Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.06.2023., 13:54   #2481
Bejo - s maramom je okej , s nosiljkom sam eto baš nekako za sačekati pa koliko god ona napravljena/prezentirana kao full korektna za tak male bebe.

Al okej, svi sami sebi malo stvari posložimo/prilagodimo.
2cofleka is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2023., 11:06   #2482
Javljam se prvi put tu na rodi otkad nisam trudnica. Moj bebsc ima preko mjesec dana i nista ne stizem, non stop sam mrtva umorna,a jos imam i potpunu pomoc muza jer je on dobio produzeni dopust jer nam je beba bila dugo u bolnici, a vidim vi pisete kako ste same s bebama i gledate netflix itd.
Moj je mrvica roden 6 i pol tjedana prije termina tako da je sitan i moram biti fokusirsna na njega dok dojim, ne mogu niti leci u krevet i dojiti nego s oziljkom od carskog akrobacije na stolici da ostane na sisi.
Jesam jedino ja tako umorna i nesposobna? Jos ne kuham ne čistim,samo sam oko njega,tu i tamo operem nesto po kući
gejzir is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2023., 11:58   #2483
Pusti sad ciscenje, imas palcica koji te treba. Odmaraj, spavaj kad beba spava ako mozes, muz nek uskoci koliko moze. Nemoj forsirati nista, daj vremena da sve zaraste kako treba i vrati se na mjesto.

Imas nekoga blizu tko ti moze pomoci pa doci malo pospremiti ili donijeti skuhani rucak?
Old 19.06.2023., 12:56   #2484
Nemam nikoga sa strane ali muz je tu,on kuha i sprema tako da nije da sam ja oko kucanskih poslova nego samo beba i veš vrtim kad treba i to je to. I cesto muz mijenja pelene i pusti me da odlezim jos koju minutu tako da stvarno ne znam kako druge zene uspijevaju jos vise.
Ali i samo s time sam krepana, jedva se izvucem iz kreveta kad on pocne stvarati zvukove, a dok spavam napola osluskujem je li gladan jel mu nesto treba.

Koliko dugo su vase bebe jele i kako bi ih onda stavili spavati? Moj sat vremena doji i podrigujem ga naizmjence i onda se pokaki pa ga promijenim i treba mu onda jos dugo da zaspe.
Taman zaspe na sisi i onda se razbudi od podrigivanja,a ako ga ne podrignemo onda izbljuca cijeli sebe i krevet pa bude mokar pa ga opet moram buditi mijenjanjem.
gejzir is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2023., 13:18   #2485
Prestroga si prema sebi, budi sebična, bitna si samo ti i dijete. Moj je rođen u terminu i beba je bez nekih većih problema tipa grčeva, refluksa itd. pa su mi prva dva mjeseca prošla u šećernoj maglici. Doslovno sam se instalirala pred TV, mali na mene na sisu i trpala se slatkim. Pocica pa zaspi na sisi i tako u krug. Probala sam ga spustiti čak i u kinderbet kad zaspi, ali se skoro uvijek razbudio i tako smo došli do toga da je spavao na sisi i u krevetu sa mnom.

A kad se sjetim da sam tvrdila da beba neće spavati sa mnom u krevetu olakšaju si maksimalno, neke bitke budeš izgubila, napraviš kompromis. Meni je pasalo pa čak i sada da odmorim mozak i gledam neke pizdarije, ne mora sve biti po špagici.

Nemoj se uspoređivati s drugima, moj je oduvijek kratko jeo, to je ono aktivno gutanje kad mu vilica radi i čuješ jel da guta, a ostatak vremena je više visio na sisi kao utjehu jer nije prihvaćao dudu i to bude ono plitko cicanje tek toliko da je bradavica u ustima. I obično tak mali zaspu usred hranjenja pa se opet probude i nastave di su stali i tako u krug. Teško je, ali bude lakše i onda ti fali da vidiš tu malu štrucu kak spava na sisi. Moj sada sa 6 mj. pojede u 4-5 min Max ali traži jesti svakih 2 h i nemos ga krstiti.
mynah is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2023., 20:31   #2486
Hvala na podršci <3

Je li netko imao iskustva sa zelenim stolicama u kojima ima sluzi, kod dojene bebe? Dobro napreduje s težinom.
Patronazna mi je rekla da probam prestati jesti mlijecne proizvode bar mjesec dana da nije alergija na kravlje mlijeko ali citala sam.da je to rijetkost pa mi je glupo izbaciti tako nesto tek tako.
gejzir is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 05:59   #2487
Quote:
gejzir kaže: Pogledaj post
Hvala na podršci <3

Je li netko imao iskustva sa zelenim stolicama u kojima ima sluzi, kod dojene bebe? Dobro napreduje s težinom.
Patronazna mi je rekla da probam prestati jesti mlijecne proizvode bar mjesec dana da nije alergija na kravlje mlijeko ali citala sam.da je to rijetkost pa mi je glupo izbaciti tako nesto tek tako.

