Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
03.10.2023., 12:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Quote:
polymer kaže:
Isplati li se dati više novaca za roborock s8 umjesto roborock Q7?
|
S8 ti se isplati ako imas kucne ljubimce i ukucane na 2 noge koii se puno linjaju, S8 ima dvije gumene cetke vs jedna gumena cetka ali naravno tu nije razlika nebo i zemlja i na obje cetke ce ti se dlake zapetljati.
S8 ima dodatnu kameru/laser za izbjegavanje slucajnih stvari na podu kao sto su odjeca, obuca, neki kablovi i neke igracke ne prestino, takoder govance od pasa itd. Ali kao i svaki robot takve vrste nije savršen u tome.
S8 ima i bolje vibrirajuce mokro brisanje koja opet nije nebo i zemlja razlika u odnosu na Q7 Max model ali je prakticno jer se podize za 5mm kada dolazi na tepih pa je idealan za niske tepihe i daje mogucnost da u jednom potezu usisas i mokro brises, naravno pod uvjetom da su ti niski tepisi.
No to podizanje krpe za 5mm nije samo za tepihe nego i opcenito kada ne trebas mokro brisanje pa recimo na karti stavis da ti jednu prostoriju mokro brise a drugu samo usisava, onda ne moras odmah makivati zamazanu krpu vec ce je robot podignuti i nastaviti samo usisavati.
Ako kupis S8 kao samo robot onda ne mozes kupiti stanicu za auto praznjenje vec moras ici odmah na S8+ varijatnu.
Q7max je isto dobar robot sa svojom gumenom cetkom (za dlake), dobra usisna snaga. Ima klasicno mokro brisanje koje dakle samo vuce za sobom ali u criss-cross modu kretanja sto je isto dobro. Ovaj robot ima 2u1 spremnik za vodu i prasinu.
Za ovaj robot mozes kupiti stanicu za auto praznjenje koja ide uz njega ili onu koja ide uz S7 i S7maxV model.
Ovaj model nema dodatne lasere ili kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu.
|
03.10.2023., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ena1211 kaže:
Molim vas za pomoc. Do sada smo imali stapni usisvac od Rowente, medjutim kako je beba stigla i puze tamo gdje nisam znala da prasina postoji, potreban nam je robot.
Ja radim od doma i nije mi potrebno da robot usisava kada me nema tako da nije frka da ga ukljucim a da sam ja tu.
Stan 80 kvadrata. Tepisi su ravni, spagasti. Imamo dosta parketa. Ne razumijem se u robote generalno. Nije mi frka da ga ocistim svaka 3-4 dana (apropo stanice, mada i ne moram ni to ako im razlika u cijeni tih koji se ciste sami i ovih ciju stanicu moram isprazniti ja nakon par dana, nije velika). Jako mi je bitno mokro usisavanje (znam da ne trebam ocekivati cudo, ali pomozite mi sa odabirom barem pribliznom prelasku djogerom po podu mojom rukom)
Go - no go i virtuelne zidove ne razumijem (imam stan koji treba usisati, tako da pojma nemam sta je tacno funkcija virtuelnih zidova). Budzet - pa aj da kazem do 4000 KN. Voljela bih da je i jeftiniji ali u tom slucaju sam sigurna da ce mi mnogi od vas napisati - ne moze i jare i pare. Beko je izbacio novog robota usisivaca, ima li vas informisanih da mi kazete i koju o njemu? Iz Bosne sam, izbor politicara nam je puno veci od izbora robot usisivaca, ali budem tragala i preko ako treba. Puno hvala ❤️
|
S obzirom na to da imas i malu bebu koja ce puzati a kazes da ti je bitno i mokro brisanje predlazem
Roborock S8 koji uz dobru usisanu snagu, gumene cetke koje je lakse za odrzavati ima i dobro vibrirajuce mokro brisanje koje po potrebi podize za 5mm kada dolazi na tepih i opcenito kada ga ne treba.
Ovaj model ima i dodatnu kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu pa za vecinu stvari (koje nisu presitne i tanke kao npr. usb-c kabel ili lego kockice) ne moras ih odmah skanjati sa poda.
