Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.10.2024., 16:41   #2381
Quote:
gubica kaže: Pogledaj post
centrala pokreta objedinjuje sve te koje si naveo.
Je li centrala toga navodnog pokreta u podrumu one pizzerije u New Yorku iz koje se trguje djecom za pedofile, ili imaš i neki drugi izvor da takav centar postoji? Neka analize kako funkcionira? Kako šalje naređenja ljevičarima u Europi idr. što da čine i što da misle?

Evo ne znam, u mirovini sam, otkad su mi prestali dolaziti redovni tjedni napuci od Georga Sorosa nisam više u kontaktu.

Quote:
nisu mi simpatični jer smatram da su njihovi postupci neproporcionalni situaciji te da onemogućavaju racionalnu diskusiju o problemima u društvu
S druge strane, desničari u SAD, u Hrvatskoj i drugdje, od KKK (da, još postoji) do DP daju nam herojske primjere spremnosti na racionalnu diskusiju o problemima u društvu.

Fora jr to "mi smo samo protiv pretjerivanja". A definicija "pretjerivanja" je: ikad spomenuti nešto što se nama ne sviđa.

Quote:
. kao primjer neproporcionalnosti navodim proteste zbog georgea floyda u hr. svi narodi koji žive u hr su u zadnjih 100 godina imali teške trenutke. crnci nisu, jer ih nikada nije ni bilo u hr u većem broju.
Ova tvoja rečenica je primjer neproporcionalnosti, jer si uzdigao nekoliko manifestacija solidarnosti na nivo paradigme. Tvoje zgražanje zbog tog izražavanja solidarnosti je neproporcionalno. I podrazumijevaš da se ne treba zanimati za ništa što se događa van naše Nacije.

Quote:
europa više ne postoji kao bilo kakav faktor, ni politički ni vojni. medijska pažnja je okrenuta izborima u americi. doduše, to čak i ima smisla jer su to jedini relevantni izbori na zapadu.
Faktor je barem za nas, jer mi smo Europa.
Old 19.10.2024., 18:52   #2382
Quote:
fra Martin kaže: Pogledaj post
Zanimljivo da to tek sad kao otkrivaju, makar je odavno jasno ko dan
E da. Ti ljevičari sve nešto mentalno poremećeni. I netolerantno. Šokantno je koliko se razlikuju do fine, pristojne, boguugodne desnice!

Quote:
a i sam guru današnjih wokista je to jasno i nedvosmisleno rekao, još tamo u herkulsko doba preformuliranja ljevice, u šezdesetima:

[Oslobađajuća bi tolerancija, dakle, značila netoleranciju prema desničarskim pokretima i toleranciju prema ljevičarskim pokretima
Na stranu je li Marcuse stvarno nekome danas još "guru", možda bi trebalo primijetiti da su "desničarski pokreti" u ono doba značili, kratko i jasno, bez ostatka, fašistički. Ljevičarski pokreti koji se tada pojavljuju (studentski nemiri, mirovni pokret, homoseksualci - tek tada u nekim zemljama dekriminalizirazni, feministice) pak s klasičnim komunističkim partijama i lenjinističkom ideologijom nisu imali gotovo ništa. Sam Herbert Marcuse je morao bježati iz Njemačke pred nacizmom (i raskinuo suradnju s Martinom Heideggerom, koji se pridružio NSDAP - ima ih mislim i danas kojima je Heiddegger guru, ali rijetkih - bilo ih je prilično u moje doba).

Načelni, mudroljubni problem jest bio i ostaje "koliko možemo biti tolerantni prema netoleranciji"?

S druge strane, naravno, desničari redom propovijedaju toleranciju, jelte. Project 2025. je apologija tolerancije. Antiwokisti su naravno samo protiv "pretjerivanja". (Kao što su "antiwokisti" prije 100 godina govorili da oni podržavaju žene, ali da je tražiti za njih pravo glasa pretjerivanje. I recimo za Židove. I recimo za crnce. I recimo za bijelce, koji nemaju imovinu pa ne plaćaju porez na nju.)

