Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.03.2025., 20:34   #2501
Quote:
milko84 kaže: Pogledaj post
s obzirom da te voze egzotični likovi sa lažnim vozačkim dozvolama i 6.7 eur je previše
Vozio me Zeljko
Old 24.03.2025., 19:52   #2502
Taxi Zagreb

Jedan Youtuber-taksist iz ZG najavio je bojkot vožnji preko Ubera i Bolta u srijedu 26.3. od 12 do 20 sati, a od ponedjeljka 31.3. trajni bojkot Ubera u Zagrebu.

Zašto Uber? Navodno su u dodatno snizili cijene u Zagrebu, a Bolt se onda priključio pa je i on spustio cijene kako bi bio konkurentan...

Traže "pulske" uvjete, između ostalog koliko sam shvatio, to bi značilo minimalna cijena vožnje od 5 eura i pravedniju naplatu vožnji po minuti.

Stoga, ako ćete malo duže čekati vožnju ili "domaćeg dečka", da znate razlog
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 20:03   #2503
šahisti će bojkot? neka ih. meni drago da još padnu cijene

platim 2 eura kada imam popust a vozi me ohoho, jel ante, jozo, agon ili mohamed tako mi nebitno
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 20:16   #2504
Taxi Zagreb

Šahisti su radio taxi Zagreb, jelda? Dopunio prethodni post da ne zbunjujem ljude…
Govorim o domaćim dečkima koji voze Uber i Bolt
mezzzzzo is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:17   #2505
Pratim ga na yt, u nekim prijašnjim videima je dok je taksirao objasnio koliko su spustili cijene.

Podržavam. Treba dignuti cijene vožnje i povećati kontrolu i kvalitetu.

Evo na drugoj temi naš @klingonac_worf je maloprije napisao

Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
standard je u ZG jako dobar, živi se jako dobro tako da...
Vjerujem da mu ne bi bio nikakav problem, da se digne cijena vožnje.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 07:12   #2506
pa jebem ti mater ...moze li apsurdnije.
Jedni taksisti traze od ljudi koji placaju da bojkotiraju one koji spustaju cijene.
Da stvar bude jos apsurdnija, traze bojkot sa zahtjevom da se stave vece cijene.

Moram priznati da vec jebeno dugo nisam vidio apsurdniju stvar.
Old 28.03.2025., 07:39   #2507
😀😀😀
da, treba dignuti cijene svemu.
Na pogresna vrata kucaju.
Nek zaustave agencije koje nekontrolirano uvoze taksiste sa laznim dozvolama pa ce imati vise voznji.
A sa sahistima sam imao samo losa iskustva , sa njima vise nikad.
Deck11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 08:00   #2508
najviše volim kada se zaziva država ili netko da utiče na slobodno tržište, ako ti ne odgovara zarada onda tražiš drugi posao a ne tražiti neki zakon. Nigdje u svijetu taxisti ne zarađuju ogroman novac samo ovdje se misli da trebaš živjeti kao lord od vožnje.
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 08:40   #2509
Quote:
Bjesomar_ kaže: Pogledaj post
pa jebem ti mater ...moze li apsurdnije.
Jedni taksisti traze od ljudi koji placaju da bojkotiraju one koji spustaju cijene.
Da stvar bude jos apsurdnija, traze bojkot sa zahtjevom da se stave vece cijene.

Moram priznati da vec jebeno dugo nisam vidio apsurdniju stvar.
tri puta sam citala i ne vjerujem ocima
da, bas cu placat 15 eura ono kaj mogu 5
Old 28.03.2025., 09:56   #2510
Znaci svi mi bi trebali bojkotirati uber i bolt zato da oni povise!!! cijene, ne znam tko je tu lud. Oni eksli misle da ce to netko podrzati... ono necu platiti 2 eura nego hocu 10

Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 19:28   #2511
pa misle ljudi valjda da bi u ovoj zemlji apsurda i to moglo proći.
ronac zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 22:30   #2512
Sve manje je neto zarade za vozače, voze za kikiriki, podržavam samo sumnjam da će bolt/uber poslušati.