Ako si manje vise stalno doma onda ja osobno ne vidim potrebu da kupujes robot sa stanicom za auto praznjenje ili pranje a i vecina su ti izvan budgeta manje vise.
https://www.roborock-shop.hr/trgovina-hr/
Alternativa je vrlo slican model Dreame L10s Pro koji ima nesto bolje rotirajuce mokro brisanje koje se takder dize ali za 7mm. I ima takoder kameru za izbjegavanje slucjanih stvari na podu itd. I rekao bi da je dobra kupovina. S time da iako su ta rotirajuca mokra brisanja vrlo dobra ipak imaju manu jer ne idu bas uz rubove a i ovaj model bi mogao imati i malo vece spremnike za vodu i prasinu. Ali eto, sto je tu je.
www.dreame-shop.hr
Ako mislis da ti tako nesto ne treba, barem ne u takvom opsegu kao ta dva robota a zelis ustedjeti vrlo dobra opcija je i Roborock Q7max odnosno Q7max+ ako zelis stanicu za auto praznjenje.
On nema napreden opcije kao izbjegavanje slucajnih stvari na podu i dizanje mokre krpe ali je vrlo dobra opcija.
Ako ti roboti nisu dostupni kod tebe onda je sigurno dostupan Xiaomi X10+ koji je vrlo slican modelu Dreame L10s pro, jer je oba modela napravio Dreame. Razlika je u tome sto X10+ ne dize svoje krpe ali i dalje je dobra i jeftinija opcija.
https://mi.hr/xiaomi-robot-vacuum-s1...ski-usisavac-2
Takoder ako ti je dostupan Roborock S7maxV, on je takoder vrlo dobra opcija. Ali i Roborock S7 koji je malo slabija i starija opcija od S8 i S7maxV.
Sto se tice tih go-no go zona, virutalnih zidova itd sto spominjes. Svi ti pametni roboti imaju laser na sebi (ona kupola) i pomocu njega navigiraju kroz prostor, znaju tocno gdje su, gdje nisu bili i gdje i kada trebaju biti i pomocu kojega izrade mapu prostora ili vise njih ako imas vise katova.
U toj mapi i mobilnoj aplikacjii ti mozes postaviti:
1. Virtualne zidove, ako ne zelis da ti robot ide u neki dio prostorije gdje bi mogao zapeti i napraviti neku pizdariju.
2. Mozes postaviti go i no go zone, znaci da ti usisa ili ne uisa tocno odredeno mjesto u prostoriji.
3. Mozes odrediti jakost usisavanja i kapanja vode za svaku prostoriju.
4. Mozes od jedne open space prostorije npr. boravak, kuhinja, blagovaona napraviti vise prostorija na karti pa onda kada usisava stavis da ti usisa boravak i blagovaonu pa da ti se ne moda pod nogama kada si u kuhinji.
itd.
Neko nepisano pravilo da kupuis robot od tvrtke kojoj su roboti primarna djelatnost ili gdje je dostupan servis. A od marki su ti irobot, ecovacs, roborock, viomi, dreame, 360 smart life/bootslab, xiaomi koji istina proizvodi sve od igle do aviona ali da nije Xiaomija ne bi postojali roborock, dreame, viomi i jos mnogi kao ni zdrava konkurencija.
Roboti od tvrtki kao Beko, Rowetna, Philips, Midea, Karcher, Hisense, samsung, electrolux, gorenje itd su meni totalno nepoznati sto softver sto dostupnost potrosnih dijelova, kvarova itd... Ali to ne znaci da nisu dobri robiti.
|
03.10.2023., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2023.
|
Pozdrav,
po preporuci s ovog foruma početkom godine smo nabavili Roborock q7, koji toplo svima preporučujem. Međutim, sada, kada po toj preporuci prijatelji žele kupiti isti, nigdje ga ne nalaze... osim Roborock q7 Max.
