Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Ostale umjetnosti > Kazalište

Kazalište Daske koje život znače

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.04.2022., 11:27   #2561
Šest likova traži autora.
Milpet is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2022., 10:37   #2562
decadance HNK

dakle ljudi svi u kazalište, fantastičan moderni balet, pravi show, gleda se u jednom dahu
mladi baletni ansambl izvodi dijelove koreografija Ohada Naharina, izraelskog koreografa tvorca gaga dance-a
tomislav petranovic je narator i pleše
sigurno idem pogledati još jednom

par fanastičnih pas de deuxa - u prvom dijelu vid vugrinec + muci; u drugom bart + mario

expect the unexpected
Old 13.04.2022., 17:03   #2563
Jel netko gledao u Komediji - Probleme s tenorima?

Vidim da bi trebala biti dobra komedija. Iskustva?
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2022., 09:31   #2564
Išla sam s nećakinjom (10) na Čarobnjaka iz Oza u ZKM. Zadovoljne smo
Sjajni su Strašilo, Limeni i Lav, songovi su zgodni, super je scenografija, smijala sam se povremeno i sve u svemu, baš mi je bio gušt, samo što je (otprilike) prva polovica predstave puno bolja od druge.
Oz mi nije sjeo, to njegovo pojavljivanje i one predstojeće snimke s uraganima su mi bili malo wtf. Osim toga, Anđelu Ramljak kao vješticu nisam skoro ništa razumjela, ne znam jel ozvučenje failalo ili je ona bila prehlađena ili nešto. Look joj je fantastičan, a izvedba baš slaba.

U publici puno djece cca 6-12 godina, ali bilo je i ponešto solo odraslih, non-stop smijanje, rekla bih da ima humora i šarenila za sve uzraste. Klinci su se smijali najblesavijim forama, ali bilo je i nekih suptilnijih.

P.S. Mali Medvešek je uživo baš lep ko slika.
Inconnu is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2022., 10:56   #2565
Quote:
Inconnu kaže: Pogledaj post
Išla sam s nećakinjom (10) na Čarobnjaka iz Oza u ZKM. Zadovoljne smo

P.S. Mali Medvešek je uživo baš lep ko slika.
Ove dvije izjave su dovoljne za predstavu pogledati..
Old 27.04.2022., 13:38   #2566
Glembajevi Balet HNK -po drugi put, ja Lea Mujica volim, svidja mi se način na koji raspleše cijeli ansambl
Jedan od boljih njegovih koreografija, više mi se svidja od npr Ponos i predrasude
Sprema Ljepoticu i zvijer u komediji - jedva čekam
Tko može neka ode pogledati njegov The great gatsby u Split
Old 16.05.2022., 13:26   #2567
Zadnja predstava koju sam gledao je Šivakov Mistero Buffo.
Odlična i inspirativna gluma i osvrt na društvo kroz nekoliko odabranih srednjovjekovnih tekstova i brdo ironije, sarkazma, satire i svevremenskih kritika.
Kasnije smo od glumca saznali i njegove motive vezane uz tu predstavu, ako i put kojim je došao do nje, što je sve vrlo zanimljivo i drugačije u odnosu na ono na što smo navikli kod glume u Hrvata. Pošto i sam imam iskustva sa "klaunskim" teatrom, prepoznao sam puno toga o čemu Dražen priča.

Btw. u subotu 21. 5. idem na Šopaloviće, gostovanje Beogradskog narodnog pozorišta, u HNK Zagreb. Kolegica mi je odustala pa sam stavio ovaj oglas jer imam tu kartu viška pa mi je palo na pamet da napravim eksperiment oko toga. Pa možda je ovo čak i adekvatnije mjesto za pokušaj nalaska dobrog društva.
https://www.forum.hr/showpost.php?p=9...postcount=6331
Perkelee is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2022., 10:38   #2568
Jao perkelee, tražiš da ti djevojka napiše esej o sebi? Sva sreća da više nisam djevojka...
Old 24.06.2022., 19:42   #2569
Nedavno su bili Dani satire u Kerumpuhu, bilo je svaštanešto za pogledati. S frendovima smo otišli na "Predsjednicu" i predstava je odlična, preporučujem. Autori su Svrtan i Tarik Filipović, nikad ne bih rekla. ODLIČNA!
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2022., 10:14   #2570
Mene je sram reći da godinama nisam bio u kazalištu .
Sampras is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2022., 14:00   #2571
Baletni vikend - subota Madame Bovary - Valentina Turcu - sve predstave gdje kostime radi Alan Hranitelj ja bih gledala jer su jednostavno out of this world
Što se tiče ostalog, mogram gledati ponovo, nekako mi se predstava razvukla a bilo je super scena

Nedjelja - Ko to tamo peva - Saša Zurovac - gostovanje srpskog narodnog pozorišta - odlična predstava, prvi put da sam bila na baletu a da je baletni ansambl izveo bis, mrak zabavna predstava
Old 27.06.2022., 20:53   #2572
Quote:
Journal kaže: Pogledaj post
Glembajevi Balet HNK -po drugi put, ja Lea Mujica volim, svidja mi se način na koji raspleše cijeli ansambl
Jedan od boljih njegovih koreografija, više mi se svidja od npr Ponos i predrasude
Sprema Ljepoticu i zvijer u komediji - jedva čekam
Tko može neka ode pogledati njegov The great gatsby u Split
Glembajeve sam također gledala dva puta, a mogla bih i više. Glazba savršeno odabrana.

