Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
|
|
12.03.2025., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
DJTcro kaže:
Baš to.
Lesandrićka nakon skandala oko vikendice ne može više ugroziti Bobana.
Uz to je bivša HDZovka, koja je dovela HDZ na vlast.
Ali Ranko Ostojić nije niti ne može biti ozbiljna ugroza za HDZ.
Prošlo je njegovo vrijeme.
Mogli su Antu Bilića (gradonačelnik Trogira) kandidirati za župana.
|
ako sam dobro pohvatao: trebao je netko tko ima mjesto u Saboru, da ne ostane bez svega, ako popuši mjesto župana. Iako, neki me uvjeravaju da se piroman Blaženko zamjerio mnogima u županiji i da bi mogao prilično flopnuti.
A Lesandrićka: da su ju podržali, HDZ bi kreštao sa svih naslovnica, iz svih dnevnika (svi znamo da sve to kontroliraju) da je SDP u Dalmaciji spao na bespravnu graditeljicu (koje su se oni jedva riješili).
|
|
|
15.03.2025., 12:00
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Postoji ekonomija kakvu imamo danas i koja se bazira isključivo na BDP-u, potrošnji i brojkama, koje su većini ljudi nerazumljive, a to nije ekonomija koju će promovirati SDP. Nas zanima ekonomija blagostanja i razvoja, a ne ekonomija rasta.
..
Istaknuo je da se SDP ne kocka s budućnosti Hrvatske i nudi rješenja.
- Ekonomski model je samo jedan, samo je pitanje je li netko motiviran ili čeka i oslanja se na EU fondove i graditeljstvo u Hrvatskoj, što je loš model, ustvrdio je Hajdaš- Dončić.
|
SDP shvaća da je nesposoban pa kreće s promoviranjem degrowtha.
Uostalom već smo imali Grčića koji je nekad izjavio kako je pad od 0.5 posto u odnosu na pad o 1.5 ustvari rast.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/hajd...azove-12061415
|
|
|
26.05.2025., 18:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2021.
|
Quote:
TihoTipkam kaže:
|
ovaj čim zine u HDZ-u otvore šampanjac
|
|
|
26.05.2025., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
IvorP kaže:
ovaj čim zine u HDZ-u otvore šampanjac
|
Sve mi se manje sviđa. Trkelja kao da je neka faca. Šta bi bilo kad bi bilo. Hej, tek si počeo.
|
|
|
27.05.2025., 07:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
TihoTipkam kaže:
|
Da bi bio premijer, trebao prvi postati voda oporbe.
SDP sada nema gradonačelnika u 5 najvećih gradova.
Junior partner je u Zagrebu.
Drži ih jedino to što za razliku od drugih, imaju podružnicu u skoro svakoj općini.
Mislim da je on samo prijelazno rješenje, jer će teško SDP u samo tri godine do novih izbora to preokrenuti.
|
27.05.2025., 09:17
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Eventualno ako se Plenkovic skloni u Bruxelles na jednu od top tri EU pozicija, ostalo ce odraditi ankete i “70% nezadovoljnih smjerom kojim država ide”, a to je tesko prije EU izbora 2029.
|
|
|
27.05.2025., 17:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
agentRico kaže:
Eventualno ako se Plenkovic skloni u Bruxelles na jednu od top tri EU pozicija, ostalo ce odraditi ankete i “70% nezadovoljnih smjerom kojim država ide”, a to je tesko prije EU izbora 2029.
|
Da su Plenkovića htjeli u Briselu na jednoj od tri teškaške fotelje, on bi to već ostvario.
|
|
|
28.05.2025., 01:03
|
|
Ti piši, ja brišem
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
agentRico kaže:
|
Pa pokusao je jadnik to napraviti ljetos, ali mu nije proslo.
|
02.06.2025., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2025.
|
ne odustaje
Quote:
Predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću poručio je da će mu "i dalje disati za ovratnik" i biti jedina oporba koja je zapravo ostala u Hrvatskoj. "Ja sam uvjeren da će SDP pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima, trebamo dva mandata da očistimo zemlju od HDZ-ove hobotnice", siguran je Siniša Hajdaš Dončić.
|
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ti_najnovije_d
|
|
|
03.06.2025., 07:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Prije nego je postao predsjednik stranke, činio mi se kao dečko koji obečava. Danas mislim da je dečko koji se zajebava.
|
|
|
03.06.2025., 08:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Hajdaš Dončić-Coelho valjda vjeruje kako se milijun puta ponovljena želja pretvara u samoispunjavajuće proročanstvo.
To što mu se u Zagrebu stranka dokopala sudjelovanja u Tomaševićevoj vlasti samo i jedino zato što je pristala biti ukrasno pero na njegovu šeširu, to što mu u Splitu - dugom gradu po veličini u Hrvatskoj - kolo vode samoljubni veteran koji je zajebao županijske izbore i, hm, osebujan lik koji je zajebao gradske izbore, a u Rijeci - trećem gradu po veličini u Hrvatskoj - je popušio vlast tako što se SDP posvađao sa - samim sobom, valjda su tek sitnice na njegovu nezaustavljivu putu ka pobjedi.
|
|
04.06.2025., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2025.
|
Quote:
agentRico kaže:
|
Trebao bi razumjeti hrvatski jezik prije nego komentiraš.
Rast BDPa ne znači nužno razvoj
Znao je i Nigeriji rasti BDP i izvoz pa za ništa.
POslušaj malo i Nevena Vidakovića pa nauči nekakve osnovne probleme pa ćeš naučiti da postoji bruto domaći proizvod (BDP) i puno je važniji bruto nacionalni dohodak.
Mi smo imali nekada bolju industriju, poljoprivredu, realni standard i više ljudi sa nominalno nižim BDPom
No to je za tebe viša matematika.
|
|
|
06.06.2025., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
Hajdaš Dončić-Coelho valjda vjeruje kako se milijun puta ponovljena želja pretvara u samoispunjavajuće proročanstvo.
To što mu se u Zagrebu stranka dokopala sudjelovanja u Tomaševićevoj vlasti samo i jedino zato što je pristala biti ukrasno pero na njegovu šeširu, to što mu u Splitu - dugom gradu po veličini u Hrvatskoj - kolo vode samoljubni veteran koji je zajebao županijske izbore i, hm, osebujan lik koji je zajebao gradske izbore, a u Rijeci - trećem gradu po veličini u Hrvatskoj - je popušio vlast tako što se SDP posvađao sa - samim sobom, valjda su tek sitnice na njegovu nezaustavljivu putu ka pobjedi.
|
Pa u ZG si je izlobiro 9 vjećnika i postavio za direktore gradskih firmi hrpu svojih i još nije glavna meta opozicije gradske, dobar deal.
Rijeka mu je najveća mrlja iako pitanje kako je mogao spriječit obračun ovo dvoje retarda Filipovicke i Krpanice. Sinocnja odluka da smjeni vodstvo je u biti dobra i nadam se smjeni generacija u SDP RI jer su Obersnel, Komadina, Jovanovic i pojedinci sami sebi svrha, sjebali su sve mlađe da ih ne bi slučajno ugrozili.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:08.
|
|
|
|