Pa bi ovim putem ponovila molbu za savjet pri izboru robotskog usisivača sličnih preformansi. Dakle, potrebno je nešto za svakodnevno održavanje stana od 40ak kvadrata. Dovoljno da ima i samo usisavanje, bez brisanja, tako da ne bi kupovali nešto s tom opcijom i plaćali više, ako ju neću koristiti. Srednjeg cjenovnog razreda. Hvala puno 🙂
|
|
|
03.10.2023., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
Ako ti roboti nisu dostupni kod tebe onda je sigurno dostupan Xiaomi X10+ koji je vrlo slican modelu Dreame L10s pro, jer je oba modela napravio Dreame. Razlika je u tome sto X10+ ne dize svoje krpe ali i dalje je dobra i jeftinija opcija.
|
X10+ ima rotacijske krpe i dize ih.
Kako je skoro identican Dreame-u ima rezervnih dijelova na Aliju.
Jedino sto sam primjetio da mu je A.I. za detekciju malo losiji od Roborocka.
Ne skuzi kablove i slape, ali zato lisce i par stvari koje su smece i zelim da ih usisa uredno zaobidje.
|
|
|
03.10.2023., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
|
@Wespen
Tnx na info hmm, ne znam, ja nisam nigdje vidio da dize krpe. Ili sam skroz zaboravio..
No u svakom slučaju super stvar.
A sto se tice muke po AI kameri, da to je manje vise klasika ali istina Roborock i irobot su tu najbolji. Tocnije Roborock S7maxV i irobot J7 i J5. Iako, ne zaostaje puno ni Dreame (neki modeli).
Ecovacs je tu pak na toplo/hladno. Moze biti dobar u tome a moze biti los.
|
03.10.2023., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Alice9 kaže:
Pozdrav,
po preporuci s ovog foruma početkom godine smo nabavili Roborock q7, koji toplo svima preporučujem. Međutim, sada, kada po toj preporuci prijatelji žele kupiti isti, nigdje ga ne nalaze... osim Roborock q7 Max.
Pa bi ovim putem ponovila molbu za savjet pri izboru robotskog usisivača sličnih preformansi. Dakle, potrebno je nešto za svakodnevno održavanje stana od 40ak kvadrata. Dovoljno da ima i samo usisavanje, bez brisanja, tako da ne bi kupovali nešto s tom opcijom i plaćali više, ako ju neću koristiti. Srednjeg cjenovnog razreda. Hvala puno 
|
Da Q7 je rasprodan. Mislim da ga ima jos samo i wowshop.hr
Pa realno dobar je Roborock Q7max a uskoro dolazi Q8max. Ali ako nije bitno mokro brisanje tu je onda najnoviji Roborock Q5pro koji je trenutno samo na amazon.de a ne znam da li ce doci kroz mjesec dana u prodaju zajedno sa Q8max. Q5pro bi trebao imati samo osnovno mokro brisanje kao i obicni Q7, znaci tank za vodu ispod robota koji se moze trajno maknuti i neuzima prostor u samom robotu.
Tu su takoder i dobar Dreame sa modelima D10s Pro, D10s. Pro ima kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu dok D10s nema. Oba takoder imaju osnovno mokro brisanje koje nije lose ali dobro je sto se tank za vodu isto stavlja ispod robota kao i kod Q5pro i obicnog Q7 pa se realno moze maknuti i ne mora se koristiti i neuzima prostor u samom robotu.
www.dreame-shop.hr
|
05.10.2023., 23:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2019.
|
Kupila sam Roborock Q8 Max preko geekmaxi.com za 380€ i nakon 10-ak dana koristenja mogu reci da sam zbilja zadovoljna. Robot je dosao uredno upakiran, instalacija je bila jednostavna. Stan nema tepiha niti pragova tako da mu je kretanje i ciscenje time i olaksano, ali odlicno usisava, dok je pranje vise u smislu laganog brisanja sitne prasine. Rucno praznjenje spremnika za prasinu je jednostavno. Jedino napomena - ne signalizira ukoliko u toku pranja ostane bez vode pa treba eventualno pripaziti na to. Također, s njim se dobije plasticna podloska za zastitu poda ukoliko mu je baza na parketu ili osjetljivoj podlozi.
|
|
|
07.10.2023., 08:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
nakon istraživanja i čitanja ovdje izgleda da ću i ja kupiti Roborock Q8 max+.
