Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Banke, osiguranja, krediti

Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.01.2016., 18:28   #25961
Quote:
Baines kaže: Pogledaj post
Zaba, gotovo. CHF pa-pa. Gledam kunske kredite, pbz najpovoljniji, hpb tu negdje s novom akcijskom cijenom. U usporedbi sa zabom na 33k eura se stedi oko 6k kuna na osam godina. Nije za baciti. I hpb i pbz imaju akciju bez naknade obrade kredita, samo bilježnik (cca 2k -2.5k), ove ostale austrijske stedionice nakon svega kaj su radili, nije mi palo na pamet otvoriti njihove stranice.
HPB i PBZ imaju vrlo slične kamate
HPB i PBZ nemaju naknadu za obradu kredita
Kod HPB korisnik ne plaća solemizaciju, u PBZu plaća.
Kod HPB plaćaš procjenu nekretnine, kod PBZa plaćaš 50% procjene. Iznos ovisi o kavdraturii nekretnine.

http://www.hpb.hr/?hr=stambeni-kredi...refinanciranje

https://www.pbz.hr/hr/pbz-stambeni-k...sektor=Gradani

Tako da na kraju treba dobro odvagnuti. Solemizacija nije mali znos cca 2500 kn dok je procjena, u mom slučaju, oko 1500kn pa pola od tog iznosa.

Zadnje uređivanje fat_boy_slim : 13.01.2016. at 19:00.
fat_boy_slim is offline  
Old 13.01.2016., 19:17   #25962
Danas rijesio konverziju u Zabi , nudili su mi kunski ali da dodjem za mjesec dana dok se rijesi stvar s Chf duznicima. S obzirom da imam jos 15g otplate zanimljiva mi je opcija kunskog s prvih 5g fiksne kamate ono sto sam pitao i mislim dobro zapamti kod konverzije u Kn placam "samo" javnog biljeznika ? Sto mislite ?

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Bojan3000 is offline  
Old 13.01.2016., 20:48   #25963
PBZ i ZABA..... Baš su se pokazali..... Divota prava od banaka i bankarstva...
TheBigLebowski is offline  
Old 13.01.2016., 22:00   #25964
Quote:
TheBigLebowski kaže: Pogledaj post
PBZ i ZABA..... Baš su se pokazali..... Divota prava od banaka i bankarstva...
istina, potpuna. ove austrijske štedionice (nemaju veze s pravim bankama) Hypo, Rba, Erste, pa Sberbanka i Splitska su se pokazale još boljima. Ne volim nijednu, i Prku i Lukovića i cijelu tu bulumiju. Da se razumijema, i HPB u vrijeme Protege koja je služila kao nečiji bankomat a o menadžerskim ugovorima, trošenju novca i sl. da ne pričamo. Nažalost smo u situaciji da od zla biramo ono najmanje. Primam i savjet što napraviti...
Baines is offline  
Old 14.01.2016., 10:08   #25965
Quote:
Bojan3000 kaže: Pogledaj post
Danas rijesio konverziju u Zabi , nudili su mi kunski ali da dodjem za mjesec dana dok se rijesi stvar s Chf duznicima. S obzirom da imam jos 15g otplate zanimljiva mi je opcija kunskog s prvih 5g fiksne kamate ono sto sam pitao i mislim dobro zapamti kod konverzije u Kn placam "samo" javnog biljeznika ? Sto mislite ?

Koliko još imaš za otplatiti, ako nije preindiskretno pitanje? I ja sam u Zabi, otprilike mi je isto toliko vremenski još ostalo otplaćivanja pa i mene zanima takva opcija. Moja bankaruša mi je rekla da će me zvati za dan-dva da potpišem novi ugovor.
bluebunny is offline  
Old 14.01.2016., 10:10   #25966
Priopćenje Sberbank
"Poštovani,

obavještavamo poštovane klijente kako je Uprava Sberbank d.d. donijela odluku temeljem koje će se klijentima u konverziji CHF kredita u kredite s valutnom klauzulom u EUR
produžiti rok za primjenu 'zamrznutog' tečaja utvrđenog člankom 11.d. Zakona o potrošačkom kreditiranju na razini 6,39 HRK za 1 CHF, te će se klijentima koji prihvate konverziju svi anuiteti dospjeli do 31. ožujka 2016. godine obračunavati po "zamrznutom" tečaju.

