Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.12.2015., 08:37   #25801
Quote:
ar2d2 kaže: Pogledaj post
Ali ovi o kojima pričamo su drukčiji likovi, sjede negdje u Italiji, Austriji, Kini ili tko zna gdje, zanima ih samo profit i ponavljam, živo im se je.e za nekakvu poslovnicu u nekakvoj Hrvatskoj gdje nekoliko desetaka ljudi prosvjeduje.
Šta jes' jes'. Al' profita neće biti ako imaš negativnu reklamu (što prosvjedi jesu). A znamo kakvi su bankari (i pogotovo njihovi vlasnici) - svaki cent im je bitan i nikad im nije dosta.

Quote:
Šta je u svemu tome kriminalno a šta nije vrlo je teško razlučiti.
Pa ajde kaži mi, koje su banke kriminalne a koje u poštene, da prebacim tamo primanja?
Pa za banke koje su kršile zakone ne formirajući kamate na propisan način i koje još uvijek na razne načine pokušavaju kršiti zakone u procesu konverzije slobodno se može reći da imaju sklonosti ka kriminalnim aktivnostima kako napisah. To ti je osam ovih banaka koje su imale CHF kredite. Primanja prebaciš negdje drugdje. Ja sam nedavno račun svoje firme prebacio u drugu banku, HPB, ne zato što mi je simpatična nego zato što me nije pokušala prevariti. Zasad.
TheBigLebowski is offline  
Old 16.12.2015., 08:37   #25802
Quote:
Branke kaže: Pogledaj post
Vezano za RBA konverziju i najavu ovih sad novih izračuna konverzije:

Kredit sam uzeo 08/2008, 70.000CHF, rok otplate 9g.

Meni je konverzija u EUR ponuđena po ovim EUR kamatama:

29.08.2008 - 6,75%
30.06.2011 - 6,50%
30.09.2014 - 6,45%
30.09.2015 - 6,13%
31.10.2015 - 5,43%

Za ovu prvu kamatu sam poprilično siguran da je OK, jer imam doma spremljen letak za EUR kredit kad sam uzimao kredit u CHF i točno ta kamata je bila tada tamo navedena. Za ove dalje ne znam. Preplata koja mi je izračunata mi je OK. Da li je moguće da su u mom slučaju već uračunali sve pogodnosti koje su trebali, pa mi je sada ovo razvlačenje nepotrebno? Kako stvari stoje s ovom izračunatom preplatom ispada da trebam još platiti 2-3 rate i s preplatom zatvoriti taj kreditni posao.

Bilo kakvi komentar/savjet je dobrodošao.

Jedini savjet je da u svojoj okolini raspitivanjem pronades RBA euroblizanca tj euro duznika s istim kreditom kao ti(mladi, klijent banke.....) i da ti on da svoj otplatni plan. I samo tako mozesbiti siguran jer HNB ne izlazis tim podacima a banka moze pisati sto hoce. Iako na prvu to je to.
davor_du is offline  
Old 16.12.2015., 08:39   #25803
Quote:
zvonkotelefonko kaže: Pogledaj post

Ja nakon konverzije (kad je bude, nadam se) mislim nositi aneks na gruntovnicu. Hope this help.
U zabi su mi rekli da se mora promjeniti tekst tereta na VLu, to je uvjet uz ovjeru kod bilježnika

Sad, kad će to biti ... je već drugo pitanje, malo mi je sumnjivo ovo nepotrebno kašnjenje ..
rebok is offline  
Old 16.12.2015., 08:49   #25804
Quote:
trenutna kaže: Pogledaj post
Evo da se ja pohvalim.

Nazvala me službenica iz OTP banke da je danas zadnji dan za konverziju.
Naime ja sam dobila doma pismo sa svim izračunima ali, sklopom okolnosti ,
nisam pročitala. Kako imam još samo 6 mjeseci do kraja desetogodišnjeg kredita,
nisam n se toliko obazirala na sve to.

Uglavnom, zvali su dva puta kako bi stigla na vrijeme i ispada da su mi dužni
nekih 3000 Eura .