520€ ispadne s kuponom od 5%.
inače će se koristiti u stanu od cca 100 kvadrata koji je cijeli u keramici uz par manjih tepiha tako da će mokro brisanje biti dosta korišteno.
Ima li kakav bolji izbor osim Q8 max+ ili je to to?
|
|
|
07.10.2023., 18:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Za 520 eura i jos sa stanicom za auto praznjenje ne vidim boljeg robota.
Eventualno novi Dreame L10 Prime koji je za sada dostupan samo na njemačkom amazonu a koji ide u drugom smjeru. Znaci ima bolje rotirajuce mokro brisanje i ima stanicu u kojoj pere i suši svoje krpe ali ne prazni svoj spremnik sa prasinom. https://www.amazon.de/Dreame-L10-Pri...0C717F2ZV?th=1
Ne znam da li kada ce doci kod nas. Mozes eventualno poslati e-mail ako te zanima
https://www.dreame-shop.hr/
|
08.10.2023., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Pozdrav, imala sam namjeru kupiti robot i nakon što sam pročitala dosta postova i slično odlučila sam se na Xiaomi Mop 2 Pro+ ali ga nažalost nigdje nema. Još uvijek ga nigdje nema i sad tražim alternativu.. Stan je 60 kvadrata, nema tepiha, bitna mi je visina da nije viši od nekih 8 cm . Malo dijete je doma i bude igračaka po podu pa je i to neka bitna stavka, da je usisavanje i pranje i da je do 400 eura. Molim Vas pomoć postoji li još neki koji bi zadovoljio ove uvjete?
|
|
|
08.10.2023., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
|
@foculusater
Xioami mop 2 pro+ je stariji model i vise se ne proizvodi.
Od alternativa koji ujedno imaju i dodatni laser ili kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu (ako sam shvatio to ti je bitno) i koji su oko 8cm:
360 S10 visine 8.5 cm https://dobi.hr/products/360-vacuum-...otski-usisavac
irobot roomba J7 (7158) visine 8.6 cm Nešto je skupjli ali ima vrlo dobro izbjegavanje slucjanih stvari na podu (uz Roborock S7maxV najboji u tome trenutno). Nema mokro brisanje. https://bazzar.hr/p/6MGZJ2D-irobot-r...m_medium=click
|
08.10.2023., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
@foculusater
Xioami mop 2 pro+ je stariji model i vise se ne proizvodi.
Od alternativa koji ujedno imaju i dodatni laser ili kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu (ako sam shvatio to ti je bitno) i koji su oko 8cm:
360 S10 visine 8.5 cm https://dobi.hr/products/360-vacuum-...otski-usisavac
irobot roomba J7 (7158) visine 8.6 cm Nešto je skupjli ali ima vrlo dobro izbjegavanje slucjanih stvari na podu (uz Roborock S7maxV najboji u tome trenutno). Nema mokro brisanje. https://bazzar.hr/p/6MGZJ2D-irobot-r...m_medium=click
|
Hvala!
|
|
|
12.10.2023., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
S obzirom na to da imas i malu bebu koja ce puzati a kazes da ti je bitno i mokro brisanje predlazem
Roborock S8 koji uz dobru usisanu snagu, gumene cetke koje je lakse za odrzavati ima i dobro vibrirajuce mokro brisanje koje po potrebi podize za 5mm kada dolazi na tepih i opcenito kada ga ne treba.
Ovaj model ima i dodatnu kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu pa za vecinu stvari (koje nisu presitne i tanke kao npr. usb-c kabel ili lego kockice) ne moras ih odmah skanjati sa poda.
