Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak > Kokošinjac

Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.09.2024., 22:49   #2521
Što mislite o ovom slučaju Damira, odnosno Moamera Kasumovića? Jel stvarno diddlao tu djecu ili mu sad netko smješta? Priče su čudne, kao i uvijek u takvim slučajevima.
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 05:48   #2522
Quote:
Azola kaže: Pogledaj post
jel prati netko slučaj carly gregg?
Izbacilo mi je slučaj na TikToku pa sam popratila.

Mala je jeziva, a također i njezin očuh.
Fashion Barbie is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 06:26   #2523
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Što mislite o ovom slučaju Damira, odnosno Moamera Kasumovića? Jel stvarno diddlao tu djecu ili mu sad netko smješta? Priče su čudne, kao i uvijek u takvim slučajevima.
Meni nisu čudne, plus nije rekla kazala nego ima i presudu
sanjita is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 06:30   #2524
Quote:
Monro kaže: Pogledaj post
Zato jer je to kod njih u americi teška etiketa za sve cijela familija nastrada, gube se poslovi zaposlenja zajednica grad te odbacuje iako ostali srodnici pa i po braku nikakve veze nemaju sa događajem..zato se ljudi bore.
samo kaj je sad već toliko vremena poršlo da koliko realno ima smisla braniti čast obitelji, zar nije najgore prošlo?
Complicated is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 08:39   #2525
Quote:
sanjita kaže: Pogledaj post
Meni nisu čudne, plus nije rekla kazala nego ima i presudu
Dakle, lik je dobio pravomoćnu presudu. Na koju se nije žalio, već je platio novčanu kaznu kako bi izbjegao izdržavanje kazne u zatvoru.

I još se pitamo jel kriv i što je u priči čudno?! Samo na brdovitom Balkanu primitivci ne vjeruju žrtvi (pa i pravomoćnoj presudi), preispituju žrtvine radnje koje su prethodile (ili još gore, uzrokovale) napadu, preispituju što je žrtva obukla, itd. Zato je stopa prijave takvog i sličnih zločina ili napada iznimno niska. Stavljen je teret na žrtvu koja bi trebala dokazati da je silovana, a potom, ako se isto i dokaže, joj uvijek netko ne vjeruje ili misli da je to sama tražila. Odron.
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 09:13   #2526
Što je femicid u brojevima. Od 120 ubijenih žena, 97 su ubili partneri ili bivši partneri ili netko iz obitelji.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...ca_najnovije_m
Našla sam još podatak o ukupnim ubojstvima:
Općenito, bez obzira na spol žrtve, 132 od 298 ukupnih ubojstava (44,3%) počinjena su u obiteljskom ili emocionalnom kontekstu u 2023. godini; No, ako uzmemo u obzir samo slučajeve u kojima je žrtva bila žena, postotak skače na 82,2%.
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 09:14   #2527
HR sudstvo je komedija, što onda misliš kakvo je BiH sudstvo?! Normalno da se nije žalio, otkupio je za 100DM/KM/BAM/dan tu kaznu, da se žalio pukla bi bruka i svi bi tada čuli, ovako je prošlo u tišini. Pa jebemu njima neka djelatnica suda javno govori tko ima koliko prijava i presuda.

Sad ima neki lik koji se javio nakon neke predstave u kazalištu za vrijeme Q&A kako je i njega diddlao prije x vremena. Pa jebemu sunce jel neobavezan Q&A nakon predstave mjesto gdje se takve stvari prijavljuju?!

Kolika se graja digla za Matanića, a koliko je na kraju stvarnih prijava? Svi mediji vrištali o tome, a ovaj prolazi ispod radara. Jel to zato što je lik, čini se, gay ili zato što ni mediji nisu sigurni jel to istina?

Znači odeš u neku birtiju, vidiš sina Daamira i pustiš svoje dijete s njim. Kasnije ga povezeš kući na stražnjem sjedalu auta uz tvoje dijete, a u autu je i tvoj stvarni prijatelj i nitko ne skuži da ti ovaj otraga drpa sina. Koji su dokazi?

