Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.05.2024., 14:16   #2521
Zaboravih da je Green Gold postojao. Mislim da sam tam bio možda 2 put u životu. Fascinantno kako je cijeli Green Gold centar propao s obzirom na lokaciju.

Smiješno mi je iskreno staviti klub kao high end ako ja kao nitko i ništa mogu normalno ući u tenisicama i trapkama. U staroj Piranhi su subotom navečer znali odbijat ekipu koja nije bila "primjereno" obučena, a to fakat nije bio high end klub (makar je bio jeben klub).

Princess je bio strip klub. I onako, mutno mjesto sa poprilično mutnim poslovnim praksama.

@Ronac Zg

Poduzetnicima, djeci poduzetnika, mladim turistima sa dobrom kupovnom moći, domaćim ljudima koji rade u visoko plaćenim profesijama, plus standardno celebovi i sportaši. Uglavnom ekipi koja ima para i kojoj nije bed doć i potrošit.
Old 27.05.2024., 14:30   #2522
Quote:
Grimko kaže: Pogledaj post
Smiješno mi je iskreno staviti klub kao high end ako ja kao nitko i ništa mogu normalno ući u tenisicama i trapkama.
imas i apsurdnih situacija gdje se zenske obuku i nasminkaju kao da idu na dodjelu Oscara, a zapravo nemaju skoro nista i na takva mjesta dolaze loviti frajere... s druge strane, tebe koji se tako obuces nece pustiti unutra
dok ce iole poznatiji selebriti uci iako je obucen isto kao ti
Old 27.05.2024., 23:22   #2523
Izlasci u Zagrebu

Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
mislim da je johan franck ima pretenzije na tu titulu ali bila sam jednom kad je frend pustao mjuzu i nikako taj prostor ne bi nazvala high end prostorom. iako je presminkerski za moj gust bio

Ne postoji više kao klub, to je opet samo Gradska kavana.
DeeJay Dee is online now  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2024., 00:15   #2524
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
imas i apsurdnih situacija gdje se zenske obuku i nasminkaju kao da idu na dodjelu Oscara, a zapravo nemaju skoro nista i na takva mjesta dolaze loviti frajere... s druge strane, tebe koji se tako obuces nece pustiti unutra
dok ce iole poznatiji selebriti uci iako je obucen isto kao ti
Cure se vole dotjerati to je normalno ali očekivati da se muski obuku u kosulje ili slične gluposti je bolesno... Jedno je elitni hotel i restoran oni mogu trazit da se mora bit dobro odjeven ali obični disco pa to su rupe obične u koje je najnormalnije da odes sumarski i bauštelski obučen ili dimnjicarski...
neobuzdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2024., 11:17   #2525
mislim, ocekivati od nekoga koji ima 20 i nesto godina da u klub dokazi sa kravatom i crnim cipelama i bijelom kosuljom? meni bi takav u startu bio sumnjiv, mislio bi da je jehovin svjedok koji mi pokusava nesto uvaliti
Old 28.05.2024., 11:38   #2526
Quote:
mislim, ocekivati od nekoga koji ima 20 i nesto godina da u klub dokazi sa kravatom i crnim cipelama i bijelom kosuljom? meni bi takav u startu bio sumnjiv, mislio bi da je jehovin svjedok koji mi pokusava nesto uvaliti
Ovisi od kluba do kluba.

https://www.miamiturnupent.com/liv-nightclub/

Pogledaj pod dress code. I striktno ga enforcaju. Iznimka su celebovi. Ali ako si Pero Perić, neš ući.

What is the dress code at club LIV?
There are many misconceptions when it comes to dress code standards at LIV nightclub.
The dress code at LIV Miami is strictly enforced.
Gentlemen must wear a collard shirt and pants, shorts and sleeveless shirts forbidden.
Ladies must be dressed appropriately as well, heals are required and entrance will be denied with flats or sandals or any type of beachwear. Denial of entrance to LIV due to improper dress code is common scenario.

LIV bi bio definicija high class noćnog kluba. Takvo nešto, Hrvatska jednostavno nema. Nema dovoljno klijentele kroz cijelu godinu da bi financijski mogao opstat.