Ako si manje vise stalno doma onda ja osobno ne vidim potrebu da kupujes robot sa stanicom za auto praznjenje ili pranje a i vecina su ti izvan budgeta manje vise.
https://www.roborock-shop.hr/trgovina-hr/
Alternativa je vrlo slican model Dreame L10s Pro koji ima nesto bolje rotirajuce mokro brisanje koje se takder dize ali za 7mm. I ima takoder kameru za izbjegavanje slucjanih stvari na podu itd. I rekao bi da je dobra kupovina. S time da iako su ta rotirajuca mokra brisanja vrlo dobra ipak imaju manu jer ne idu bas uz rubove a i ovaj model bi mogao imati i malo vece spremnike za vodu i prasinu. Ali eto, sto je tu je.
www.dreame-shop.hr
Ako mislis da ti tako nesto ne treba, barem ne u takvom opsegu kao ta dva robota a zelis ustedjeti vrlo dobra opcija je i Roborock Q7max odnosno Q7max+ ako zelis stanicu za auto praznjenje.
On nema napreden opcije kao izbjegavanje slucajnih stvari na podu i dizanje mokre krpe ali je vrlo dobra opcija.
https://mi.hr/xiaomi-robot-vacuum-s1...ski-usisavac-2
Takoder ako ti je dostupan Roborock S7maxV, on je takoder vrlo dobra opcija. Ali i Roborock S7 koji je malo slabija i starija opcija od S8 i S7maxV.
Sto se tice tih go-no go zona, virutalnih zidova itd sto spominjes. Svi ti pametni roboti imaju laser na sebi (ona kupola) i pomocu njega navigiraju kroz prostor, znaju tocno gdje su, gdje nisu bili i gdje i kada trebaju biti i pomocu kojega izrade mapu prostora ili vise njih ako imas vise katova.
U toj mapi i mobilnoj aplikacjii ti mozes postaviti:
1. Virtualne zidove, ako ne zelis da ti robot ide u neki dio prostorije gdje bi mogao zapeti i napraviti neku pizdariju.
2. Mozes postaviti go i no go zone, znaci da ti usisa ili ne uisa tocno odredeno mjesto u prostoriji.
3. Mozes odrediti jakost usisavanja i kapanja vode za svaku prostoriju.
4. Mozes od jedne open space prostorije npr. boravak, kuhinja, blagovaona napraviti vise prostorija na karti pa onda kada usisava stavis da ti usisa boravak i blagovaonu pa da ti se ne moda pod nogama kada si u kuhinji.
itd.
Neko nepisano pravilo da kupuis robot od tvrtke kojoj su roboti primarna djelatnost ili gdje je dostupan servis. A od marki su ti irobot, ecovacs, roborock, viomi, dreame, 360 smart life/bootslab, xiaomi koji istina proizvodi sve od igle do aviona ali da nije Xiaomija ne bi postojali roborock, dreame, viomi i jos mnogi kao ni zdrava konkurencija.
Roboti od tvrtki kao Beko, Rowetna, Philips, Midea, Karcher, Hisense, samsung, electrolux, gorenje itd su meni totalno nepoznati sto softver sto dostupnost potrosnih dijelova, kvarova itd... Ali to ne znaci da nisu dobri robiti.
|
Pa kakav si ti meni kralj.. potpunom strancu pomoci ovako da sjedis i tipaks roman je od mene za duboki naklon.
Ja cu biti slobodna da navedem sta me zbunilo, nadam se da te necu ubiti u pojam.
Sta mi znaci ovih 5, a sta 7 mm? Sta je bolje? Totalno ne kapiram, osim dijela da ce prestati mokro brisati  moze li i to na tepihe ili se ne preporuca? Sta znaci nema dizanje mokre krpe za mene kao korisnika koji je totalni duduk?
Da li za svaki robot kupujem odvojeno i stanicu ili kako? Jer kod nekih sam vidjela da se prodaje samo robot, a vec na narednoj stranici taj isti robot sa tim nekim kucistem/stanicom. Ovo me zbunilo sto si napisao za Dreame L10s pro- i ovaj model bi mogao imati i malo vece spremnike za vodu i prasinu. Ali eto, sto je tu je. (je li ovo dobro ili lose, zvucalo mi je kao lose iz nekog razloga  )
|
|
|
12.10.2023., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
@Ena1211
Dizanje krpe 5-7 milimetara ti je prakticno ako imas niske tepihe, koji nisu jako cupavi i to ti omogucuje da u jednom potezu usisas i morko brises cijeli stan, tako da ne moras posebno oznaciti na kartii no mop zonu na tepih pa onda kasnije opet oznaciti da usisa tepihe kada zavrsi s mokrim brisanjem.
