|
|
17.01.2025., 14:10
|
|
TerfaČa i Skojevka
Registracija: Jan 2022.
|
Nino misli na ona dobra stara vremena dok je on jos zivio u Mostaru.
A zena mu gostuje kod Dujmovica, Bujanec bi joj dao glas i Markickini financijeri joj placaju kampanju dok ona glumi centar. Ma ko joj ne bi povjerovao. Laprdalo s kolca i konopca koje se nadurilo kad joj Petrov nije dao da nosi listu za europski parlament, pa odglumila "posten i castan" uzmak.
Isuse. 
|
17.01.2025., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Nikad nisam dozivio pad povjerenja u neku osobu u tako kratkom periodu kao u Selakicu. Ta zena doslovce ne predstavlja nista u politickom smislu.
Dakle porijeklom iz kamenjara, ali to zeli ostaviti po strani, ipak otela je sadasnjeg supruga koji je isto dosao iz kamenjara, dakle ne moze ipak to ostaviti po strani.
U politickoj ideologiji kurslus u glavi, zeli predstavljati tradicionalne vrijednosti, ali ipak ne moze to jasno artikulirati kao odgovor na jednostavna pitanja, generalno zauzima nekakav centar. Ipak, centar nije. Zasto?
Centristicke politike se uglavnom micu od idelosokih pitanja i baziraju na onome sto je najvaznije za drzavu, ekonomiju. No medjutim ona ne prica o tome.
Ona kostatno prica o vrijednostima koje trebamo njegovati, ali bez zuzimanja ikakvih jasnih pozicija.
Nije cudo da prica o tome (naglasak na rijeci "prica") jer je zavrsila studij "pricanja", odnosno filozofiju.
Ukratko, politicki kapital joj se strmoglavljuje prema nuli, ono malo sto je imala, a ono sto misli da postoji, nekakav kapital nakon predsjednickih izbora je vic u razini da bi Primorac mogao postati predsjednik, koji je recimo sirio Plavobili pa onda nestao sa foruma.
Na isti nacin ce nestati Selakica, a ovi naivci koji je podrzavaju ce opet drviti o dva pola, dva brda i duopolu, sve izlizane, ogavne uzrecice.
kad smo kod uzrecica, samo da spomenem da i Selakica koristi bez okolisanja i duopol i dva brda (kao onaj Penava koji je to nastrbao doma pred ogledalom), ali ne staje tu, ona kaze da je Primorac htio biti Obama sa Temua.
Dakle koristi se forom koju koriste adolescenti i wanabe internet zvjezdice. I to jako losom forom da se pitas sta ta zena ima u glavi.
Ocajno, ali ne toliko cudno kad znamo da je bila na podcastu kod klinke od 20 godina koji ima gledanost ravno nula (za istinu bila je i Kekinka tamo, ali njoj barem malo vise pristaje takva idiotarija), a sada je evo i na dijametralno suprotnoj strani, kod Dujmovica.
Ukratko, politicka karijera osudjena na propast, bez identiteta, bez sadrzaja, bez jasnih tema sa osrednjom retorikom (doslovce je nazadovala od Petog dana) i prelosim forama. I prilicno odbojnim javnim nastupom sa non stop nerovznim klimanjem glave i naglasavanjem svake pete rijeci.
|
|
|
17.01.2025., 14:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Ne kužim zašto je njima Zagreb zanimljiv ono nezavisni su zastupnici u Saboru , šta bi oni sa Zagrebom osim da ga isporuče HDZ-u
|
17.01.2025., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Marija Selak Raspudić
Quote:
ronac zg kaže:
A di si ti ljubavi vidio da Možemo skriva tu, kako kažeš, "afž ideologiju"?
U Možemo nitko ne skriva pripadnost antifašističkim vrijednostima.
|
To je ona moralna ucjena - ako sam ja antifašist, a ti si protiv mene onda mora da si ti fasist. Uostalom Rusija cijelu svoju agresiju na ukrajinu temelji na “antifašizmu” i narativu da je u Ukrajini nacistički režim.
Bilo bi dobro usuglasiti se oko toga tko je taj vrhonaravni autoritet koji ce presuditi tko je nacist/ustasa. Naravno, iz perspektive mozemasa i nove ljevice taj autoritet su oni sami. A onda tko ga se usudi propitkivati - ustaša / fašist.