Ja se samo nadam da će tako i biti, a ako dobijem povrat novca,onda stvarno
svaka čast djelatnici banke koja se trudila zvati kako ne bi izgubila novac.:klap:

Tebi bas netrebaju pare pa si zamalo propustila konverziju?!?!!? Inace 80% ljudi je do neki dan potpisalo. Ovih 20% uopce necu zaliti. Kasnije ce kukati da im je netko drugi kriv.
davor_du is offline  
Old 16.12.2015., 08:50   #25805
Hvala, Davore
Old 16.12.2015., 09:08   #25806
Quote:
davor_du kaže: Pogledaj post
Jedini savjet je da u svojoj okolini raspitivanjem pronades RBA euroblizanca tj euro duznika s istim kreditom kao ti(mladi, klijent banke.....) i da ti on da svoj otplatni plan. I samo tako mozesbiti siguran jer HNB ne izlazis tim podacima a banka moze pisati sto hoce. Iako na prvu to je to.
Slažem se Davore, napisao sam ovdje čisto ako netko ima da je bio mlad 2008, klijent banke, da usporedimo po kojim kamatnim stopama su mu ponudili konverziju. Meni se isto čine ove ponuđene kamate OK. Ako mi misle još to malo smanjiti, nije problem pričekati sječanj/veljaču 2016... Taman tada mi preplata bude jednaka preostaloj glavnici. Kamate sam već odavno otplatio, tako da zatvorio sad ili za 2mj dođe mi na isto. Samo se želim čim prije toga riješiti i smrdi mi ovo na bespotrebno razvlačenje.
Old 16.12.2015., 09:28   #25807
Jedini način za otkrivanje stvarnih kamata u euro kreditima je objava obavijesti banaka koje su one slale svojim dužnicima u euro kreditima. HNB može na to natjerati banke, nije to ništa komplicirano. Sve drugo su pokušaji da se zamete trag. Eto, Udruga Franak je baš to zatražila od HNB-a (točka 3): http://udrugafranak.hr/otvoreno-pismo-hnb-u/
bič is offline  
Old 16.12.2015., 10:12   #25808
Zaba najvjerojatnije kreće tek od tri kralja, navodno ih hebe informatika, sram ih priznati....
Baines is offline  
Old 16.12.2015., 10:21   #25809
Quote:
bič kaže: Pogledaj post
Jedini način za otkrivanje stvarnih kamata u euro kreditima je objava obavijesti banaka koje su one slale svojim dužnicima u euro kreditima. HNB može na to natjerati banke, nije to ništa komplicirano. Sve drugo su pokušaji da se zamete trag. Eto, Udruga Franak je baš to zatražila od HNB-a (točka 3): http://udrugafranak.hr/otvoreno-pismo-hnb-u/
Moze se poslati lijepa poruka eurašima: da bi bi i nama i vama smanjili kamatu (odnosno maržu) posaljite nam kamate euro i sve promjene euro kamate, time stavaramo pritisak da se napokon sazna kolike su kamate/marže u hrvata. I tako cemo i vama cemo smanjiti kamatu i maržu. Sve dok banke skrivaju kamate vama i nama ostaju visoke marže. Help us so we can help u too.
de uf sastavi nekaj dirljivo blagdanski medijski udarni apel prema eurašima. I moras eurasu objasniti kaj on ima od toga pa da shvati i reagira i posalje. Ovako ne konta zakaj to hocemo od njih u pm. Thanks

Quote:
Baines kaže: Pogledaj post
Zaba najvjerojatnije kreće tek od tri kralja, navodno ih hebe informatika, sram ih priznati....
kada banke kazu ''tehnicki problemi'', znaci pritscu HNB da olabavi malo, jer inace banke su spremne ubiti klijente bez problema. HNB olabavio, evo ga:
smanjenje regulatornog troška
rocka is offline  
Old 16.12.2015., 10:48   #25810
Quote:
zvonkotelefonko kaže: Pogledaj post
Hm, da li je netko čuo za ovo?

Frendica ima kredit u CHF (stambeni, Zaba). Imala je moratorij 1 godinu za vrijeme kojeg nije
plaćala ništa (niti kamatu). Moguće je da joj to sad vode kao novi kredit (u CHF). U zabi joj je
rečeno da ona, eto, ne može konvertirati taj drugi kredit u EUR jer "je to novi kredit".
Predložio sam joj:
a) čuti se s UF
b) čuti se sa svojom osobnom bankaricom
c) pisati HNB-u i svojoj banci

Any new idea?
frendici su ti krivo rekli. kredit (kamata po moratoriju) je vezana uz glavnu kreditnu partiju. i provođenjem konverzije glavne kreditne partije, provest će se i konverzija partije za kamate
Anasib is offline  
Old 16.12.2015., 11:02   #25811
UF se može na glavu postaviti, ali euraši su nezainteresirani - oni ne razumiju problem nezakonitih marži, kao što ga ne razumije 99,99% bitnih faktora u državi. Tako ne razumije njih 99,99% niti to da su njihove kamate nezakonito mijenjane. I tako će to ostati na vjeke vjekova. Amen. Eventualno to može promijeniti sljedeća vlast, novim zakonom...
bič is offline  
Old 16.12.2015., 12:14   #25812
a e i mi samo sada (novo konvertirani) eurasi, žabice u istoj posudi

samo im treba objasnit benefit: npr. erste je nedavno (dobrovoljno nicim izazvana ) smanjila euro kamatu/marzu za 0.9!