Naši klubovi su onak, casuala. Doduše, na svoje oči vidio nekoliko puta da redari nisu pustili ljude u Piranhu radi toga kako su obučeni. Ali to je bilo u doba kad je Piranha bila na vrhu. Stol sa bocom je koštao jednu prosječnu plaću.
Old 28.05.2024., 12:01   #2527
bogtemazo, redari na ulazu gledaju da li zenska ima stikle i ako nema onda ju ne puste unutra ?
Old 28.05.2024., 12:40   #2528
Quote:
bogtemazo, redari na ulazu gledaju da li zenska ima stikle i ako nema onda ju ne puste unutra ?
Jup. Bio. Stol sa bocom starta od 10000$. Samo upad je bio nekih 100$. Bez cuge. Iz zajebancije si rentao za gušt (jeftina benga) BMW M3. Parkam kod kluba i osjećam se ko sirotinja teška ( parkani McLaren, RR, par Lambača, par Ferkana). Ali stari moj, cure su prekrasne (pogotovo latine ). I točno paze da bude puno više žena od frajera u klubu. S obzirom da je to popularna destinacija studošima za spring break, sa takvim pristupom odbijaju pripite studoše bez para ( ne i studošice).

Ali Zagreb nije Miami. To je drugi svijet. Kod nas je to sve puno više chill, puno više casual. I bolja vibra iskreno. Nekako prirodnija. Kod nas maksimalno kaj može proći je neki malo finiji middle class klub. Ono, da nemreš baš ući kao da si sa cuge u kvartu.
Old 28.05.2024., 13:03   #2529
Quote:
pa to je ok, ako oces u takav klub onda ides upravo radi toga

bila sam u klubovima koji su imali dresscode, doduse ne na fancy stranu nego neka druga pravila i bas je ok uvijek bilo
Old 28.05.2024., 13:18   #2530
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
pa to je ok, ako oces u takav klub onda ides upravo radi toga

bila sam u klubovima koji su imali dresscode, doduse ne na fancy stranu nego neka druga pravila i bas je ok uvijek bilo
Let me guess. Latex, leather, fetish, all black, goth/industrial. Tako nešto?

Mislim, meni je ok da klub ima dresscode. Pogotovo kad su neki tematski partiji. Ili ako želi privući specifičnu klijentelu.
Old 28.05.2024., 15:07   #2531
Quote:
Let me guess. Latex, leather, fetish, all black, goth/industrial. Tako nešto?

Mislim, meni je ok da klub ima dresscode. Pogotovo kad su neki tematski partiji. Ili ako želi privući specifičnu klijentelu.
Old 30.05.2024., 12:32   #2532
Ej ekipa!

Hvala za informacije i poglede na stvar.

Često me pitaju ljudi koji su u prolazu ili se nastanjuju u Zagrebu, gdje mogu izaći. Dvije frendice su me ponukale da ovdje pišem. Čisto sumnjam da su one zapravo mislile na nešto kao što je LIV. Uglavnom ljudi se zanimaju da je mjesto prostrano, ne smrdi, da imaju pristojan mainstream glazbeni program, lagano umixan od pravog Dja i uredan dance floor te da služe razna pristojna pića, npr. da imaju bar 5-6 korektno spravljanih koktela koje služe cijelu noć. Odvest ću ih ili poslat u Žabac pa da i to vidimo.

Ovako koliko mi se čini trebalo bi napraviti hibrid, nešto veličine The Besta, s programom koji je opisan za Žabac i poslugom kao u Khali (ovo s rezervom jer sam zadnji puta tamo bio 2016 - imali su dobar Mojito onda)

Kad smo već kod koktela ima li kakav pristojan koktel bar. Tu imamo sličan problem. Npr. History imaju pristojan interijer i opremu, ali tamo nikad nećete dobiti uvijek isti Mojito, nekad će biti korektan, a drugi put će cijeli limun iscijediti u njega (unutra uopće ne ide limun - čitaj bit će kiselo). S druge strane ima onaj mali bar La Cubanita u Vlaškoj gdje im je Mojito više nego ok, znaju i zapartijati, ali to je minijaturno mjestašce, koje još k tome mora i zatvoriti u neko ranije doba. Rekao bih da tu i nije problem u cijenama već ili u neznanju/neprofesionalnosti ili u prevarantskim ugostiteljskim praksama.
abelard is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2024., 13:18   #2533
prije bi rekao da je problem u nestrucnosti, naime sto se tice koktela ima 6-7 standardnih i onaj tko ih zna raditi ce bez problema smiksati neki drugi ako mu kazes od cega da bude... ovo je vjerojatno curetak koja je donedavno konobarila pa kako je koktelmajstor otisao onda je ona uskocila
ali svejedno, ne znam zbog cega se ne bunite kad dobijete nesto drugo sto niste narucili kokteli nisu jeftini a nema smisla da iskrcas novce i da pijes nesto sto ti nije volji
Old 30.05.2024., 15:20   #2534
Za koktele ima super mjesta u Zagrebu. A'E ima dobre koktele. Blend bar ima vrhunske koktele. Landsky isto ima vrhunske koktele. Peaches&Cream također. Sve obišao, svugdje probao. Standard kvalitet je na razini, dobit ćeš uvijek odličan koktel. E sad, problemi. A'E ima super terasu i teško je nać mjesto petak/subota navečer. Pogotovo ako je malo veća ekipa (rezervirat mjesto). Blend je minijaturan, ima 30m2. Peaches&Cream nema vanjski dio, unutra je lijepo uređen, lagano latino glazba, atmosfera je idealna za dejt. Landsky je isto lijepo uređen, ima terasu, samo računaj da je kod Remize i ni 2 metra od pruge, tak da kad prođe stara 3jka, zna se čuti.

