Natrag   Forum.hr > Sport > Ostali sportovi > Borilački sportovi i vještine

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.05.2015., 18:58   #2441
Quote:
Rijecanin kaže: Pogledaj post
Ja stvarno ne znam sto bih vam rekao momci... osim da sam pogledao snimku meca...
Koliko si mečeva ukupno pogledao od ove dvojice?

Quote:
i to je sprdacina, i smijeh...
Možda tebi i jest..

Quote:
Kuzim ja ekipu, ubrat ce nezamislie novce (milijardu i pol kuna za skakutanje po ringu u trajanju od 36 minuta) odnosno zaradjivao je cca 500 tisuca kun apo sekundi brobe.... Dobi oce ih dobio ili izgubio, i sve sto treba je ne dobiti po nosu... Sve stima...
Kako to da dobiju tolike novce? Tko to plaća?

Quote:
Osim publici, osjecao bih se ko nenormalni kreten da sma platio 90 USD za PPV one fekalije, kad smo kod kuna, to je 600 kuna... za sat vremena proljeva, otegnutog na valdja tri sata nicega... uzas...

Da li bi isto rekao za finale Lige prvaka, recimo da igraju Real i Bayern i završi 1:0 za Real u teškoj i nezanimljivoj taktičkoj borbi?

Quote:
Meni samo jedna stvar nije jasna, zasto gospodin novac nije dobio opomenu za ono skakutanje po ringu... Eskiviras borbu, bjezis uokolo, protivnik se fakat trudi dohvatiti se... ti legero distanca... bijeg do iznereda... pa malo direkti... i tako u krug... bar prihvati borbu, ili ako neces, barem odmah kontriraj... a ne korak iza... pa jos malo iza, pa jos tri puta iza... pa kontra jedna... bez beze... po onome sto sam vidio, u barem tri runde je trebao popiti po kazneni bod, pa bi vidjeli kako bi se dalje skrivao... bar bi vidjeli nesto borbe...
Kazneni bod? Za što? I po kojim pravilima? U najmanje 8 od 12 rundi Floyd je zadao više čistih udaraca. Kako ako je bio na distanci i bježao od borbe? Ukupno 67 čistih udaraca više za Floyda koji je bježao?

Čime ga je to udarao ako je stajao van dometa? Letvom?

Manny Pacquiao je jedan od najbržih boksača svijeta i prilično se ispromašivao i udarao po Floydovom gardu. Razlog tome je što je Floyd jedan od najboljih defanzivaca svih vremena. Ne možeš ga pogoditi iako stoji u dometu.

Ni puno bolji poznavaoci boksa od tebe ne znaju cijeniti dobru defanzivu, a znali bi je cijeniti da su nekad navukli rukavice, jer nitko ne voli dobivati po glavi.

Ovo je argentinska legenda, 'El Intocable' Nicolino Locce najbolji čisti defanzivac svih vremena.

https://www.youtube.com/watch?v=3LEKHMUCh8k

Nerijetko je znao stajati sa spuštenim rukama, ne samo u dometu, nego i na konopcima i protivnik ga nije uspijevao pogoditi.

Osvojio je titulu svjetskog prvaka kad je u meču za pojas protivnik odustao u 10-toj rundi od frustracije, sramote i iscrpljenosti jer nije mogao povezati 2 udarca..

https://www.youtube.com/watch?v=w8aerkHG_7A

To je čovjek koji praktički nije trenirao, pušio je 2 kutije cigareta i živio boemskim životom, nije imao tijelo vrhunskog sportaša, nije bilo prave snage u njegovim udarcima.

Unatoč tome njegova defanzivna vještina je dizala na noge cijelu dvoranu uz povike 'Nicolino, Nicolino...'

Nije imao ništa od vrhunskog sportaša, ali je imao magiju. Probaj nekome na sparingu stati u domet i ekivirati ovako pa mi javi kako si prošao. To je umjetnost. Nicolino je bio jebeni jedi knight. Sila je bila s njim

Kad slične stvari radi netko tko ima tijelo vrhunskog sportaša kao Whitaker, Toney ili danas Mayweather, onda je to dosadno.

Je li se boks prije bio bolji, ili su se ljudi prije više razumjeli u boks?

Quote:
Stvaro je zalosno na sto je boks danas spao..
Ne znam kada si ti to gledao boks i kakav je to boks bio, ali i danas imaš niz atraktivnih borbi.