Ja imam islustva. Prvi put se sluz pojavila prije 2 tjedna,kad je malac imao 2 tjedna - patronazna mi rekla da je to normalno ako nema nikakvih ostalih promjena (gubitak na tezini,umor). Kod nas se sljedeci dan pojavio umor (nisam ga mogla probuditi) pa smo otisli na djecju kliniku i nasli mu upalu mokracnih puteva.

U petak smo prestali s Antibiotikom i jucer isto u jednoj peleni je bila samo zelena sluz i pala sam u paniku da je opet dobio upalu. Sljedeca stolica je bila normalne zute boje ali i malo sluzi unutra,i ostale su do sad bile normalne. Sad sam ga vagala +40g od jucer. Za tjedan dana imam kontrolu kod djecjeg i to cu spomenuti jer bas je cudno,po internetima nalazim da je sluz pokazatelj infekcije u tijelu. Nadam se iskreno da nije

Ja bas rijetko mlijeko pijem,u zadnjih 7 dana nisam uopce,pa kod nas sigurno nije od toga.

Koliko cesto ti se javlja sluz u stolici?
tonksnymphadora is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 11:28   #2488
A evo sad cu pratiti,dosad sam pratila samo boju, nisam skuzila da je to sluz dok patronazna jucer nije vidjela, ali cini mi se da je bilo tako vecinu pelena ali ne i sve.

Citala sam da zeleno i probavni problemi mogu biti i kod prevelike produkcije mlijeka,imam sigurno dovoljno, ali ne znam sad da bi bilo previše.

A moj se usto i previja sav i nateze i onda prdi ili se pokaki pa vidimo da ga probava muči. Ali on i pije željezo jer je nedonošče.

Ja isto rijetko pijem mlijeko, ali navodno treba 4 tjedna da izade iz tvog tijela i mlijeka. Ali kod vas je ocito bila upala tako da se ne sekiraj. A kako su vam otkrili upalu u djecjoj klinici?

Ja sam u Skandinaviji, bebe nemaju pedijatra nego idu majcinom.doktoru opce prakse pa imam osjecaj da nema bas iskustva s bebama, tako je bilo i kad mi je pratio trudnoću.
Nazalost nemamo privatno nikakvog pedijatra dovoljno blizu da bi mucila bebu voznjom.
gejzir is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 16:09   #2489
Quote:
A evo sad cu pratiti,dosad sam pratila samo boju, nisam skuzila da je to sluz dok patronazna jucer nije vidjela, ali cini mi se da je bilo tako vecinu pelena ali ne i sve.

Citala sam da zeleno i probavni problemi mogu biti i kod prevelike produkcije mlijeka,imam sigurno dovoljno, ali ne znam sad da bi bilo previše.

A moj se usto i previja sav i nateze i onda prdi ili se pokaki pa vidimo da ga probava muči. Ali on i pije željezo jer je nedonošče.

Ja isto rijetko pijem mlijeko, ali navodno treba 4 tjedna da izade iz tvog tijela i mlijeka. Ali kod vas je ocito bila upala tako da se ne sekiraj. A kako su vam otkrili upalu u djecjoj klinici?

Ja sam u Skandinaviji, bebe nemaju pedijatra nego idu majcinom.doktoru opce prakse pa imam osjecaj da nema bas iskustva s bebama, tako je bilo i kad mi je pratio trudnoću.
Nazalost nemamo privatno nikakvog pedijatra dovoljno blizu da bi mucila bebu voznjom.

Ne znam stvarno do cega je ta sluz a bas me zanima.