3 eur za 5-6km nema smisla. Burek bolji je skuplji od toga.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2025., 23:46   #2513
Ispod 5 eura se ne isplati voziti npr.5 km pogotovo po gužvama....
A ovi koji bi se jeftino vozili nek idu na tramvaj i bus. Karta je 0.53 eura.
Ja sam prekjučer umjesto autom u centar,plaćanja parkinga i gužvanja,radije na bus i tramvaj i sve obavila i vratila se doma ,potrošila 2 karte od 0.53 eura
I tak uvijek radim kad baš idem u strogi centar grada
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 11:24   #2514
Ako sam dobro shvatio ne traže Uberovci više cijene vožnje nego pravedniju raspodjelu zarade. Trenutno im Uber uzima 35% što je apsurdno (nekad je bilo 20%).
harakiri2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 11:45   #2515
zašto onda kukate ako cevapi koštaju 15 eura ili milka 5 eura, zašto tražite smanjenje cijene a taxijima povećanje, suludo
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 12:03   #2516
Treba povisiti cijenu vožnje, cijene su kao ekonomija 2012.e. Sada su plaće 3x veće nego tada, tako bar Klingonac tvrdi. S 4k neto se može dat koji euro više bez da se razmišlja o tome.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 12:05   #2517
taxi je PRIVATNA firma tj bolt, uber i slični i oni odredjuju cijene, a ne da država odredjuje. garaže su gradske i tu je grad glavni.
miješanje u slobodno tržište je propalo davno
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 12:28   #2518
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
tri puta sam citala i ne vjerujem ocima
da, bas cu placat 15 eura ono kaj mogu 5
I ja isto gledam raspravu i ne vjerujem

Dost mojih bojkotira Bolt od one nesrece na Maksimiru.
Pa bih, ovak na svom uzorku, rekla da Uber ima i vise voznji nego inace (tu zbrajam i one koji su i prije vise preferirali uber,)
Zasto to sad bojkotirat? Da poskupe? Ak im je potraznja veca, sami ce formirat cijene...ili ak padne potraznja.
Monstera is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2025., 16:28   #2519
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
taxi je PRIVATNA firma tj bolt, uber i slični i oni odredjuju cijene, a ne da država odredjuje. garaže su gradske i tu je grad glavni.
miješanje u slobodno tržište je propalo davno
Intervencije u slobodno tržište nikad nisu bile veće.
Po uzoru na Martina Luthera država je na svaku trgovinu objesila svoj popis dirigiranih cijena određenih proizvoda.
panorama is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 02:23   #2520
Jucer sam pricao s vozacem koji je davno bio u samome vrhu Zagreb Taxi,
a sjetio me i jedne anegdote koji ce stariji znati.

Nedavno su ulovili pedestak prijestupnika, mada, vele da ih stalno love.

Ali najveca je komedija zasto su pali. Naime, agencije/uredi za nabavu dozvola, u sprezi s pokojom autoskolom....

Veli da su agencije toliko pohlepne u naplati, da su poput najvecih glupana isli strancima pisati (!) isti dan da su polozili od B do G katerije vozila. Sto bi reklo, da su Filipinci/Indijci, od zore, do veceri, prenoseni zrakom na sve poligone kako bi sve to fizicki realizirali

Tko god je procitao papire, jasno je bilo koliko je sati.

Sjetio me je i anegdote iz 90-tih, koja je medijski bila spominjana. Za mandata tadasnjeg gradonacelnika Mikse, dosli su na ideju, da sva Taxi vozila moraju imati istu boju, konkretno bijelu boju. Pa je isla ideja, da vozila ne smiju biti starija od 7 godina, tako nesto.

Pa se sjecam da je Baotic trebao nabavljati vozila. Uglavnom, Taxi vozaci su podivljali, te otisli do samoga Tudjmana, direktno pred kucu u Nazorovoj.

Osiguranje je pustilo nekolicinu, jer Tudjman je pristao da ih primi. Francek je nazvao Miksu i rekao, da to ne dolazi u obzir, posebno dok je jos bilo i ratno stanje, pa je ideja otisla u zaborav.

...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:37.