Ne mislim da je boks danas manje atraktivan nego prije, samo su ljudi skloni lupati svašta jer nisu pratili ni prije ni danas.
Old 04.05.2015., 19:52   #2442
Ja sam odavno skužio, da slučajni gledatelji boksa kao "dobar boks" razumu "street fight", borbu sluggera odnosno brawlera, boksara, koji samo udaraju nekontrolirano i nemaju nikakvu obranu.

Dakle Tyson stil.

A takav stav prema boksu je isto, kao da ti je za kuratz svaka nogometna utakmica, gdje igraju ekipe i dobru obranu, ne samo napad i nije baš hrpa golova.

Boks je sport. To nije samo bezvezno mlatenje.
PatriotSLO is offline  
Old 04.05.2015., 20:44   #2443
Zapravo je usporedba s nogometom dobra. Osobno teško mogu zamisliti da nekome tko nije ljubitelj nogometa, da mu se može svidjeti neka taktički tvrda i defanzivno orijentirana utakmica s malo golova. Čak i neki ljubitelji nogometa nemaju želudac za takvu utakmicu, kamoli netko tko kakti casual gleda nogomet.

Skoro pa je slična stvar s ovakvim mečevima boksa. Velim skoro jer nije da je bilo toliko užasno kako se to predstavlja, vjerojatno je to zbog svog tog nabrijavanja prije meča gdje su iz njega doista stvorili mega spektakl stoljeća pa su ljudi očekivali nekakvo štemanje bez stajanja ko u filmu Rocky. A ove finese o defanzivi i cijenjenju tog stila itd., to jest na neki način stvar za baš fanove boksa, ne casual gledatelje slično kao i u taktički tvrdoj utakmici u nogometu. Casual gledatelji žele makljažu (onu nerealnu, jelte). I ja sam se osobno nadao nešto atraktivnijoj borbi da događaj bude nešto posebno čak i za casual gledatelje. Mislim da sam već napisao da je meni osobno fajt bio puno zanimljiviji nego velika većina Kličkovih borbi za koje već nakon prve runde znam kako će izgledati, pa nije da se bunim. Moglo je biti i gore naravno. Svidio mi se Pacman sa svojim stilom boksanja, ali ti njegovi uraganski naleti su bili prelako zaustavljeni što jest da jest, a i nije da je imao puno naleta. Mayweather je ko jegulja. Bila mi je smiješna ona situacija dok May bio na rubu i sakrio se iza rukavica, a ovaj ga kakti bomba i odustane jer vidi da nema šanse da probije.
Old 04.05.2015., 21:00   #2444
Quote:
Omega Phoenix kaže: Pogledaj post
Zapravo je usporedba s nogometom dobra. Osobno teško mogu zamisliti da nekome tko nije ljubitelj nogometa, da mu se može svidjeti neka taktički tvrda i defanzivno orijentirana utakmica s malo golova. Čak i neki ljubitelji nogometa nemaju želudac za takvu utakmicu, kamoli netko tko kakti casual gleda nogomet
To je točno. Međutim, kao što ni svi boksački mečevi nisu taktički kao ovaj, tako nisu ni sve nogometne utakmice.

Quote:
Skoro pa je slična stvar s ovakvim mečevima boksa. Velim skoro jer nije da je bilo toliko užasno kako se to predstavlja, vjerojatno je to zbog svog tog nabrijavanja prije meča gdje su iz njega doista stvorili mega spektakl stoljeća pa su ljudi očekivali nekakvo štemanje bez stajanja ko u filmu Rocky.
To su očekivali oni koji nikad prije nisu ni čuli za njih, a kamoli gledali.

Quote:
Casual gledatelji žele makljažu (onu nerealnu, jelte).

Nek gledaju kečere...
Old 04.05.2015., 21:41   #2445
Je, ali da kazual gledatelji ne gledaju ne bi se toliko niti zaradjivalo, ne zaradjuju i ne bore se za onih 5-10 % ozbiljnih fanova.
Beljki is offline  
Old 04.05.2015., 21:57   #2446
Ima još nezadovoljnih boks za prste polizat
Old 05.05.2015., 00:41   #2447
Paulie se našao kritizirati Mannyja.
Tak papak ne bi preživio dvije runde sa Mannyjem.
cave troll is offline  
Old 05.05.2015., 00:59   #2448
Vidim da tu postaju i ljudi koje se kuže u boks isto kao i oni koji su obični gledaoci. I po meni su i jedni i drugi u pravu.