Kužiš, ako je kriv, zašto je tolika tišina o tome?!
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 09:21   #2528
Quote:

Kužiš, ako je kriv, zašto je tolika tišina o tome?!
Zato što se sudske presude i sadržaj istih obično ne iznose u javnost ako ih akteri sami ne iznesu. Što očito taj DJEČAK i njegovi roditelji nisu napravili jer ih je sram. Žive u kozojebstanu gdje će se netko propitkivati laže li dječak i jel možda sam pristao na pipkanje višestruko starijeg muškarca

Uglavnom, lik je osuđen prije x godina za događaj iz presude. Novi slučajevi su izašli u javnost sami. Što je od toga istina, ne znam. No, očito je ljigavac pedofil (što mu je i dosuđeno) i ne znam uopće što se tu ima propitkivati. Kao i spomenuti Matanić, u kojem god opsegu bio kriv. Odroni od ljudi.
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 09:23   #2529
I da, u Hrvatskoj su kazne premale. To je najveći problem kaznenog sudovanja, koje stavlja u pitanje sigurnost građana. Definitivno NITKO nije kažnjen nevin za zločine tog tipa.
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 10:53   #2530
Quote:
Fashion Barbie kaže: Pogledaj post
Zato što se sudske presude i sadržaj istih obično ne iznose u javnost ako ih akteri sami ne iznesu. Što očito taj DJEČAK i njegovi roditelji nisu napravili jer ih je sram. Žive u kozojebstanu gdje će se netko propitkivati laže li dječak i jel možda sam pristao na pipkanje višestruko starijeg muškarca

Uglavnom, lik je osuđen prije x godina za događaj iz presude. Novi slučajevi su izašli u javnost sami. Što je od toga istina, ne znam. No, očito je ljigavac pedofil (što mu je i dosuđeno) i ne znam uopće što se tu ima propitkivati. Kao i spomenuti Matanić, u kojem god opsegu bio kriv. Odroni od ljudi.
Normalno da presuda nije trebala sama izaći, ALI, sad kad je izašlo - šuti se?!
Ja te pitam zašto? Za razliku od Matanića, ovaj ima pravomoćnu presudu. Za razliku od Matanića koji je, navodno, seksualno uznemiravao punoljetne kolegice od kojih su neke izašle van s pričom da su same i pristale, ovaj je seksualno uznemiravao maloljetnike s kojim nikako nije povezan. Po tome je njegov slučaj puno puno gori od Matanićevog.

Sjeti se halabuke i naslovnica u slučaju Matanić, a vidi ovo sad. Nemoj reć da je razlog BiH ili ne znam što, da ljudima na cesti pokažeš Matanića, većina ne bi znala tko je, da pokažeš Moamera, većina ljudi bi itekako prepoznala "Damira".

Znači, mediji šute ili zato što je ovaj gay ili zato što nisu sigurni da je priča istinita. Imaš ti treću teoriju?
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 10:59   #2531
Ne znam koji mediji šute, nekidan je pun klix bio.
Artan Lili is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 14:00   #2532
Da, baš. Ne vidim da mediji šute. Kod Matanića je stvar bila friška, otvorena i nepoznata. Te su time svaki dan izlazile nekakve pojedinosti. Kod Moamera se sve zna, sve činjenice su utvrđene, pravomoćna presuda postoji i nije presuđena jučer. Lik se nije izjasnio jer ... što da točno na sve to uopće kaže kada je kriv? U cilju mu je da se o tome što prije prestane pričati pa sigurno neće stvarati nove članke. Društvo te jedan dan razapne, drugi dan se pojavi nova priča u javnosti o nekoj drugoj osobi. Realno, svaki dan nekakav femicid, ubojstvo oklopnim vozilom, otmice i ostale nakarade.

