Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak |
|
|
23.02.2016., 09:23
|
|
♀
Registracija: Oct 2011.
|
Što se tiče mog ranijeg problema, razgovarala sam sa odgojiteljicom na samo. Prvo sam pokušala dogovoriti sastanak da bude i muž prisutan, ali to je ispala ogromna komplikacija, nikako nije mogla nać slobodni termin, pa ga je našla za deset dana, pa je to onda propalo...
Uglavnom, dijete mi nije išlo u vrtić 10ak dana, pa sam ju jedan dan iznenadila. Odmah se počela ograđivati da takvim konzultacijama trebaju prisustvovati obje tete, da trebamo zapisnik...Nemrešbelivit.
Nisam se dala smesti, već sam joj lijepo ispričala sve što mi se nakupilo. Prvo je bila defanzivna, ali je na kraju rekla da će razmisliti, i mislim da je razgovor dobro prošao. Barem sam obavila stvar kako se pristoji, bez nekih emo ispada i uzrujavanja i samo s njom, što mislim da je fer.
No, već drugi dan kad smo doveli malog bez ispričnice (jer doktorica radi popodne) je napravila cijelu dramu. Kad sam došla po dijete u podne dočekala me s izbezumljenom facom, razmazane šminke i raščupana, maltene se tresla.
Ja mislim da toj curi treba stručna pomoć.
|
|
|
23.02.2016., 12:34
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
Danicza kaže:
No, već drugi dan kad smo doveli malog bez ispričnice (jer doktorica radi popodne) je napravila cijelu dramu. Kad sam došla po dijete u podne dočekala me s izbezumljenom facom, razmazane šminke i raščupana, maltene se tresla.
|
kod nas ti ne bi uzeli dijete bez ispricnice.
jer ne smiju
i to nije teta izmislila, nego je pravilo na novu vrtica i gradskog ureda.
ja zato uzmem ispricinicu odmah cim mi pediajtrica otvori bolovanje 
lako datum korigiramo kasnije, al da imamo za svaki slucaj
|
|
|
23.02.2016., 13:05
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
kod nas isto ni cut primit dijete vez ispricnice. ako pedica radi popodne onda taj dan si jos na bolovanju, popodne odes po papire i tek iduce jutro dijete moze u vrtic. ja zongliram jer mi je zbilja bitno otic cim prije nazad na posao pa procjenim kad ce mu bit bolje, odem po ispricnicu i orvoreno kazem pedici da ako mu ne bide bolje doci cemo ponovo po novu
i jednom mi nisu htjeli priznati ispricnicu jer je sestra zaboravila lupiti pecat. i vratili me nazad
tako da ovo da prime dijete bez ispricnice je cista sreca u danom trenutku (jedino teta riskira posao jer to ne smiju raditi)
|
|
|
23.02.2016., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Čak ni kod nas u privatnom neće uzeti bez ispričnice iako meni jedno vrijeme jesu prošle godine ali mog ne bi bilo po 2 tjedna i znali su da je doma s bakom jer sam ga ja uvijek vraćala kad je skroz bio zdrav
Al velim, neki dan je baš bila obavijest da mole da se odmah javi da je djete bolesno i da se donese obavzeno ispričnica u povratku
|
|
23.02.2016., 13:12
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
I kod nas tako, ok, prime dijete taj dan ali moras dofurati ispricnicu
|
23.02.2016., 14:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Blago vama na vašim vrtićima. Kod nas rijetko koji roditelji donose ispričnice s određena djeca već znamo da su često bolesna i da ih roditelji polu bolesne dovode i onda prenose dalje na cijelu grupu i stalčno se o tome razgovara ali nitko ništa konkretno ne poduzima
|
|
|
23.02.2016., 19:18
|
|
zimekava
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
nosorog kaže:
i kak se to na kraju rijesilo? kak je gradski ured to dozivio?
|
to je završilo tak da smo se svi morali službeno očitovati gradu, proveden je individualni gdje smo mi pokušali uvjeriti mamu i tatu kako je to dijete preumorno da bi funkcioniralo normalno..ali oni su ostali pri svome. svi su vidjeli da je vrag odnio šalu, da su roditelji spremni na svašta, meni i kolegici je bio pun kufer jer svi su na kraju oprali ruke od nas..tak da dijete ne spava i zna kljucat dok crta ili slaže slagarice. meni je nje žao, ali nemam namjeru više ulaziti u neke dubioze s roditeljima kojima nije ništa bitno, samo da dijete njima padne u nesvijest u pol 9 navečer
Quote:
Danicza kaže:
Ja mislim da bi u jaslicama trebalo uvest konstantno snimanje. Zato jer djeca ne znaju govoriti i to se često zloupotrebljava. A i starije bih snimala, no ne tako rigorozno.
|
ja mislim da bi tebe trebalo snimat na poslu non-stop. time bi se sigurno stvorila jedna divna i opuštena radna atmosfera, jel tak? 