Naime, smatram da prosječan gledaoc boksa ( ili bilo kojeg drugog sporta...) kao moji prijatelji i sl. imaju pravo na to da im se ovaj meč nije svidio jer je zbilja bio pompozno najavljen preko svih mogućih medija i kao takav je probudio znatiželju i u one publike koja se sigurno ne bih nikad dizala u sitne noćne sate radi boksa - a dobili su, budimo iskreni - figu. To govorim za prosječnog gledatelja.

Isto tako smatram da i nama koji nešto bolje malo kužimo sport je ovaj meč bio sasvim solidan ( daleko od toga da je bio najveći ili sl. ) i više nego gledljiv.

Već su određeni forumaši napisali i ja se potpuno slažem s njima - tko je bar par borbi odgledao od jednog i drugog boksača mogao je otprilike znati kako će se borba odvijati. Ne bih se baš samo složio sa konstatacijom da bi meč drugačije izgledao prije 5-6 godina jer bi onda i Amerikanac bio puno brži u eskiviranju koliko bi Filipinac bio jak u napadu.

Vidim da pojedini smatraju da "mali" ljudi ne mogu ugroziti one više i snažnije. To je donekle točno ali ne sasvim. Naime, ja sam probao i sa ženama sparirati i vjerujte mi ako su utrenirane mogu i one ozbiljno ozljediti muškarca a kamoli ne drugi muškarac. Naravno, kad netko ima 100 kg njemu je zbilja dovoljno samo da dobro "poklopi" nekoga od 70 kg i ovaj će pasti. To je fizika i to je normalno.

Što se tiče meča - ja nisam vidio toliku bodovnu prednost Amerikanca ali isto tako smatram da je čisto pobijedio. Opet, da današnji boks sude suci koji su sudili recimo meč između Mirka i Fedora onda bi lako moguće i Pacman dobio. Zašto? Pa, Mirko nije bio ozbiljnije ozljeđen u tom meču dok o ozljedama Rusa govori dobro njegovo lice nakon meča. Opet, Rus je imao inicijativu i želio je pobjedu. No, prosječni gledatelji moraju znati da je boks sasvim drugi sport i da je već dugo u boksu defenziva ta koja se cijeni.

Znao sam sparirati sa dečkima koji nisu posebni udarači ( samim time i nemaš nekakav strah pred borbu s njim...) ali su neuhvatljivi. Iritantno neuhvatljivi I onda nakon par rundi krepaš jer nemaš više volje tražiti borbu kad je ovaj tako uspješno izbjegava.

Da li je taj stil borbe dosadan? Jest. Da li je efektivan? Itekako.

Ljudi moraju znati i da je Mike Tyson bio samo jedan ( govorimo o fizičkim predispozicijama ) i bio je dobar dok su K.Rooney i Cus radili s njime. Svi znamo što je nažalost poslije bilo. Svi se nadaju povratku nekog sličnog ali era malih i nabijenih boksača je prošla ( u teškoj kategoriji ) i taj film nećemo tako skoro gledati - ako ćemo ga uopće gledati u budućnosti. No, i takav Tyson ( onaj iz prime doba ) je imao mečeve koji su došli do distance i protivnike sa ne tako velikim imenima koji su to uspjeli.Mike nije imao pluća- česta boljka eksplozivnih ljudi - obično su im brza mišićna vlakna razvijena jako kao i anaerobni procesi - dok aerobni štekaju. Njegove fizičke predispozicije su bile savršene za one što je radio - iznimno eksplozivan, kratki i brzi ekstremiteti, mesomorfna građa kojom je bez problema na niskih ( za teškaša ) 180cm nosio cca 100kg, nisko težište i samim time brze promjene koordinacije, pravca, agilnosti i brzine.

Mnogi hvale Alia, Fraizera, Foremana i sl. Oni su svi bili veliki borci za svoje doba ali ljudi - ključno je naglasiti za ono doba. Oni su svi bili cca 90 -95 kg ( osim Big Georga, on je bio koji kilo teži, klasičan mesoendomorf ) i danas bi mogli eventualno u cruiser kategoriji nastupati - ili se prežderavati za nastup u teškoj. Isto tako - oni bi danas svima bili neatraktivni i spori - budite uvjereni u to. Tehnika kondicijskih treninga je danas znanost a tada je bila nepoznanica. Dovoljno je reći da nisu radili uopće sa vanjskim opterećenjima u vidu slobodnih utega. Pliometrijske treninge ( najzaslužnije za razvoj elastične snage i ekscentrično - koncentrične kontrakcije ) nisu ni poznavali. Toliko o tome.