S poštovanjem,

Vaša Sberbank"
xleona is offline  
Old 14.01.2016., 13:10   #25967
Ja zvao svoju OB u Hypo, kaže aneksi od sutra.
Kolega Djemba naprotiv u poslovnici nažicao aneks
Old 14.01.2016., 15:54   #25968
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Koliko još imaš za otplatiti, ako nije preindiskretno pitanje? I ja sam u Zabi, otprilike mi je isto toliko vremenski još ostalo otplaćivanja pa i mene zanima takva opcija. Moja bankaruša mi je rekla da će me zvati za dan-dva da potpišem novi ugovor.
Jos sam duzan 180 tisuca kn glavnice

Bojan3000 is offline  
Old 14.01.2016., 16:01   #25969
Quote:
Bojan3000 kaže: Pogledaj post
Jos sam duzan 180 tisuca kn glavnice

Hvala. Moj dug je nešto veći. Budem vidjela da li će i što ponuditi.
bluebunny is offline  
Old 14.01.2016., 16:45   #25970
Pozdrav,

Da li zna netko što se događa s preplaćenim iznosom nakon konverzije u slučaju prijevremene otplate kredita?

Naime, prodao sam stan i otišao u banku (PBZ) tražiti pismo namjere i rečeno mi je da se kod zatvaranja kredita glavnica ne umanjuje za preplaćeni iznos. Drugim riječima, ništa od tih novaca
schu7 is offline  
Old 14.01.2016., 17:43   #25971
Quote:
schu7 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Da li zna netko što se događa s preplaćenim iznosom nakon konverzije u slučaju prijevremene otplate kredita?

Naime, prodao sam stan i otišao u banku (PBZ) tražiti pismo namjere i rečeno mi je da se kod zatvaranja kredita glavnica ne umanjuje za preplaćeni iznos. Drugim riječima, ništa od tih novaca
Koliko ja znam, moraš zatvoriti kredit onda banka u roku 60 dana treba vratiti preplatu!
rale2505 is offline  
Old 15.01.2016., 08:25   #25972
Quote:
magrett kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa, petak je dan za razvod od švicarca, ZABA. Kakva je situacija sa kunskim kreditima? Koliko imam informacije, ZABA bilježi zainteresiranost za "Konverziju" u kune, nakon konverzije u ero, pa će izaći sa novom ponudom kunskih kredita. Jeste šta gledali po drugim bankama, štedionicama, ima li što povoljno?
Meni je moja šalteruša rekla da je sve na webu. Toliko o njihovoj zainteresiranosti...

Quote:
schu7 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Jesu ti dali to na pismeno da ih odmah prijaviš DORH i MUP. Svaka krađa u većem iznosu od 1000 HRK se procesuira po službenoj dužnosti.
Old 15.01.2016., 10:33   #25973
zaba

zaba, konverzija gotova, bye bye CHF, bye bye

za siječanj mi nije uopće sjela rata nego je teta to skinula s preplate, a EUR kredit bi startao od veljače , ali ne kod mene . U ponedjeljak idem zatvoriti kredit jednom za svagda, budući mi je ostalo oko 150k kuna, malo uštede, malo rodbina, malo sindikalni ... , mogu samo reći ne ponovilo se

sretno svima
rebok is offline  
Old 15.01.2016., 11:28   #25974
čestitam, ja čekam poziv iz Hypo banke, u mojoj poslovnici su rekli da od danas počinju zvati
pearljam is online now  
Old 15.01.2016., 13:07   #25975
Quote:
rebok kaže: Pogledaj post
zaba, konverzija gotova, bye bye CHF, bye bye