Također mi je jasno da, ukoliko postoji još dječaka ili mladih momaka kojima je nešto rekao, učinio ili ih pokušao "navući", u društvu poput ovog neće s tim izaći u javnost. To je sramota. Posebno u sve više radikaliziranoj islamskoj sredini gdje je homoseksualnost apsolutno neprihvaćena.
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 14:09   #2533
Quote:
Normalno da presuda nije trebala sama izaći, ALI, sad kad je izašlo - šuti se?!
Tko točno šuti? Nema medija koji nije pisao o ovome.
Old 23.09.2024., 16:38   #2534
Quote:
Fashion Barbie kaže: Pogledaj post
Dakle, lik je dobio pravomoćnu presudu. Na koju se nije žalio, već je platio novčanu kaznu kako bi izbjegao izdržavanje kazne u zatvoru.

I još se pitamo jel kriv i što je u priči čudno?! Samo na brdovitom Balkanu primitivci ne vjeruju žrtvi (pa i pravomoćnoj presudi), preispituju žrtvine radnje koje su prethodile (ili još gore, uzrokovale) napadu, preispituju što je žrtva obukla, itd. Zato je stopa prijave takvog i sličnih zločina ili napada iznimno niska. Stavljen je teret na žrtvu koja bi trebala dokazati da je silovana, a potom, ako se isto i dokaže, joj uvijek netko ne vjeruje ili misli da je to sama tražila. Odron.
Ma da, očito momak nije bio jedini, javljaju se i drugi.
I nije da se šuti, predstava mu je odmah stopirana. Mislim da mu nema kruha više u toj branši. Samo me čudi da se takav krimen može otkupiti.
sanimarine is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 16:45   #2535
Moamer se, koliko sam razumjela odmah i preselio u Bijelo Polje nakon presude.
Ni on neće baš više šetati čaršijom.
Artan Lili is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 16:52   #2536
Quote:
sanimarine kaže: Pogledaj post
Ma da, očito momak nije bio jedini, javljaju se i drugi.
I nije da se šuti, predstava mu je odmah stopirana. Mislim da mu nema kruha više u toj branši. Samo me čudi da se takav krimen može otkupiti.
Aj bar je ovo podstaklo zakonodavce da posalju u proceduru izmjene zakona i o min kazni, i o tome da se za pojedina krivicna djela ne moze otkupiti bez obzira.

https://n1info.ba/vijesti/slucaj-kas...kaju-na-stolu/
Artan Lili is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 17:03   #2537
Quote:
Artan Lili kaže: Pogledaj post
Moamer se, koliko sam razumjela odmah i preselio u Bijelo Polje nakon presude.
Ni on neće baš više šetati čaršijom.
totalno mi je nepojmljivo to nerazmišljanje o posljedicama

nije mu palo na pamet da će se saznati i da će biti cancelan?

od čega će sad živjeti? kako će izaći na ulicu? s kim će se družiti? ne može se zatvoriti u kuću do smrti

that being said, tko zna koliko je ljudi s takvim i sličnim sklonostima koji se uspijevaju kontrolirati
Azola is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 17:04   #2538
Quote:
Cahit kaže: Pogledaj post
Tko točno šuti? Nema medija koji nije pisao o ovome.
Pisano je dosta usput, npr. na indexu su sve vijesti objavljene u rubrici showbiz/magazin što dosta ljudi preskače i još se u početku sugeriralo da je taj iz publike taj zbog kojeg je Moamer i osuđen, da bi se kasnije pokazalo kako nije.
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 19:24   #2539
Vjv nije iz Hrvatske i nema opasnosti da dođe tu pa i boli briga.
Ovdje se piše bome.
Artan Lili is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2024., 19:26   #2540
Quote:
Azola kaže: Pogledaj post
totalno mi je nepojmljivo to nerazmišljanje o posljedicama

nije mu palo na pamet da će se saznati i da će biti cancelan?

od čega će sad živjeti? kako će izaći na ulicu? s kim će se družiti? ne može se zatvoriti u kuću do smrti

that being said, tko zna koliko je ljudi s takvim i sličnim sklonostima koji se uspijevaju kontrolirati
Da, on živi od javnog posla i sad ne znam šta će.
Najbolje da se skloni negdje vani i radi neki običan low level posao.
Artan Lili is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:21.