I za kraj - boks je opasan sport. Boks ostavlja posljedice, nekada i trajne. Svi boksači su toga svjesni. Crne mrlje ispred očiju, krvarenja u mozgu, mokrenje krvi, ozljede šake, rebara, abdomenalnih mišića da i ne spominjemo. Svatko tko je bar par mjeseci sparirao ( a kamoli se ozbiljno natjecao ) je okusio nešto od ovoga. Dečki koji su na vrhunskom nivou ( kao Floyd i Manny ) i koji vrhunski zarađuju znaju sve to. I znaju koliko košta svaki udarac u glavu, jetru, bubrege. I ono što je najbitnije - znaju koliko su posljedice moguće i koliko su velike. Cassius Clay i ekipa tada to nije znala, budite uvjereni. Zar mislite da je Ali ujutro prije treninga Googlao: - Što će mi biti ako primim danas 300 udaraca u čelo? - Ne. Oni su znali da nije zdravo ali definitivno nisu znali do koje razine. Isto vrijedi za prve bodybuildere i eksperimentiranje sa AAS. Drugim riječima - boks ostavlja ozbiljne posljedice i ti dečki se samo pokušavaju vratiti kući koliko toliko normalni od svih tih silnih udaraca i to im zbilja nitko ne može zamjeriti.

Zbog toga je danas boks postao dosadan široj publici ali to je tako. I dok god se ne pojavi netko tko ne mari za sve to ( a teško da postoji takav čovjek danas...) boksači će šahovski zarađivati svoj kruh.
Galaktik is offline  
Old 05.05.2015., 01:17   #2449
Boks fanzone

Malo si fulao sa kilažama.
Ali je u sedamdesetima boksao na 96-105 kg, ovisno o meču.
Smokin Joe je dizao težinu kako je stario. Počeo je na 90 , a završio na 102 kad je išao drugi put na Foremana.
cave troll is offline  
Old 05.05.2015., 01:35   #2450
Ma, mislio sam kad je bio u prime - u. Sa 22 kad je osvojio naslov je imao 91 kg. To je realno njegova težina.Poslije je već imao i potkožnog masnog tkiva. I ja sam sad na cca 100 kg ali sam se puno osjećao bolje sa 90 prije 10 - tak godina.
Galaktik is offline  
Old 05.05.2015., 01:59   #2451
Alijev put sa 91 na 100 je prirodni put svakog profi teškaša koji je amatersku karijeru proveo u HW do 91kg. Mnogi teškaši su proveli amaterske dane u poluteškoj. Dakle, niti 90. Ali je u prvom meču sa Listonom došao do 95-tice.
Svatko se bolje osjeća sa manje kg. Dao Bog da ja skinem 10 kg.
cave troll is offline  
Old 05.05.2015., 07:15   #2452
Quote:
wand_1 kaže: Pogledaj post
Koliko si mečeva ukupno pogledao od ove dvojice?
Mozda desetak kombinirano od obojice..

Quote:
Možda tebi i jest..
Nije mozda nego jest... apsolutna sprdacina.... barem meni

Quote:
Kako to da dobiju tolike novce? Tko to plaća?
Uglavnom ovce koje podlegnu hypeu... zatim kreteni kojima je bitno viti vidjeno uz ring... ali u najvecem slucaju obicni gledatelji kojima se proda prica o mecu stoljeca...

Quote:
Da li bi isto rekao za finale Lige prvaka, recimo da igraju Real i Bayern i završi 1:0 za Real u teškoj i nezanimljivoj taktičkoj borbi?
Apsolutno, prije bih si prostrijelio potkoljenicu negoli platio 90 dolara (ma sta dolara, lipa) za gledanje utakmice za koju unaprijed znam da ce biti fekalija... Recimo ako igra Chealsea bas znam da ce to biti negledljivo govno...
I bas cu ih ispljuvati svaki put... i Mourinja i njegov autobus...

