? 80 i nešt kn i svaki mjesec cu morat ovjeravat onaj papir iz zet-a u referadi kojeg smo ovjerili prosle godine jedanput?
|
83 kune mjesečno.
Ne, ovjeriš jednom i to je to.
|
25.08.2011., 17:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
chibo kaže:
|
pa nije dečko niš krivo reko
Quote:
RandyRR kaže:
Ima i ljepših na Energetici ako te baš zanima.
|
ak po ničem drugom, po curama je energetika najbolji smjer na faksu 
a dobro, i materijali ne zaostaju puno po tom kriteriju
|
|
|
25.08.2011., 20:23
|
|
My darkness will shine
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
ivan90 kaže:
ak po ničem drugom, po curama je energetika najbolji smjer na faksu 
a dobro, i materijali ne zaostaju puno po tom kriteriju
|
Evo to bi mogao biti savjet svima onima koji će imati nedoumica oko izbora smjera nakon 1. godine. 
|
|
25.08.2011., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Došel je raspored. Al niko osim brucoša nezna u kojoj je grupi, tak da to za sad niš ne znači 
Kak se opće slažu grupe za više godine?
|
|
|
26.08.2011., 00:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
pa di vidiš taj raspored? ili sam ja stvarno ćorava ili je gore za prošlu godinu 
|
26.08.2011., 01:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
The_End kaže:
|
Kad ste već kod žena,uz ovu,ia još jedna koja je isto onako...simpatična..ima cvike i kratku crvenkastu kosu...i neam pojma kako se zove...pa ako tko zna 
|
|
|
26.08.2011., 01:25
|
|
.
|
Quote:
enedielle kaže:
pa di vidiš taj raspored? ili sam ja stvarno ćorava ili je gore za prošlu godinu 
|
To je raspored,sam nisu skroz promjenili...pa još uvijek piše da je to za ljetni semestar i godinu nisu promjenili.

|
26.08.2011., 09:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Stavili su raspored, al nisu promijenili koji je semestar i koja je akademska godina. I prošle godine im je za to trebalo 2 mjeseca da skuže i promijene 
|
|
|
26.08.2011., 12:51
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
BRAB-STON kaže:
Kad ste već kod žena,uz ovu,ia još jedna koja je isto onako...simpatična..ima cvike i kratku crvenkastu kosu...i neam pojma kako se zove...pa ako tko zna 
|
A je ti opis...  I da pogodim - ima noge do poda, jel tak?
Daj malo opširniji opis...
|
|
26.08.2011., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
RandyRR kaže:
A je ti opis...  I da pogodim - ima noge do poda, jel tak?
Daj malo opširniji opis...
|
Ima naočale,skroz kratku crvenu(ofarbanu mislim) kosu,mislim plave oči, i onak velike usne  i ne znam šta da više napišem  al zapamtio sam je po "čudnim" frizurama....jedno vrijeme je imala onak jednu polovicu kose dužu od druge i tako...djeluje mi alternativno..ne znam.....i da,Randy,ako možeš reć kakav je kolegij "uvod u čvrstoću konstrukcija" jel ima koji uvjet za njega,je li sličan nauci ili tako nešto?
Hvala 
|
|
|
26.08.2011., 13:12
|
|
Possessed
Registracija: Dec 2010.
|
kaj ti nije već jednom jedna cura rekla za nju? nešto ovo ono. ili ni ona nije znala kak se zove
znam na koju misliš, evo, ako treba, zaustavit ću ju ja na hodniku i pitat kak se zove ak je tebe već strah
kaj trebaš još, adresu? 
|
26.08.2011., 13:21
|
|
Registrirani korisnik
|
ČUj ti Otrovnu  ma je al nitko nije znao....al opet...uvijek dođe netko novi tu pa ono..možda slučajno zna 
|
|
|
26.08.2011., 14:24
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
BRAB-STON kaže:
Ima naočale,skroz kratku crvenu(ofarbanu mislim) kosu,mislim plave oči, i onak velike usne  i ne znam šta da više napišem  al zapamtio sam je po "čudnim" frizurama....jedno vrijeme je imala onak jednu polovicu kose dužu od druge i tako...djeluje mi alternativno..ne znam.....i da,Randy,ako možeš reć kakav je kolegij "uvod u čvrstoću konstrukcija" jel ima koji uvjet za njega,je li sličan nauci ili tako nešto?
Hvala 
|
Mislim da je znam iz viđenja. I ako mislimo na istu osobu, onda nije neš i imaš niske kriterije simpatičnosti.
AFAIK, za UUČK je uvjet položena Nauka jer joj je vrlo sličan kolegij.