Ako nemas niske tepihe onda moraš staviti no mop zonu, s time da neki roboti uz dizanje krpa imaju mogucnost da automatski izbjegavaju tepihe kada rade mokro brisanje, odnosno kada na sebi imaju krpu pa onda tek kada im maknes krpu onda idu na tepihe.
Neki roboti dolaze sa stanicom za samo praznjenje, kod nekih se moze kupit naknadno dok neki namju mogucnost kupovanja nakandno.
Sto se tice spremnika za prasinu i vodu oni bi uvijek mogli biti malo veci  Ali dobro, nije ih sada problem prazniti (prašina) ili puniti s vodom. Osim ako bas svaki dan imas jako puno nereda i ne znam preko cca 100m2. Sve ostalo je prilagodljivo.
|
13.10.2023., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
|
@zero waste
Je li rotirajuce i vibrirajuce mokro brisanje ista stvar? 
|
|
|
13.10.2023., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
|
@Ena1211
Ne rotirajuce mokro brisanje ima dvije krpe koje vrte, neki kazu da je bolje od virbirajuceg iako rotirajuce ima jednu malu manu, a to je da ne ide skroz po rubovima, znaci ako radi mokro brisanje i ide uza zid onda ne bude skroz isao do lajsne. Taj problem trenutno rjesava samo najnovii Dreame L10 Ultra koji onako izbaci van robota tu rotirajucu krpu. S time da taj robot jos nije dostao kod nas a i skup je zato sto se radi o AIO robotu odnsono All in One robotu koj odmah dolazi sa stnicom u kojoj čisti, suši svoje krpe, nadopunjuje spremnik s vodom u robotu, prazni spremmnik s prašinom.
Vibrirajuce mokro brisanje vibira do 3000 puta u minuti i zapravo ne vidis te trzajeve, to je kao ultrasonicno mokro vibriranje koje je takoder dobro.
Ali nemoj ocekivati ni od jednog ni od drugog mokrog brisanja cuda, ono da ce ti sada ocistiti neke "zapecne" mrlje na podu stare nekoliko dana po kojima je padala prasin, dlake i slicno. U teoriji moze i to ocistiti ako ga posaljes vise puta na to mjesto ili da za neke stvarno jake mrlje pošpricas to mjesto sa nekim sredstvom da olaksas robotu.
|
13.10.2023., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Zero_Waste
Mozda sam ja totalni laik, ali nekako mi logicnije ici na opciju gdje ce robot ako treba ici i dva puta, ali dokuciti sve ivice, nego neki koji bolji cisti ali nikad ne dodje do ivice zida 
|
|
|
13.10.2023., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
|
@Ena1211
Da, logično razmišljaš  S time da i roboti koji nemaju rotirajuce morko brisanje, brisu onoliko kolko ima se uspije namociti krpa, a neki roboti imaju manje krpe itd. Tako da nisu ni oni 100% savrseni kada idu uz zid.
ps. Za vecinu robota imas i dosta recenzija na youtube pa u vecini slucajeva mozes vidjeti kako se krecu kroz prostor. A i druge karakteristike koje bi ti mogle pomoci u odabiru robota.
Nije to bas mala investicija pa bolje istražiti što više.
|
13.10.2023., 14:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Xiaomi S10/S10+ su sada 200/300 €.
Stan cca 70 m2, bez tepiha, djece, životinja. Pločice/parket. Neki od ovih Xiaomija ili ?
Mokro brisanje, dali je rotirajuće S10+ značajno bolje od S10(jel ima vibru uopće?).
|
|
|
13.10.2023., 16:20
|
|
Registrirani korisnik
|
zero_waste
U ponudi imaju s10+, ne vidim x10+..
Pretpostavljam da je to nebo i zemlja?
Spominjali su mi u radnji i comboo j7, sta velis za njega u odnosu na s8?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:57.
|
|
|
|