Quote:
Kazneni bod? Za što? I po kojim pravilima? U najmanje 8 od 12 rundi Floyd je zadao više čistih udaraca. Kako ako je bio na distanci i bježao od borbe?
Pa za isto ono za sto ljudi zarade kazneni bod kad se vjesaju po protivniku i eskiviraju borbu... Za isto to... Nitko ti ne brani da se branis, uzmices... ali Gospon novac je tri cetvrtine meca trcao po ringu kako kokos.... To je cinjenica...

Quote:
Ukupno 67 čistih udaraca više za Floyda koji je bježao?
Kakvih udaraca? Jesi ti vidio lice Pacmana nakon meca? Kao da je sah igrao... a ne primio stotine ''udaraca''... mos mislit...

Quote:
Čime ga je to udarao ako je stajao van dometa? Letvom?
To je jako dobro pitanje...

Quote:
Manny Pacquiao je jedan od najbržih boksača svijeta i prilično se ispromašivao i udarao po Floydovom gardu. Razlog tome je što je Floyd jedan od najboljih defanzivaca svih vremena. Ne možeš ga pogoditi iako stoji u dometu.
A pogotovo ga ne mozes pogotiti ako trckara kao kokos po ringu, pardon, strateski uzmice...

Quote:
Ni puno bolji poznavaoci boksa od tebe ne znaju cijeniti dobru defanzivu, a znali bi je cijeniti da su nekad navukli rukavice, jer nitko ne voli dobivati po glavi.
Ja nigdje nisam tvrdio da sam vrsni poznavatelj boksa... ja sam samo obican gledatelj i ljubitelj borilackih sportova... Meni je ovo osobno gadno i negledljivo... Skoro negledljivo kao kad Vladimir umlacuje jos jednog nedoralog kvazi protivnika (Vitalija sam recimo volio gledati)

Quote:
Ovo je argentinska legenda, 'El Intocable' Nicolino Locce najbolji čisti defanzivac svih vremena.
Ja stvarno nisam gledao niti jedan mec Loccea pa nebih komentirao...

Quote:
Kad slične stvari radi netko tko ima tijelo vrhunskog sportaša kao Whitaker, Toney ili danas Mayweather, onda je to dosadno.
Mayweathera sam gledao, i inace je njegov stil poprilicno dosadan... ali ovaj mec stoljeca je doslovno negledljiv... Kad su vec napravili toliki hype covjek bi rekao da ce se barem potuci kako spada... pokazati zelju za pobjedom... a Flozd je samo cekao da vrijeme iscuri... Pacman se jos koliko toliko i trudio nesto barem pokusati, ali ni on nije ''isao do kraja''... Hajde, barem je napadao...

Quote:
Je li se boks prije bio bolji, ili su se ljudi prije više razumjeli u boks?

Meni je osobno bio puno zanimljiviji.... Nije ni cudo da MMA ubija boks..
Old 05.05.2015., 12:11   #2453
Ne kužim te spike o boksu i zdravlju. Boks nije zdrav ali je 3x zdraviji od MMA i valjda 10 puta bolje plaćen.

I ne mislim da Floyd boksa tako šupački jer misli na zdravlje nego zbog toga što misli na pobjedu. Zna da su mu u otvorenoj borbi šanse puno manje nego ovako. Uglavnom, dosadno i negledljivo i po meni bi trebalo mijenjati sistem bodovanja. Kao i nogometu recimo, tko neda gol nema bodova. Pa ti igraj na 0:0
gFlores is offline  
Old 05.05.2015., 12:41   #2454
Ja osobno ne volim Floyda al ne sporim da je njegov boks umjetnost. Ljudi generalno imaju perepciju boksa ono tipa napucaj bicu i otkini nekom facu. Cak sam steko dojam da 6 od 10 boksaca ima takav pristup...Nekad se u amaterskom boksu bodovala kompletna vjestina. Eskivaze,distanca, ne samo cisti udarac. Floyd je genetski rodjen boksac . A ko zna boks zna da je prvo i zadnje pravilo boksa : " protect your self at all the time ".
mfc80t is offline  
Old 05.05.2015., 12:55   #2455
Quote:
gFlores kaže: Pogledaj post
Ne kužim te spike o boksu i zdravlju. Boks nije zdrav ali je 3x zdraviji od MMA i valjda 10 puta bolje plaćen.
prvo o plaćanju. samo vrhunski vrhunski boks (15 ljudi na svijetu) je bolje plaćen.