za siječanj mi nije uopće sjela rata nego je teta to skinula s preplate, a EUR kredit bi startao od veljače , ali ne kod mene . U ponedjeljak idem zatvoriti kredit jednom za svagda, budući mi je ostalo oko 150k kuna, malo uštede, malo rodbina, malo sindikalni ... , mogu samo reći ne ponovilo se

sretno svima
Super!
Nego, mene zanima kako će se računati rate koje su plaćene poslije 30.09. do kada je bio izračun za konverziju? Hoću reći, preplata je izračunata u odnosu na rate koje su bile plaćene do tada. Budući moja konverzija u Zabi još nije gotova (trebala bi ovih dana potpisati ankes), kako će se računati uplaćene rate za 10.11. i 12.mjesec, da li i iz toga ide izračun preplate ili ne?
bluebunny is offline  
Old 15.01.2016., 13:23   #25976
Quote:
bluebunny kaže: Pogledaj post
Super!
Nego, mene zanima kako će se računati rate koje su plaćene poslije 30.09. do kada je bio izračun za konverziju? Hoću reći, preplata je izračunata u odnosu na rate koje su bile plaćene do tada. Budući moja konverzija u Zabi još nije gotova (trebala bi ovih dana potpisati ankes), kako će se računati uplaćene rate za 10.11. i 12.mjesec, da li i iz toga ide izračun preplate ili ne?
izračun je ok, dobiješ stanje ( glavnica , preplata , kamata ... ) na dan 30.09 i recimo 15.01, preostala glavnica na 15.01 je manja ( po novom otplatnom planu ) , preplata je najvjerojatnije veća ...
rebok is offline  
Old 15.01.2016., 15:39   #25977
Quote:
rebok kaže: Pogledaj post
izračun je ok, dobiješ stanje ( glavnica , preplata , kamata ... ) na dan 30.09 i recimo 15.01, preostala glavnica na 15.01 je manja ( po novom otplatnom planu ) , preplata je najvjerojatnije veća ...
ok, hvala
bluebunny is offline  
Old 15.01.2016., 15:58   #25978
danas potpsan aneks u otp,kod prijevremene otplate kredita pretplata se uracunava, od 26.1.2015 bit ce besplatno zatvaranje kredita.
sve korektno od otp, a kamate sto neki pisu to je neznam to je uvijek ???, trba se rijesiti kredita u chf. Zelim svima srecu.
Old 15.01.2016., 16:52   #25979
Quote:
fat_boy_slim kaže: Pogledaj post
HPB i PBZ imaju vrlo slične kamate
HPB i PBZ nemaju naknadu za obradu kredita
Kod HPB korisnik ne plaća solemizaciju, u PBZu plaća.
Kod HPB plaćaš procjenu nekretnine, kod PBZa plaćaš 50% procjene. Iznos ovisi o kavdraturii nekretnine.

http://www.hpb.hr/?hr=stambeni-kredi...refinanciranje

https://www.pbz.hr/hr/pbz-stambeni-k...sektor=Gradani

Tako da na kraju treba dobro odvagnuti. Solemizacija nije mali znos cca 2500 kn dok je procjena, u mom slučaju, oko 1500kn pa pola od tog iznosa.

Ja sam bila u HPBu se raspitat za ovaj kredit u kn.
Nije da se ne placa nista za solemnizaciju. Placa se 1500 kn kad se refinancira kredit (ako sam dobro shvatila za zaduznicu) i jos i procjena.
Old 15.01.2016., 17:49   #25980
Ukoliko nekome treba izračun i simulacija otplatnog plana za konverziju u kn, može mi poslati PM s podacima (iznos, rok...) pa ću mu poslati ponudu.
dean1x is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:20.