Proširi malo sliku pa ubaci i “osobe koje menstruiraju”, roditelj 1 i roditelj 2, odrast, pa malo “mita o domovinskom ratu”, kritika nagrađivanja u sigurnosnom sustavu temeljem zasluga u domovinskom ratu, do prije godinu-dvije sprdanje sa vojskom i svime sto ima veze s vojskom (jel, to je zastarjelo i ne želimo militarizaciju društva  ).
Pa onda tu imamo i potpuno infantilnu (ili zlonamjernu) tezu o zalaganju za građansku BiH. Znamo sto znaci građanska BiH (Željko komsic and Bakir like this). Podupirući takvu tezu svjesno guraš Hrvate iz bih u provaliju. Nije novost da mozemasi nemaju nikakvog sentimenta prema tim ljudima, ali zvuci nevjerojatno da ljudi koji pretendiraju voditi državu ne kuže da time krče put stvaranju unitarne bih sa većinskim bošnjačkim / muslimanskim narodom te da tako stvaraš jedno vrlo nesigurno okruženje za RH u budućnosti.
Neki dan je onaj bivši USA veleposlanik montgomery na rts rekao da je bila greska sto nije formiran odmah i treći entitet. Da je to rekao netko iz desnog spektra RH - Opa, jos jedan ustasa.
I tako. To su vrijednosti i vizije ekipe koja vodi Zagreb. Nadamo se samo tri puta - prvi puta, zadnji puta i nikada vise.
|
|
|
17.01.2025., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2022.
|
Quote:
stegaNo1 kaže:
Nikad nisam dozivio pad povjerenja u neku osobu u tako kratkom periodu kao u Selakicu. Ta zena doslovce ne predstavlja nista u politickom smislu.
Dakle porijeklom iz kamenjara, ali to zeli ostaviti po strani, ipak otela je sadasnjeg supruga koji je isto dosao iz kamenjara, dakle ne moze ipak to ostaviti po strani.
U politickoj ideologiji kurslus u glavi, zeli predstavljati tradicionalne vrijednosti, ali ipak ne moze to jasno artikulirati kao odgovor na jednostavna pitanja, generalno zauzima nekakav centar. Ipak, centar nije. Zasto?
Centristicke politike se uglavnom micu od idelosokih pitanja i baziraju na onome sto je najvaznije za drzavu, ekonomiju. No medjutim ona ne prica o tome.
Ona kostatno prica o vrijednostima koje trebamo njegovati, ali bez zuzimanja ikakvih jasnih pozicija.
Nije cudo da prica o tome (naglasak na rijeci "prica") jer je zavrsila studij "pricanja", odnosno filozofiju.
Ukratko, politicki kapital joj se strmoglavljuje prema nuli, ono malo sto je imala, a ono sto misli da postoji, nekakav kapital nakon predsjednickih izbora je vic u razini da bi Primorac mogao postati predsjednik, koji je recimo sirio Plavobili pa onda nestao sa foruma.
Na isti nacin ce nestati Selakica, a ovi naivci koji je podrzavaju ce opet drviti o dva pola, dva brda i duopolu, sve izlizane, ogavne uzrecice.
kad smo kod uzrecica, samo da spomenem da i Selakica koristi bez okolisanja i duopol i dva brda (kao onaj Penava koji je to nastrbao doma pred ogledalom), ali ne staje tu, ona kaze da je Primorac htio biti Obama sa Temua.
Dakle koristi se forom koju koriste adolescenti i wanabe internet zvjezdice. I to jako losom forom da se pitas sta ta zena ima u glavi.
Ocajno, ali ne toliko cudno kad znamo da je bila na podcastu kod klinke od 20 godina koji ima gledanost ravno nula (za istinu bila je i Kekinka tamo, ali njoj barem malo vise pristaje takva idiotarija), a sada je evo i na dijametralno suprotnoj strani, kod Dujmovica.