Cjene? Ok su, prosjek oko 10ak eura, variraju generalno 8-15. S obzirom da rade sa kvalitetnom cugom, cjene su više nego korektne.
Old 30.05.2024., 18:11   #2535
Quote:
Ovisi od kluba do kluba.

https://www.miamiturnupent.com/liv-nightclub/

Pogledaj pod dress code. I striktno ga enforcaju. Iznimka su celebovi. Ali ako si Pero Perić, neš ući.

What is the dress code at club LIV?
There are many misconceptions when it comes to dress code standards at LIV nightclub.
The dress code at LIV Miami is strictly enforced.
Gentlemen must wear a collard shirt and pants, shorts and sleeveless shirts forbidden.
Ladies must be dressed appropriately as well, heals are required and entrance will be denied with flats or sandals or any type of beachwear. Denial of entrance to LIV due to improper dress code is common scenario.

LIV bi bio definicija high class noćnog kluba. Takvo nešto, Hrvatska jednostavno nema. Nema dovoljno klijentele kroz cijelu godinu da bi financijski mogao opstat.

Naši klubovi su onak, casuala. Doduše, na svoje oči vidio nekoliko puta da redari nisu pustili ljude u Piranhu radi toga kako su obučeni. Ali to je bilo u doba kad je Piranha bila na vrhu. Stol sa bocom je koštao jednu prosječnu plaću.
Idemo u ameriku u provod, čekaj samo da upalimo Concorde ....
Dres cod im je odličan... Oni ne žele vidit cure u patikama iako je to bas hot... Meni su najprivlačnije cure koje obuku minicu i patike... A ne mora bit ni minica moze bilo sta..
A za muske zahtjevaju kosulje i toga je sigurno s razlogom.. a pogotovo sto su zabranjene kratke hlače Za muske toga bi trebalo bit u svakom discu zabranjeno...
Btw kad vidim kak se neki likovi oblace u izlascima pa to je presmjesno npr. obuku kosulju dugi rukav i kratke hlače hahah omg.. ili kosulju dugi rukav i one ribarske hlace sa dzepovima haha uzas pa to ne valja... Zbog takvih frikova dres kod je logično da postoji....
neobuzdan is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2024., 09:44   #2536
@abelard
S klubovima računaj opet tek od jeseni, Žabac završio s programom prošli vikend, općenito svi zbog mora i sezone su sad chiuso ili rade samo ko obični bircevi pa onda opet tamo od oko 15.9.
DeeJay Dee is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2024., 11:02   #2537
Da, ove godine neobično rano svi prelaze na ljetni program.
Recimo Vinatge u kojem sam često već ovaj tjedan otvara tzv. Ljetni vrt, a siguran sam da je prošle godine još do 1.7. bio program unutra.

Čini se da je ljetna sezona sve duža, pa se Zagreb umrtvi ranije i oživi kasnije nego ikad prije.
Valjda će biti kakvih ljetnih sadržaja za ekipu koja uglavnom ostaje (ja sam recimo van ZG samo 2 tjedna u kolovozu).
Chuky1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2024., 22:12   #2538
Nisam dugo bio vani, koji su klubovi sada aktualni a da nisu cajke..za 30+ ekipu..nešto u stilu Katrana, Laube, Vintagea..
protocol-one is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2024., 11:50   #2539
Vintage Garden je meni preko ljeta topčina.
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2024., 11:56   #2540
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Vintage Garden je meni preko ljeta topčina.

Samo treba doci dosta rano da se ulovi stol, barem je takvo moje iskustvo.
Zla_grančica is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:43.