drugo, u boksu je većina udaraca u glavu, a to je jako jako opasno dugoročno.
u MMA-u ima manje udaraca u glavu. u MMA-u imaš svakakvih ozljeda, ali i one koje ti prekinu karijeru (vanjski lomovi i slično) ti ne sjebu život toliko ko boksačke ozljede. mozak je neistraženo područje i još se ne zna koliko ti svi potresi mozga utječu na kasniji život, ali svi znanstvenici kažu da je to jako jako opasno
Sahta is offline  
Old 05.05.2015., 13:31   #2456
Quote:
Sahta kaže: Pogledaj post
prvo o plaćanju. samo vrhunski vrhunski boks (15 ljudi na svijetu) je bolje plaćen.

drugo, u boksu je većina udaraca u glavu, a to je jako jako opasno dugoročno.
u MMA-u ima manje udaraca u glavu. u MMA-u imaš svakakvih ozljeda, ali i one koje ti prekinu karijeru (vanjski lomovi i slično) ti ne sjebu život toliko ko boksačke ozljede. mozak je neistraženo područje i još se ne zna koliko ti svi potresi mozga utječu na kasniji život, ali svi znanstvenici kažu da je to jako jako opasno
Ne znam meni udarac rukom na kojoj je velika rukavica izgleda puno manje opasan u boksu nego u MMA gdje su rukavice manje. O udarcima laktom, koljenom, high kickom u glavu, cipelaranju na podu neću niti govoriti.
gFlores is offline  
Old 05.05.2015., 14:45   #2457
Quote:
Ne znam meni udarac rukom na kojoj je velika rukavica izgleda puno manje opasan u boksu nego u MMA gdje su rukavice manje. O udarcima laktom, koljenom, high kickom u glavu, cipelaranju na podu neću niti govoriti.
nije bitna jačina, bitna je učestalost. ti u MMA dobiješ 20 udaraca šakom u glavu u te tri runde. Kolko je sad imo Money, 200? Manny u dobrim mečevima pogodi po 400. To je konstantno mrdanje mozga u tom moždanom likvoru ili kako se već zove. Kako objašnjavaš to da puno više problema imaju igrači u NFLu nego borci u MMAu? Isto zbog tog što stalno dobivaju u glavu.
Sahta is offline  
Old 05.05.2015., 14:50   #2458
Quote:
Sahta kaže: Pogledaj post
nije bitna jačina, bitna je učestalost. ti u MMA dobiješ 20 udaraca šakom u glavu u te tri runde. Kolko je sad imo Money, 200? Manny u dobrim mečevima pogodi po 400. To je konstantno mrdanje mozga u tom moždanom likvoru ili kako se već zove. Kako objašnjavaš to da puno više problema imaju igrači u NFLu nego borci u MMAu? Isto zbog tog što stalno dobivaju u glavu.
Ja bi rađe dobio 200 relativno laganih u glavu nego high kick koji te onesvijesti kao da te vlak pogodio. Pa nakon toga ground & pound 3-4 puta na podu. Iskreno rečeno, uopće mi nije jasno kako se čovjek nakon toga pridigne ?

S čime to imaju problemi igrača NFL-a ? Sa glavom ?!
gFlores is offline  
Old 05.05.2015., 15:27   #2459
Baš sam nedavno gledao video gdje se uspoređuje snaga udarca golom šakom, MMA rukavicom i boksačkom rukavicom.
Iznenađujuće, boksačka i MMA rukavica su pokazivale slične vrijednosti snage udarca, udarac s MMA rukavicom je bio možda 10% jači, dok je udarac golom šakom bio daleko najsnažniji.
Old 05.05.2015., 16:29   #2460
Quote:
Ja bi rađe dobio 200 relativno laganih u glavu nego high kick koji te onesvijesti kao da te vlak pogodio. Pa nakon toga ground & pound 3-4 puta na podu. Iskreno rečeno, uopće mi nije jasno kako se čovjek nakon toga pridigne ?

S čime to imaju problemi igrača NFL-a ? Sa glavom ?!

Problem je što stotine i tisuće relativno laganih udaraca akumuliraju veliku štetu, pa dolazi do smrti i invalidnosti.
Ne moramo spominjati mrtve. Dovoljno je gledati preživjele poput McClellana.
cave troll is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:25.