Ukratko, politicka karijera osudjena na propast, bez identiteta, bez sadrzaja, bez jasnih tema sa osrednjom retorikom (doslovce je nazadovala od Petog dana) i prelosim forama. I prilicno odbojnim javnim nastupom sa non stop nerovznim klimanjem glave i naglasavanjem svake pete rijeci.
|
Dobro pogođena analiza, ništa ta ne nudi. Možemo bi rušila zbog ideologije, a ne zbog ekonomije. Trenutačno je bračni par u potrazi za novim Mostom jer im treba jaka logistika. Njen rezultat na predsjedničkim izborima je jedno, a ovi ostali izbori čist neka drugo. Naivno ko i Hajdaševa najava da je budući premijer.
|
|
|
17.01.2025., 15:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
montecito kaže:
To je ona moralna ucjena - ako sam ja antifašist, a ti si protiv mene onda mora da si ti fasist. Uostalom Rusija cijelu svoju agresiju na ukrajinu temelji na “antifašizmu” i narativu da je u Ukrajini nacistički režim.
Bilo bi dobro usuglasiti se oko toga tko je taj vrhonaravni autoritet koji ce presuditi tko je nacist/ustasa. Naravno, iz perspektive mozemasa i nove ljevice taj autoritet su oni sami. A onda tko ga se usudi propitkivati - ustaša / fašist.
Proširi malo sliku pa ubaci i “osobe koje menstruiraju”, roditelj 1 i roditelj 2, odrast, pa malo “mita o domovinskom ratu”, kritika nagrađivanja u sigurnosnom sustavu temeljem zasluga u domovinskom ratu, do prije godinu-dvije sprdanje sa vojskom i svime sto ima veze s vojskom (jel, to je zastarjelo i ne želimo militarizaciju društva  ).
Pa onda tu imamo i potpuno infantilnu (ili zlonamjernu) tezu o zalaganju za građansku BiH. Znamo sto znaci građanska BiH (Željko komsic and Bakir like this). Podupirući takvu tezu svjesno guraš Hrvate iz bih u provaliju. Nije novost da mozemasi nemaju nikakvog sentimenta prema tim ljudima, ali zvuci nevjerojatno da ljudi koji pretendiraju voditi državu ne kuže da time krče put stvaranju unitarne bih sa većinskim bošnjačkim / muslimanskim narodom te da tako stvaraš jedno vrlo nesigurno okruženje za RH u budućnosti.
Neki dan je onaj bivši USA veleposlanik montgomery na rts rekao da je bila greska sto nije formiran odmah i treći entitet. Da je to rekao netko iz desnog spektra RH - Opa, jos jedan ustasa.
I tako. To su vrijednosti i vizije ekipe koja vodi Zagreb. Nadamo se samo tri puta - prvi puta, zadnji puta i nikada vise.
|
Ajoj
|
|
|
17.01.2025., 16:04
|
|
Polza Mancini
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
montecito kaže:
...Čuj Dalija nekome spočitava da nije urbano-građanske provenijencije.
...
|
Ne spočitava, nego tumači. I još naglašava da to misli, ne da je sigurna. Govori ono što Selak Raspudić sama nikad neće, a to je da bi prije koalirala s HDZ-ovom ekipom.
Ti se ne slažeš? Misliš da bi u Zagrebu na razini grada/gradske četvrti/mjesnog odbora prije išla s Možemo/SPD-om nego s HDZ/DP/Most/Lovrić/BM-om? Jer to su jedine dvije realne grupe za formiranje vlasti.
Što ti misliš? Ne slažeš se? Vidiš neku treću opcije koja svima ostalima promiče?
|
17.01.2025., 16:06
|
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
montecito kaže:
|
Rijetko kad vidim toliko netočnih informacija u jednom postu, samo nastavi 
|
|
|
17.01.2025., 17:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
Mithrandir kaže:
Rijetko kad vidim toliko netočnih informacija u jednom postu, samo nastavi 
|
Bome....
|
|
|
17.01.2025., 19:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
koka36 kaže:
Ne kužim zašto je njima Zagreb zanimljiv ono nezavisni su zastupnici u Saboru , šta bi oni sa Zagrebom osim da ga isporuče HDZ-u
|
pa to
nemaju oni neki problem u svojim glavama sa tim - bračni par
|
17.01.2025., 19:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2019.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
OK, ali to ne mjenja činjenicu da je imala manje glasova od MSR.
|
A kako i ne bi, ima daleko veći bazen birača iz kojeg može zagrabiti, a još uz onakve protivnike, ono dvoje koji još uvijek vide komuniste/partizane, Bulja i Primorca za koga drugoga bi glasao neki normalniji čovjek desnijeg svjetonazora?