Kolegij nije nešto strašan, ali opet nije ni lagan ako ne znaš što i kako. A osim toga oduzima dosta vremena.
Predavanja nisu loša (drži ih Sorić) jer možeš čuti što se pita na usmenom/kolokvijima i dobro je ići na njih da se ne pogubiš u svemu. Ali sam Sorić nije baš neki expert na tom području tak da ćeš ipak morati učiti iz knjige prof. Alfirevića po kojoj se i radi.
Vježbe drži Skozrit (on je uz Šavara "najjači" na faxu) i to je koma jer se sve svodi na to da on scrolla pdf. fajl sa riješenim primjerima. Sam Skozrit nije loš i potrudit će se da ti objasni ako imaš kakvih pitanja, ali generalno ni on nema baš previše pojma o tome što priča. IMHO, na vježbe ni nemoj ići jer su ti sve okačene na e-učenju. Scrollati možeš i sam doma.
E sad o polaganju...
Prije svega ću malo o programskim zadacima. Dakle, tokom semestra će ti biti zadana 3 programska zadatka koje treba napraviti i predati u zadanim rokovima.
Prvi je lagan i temelji se na jednoj vježbi koja će vam biti pokazana. Drugi je odvratan jer riješavaš hrpu integrala da bi u konačnici došao do jedne jednadžbe koja ti treba da bi izračunao ono što se traži. A da se nebi previše mučio najbolje je čekati nekoga od radišnih kolega da to riješi i onda nabaviti taj program i prepraviti ga. Vjeruj mi - ogromna ušteda vremena. Treći programski je gnjavaža. Naime, potrebno je dobiti dijagrame sila, momenata i naprezanja duž zadane ljuskaste konstrukcije. Osim što ima dosta proračuna, ti dijagrami su vrlo zajebana stvar i vrlo vjerojatno će ih samo par ljudi znati riješiti, a ostali će kemijati, prepisivati i muljati na razne načine. Svi programi se također kolokviraju kod Skozrita. Pitanja su manje-više poznata, pa nebi trebao imati previše problema s tim.
Ali to nije sve...
Tokom semestra se pišu 2 kolokvija na koje ti toplo preporučam da odeš i da ih položiš. Svaki kolokvij sazdrži par zadataka i par teoretskih pitanja.
Zadaci nisu teški. Dovoljno je shvatiti primjere iz vježbi i možeš računati na 4 ili 5. Što se tiče teorije - obično se traže neki izvodi sa skicama i slično. Problem je u tome što rijetko ko uopće uči tu teoriju (bit će ti jasno i zašto kada vidiš o čemu je riječ), pa je obično svi i popadaju (teorija i numerika se posebno ocjenjuju!) i onda na kraju moraju na usmeni. Moj ti je savjet da fino naučiš teorije koliko možeš, a za sve ostalo tu su šalabahteri (  ). Rizik je mali pa se zbilja isplati.
Uglavnom, čeka te dosta posla.
Zadnje uređivanje RandyRR : 26.08.2011. at 14:34.
Reason: Neću ti reći, njubino! :p
|
|
|
26.08.2011., 15:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
moze li mi netko reci da li je moguce napisati neku molbu ili se prebaciti na neki drugi smjer ako nisi skupio 35 ECTS-a u dvije godine ili se jednostavno gubi pravo skolovanja? jednom kolegi fale 2 ECTS-a
|
|
|
26.08.2011., 16:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
RandyRR kaže:
Mislim da je znam iz viđenja. I ako mislimo na istu osobu, onda nije neš i imaš niske kriterije simpatičnosti. 
|
marš  možda samo drukčiji ukus :P
"njubina  "
|
|
|
26.08.2011., 16:33
|
|
My darkness will shine
|
Quote:
matematicar_90 kaže:
moze li mi netko reci da li je moguce napisati neku molbu ili se prebaciti na neki drugi smjer ako nisi skupio 35 ECTS-a u dvije godine ili se jednostavno gubi pravo skolovanja? jednom kolegi fale 2 ECTS-a
|
Pitaj u studentskoj.
Quote:
BRAB-STON kaže:
marš  možda samo drukčiji ukus :P
"njubina  "
|
Jako drukčiji, to sigurno.
|
|
28.08.2011., 01:01
|
|
.
|
Quote:
BRAB-STON kaže:
ČUj ti Otrovnu  ma je al nitko nije znao....al opet...uvijek dođe netko novi tu pa ono..možda slučajno zna 
|
Ta djevojka ti je demos iz struje. 
i od mene mali doprinos.
|
28.08.2011., 01:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
The_End kaže:
i od mene mali doprinos.
|
kak je krenulo, još malo pa ćemo trebat doprinosit i za prsten 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:42.
|
|
|
|