Upalu su ustanovili nakon vadenja krvi i analize mokrace. 8 dana bolnice i 16 dana Antibiotika

Mozda da odes na provjeru za svaki slucaj do doktora, ja sam vec jucer zvala na odjel gdje smo bili da je sluz u stolici pa mi je rekla pratiti temperaturu,stolicu i kako se ponasa. I ako vidim promjene odma doci da se uradi provjera (vadenje krvi)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 17:09   #2490
Quote:
Hvala na podršci <3

Tu smo ,na kraju je ispala alergija na PKM . Kod nas je jedno mjesec dana bila zelena, pa je bila mix žute i zelene,al sluz je bila stalno prisutna.
anovi86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 17:31   #2491
Bili smo kod doktora, rekao je da ne vjeruje da je neka infekcija bez gledanja temperature ili icega. Rekao nam je da izbacimo zeljezo tjedan dana pa ako to ne pomogne onda izbacuti mlijecne proizvode iz moje dijete ali da misli da nije alergija na pkm jer je premlad (7 tjedana star ali roden 6 tjedana prije termina)

Anovi kako ste vi otkrili,samo po toj stolici? Koliko je stara bila beba kad ste primjetili sluz?
Jesi dojila i jesi li morala izbjegavati cak i hranu di je mlijeko samo u tragovima?
gejzir is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 18:05   #2492
Quote:
Bili smo kod doktora, rekao je da ne vjeruje da je neka infekcija bez gledanja temperature ili icega. Rekao nam je da izbacimo zeljezo tjedan dana pa ako to ne pomogne onda izbacuti mlijecne proizvode iz moje dijete ali da misli da nije alergija na pkm jer je premlad (7 tjedana star ali roden 6 tjedana prije termina)

Anovi kako ste vi otkrili,samo po toj stolici? Koliko je stara bila beba kad ste primjetili sluz?
Jesi dojila i jesi li morala izbjegavati cak i hranu di je mlijeko samo u tragovima?
Mozda ti nebu bilo na odmet provjerit krv i urin,ako imaš te mogućnosti.

Išli smo kod gastroenterologa, nažalost tek kad je imala 5 mj.
Sluz i zelena stolica je počela kad je imala mjesec i po dana. Pa je nakon mj dana zelena stolica nestala , a ostala sluz. Sluz je kao bila normalna , a zelene stolice su kao po njima (pedijatrima)bile stolice gladi, no nakon što sam je češće počela stavljat na dojku, bi mi povracala . No,moja je nešto slabije bila i dobivala na težini kako koji mjesec.

Dojena je cijelo vrijeme ,ja sam sama na svoju inicijativu od 2 mj ove godine bez mlijecnog . A u 3 mj nam je i potvrdeno kad smo bili na obradi kod gastroenterologa. Nakon mjesec i pol sluz je nestala , stolice su se smanjile na 1 do 3 na dan(prije je imala iza svakog podoja) . Mislim mi smo nakon obrade gastroenterologa počeli pomalo i sa dohranom pa je možda i to razlog smanjena broja stolica.

Iskreno pojedem hranu di piše da ima mlijeka u tragovima,jer to onak piše u 97% nečega što se kupuje. al većinom jedem čisto (meso,povrće,žitarice).
anovi86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2023., 21:26   #2493
Quote:
Hvala na podršci <3

Meni je mala imala takve stolice, pogledala sam sad poruke koje sam razmjenjivala s frendicom pa ti mogu točno reći: takve stolice su krenule u dobi od 3 tjedna.
Isključivo dojena beba, porod u terminu.
U tom periodu je i počela dosta bljuckati, toliko da sam je nakon svakog hranjenja morala presvuci jer bi sve bilo mokro. Jedan dan sam je presvukla 13 puta zbog tog obilnog bljuckanja (vrlo rijetko je to bljuckanje bilo u mlazovima). Dobivala uredno na težini.

Zelene stolice su prestale nakon par dana, sluz je povremeno ostala još tjednima. Bila je prehlađena u tom periodu pa je vjerojatno kod nas bilo s tim povezano, svakodnevno sam joj čistila nos aspirator + fizioloska i inhalirala fiziološkom. Sluz je prestala s cca 2 mjeseca. Sad ima 7 mjeseci, dojim i dalje, sve je dobro.

Ja jedem puno mliječnih proizvoda, popijem sigurno litru mlijeka dnevno.
bejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2023., 17:47   #2494
Stigla roda!

Evo kod nas opet malo sluzi u stolici,zapravo vuce na zeleno stolica zadnja s bijelim komadicima. Do sad mu je zuta bila uvijek (samo dojim). Tek 20. Imam termin kod doktora,da odem prije? Malac super dobiva na tezini i ovako nema temperaturu ni nije umoran al stvarno nisam pametna zbog te sluzi. To je vec 3.put ovaj tjedan
Odgovori s citatom
Old 06.07.2023., 17:52   #2495
Ti si nedavno ukidala dohranu, jelda? Moze biti da se crijeva samo privikavaju u tom prijelaznom periodu.