I meni su bolji od Ponosa i predrasuda. Nadam se da će jednom ponoviti i Anu Karenjinu, to nisam gledala.

Mujić se ne propušta

Smrt u Veneciji mi je isto bio dobar balet.
sense is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2022., 20:04   #2573
Quote:
Sampras kaže: Pogledaj post
Mene je sram reći da godinama nisam bio u kazalištu .
ma ne treba te biti sram, ja znam neke koji nisu bili 30 godina u kazalištu

samo kreni!
Carly74 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.07.2022., 13:28   #2574
Quote:
Carly74 kaže: Pogledaj post
ma ne treba te biti sram, ja znam neke koji nisu bili 30 godina u kazalištu

samo kreni!
Za razliku od kina gdje mi nije neugodno izaći u sred filma , u kazalištu mi je zo baš neugodno. Iz tog razloga se tesko odlucujem ići u kazaliste. i tako…
Odem gledati Voz, Zvezdara teatar , predstava loša, Trifunovića nista ne razumijem, ne zato sto je stbin nego zato sto fuflja i glumi preko k***a.
Bilo mi neugodno zbog gdina Voje Brajovića ali svejedno sam izašla.
BANANAFISH is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.08.2022., 14:43   #2575
Quote:
sense kaže: Pogledaj post
Glembajeve sam također gledala dva puta, a mogla bih i više. Glazba savršeno odabrana.

I meni su bolji od Ponosa i predrasuda. Nadam se da će jednom ponoviti i Anu Karenjinu, to nisam gledala.

Mujić se ne propušta

Smrt u Veneciji mi je isto bio dobar balet.
uf Smrt u Veneciji sam gledala 4x, 3 u Zagrebu 1 u Mariboru, zagrebacka postava ubija, jednostavno nije ista predstava
nakon tog baleta izadjes iz kazalista i nista nije bitno

idem gledat Gatsby u split - gledala vec u ljubljani, javim kako je bilo
nisam ni ja gledala anu karenjinu, ne znam tko ce biti novi ravnatelj baleta i sto nam slijedi najesen, oprostio se leonard jakovina
Old 19.08.2022., 16:48   #2576
Gatsby odgledan u Splitu - kisa padala s prekidima odrzana predstava, jao bio je i padova na stageu u Sustipanu
no prekrasna show predstava, mladi splitski baletni ansambl odlican
leo mujic delivers magic

nije mi jasno zasto njega nisu stavili za direktora baleta HNK sad kad je otisao Jakovina...
Old 26.09.2022., 10:10   #2577
Izgleda da samo ja drzim ovu temu alive...

Ljepotica i zvijer, Kazaliste komedija u Lisinskom

Zaboravite Orasara, vodite djecu na ovo -spektakl, kostimi, scenografija, pjevanje - magic
Old 16.10.2022., 01:51   #2578
Quote:
Journal kaže: Pogledaj post
Izgleda da samo ja drzim ovu temu alive...

Ljepotica i zvijer, Kazaliste komedija u Lisinskom

Zaboravite Orasara, vodite djecu na ovo -spektakl, kostimi, scenografija, pjevanje - magic
Predstava bi bila ok kada bi bila tehnički ispravna.
Čestitke ansamblu koji je sve to izdržao.

Zvučna slika je živi očaj, a na premijeri je bio potpuni debakl.
Takozvani oblikovatelj tona je nakon premijere dao otkaz.

Ravnatelj Miljeko Puljić je na najboljem putu da uništi i ono što još vrijedi u toj nesretnoj Komediji.
Cirka Oko is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2022., 23:36   #2579
Pseće srce, Kerempuh

Nisam oduševljena. Prva polovica (do operacije) mi je nekako kaotična, zbrljana, povremeno podsjeća na neku seriju Nove tv, humor, psovke, sve nekako usiljeno. I taj glavni glumac mi ne sjeda nikako, iako se potrudio oko uloge. Određenu upečatljivost joj daje pozadinska glazba tj. bubnjevi, koji su ipak na trenutke prebučni. Sam prizor operacije odličan i još nekoliko dobrih detalja kasnije, uz dobre zvučno-svjetlosne efekte, ta druga polovica predstave mi je bolja, ali sve u svemu nije mi baš držalo pažnju. Romana se ne sjećam previše, sad ga bar imam poriv ponovno pročitati.
Inconnu is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2022., 09:59   #2580
Je li netko gledao Realiste? Je li bi bili zanimljivi i smiješni srednjoškolskoj populaciji?
Eliansar is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:10.