iPhone iPad, Apple watch, iOS i sve vezano uz iPhone |
|
|
28.02.2019., 10:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Mogu li nekako zabraniti bilokakve pozive van Hrvatske? Svako malo me netko zove iz Nizozemske, Finske ili otkud već i nakon 2 sek poklopi. Ne mislim se javit, mogu nekako filtrirat to da ne smeta?
|
|
|
28.02.2019., 21:55
|
|
Blaise. M Blaise.
|
Na samom mobitelu u postavkama po telefona možeš blokirati brojeve iz imenika. Ako je nepoznati broj i to svaki put drugi, probaj vidjeti sa svojim operaterom ima li takvu uslugu.
|
16.03.2019., 15:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Problem zaključane aktivacije (Activation lock)
Dragi forumaši,
molio bih pomoć. Naime, moj najbolji frend je preminuo i neki dan su me njegovi roditelji zvali da bi prodali njegov iphone 7, Macbook Air, Ipad i ostale uređaje koje je imao. Roditelji su stariji ljudi, ne razumiju se ništa u to niti im navedeno treba.
Uzeo sam uređaje, tražio upute na internetu i napravio obnovu iphona 7 (sve izbrisao i vratio na tvorničke postavke) ali mi se sad pojavila poruka na mobitelu da je "Aktivacija je zaključana" (Activation Lock) te slijedeća poruka: Ovaj iphone je povezan s Apple ID računom. Prijavite se koristeći Apple ID i lozinku koji su korišteni za podešavanje ovog Iphona i piše sad [email protected]
S obzirom da ne mogu doći do tih podataka što meni sad preostaje za napraviti? Naravno da im sin nije ostavio nikakve podatke (nikakve šifre, ništa, preminuo iznenada). Da li treba otići u neku od Apple-ovih trgovina pa pitati da oni to maknu ili u HT, A1 ili gdje već? Ili postoji neka aplikacija ili nešto da to sam riješim? Mislim nije mi problem otići (imam račun - bio je u kutiji, mogu uzet smrtni list) ili poslat roditelje da to naprave.
Ako netko zna što i kako napraviti, molio bih pomoć. Sad sam resetirao Iphone 7 na tvorničke postavke. Isti ovaj posao me čeka sa Ipad-om te Macbook Air-om jer nikakve lozinke niti šifre nemam  Te zapravo ni ne znam što me očekuje
|
|
|
16.03.2019., 15:53
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Javiti se Apple-u s dokazom o kupnji i oni to za čas riješe.
|
|
|
20.03.2019., 20:11
|
|
Hrvat Katolik
Registracija: Mar 2016.
|
iPhone općenito
Kaj je sa ovom potvrdom kreditne isuse bože 
Prekjučer sve radilo... idem skinuti update i kaj se desi- ne može. Upiši lozinku -upišem. Upišem i onaj troznsmenkasti broj sa kreditne. Ope ne želi. Googlam malo. Kao napravite novi id. Ajde idem i to kada ono - q. Sada sam na iclode u jednom mailu a store i itunes na drugom i nemrem se odlogirati.
Koliko volim iOs toliko mi krv piju sa ovakvim svojim sranjima.
Probao sam drugu debitnu. Ne može, “ broj kreditne se ne podudara sa vrstom”
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
27.03.2019., 14:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Trenutno imam iPhone 6s i jedino što mi smeta kod iPhonea je baterija koja mi na telefonu ne izdrži dugo. Prije pola godine sam promijenio i zdravlje baterije je ok, ali za moje potrebe ne izdrži. Pomišljao sam prijeći na neki Android telefon koji ima ili brže punjenje ili izdržljiviju bateriju, ali poznavajući sebe, Android mi neće odgovarati. U prošlosti sam imao puno Android telefona, ali jednom kad sam prešao na iPhone, to je bilo to. Inače, 6s radi odlično i ništa ne bih mijenjao jedino bateriju. Mislio sam prijeći na neki Plus model. Novca nemam za Max-a pa sam mislio možda 8 Plus. Koliko je to danas dobar mobitel i prvenstveno me zanima, hoću li dobiti na izdržljivosti baterije?
|
|
|
27.03.2019., 15:33
|
|
...Pressing alto...