Ja bih otisla doktoru na tvom mjestu cisto zato sto ste bili u bolnici pa da nije nesto, ali nije iskljuceno da ti je samo zbog promjene u hranjenju.

Koristite probiotik?
Old 06.07.2023., 18:49   #2496
Quote:
Danielle kaže: Pogledaj post
Ti si nedavno ukidala dohranu, jelda? Moze biti da se crijeva samo privikavaju u tom prijelaznom periodu.

Ja bih otisla doktoru na tvom mjestu cisto zato sto ste bili u bolnici pa da nije nesto, ali nije iskljuceno da ti je samo zbog promjene u hranjenju.

Koristite probiotik?

Da,prosli petak je prvi dan bez dohrane bio. Koristim probiotik dajem mu svaka 3 dana. Jer kad je pio antibiotik pio je svaki dan. Mozda bi morala svaki dan davati,morat cu kontaktirati doktora
Odgovori s citatom
Old 06.07.2023., 20:57   #2497
Svaki dan mozes, mozes u sesiric nakapati ili na bradavicu direkt.

Moguce da se crijeva oporavljaju od antibiotika pa je takva stolica.

Ako ti ikad budes na atb, probiotik sebi obavezno i bebi takodjer. Tad isto mogu imati proljevastiju stolicu, meksu i cescu i smrdljiviju.
Old 07.07.2023., 20:10   #2498
Tonks ne znam nista o dohrani ali lebdi mi u glavi da sam citala da su bijeli komadici u stolici nesto sta bi trebalo provjeriti

Nama je danas doktor rekao da oni puno simptoma ignoriraju ako beba dobro naoreduje,da ne brinemo. Kod nas je sada korak pratiti sluz.
Vise sam luda sta je sluz sta nije,sve je zgnjeceno i tekuce u peleni ionako
gejzir is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2023., 22:01   #2499
Quote:
Tonks ne znam nista o dohrani ali lebdi mi u glavi da sam citala da su bijeli komadici u stolici nesto sta bi trebalo provjeriti

Nama je danas doktor rekao da oni puno simptoma ignoriraju ako beba dobro naoreduje,da ne brinemo. Kod nas je sada korak pratiti sluz.
Vise sam luda sta je sluz sta nije,sve je zgnjeceno i tekuce u peleni ionako

Meni su u bolnici rekli da kad su bijeli komadici da se po tome vidi da je dijete dojeno :nezna: danas mu je normalna stolica. Zuta s tim bijelim komadicima

Tek 6 tjedana imam dijete i vec mislim da ja nisam za ovo, stvarno ne kuzim kako ostali ljudi uspjevaju odrzavati djecu na zivotu, toliko knjiga sam procitala tokom trudnoce o djeci,odgoju,odrasla s mlađima bracom bila im ko mama aaali,uzalud sve. osjecam da nista ne znam i da nisam sposobna brinuti se za njega jer stalno me nesto brine i u nista nisam sigurna.
Odgovori s citatom
Old 08.07.2023., 14:14   #2500
Quote:
tonksnymphadora kaže: Pogledaj post
Meni su u bolnici rekli da kad su bijeli komadici da se po tome vidi da je dijete dojeno :nezna: danas mu je normalna stolica. Zuta s tim bijelim komadicima

Tek 6 tjedana imam dijete i vec mislim da ja nisam za ovo, stvarno ne kuzim kako ostali ljudi uspjevaju odrzavati djecu na zivotu, toliko knjiga sam procitala tokom trudnoce o djeci,odgoju,odrasla s mlađima bracom bila im ko mama aaali,uzalud sve. osjecam da nista ne znam i da nisam sposobna brinuti se za njega jer stalno me nesto brine i u nista nisam sigurna.

Tonks, ja sam se osjecala isto kao i ti. I onda jos svi navalili sa savjetima, to moras ovako, to moras onako. Sigurna sam da nista ne radis krivo. Isto sam procitala hrpu knjiga u trudnoci i s oprostenjem, niti u jednoj nije pisalo kak mora drek izgledat i kolko puta mora pisat na dan. Cim se brines, istrazujes, pitas, provjeravas - to je to. Vjerujem da si opreznija nakon onog izleta u bolnicu i to je OK, probaj koliko mozes bar pola sata u danu se osvijestit da je malac tu, da je dobro, da je zdrav, da papa, piski, pomalo vjerojatno i komunicira kakvim osmijehom i prepusti se. Lijepo je brige mogu pricekati

Kaj se kakice tice - onak ko male bjelkaste kuglice su oke, to je zato jer je iskljucivo dojena beba.
cvexa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:50.