Quote:
Sjaj i bijeda ljevičarenja. Naravno da takvi sve više propadaju, odnosno, sve manje ljudi mogu varati.
Istina je da u posljednjih 20-ak godina desničarski pokreti uspijevaju prevariti više ljudi. Eto, zaboravilo se da su "antiglobalizam" prije 20-25 godina činili većinom ljevičari (godine 2001. napisao sam brošuricu "što se dogodilo u Genovi").

Quote:
Tomislav B kaže: Pogledaj post
Ali nisam mogao da ne primijetim da su ljudi koji su hodali u koloni Hoda za život doimali mnogo normalnije od kontraprosvjednika koji su se doimali kao neki čudaci.
E da. I kad su mene nakon prvog Gay Pridea u Zagrebu, 2003., s leđa napala četvorica s batinama, slomili mi rebro i nanijeli razne druge ozlijede, ja sam primijetio da su to sve bili fini, pristojni, normalni dečki, za razliku od mene freaka. I onda kad su 2000. kamenovali nas antipatične i opasne koji smo iskazivli ekstremistički zahtjev da se vrati naziv "Trg žrtava fašizma". I u desetak drugih prilika kad su me napali - još imam jedan ožiljak od udarca bokserom na podlaktici. Sam sam si kriv kad sam čudak, normalni dobiju želju da me tuku!
Old 19.10.2024., 19:45   #2383
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Je li centrala toga navodnog pokreta u podrumu one pizzerije u New Yorku iz koje se trguje djecom za pedofile, ili imaš i neki drugi izvor da takav centar postoji? Neka analize kako funkcionira? Kako šalje naređenja ljevičarima u Europi idr. što da čine i što da misle?
nisam imao u mislima nikakav inozemni centar, već lokalni, u hr - onaj koji objedinjuje sve sadržaje: lgbt, george floyd, ...

Quote:
Evo ne znam, u mirovini sam, otkad su mi prestali dolaziti redovni tjedni napuci od Georga Sorosa nisam više u kontaktu.
sorry, ali mislim da ti nikada nisi bio na nivou da bi ti netko povjerio komunikaciju s nekime tko nešto predstavlja.

Quote:
S druge strane, desničari u SAD, u Hrvatskoj i drugdje, od KKK (da, još postoji) do DP daju nam herojske primjere spremnosti na racionalnu diskusiju o problemima u društvu.
čak i ljudi poput j.k.rowling i dawkinsa su eto gurnuti u društvo kkk.

Quote:
Fora jr to "mi smo samo protiv pretjerivanja". A definicija "pretjerivanja" je: ikad spomenuti nešto što se nama ne sviđa.

Ova tvoja rečenica je primjer neproporcionalnosti, jer si uzdigao nekoliko manifestacija solidarnosti na nivo paradigme. Tvoje zgražanje zbog tog izražavanja solidarnosti je neproporcionalno.
ja se ne sjećam da je u zadnjih 50 godina u hr bila demonstracija protiv amerike, osim one za georgea floyda, koji je vjerojatno bio žrtva loše sreće, a ne rasizma.

Quote:
I podrazumijevaš da se ne treba zanimati za ništa što se događa van naše Nacije.
ja mislim da bi trebalo (barem) jedan trg u zg nazvati po pokojnom floydu.

Quote:
Faktor je barem za nas, jer mi smo Europa.
europski msm su puno više uznemireni zbog mogućeg ishoda američkih izbora nego bilo kojih u europi.
gubica is offline  
Old 19.10.2024., 21:17   #2384
Quote:
gubica kaže: Pogledaj post
nisam imao u mislima nikakav inozemni centar, već lokalni, u hr - onaj koji objedinjuje sve sadržaje: lgbt, george floyd, ...
Aha, mislio sam da govorimo globalno. Ali ovo mi opet ne objašnjava na koji navodni centar točno bio?

Quote:
ja se ne sjećam da je u zadnjih 50 godina u hr bila demonstracija protiv amerike, osim one za georgea floyda, koji je vjerojatno bio žrtva loše sreće, a ne rasizma.
Ti si to doživio kao demonstraciju "protiv Amerike". Valjda zato jer ti je pojam Nacije presudan? Uopće to nije bio prosvjed protiv Sjedinjenih Američkih Država. Naprotiv - za njih.