S druge strane Kekin je jedini, no kao što smo vidjeli "vrijedniji" nego svi ostali zajedno, protivnik u glasovima bio Milanović, bar među onim "starijim" lijevim glasačima, a populacija iz koje ona dobiva vjerojatno glasove drži sve manji i manji udio u stanovništvu. I uz sve to, dobila je tek 6000 manje glasova od MSR.
|
|
|
18.01.2025., 00:06
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Quote:
stegaNo1 kaže:
...
Dakle porijeklom iz kamenjara, ali to zeli ostaviti po strani, .....
|
Obrisao sam ukras od ostatka teksta jer mi se čini da je ovo najbitnije, onaj zajebani detalj kojeg ne oprašta crveni građanski plemićki zdrug, potomci komunističkih gologuzana pobjeglih iz neke vukojebine u grad 1945.
|
|
|
18.01.2025., 05:41
|
|
ozbiljan
Registracija: Nov 2002.
|
Djeco moja, hrabri zatočnici!
Vas je ova zemlja porodila,
Partija vas ružno zatočila
Korupcijom budućnost otela;
Za vas ovdje nema pravde ni prava
Bez knjižice nema ni posla ni plaće
Imali smo izbore i evo nam rezultata
HDZ=SDP=Možemo(80%)
dobili smo dva druga na brvnu a jedan i drugi, umjesto juriš, kliču možemo.
To nam je rezultat politike „ili mi ili oni“ i izričaja -mi pobjednici vi gubitnici.
Ako razvijamo demokraciju u pravcu koji nam nudi Marija, nema pobjednika pa tako ni gubitnika.
Imamo političare sa stavovima, koje iznose pred javnost na izborima i dobiju odgovor kako ti stavovi prolaze kod većine –i ništa više. Rezultat izbora ne znači da su stavovi pogrešni, loši, luzerski itd.
|
18.01.2025., 06:34
|
|
Izdajica od rodjenja
Registracija: Feb 2006.
|
Kud sam ja zašla, što sam ja ovo pročitala....a ni kavu nisam popila

|
|
|
18.01.2025., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
NEKsezna kaže:
Djeco moja, hrabri zatočnici!
Vas je ova zemlja porodila,
Partija vas ružno zatočila
Korupcijom budućnost otela;
Za vas ovdje nema pravde ni prava
Bez knjižice nema ni posla ni plaće
Imali smo izbore i evo nam rezultata
HDZ=SDP=Možemo(80%)
dobili smo dva druga na brvnu a jedan i drugi, umjesto juriš, kliču možemo.
To nam je rezultat politike „ili mi ili oni“ i izričaja -mi pobjednici vi gubitnici.
Ako razvijamo demokraciju u pravcu koji nam nudi Marija, nema pobjednika pa tako ni gubitnika.
Imamo političare sa stavovima, koje iznose pred javnost na izborima i dobiju odgovor kako ti stavovi prolaze kod većine –i ništa više. Rezultat izbora ne znači da su stavovi pogrešni, loši, luzerski itd.
|
Kako ti je dosadi?
|
|
|
18.01.2025., 10:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
NEKsezna kaže:
|
Dva pitanja.
Ako nema pobjednika ni gubitnika (izbornih ili političkih), to onda znači da su svi isti?
Važnije: jesi li u stanju konkretno i bez idolopokloničkih frazetina objasniti taj famozni pravac razvoja demokracije koji nam nudi Marija? Ja nigdje ne vidjeh ni pravac ni nuđanje.
|
|
19.01.2025., 04:28
|
|
ozbiljan
|
Quote:
Lord Byron kaže:
Dva pitanja.
Ako nema pobjednika ni gubitnika (izbornih ili političkih), to onda znači da su svi isti?
Važnije: jesi li u stanju konkretno i bez idolopokloničkih frazetina objasniti taj famozni pravac razvoja demokracije koji nam nudi Marija? Ja nigdje ne vidjeh ni pravac ni nuđanje.
|
Političari jesu svi isti, a mi kao zajednica moramo paziti više što i kakao rade bez obzira što govore.