makar, onda bi roditelji vidjeli kako je moguće izdržat bez wc-a, čaše popijene vode kroz cijelu smjenu (jednostavno zaboraviš pa te malo zamanta), scene kad ti 6 beba visi po rukama i nogama dok ti premataš 7.dijete i tak...
|
23.02.2016., 20:19
|
|
♀
|
Ja sam bila zvala zdravstvenu voditeljicu da se ispričam zbog ispričnice i da teta ne bi imala problema zbog nas i žena je rekla da nema problema, da donesemo ispričnicu sutra. Al nije u tome problem, već u njenoj živčanoj reakciji. Prvo je mužu očitala bukvicu ujutro, a onda poslije i meni. Samo fali još da me fizički napadne. Nama svaki odlazak u vrtić postaje stres jer nikad ne znam zbog čega će mi taj dan ispirat mozak.
|
|
|
23.02.2016., 20:26
|
|
♀
|
Quote:
kaduljica kaže:
to je završilo tak da smo se svi morali službeno očitovati gradu, proveden je individualni gdje smo mi pokušali uvjeriti mamu i tatu kako je to dijete preumorno da bi funkcioniralo normalno..ali oni su ostali pri svome. svi su vidjeli da je vrag odnio šalu, da su roditelji spremni na svašta, meni i kolegici je bio pun kufer jer svi su na kraju oprali ruke od nas..tak da dijete ne spava i zna kljucat dok crta ili slaže slagarice. meni je nje žao, ali nemam namjeru više ulaziti u neke dubioze s roditeljima kojima nije ništa bitno, samo da dijete njima padne u nesvijest u pol 9 navečer
ja mislim da bi tebe trebalo snimat na poslu non-stop. time bi se sigurno stvorila jedna divna i opuštena radna atmosfera, jel tak? 
makar, onda bi roditelji vidjeli kako je moguće izdržat bez wc-a, čaše popijene vode kroz cijelu smjenu (jednostavno zaboraviš pa te malo zamanta), scene kad ti 6 beba visi po rukama i nogama dok ti premataš 7.dijete i tak...
|
Sigurnost beba je važnija od komocije odgojiteljica.
|
|
|
23.02.2016., 23:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Danicza kaže:
Sigurnost beba je važnija od komocije odgojiteljica.
|
Ti zbilja nisi svjesna nebuloza koje predlažeš...evo, na trenutak, odmaknimo se od odgojiteljica, razgovarajmo o npr vozaču autobusa...on je završio što je trebalo za to, ima zanimanje u radnoj knjižici, prošao je probni rok, pripravnički staž, zdravstveni pregled..hoćemo li ga snimati svake sekunde svakog dana njegove smjene?? Zato što je sigurnost putnika važnija od njegove komocije?? Ili ćemo pretpostavit da je čovjek osposobljan za ono što radi...
I zašto pobogu misliš da je sigurnost beba ugrožena a odgojiteljica prekomotna?? Ja bih prije pomislila (čitajući scenu koju je Kaduljica opisala) da djecu ne ugrožava komocija teta (o kojoj komociji pričaš uz šestero djece po sebi i još dvaput toliko okolo) već broj djece po skupini, a to se ne rješava snimanjem.
Danicza, više optimizna i povjerenja ti ne bi škodilo.... a u situaciji u kojoj bi tvoja ideja bila moguća i zaživjela vjeruj da ubrzo ne bi imala kome u vrtiću ostavit dijete, a odgojitelje bi svijećom tražili..
|
|
|
24.02.2016., 00:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
anin1 kaže:
Ti zbilja nisi svjesna nebuloza koje predlažeš...evo, na trenutak, odmaknimo se od odgojiteljica, razgovarajmo o npr vozaču autobusa...on je završio što je trebalo za to, ima zanimanje u radnoj knjižici, prošao je probni rok, pripravnički staž, zdravstveni pregled..hoćemo li ga snimati svake sekunde svakog dana njegove smjene?? Zato što je sigurnost putnika važnija od njegove komocije?? Ili ćemo pretpostavit da je čovjek osposobljan za ono što radi...
|
Pa zapravo putnički autobusi i teretni kamioni imaju u sebi tahografe ( https://hr.wikipedia.org/wiki/Tahograf). Kod modernih digitalnih svaki vozač ima svoju karticu na koju se zapisuju podaci o vožnji i kad ga policija zaustavi može mjeseca dana unatrag vidjeti kako je vozio. Zakonski je strogo regulirano koliko vozač može voziti dnevno, koliko smije voziti u komadu, koliko se mora odmarati. Vozač kad se ide odmarati mora staviti na tahografu da ide odmarati i onda tahograf to bilježi, kad ide obaviti neke svoje poslove mora i to označiti. Ne moram ni spominjati koliko su kazne za nepridržavanje propisa po tome pitanju.
|
|
|
24.02.2016., 00:49
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
molim vas da ovo ne preraste u prepucavanje oko vozaca autobusa i odgajatelja.
|
|
|
24.02.2016., 11:15
|
|
♀
|
Meni je super kak neke odgojiteljice misle da su neurokirurzi. Radila sam u školi i voljela bih da se nastava snimala.
|
|
|
24.02.2016., 22:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
Danicza kaže:
Meni je super kak neke odgojiteljice misle da su neurokirurzi. Radila sam u školi i voljela bih da se nastava snimala.
|
Naravno, svatko od nas bi nešto volio ili ne, kako na privatnom tako i u profesionalnom planu.