Ajde objavite/posaljite euro kamate i promjene kamate, pa kada banke vide koja banka ima dobre bolje kamate, a mi pobegnemo u tu dobru banku, val frankera , mozda vam/nam vase banke smanje marzu za jos 0.9 samo da ostanete

eto ove (novo konvertirane) euro žabice ce srusiti euro marzu

i naravno nama ce biti puno lakse kada znamo da nama je obracunata fer kamata u konverziji thank you.
rocka is offline  
Old 16.12.2015., 12:14   #25813
Quote:
rocka kaže: Pogledaj post
Moze se poslati lijepa poruka eurašima: da bi bi i nama i vama smanjili kamatu (odnosno maržu) posaljite nam kamate euro i sve promjene euro kamate, time stavaramo pritisak da se napokon sazna kolike su kamate/marže u hrvata. I tako cemo i vama cemo smanjiti kamatu i maržu. Sve dok banke skrivaju kamate vama i nama ostaju visoke marže. Help us so we can help u too.
de uf sastavi nekaj dirljivo blagdanski medijski udarni apel prema eurašima. I moras eurasu objasniti kaj on ima od toga pa da shvati i reagira i posalje. Ovako ne konta zakaj to hocemo od njih u pm. Thanks

kada banke kazu ''tehnicki problemi'', znaci pritscu HNB da olabavi malo, jer inace banke su spremne ubiti klijente bez problema. HNB olabavio, evo ga:
smanjenje regulatornog troška

Nisu mi to rekli u banci, službenice nemaju pojma, nego voditelj poslovnice jedne druge banke. Moguće i to, ali mislim da je to i prije dogovoreno, ali je fascinantno da banke pritišću hnb, umjesto da je suprotno. Nerviraju me ove austrijske banke koje se ponašaju kao svoj na svome....
Baines is offline  
Old 16.12.2015., 12:24   #25814
Quote:
Baines kaže: Pogledaj post
Moguće i to, ali mislim da je to i prije dogovoreno, ali je fascinantno da banke pritišću hnb, umjesto da je suprotno.
aha, hnb ne vidi sebe kao regulatora, jer su ga godinama uvjeravali da je sluga banaka, i sada jadan nemoze naci svoj plašt i super snagu , eto, jadan, pa sve sto rijesava ako ista rijesava to je u opet u sluzbi banaka, sta ces, sve je to psiha, jadan hnb, i nakon svega nekim cudom opet ce ispasti hero
rocka is offline  
Old 16.12.2015., 12:45   #25815
Quote:
rocka kaže: Pogledaj post
aha, hnb ne vidi sebe kao regulatora, jer su ga godinama uvjeravali da je sluga banaka, i sada jadan nemoze naci svoj plašt i super snagu , eto, jadan, pa sve sto rijesava ako ista rijesava to je u opet u sluzbi banaka, sta ces, sve je to psiha, jadan hnb, i nakon svega nekim cudom opet ce ispasti hero

Nije bilo potrebe za uvjeravanjem, mislim da su to sasvim lijepo dogovorili, onak frendovski, za narod ih bolio tuki.Hero može bit. Nikada.
Baines is offline  
Old 16.12.2015., 13:19   #25816
Prijenos uzivo...upravo solemiziram Aneks
fat_boy_slim is offline  
Old 16.12.2015., 13:47   #25817
Quote:
fat_boy_slim kaže: Pogledaj post
Prijenos uzivo...upravo solemiziram Aneks
ima li kakav stream?
fićo 73 is offline  
Old 16.12.2015., 13:53   #25818
Quote:
fićo 73 kaže: Pogledaj post
ima li kakav stream?
Ili možda na Jubito

Čestitam, fat boy.
TheBigLebowski is offline  
Old 16.12.2015., 14:00   #25819
Perverznjaci jedni :-)
Old 16.12.2015., 14:07   #25820
Quote:
davor_du kaže: Pogledaj post
Tebi bas netrebaju pare pa si zamalo propustila konverziju?!?!!? Inace 80% ljudi je do neki dan potpisalo. Ovih 20% uopce necu zaliti. Kasnije ce kukati da im je netko drugi kriv.
Ja htjela se veseliti s nekim a dobila samo
E da samo znaš koliko mi trebaju ali ok...kao i većini nama.
Ali ovaj put stvarno nisam bila kriva jer mi nije uručen poziv ne mojoj krivnjom,već je bilo
problema sa poštom. U banci su rekli da će ponovo poslati i ja više nisam na to mislila
uvjerena da ionako je sad kraj kredita.
A hebiga...uz sve tekuće probleme nešto se i propusti ali srećom..jedanput nešto i lijepog se dogodi :klap:

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:39.