Za sada nam nude demokraciju „ili mi ili oni“
Demokracija „ili mi ili oni“, nastala iz diktature proletarijata i demokratskog(partijskog) centralizma, nudi političkoj eliti život bez odgovornosti a krade se puno više, jer nema partije koja je prije bila svemoguća i na neki način pazila da to bude u određenim granicama.
SDP = HDZ = Možemo
su se dokazali, po svome djelovanju, kao tzv. lijevo liberalni globalistički i a nacionalni ili kako bi Tuđman govorio –crni, crveni, žuti i zeleni vragovi.
Trebamo težiti promjeni u demokraciju „i mi i oni“
Naši političari u Saboru raspravljaju i nude rješenja za probleme koje imamo kao zajednica i pojedinci.
Mogli bi se svi složiti da svako rješenje ima svoje dobre i loše strane.
Pozicija bira prva, nudi najpovoljnije i brani dobre strane. Opozicija navodi i ukazuje na loše strane rješenja.. Mi kao birači smo oni koji plaćamo i poziciju i opoziciju(jedni i drugi MORAJU raditi za nas –jer smo im mi „poslodavac“). Nakon što, osjetimo rezultat na svojoj koži, na slijedećim izborima vidimo tko je bio bolji i po potrebi smjenjujemo poziciju. Kako živimo u pred demokratskom vremenu imamo žetončiće, etnobiznismene…….i konačni rezultat. Sabor djeluje protiv nas koji ga plaćamo, a za poziciju koja uzima sebi i svojima najviše, te daje mrvice opoziciji.
Uvjeren sam da nam Marija, sa grupom političara (stranka ili politička platforma) može osigurati takovu promjenu ako je „ne umreže“
|
19.01.2025., 04:39
|
|
ozbiljan
|
i da
nisam naivan i mislim da znam kolika je moć novca iz budžeta, kojim nužno raspolažu političari.
ali
nemamo izora, moramo raditi na svojoj političkoj pismenosti i dati glas političarima koji će inicirati promjene.
u protivnom ćemo i dalje živjeti u "političkoj žabokrečini"
|
19.01.2025., 06:58
|
|
15/JG52 forever
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
NEKsezna kaže:
...Uvjeren sam da nam Marija, sa grupom političara (stranka ili politička platforma) može osigurati takovu promjenu ako je „ne umreže“
|
Sveta Mare da nije umrežena ne bi ni bila u politici. Promjena... 
|
19.01.2025., 07:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
NEKsezna kaže:
Političari jesu svi isti, a mi kao zajednica moramo paziti više što i kakao rade bez obzira što govore.
Za sada nam nude demokraciju „ili mi ili oni“
Demokracija „ili mi ili oni“, nastala iz diktature proletarijata i demokratskog(partijskog) centralizma, nudi političkoj eliti život bez odgovornosti a krade se puno više, jer nema partije koja je prije bila svemoguća i na neki način pazila da to bude u određenim granicama.
SDP = HDZ = Možemo
su se dokazali, po svome djelovanju, kao tzv. lijevo liberalni globalistički i a nacionalni ili kako bi Tuđman govorio –crni, crveni, žuti i zeleni vragovi.
Trebamo težiti promjeni u demokraciju „i mi i oni“
Naši političari u Saboru raspravljaju i nude rješenja za probleme koje imamo kao zajednica i pojedinci.
Mogli bi se svi složiti da svako rješenje ima svoje dobre i loše strane.
Pozicija bira prva, nudi najpovoljnije i brani dobre strane. Opozicija navodi i ukazuje na loše strane rješenja.. Mi kao birači smo oni koji plaćamo i poziciju i opoziciju(jedni i drugi MORAJU raditi za nas –jer smo im mi „poslodavac“). Nakon što, osjetimo rezultat na svojoj koži, na slijedećim izborima vidimo tko je bio bolji i po potrebi smjenjujemo poziciju. Kako živimo u pred demokratskom vremenu imamo žetončiće, etnobiznismene…….i konačni rezultat. Sabor djeluje protiv nas koji ga plaćamo, a za poziciju koja uzima sebi i svojima najviše, te daje mrvice opoziciji.
Uvjeren sam da nam Marija, sa grupom političara (stranka ili politička platforma) može osigurati takovu promjenu ako je „ne umreže“
|
Neka, neka, nek se zna
Tuđmanova demokracija...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:59.
|
|
|
|