Ovdje argumentiramo o tome da li je neka od tih ideja bolja ili lošija za našu djecu.
E sad, ti misliš da bi snimanje bilo ok i bolje za tvoje dijete... ja pak za svoje ne mislim tako, smatram da osoba koja je tijekom cijelog svog radnog vremena snimana ne može biti dovoljno opuštena da sa mojim djetetom uspostavi dobar emocionalni kontakt (a to je u vrtićkoj dobi jako bitno). Niti bih ikad ostavila svoje dijete osobi u koju nemam baš nikakvo povjerenje.
Nikakve veze to nema sa neurokirurzima 
|
|
|
25.02.2016., 04:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Pozdrav mame. Kakva su vam iskustva sa privikavanjem na jaslice ? Nama su prva tri dana prošla dobro, danas ostajemo malo duze pa cemo vidjeti kako će to proci 
|
|
|
25.02.2016., 08:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Pravo privikavanje pocinje tek kada ostaju na spavanju, odnosno kada shvate da se nisu dosli sami malo poigrati, ali mi smo prosli brzinsko privikavanje od tjedan dana i nije bilo drame. Prvih par dana suze koje bi prestale cim bi ga teta preuzela.
|
|
|
25.02.2016., 08:25
|
|
♀
|
Quote:
anin1 kaže:
Naravno, svatko od nas bi nešto volio ili ne, kako na privatnom tako i u profesionalnom planu.
Ovdje argumentiramo o tome da li je neka od tih ideja bolja ili lošija za našu djecu.
E sad, ti misliš da bi snimanje bilo ok i bolje za tvoje dijete... ja pak za svoje ne mislim tako, smatram da osoba koja je tijekom cijelog svog radnog vremena snimana ne može biti dovoljno opuštena da sa mojim djetetom uspostavi dobar emocionalni kontakt (a to je u vrtićkoj dobi jako bitno). Niti bih ikad ostavila svoje dijete osobi u koju nemam baš nikakvo povjerenje.
Nikakve veze to nema sa neurokirurzima 
|
To je samo stvar navike. Kad bi kamere bile stalno prisutne i uključene, odgajateljice bi zaboravile da su tamo.
Što se tiče tvojih ad hominem opaski, mogla bih uzvratiti istom mjerom, npr, ako ti sigurnost djece nije na prvom mjestu, možda rad u vrtiću nije posao za tebe i sl.
|
|
|
25.02.2016., 08:33
|
|
završena
Registracija: Feb 2011.
|
okanite se ad hominema, molim vas. ovo je lijepa tema, višegodišnja, s lijepim savjetima i svima nam je korisna. 
|
25.02.2016., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Angry Bird kaže:
okanite se ad hominema, molim vas. ovo je lijepa tema, višegodišnja, s lijepim savjetima i svima nam je korisna. 
|
Slazem se . Ja puno citam i malo pisem. Temu pratim cca 3 i pol godine kada je moje prvo dijete krenulo u jaslice. Ne zelim da sad zbog nekoliko losih iskustava ispadne da su odgojiteljice u vrticu monstrumi jer iz iskustva svoje dvoje djece imam samo rijeci hvale i za jaslicke i za vrticke tete. Djeca su mi vesela i imam u njih potpuno povjerenje, a ako mi nesto predstavlja problem to iskomuniciramo uz obostrano uvazavanje i postovanje. Hvala bogu da su nam tete super. Ne trebaju mi kamere da znam da mi je dijete tamo sigurno.
|
|
|
25.02.2016., 09:42
|
|
♀
|
Pa onda možda da počnete kartonirati ad homineme i upozoravati one koji se istima služe iz posta u post (poput anin).
Mislim, kad se već dijele infrakcije.
Ontopic:
Kad je moje dijete u pitanju, apsolutno povjerenje nemam ni u koga. Ljudi su, i u najboljoj namjeri, skloni griješiti i, ako su fer, to će i priznati. Međutim, dokazana je činjenica da ljudi umanjuju svoje greške kad znaju da ih nitko ne kontrolira, što je normalno. Zato i postoje nadzorni sustavi i koriste se u mnogim djelatnostima. Jaslička djeca, ponavljam, ne znaju govoriti i ranjiva su. Uopće ne razumijem čemu otpor toj ideji, makar u teoriji, jer ionako ne verujem da ima šanse da će se takvo nešto uvesti, unatoč očiglednim prednostima.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:34.
|
|
|
|