Tako su aktivisti za crnačka prava i generalno za ljudska prava 1950-ih i 1960-ih bili pod istragama zbog "antiameričke djelatnosti", iako su se borili za osnovne vrijednosti na kojima su SAD utemeljene. Na sreću, takvi nisu prevladali. SAD su iz tih kriza izašle ojačane. Da je J. Edgar Hoover ostvario svoje snove, FBI bi, u ime borbe protiv komunizma, postao pandan KGB-u.

Discredit, disrupt, and destroy’: FBI records acquired by the Library reveal violent surveillance of Black leaders, civil rights organizations

U SAD policija pobije godišnje deset do dvadeset puta više ljudi nego u Europi (nisam vidio zbirne podatke za EU, a ne da mi se zbrajati), ali to je naravno, eto, "loša sreća".

Quote:
europski msm su puno više uznemireni zbog mogućeg ishoda američkih izbora nego bilo kojih u europi.
Ne znam što su msm, ali priznajem da sam osobno uznemiren. U Europi zasad nema šanse da, osim u Rusiji, na vlast dođe luđak kojeg podržava fašistički pokret. (Sam Trump je manje opasan od ovih fašista iza njega. Već za njegovog prvog mandata, pisao sam da se bojim onoga koji će iza njega doći.)
Old 19.10.2024., 21:19   #2385
Wokeisti mrze jedno vrlo jednostavno pitanje , a to je dali postoji seksulana perverzija?!
I onda pitaš wokeistu da navede primer seksualne perverzije , njemu onda počinje da se vrti u glavi ako ima imalo mozga jer je zaključio gde to vodi , i naravno on napušta razgovor , jer ako navede primer seksulane perverzije tipa da par sere i piša jedno po drugom zarad seksulanog zadovoljstva automatski sledi pitanje koja je razlika između tog seksa i klasičnog gej seksa tovarenja u dupe u perverznom kapacitetu.
E onda ili napusti razogvor ili se naljuti što poredim uopšte ta dva seksulana odnosa , ili pak neki ultrawokeisti kao iz topa kažu da ne postoji seksualna perverzija jer sve je to forma ljubavi.

Šta vi mislite dragi forumaši i gledaoci , jel postoji seksulana perverzija?!
krunskidokaz is offline  
Old 19.10.2024., 21:29   #2386
ostaje mjsterija kakve veze hoover ima sa temom, ili koliko ljudi ubiju policajci u SAD-u. takodjer je interesantno stalno navlacenje na laznu dilemu od ostrica. izgleda da na svijetu postoji samo woke i fasisti. nekome sa ekstremne ljevice naravno izgleda tako. no dobro.
somied is offline  
Old 19.10.2024., 22:30   #2387
Woke ideje su naravno proizišle iz feminizma , pa je tako i domaća stvarnost to iskusila odavno još dok niko nije znao šta je woke.

U Srbiji je ta priča bila sigurno ali pretpostavljam i u Hrvatskoj jer i tamo drmaju feministkinje sve u 16.
Uglavnom priča je sledeća , feministkinje su dale primer muškog šovinizma i mržnje spram žena kroz jezik , a to je da većina bolesti ima ime ženskog roda(kuga,lepra,guba,.....) u našem jeziku.
Najveći woke za mene je zapravo to što su feministkinje po automatizmu pretpostavile da su muškarci dali ta rodno ženska imena bolestima bez obzira što nemaju dokaze za to.

Woke počiva na laži iliti na poluistini , međutim wokeisti koji su na stereoidima zaista te ideje(viktimluk) doživljavaju kao istinite , pa npr.nekad su vojnici veterani dobili PTSD jer se čovek teško nosi sa stanjem na ivici svoje smrti i da viđa raskomadane leševe oko sebe , međutim danas u Americi većinom woke žene i LGBTQ populacija ima dijagnosticiran PTSD jer su doživeli verbalno nasilje od svoga ljubavnika i muža , ili pak od šefa na poslu.
krunskidokaz is offline  
Old 19.10.2024., 23:34   #2388
Quote:
somied kaže: Pogledaj post
ostaje mjsterija kakve veze hoover ima sa temom, ili koliko ljudi ubiju policajci u SAD-u..
Tebi je svijet nekako pun misterija.

Quote:
takodjer je interesantno stalno navlacenje na laznu dilemu od ostrica. izgleda da na svijetu postoji samo woke i fasisti.
Kako ja odbijam da sam woke, mora biti dakle da sam fašist.
Old 19.10.2024., 23:37   #2389
Quote:

Nevezano s tobom: forumaš krunskidokaz se pojavio na pdf-u povijest i objašnjavao kako je woke zlo, a davanje prava glasa je također bilo woke, pa je eto i to bilo zlo. Evo ga i ovdje, sve zlo potječe od feminizma! Nije se izjasnio je li ukidanje ropsktva i ukidanje kmetstva bilo woke.
Old 19.10.2024., 23:53   #2390
Quote:
Ne znam što su msm, ali priznajem da sam osobno uznemiren. U Europi zasad nema šanse da, osim u Rusiji, na vlast dođe luđak kojeg podržava fašistički pokret. (Sam Trump je manje opasan od ovih fašista iza njega. Već za njegovog prvog mandata, pisao sam da se bojim onoga koji će iza njega doći.)
Molim te kazi nam o kojim se to fasistima iza Trumpa radi, i zasto su oni fasisti?

Nadalje, ako su fasisti iza Trumpa, zasto i on nije fasist? U cemu je razlika?
Dilberth is offline  
Old 19.10.2024., 23:58   #2391
Quote:
Tomislav B kaže: Pogledaj post
Nda... ono kad je bio Hod za život U Zagrebu.
Ja ne podržavam Markićku, Batarela, Bartulicu i slične...
Ali nisam mogao da ne primijetim da su ljudi koji su hodali u koloni Hoda za život doimali mnogo normalnije od kontraprosvjednika koji su se doimali kao neki čudaci.

Zašto se na protuprosvjedima kontra desnice okupljaju ljudi koji njeguju stil osamljenih čudaka sa kojima se nitko izvan njihovog kružoka ne bi poželio družiti i zašto se uopće uvriježilo da ljevica, odjevno- stilski gledano, kao da brije na čudaštvo, uživanje droga, nihilizam, ružnu muziku, marginalnost i mračnjaštvo kojim odbijaju srednju struju koja čini većinu ljudi, to je zanimljivo pitanje.
Zanimljivo, jer meni kad gledam te skupine vjernika, hodača i sličnih uvijek upadne u oko koliko imaju nešto nenormalno u facama, točno vidiš da s njima nije sve u redu. Džabe neutralna odjeća.

Ima istine da suprotna strana ima krindž ispade, doduše.
EloiseB is offline  
Old 20.10.2024., 00:00   #2392
Quote:

Ne, nije svijet pun misterija, nego si prosviko od senilnosti. jednostavno nepovezano pricas. no dobro, to je tako kako je. sto bi se reklo, mansplainas. lol.
sto si ti umislio da jesi ili nisi, nije bitno. jesi li woke? kaj ja znam, blizu si. ekstremni ljevicar.
somied is offline  
Old 20.10.2024., 00:02   #2393
Ne postoji nikakva "woke ideologija" ili pokret. To je riječ koju su naši desničarski krkani uzeli od trumpista kao uvredu za bilo kakve lijeve i progresivne ideje, misleći da time daju nekakvu kritiku, a zapravo samo zvuče smiješno jer su nazadni redikuli.
karambol is offline  
Old 20.10.2024., 00:03   #2394
Quote:
Nevezano s tobom: forumaš krunskidokaz se pojavio na pdf-u povijest i objašnjavao kako je woke zlo, a davanje prava glasa je također bilo woke, pa je eto i to bilo zlo. Evo ga i ovdje, sve zlo potječe od feminizma! Nije se izjasnio je li ukidanje ropsktva i ukidanje kmetstva bilo woke.
veza sa temom je?
somied is offline  
Old 20.10.2024., 00:04   #2395
Quote:
Upravo to. "Anti-woke" ekipa je prije 70 godina propovijedala da šta će ženama pravo glasa, a prije 200 godina su bili protiv ukidanja robovlasništva i feudalizma. Krkani su uvik na krivoj strani povijesti
karambol is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:53.