Registracija: Aug 2009.
|
iPhone općenito
Jesi li resetirao mobitel na tvornicke postavke nakon ugradnje nove baterije?
Ako nisi, pokusaj pa onda provjeri trajanje baterije.
Sto se iPhonea 8 Plus tice, pisem ti kao vlasnik uredjaja. Imam ga nekih 16mj. i do sada nisam nikad imao bolji mob.
Inace volim mjenjati ali sa ovim sam nasao svoj "mir".
Mobitel je u svemu odlican, bez mane -osim po nekima dizajn, koji vec ima svoje vrijeme.
Meni su osobno touch ID i omjer ekrana najveci razlozi zasto ne gledam XS Max.
Baterija je na pocetku bila nevjerojatna da bi mi sad dosla na 87% zdravlja i po meni drzi barem 30-40% losije u odnosu na novog.
Nesto je vjerojatno do zdravlja a nesto do verzije iOS-a jer mi se cini da mi je na jedanaestici trajala duze.
Mozda pisem subjektivno ali iPhone 8 Plus je top choice ako se mene pita...
|
27.03.2019., 17:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2014.
|
Kako na iphone promjeniti nacin placanja nekada je to moglo na opcenito i ap store sada mi tamo stoji broj kartice i ne moze se promjeniti u nijedno ranije sam mogla da stavimtna nijedno i da se ne moze skidati sa kartice dok ja ne ukucam broj
|
|
|
27.03.2019., 20:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
@Juventino85 Hvala na opsirnom odgovoru.
@Trudna foka: Postavke-tap na svoje ime-iTunes i AppStore-tap na Apple ID-Prikazi Apple ID-Informacije o placanju, i tu rjesavas sto treba.
|
|
|
28.03.2019., 01:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2014.
|
Nije tako nemogu naci ima informacije o placanju i tu je ukucan broj kartice
|
|
|
28.03.2019., 11:11
|
|
Blaise. M Blaise.
|
jednom kad se unese broj kartice mislim da to više nije moguće obrisati, samo promijeniti karticu.
|
31.03.2019., 20:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Evo, imam malo stariji model IPhone-a (kao "rezervni mobitel") i primijetio sam da se glavni gumb malo klima. Kako bih ga mogao učvrstiti? Ili da ga odmah nosim na popravak? Jednom je otpao prije par godina, pa su ga zamijenili, nije dugo trajalo ni ništa, ali da li bih ga mogao i sam nekako učvrstiti? Unaprijed hvala.
|
|
|
31.03.2019., 22:08
|
|
Registracija: Dec 2007.
|
Ne može ti netko napamet reći bez da kažeš o kojem iPhoneu se radi.
Možeš i sam, ako si vičan tako nečemu.
|
|
|
01.04.2019., 16:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
assassin kaže:
Ne može ti netko napamet reći bez da kažeš o kojem iPhoneu se radi.
Možeš i sam, ako si vičan tako nečemu.
|
IPhone 4S.
|
|
|
01.04.2019., 19:34
|
|
...Pressing alto...
|
Ako nisi nikad mjenjao -nemoj.
Da je to iPhone 5/6/7 jos ajde ali 4S je dosta kompliciraniji.
|
01.04.2019., 20:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Juventino85 kaže:
Ako nisi nikad mjenjao -nemoj.
Da je to iPhone 5/6/7 jos ajde ali 4S je dosta kompliciraniji.
|
A ako otpadne, da samo odnesem u T-Centar? Tamo su ga već jednom zamijenili.
|
|
|
01.04.2019., 21:02
|
|
...Pressing alto...
|
U T-centru su ga mjenjali?
Biti ce da su ga slali u servis.
Radje ga odnesi nekom serviseru, ako ima zelje "igranja" sa njom, moze ti to napraviti za 50-ak kuna.
|
02.04.2019., 09:52
|
|
|
Koji je najlakši način za prebaciti slike s iPhonea 6 (iOS 12.1.4) koje nisu uslikane mobitelom?
Mogu li file managerom prebaciti u kamera folder ili ima neki bolji način?
|
|
|
02.04.2019., 13:05
|
|
Blaise. M Blaise.
|
Kaj fali Google photosu?
|
02.04.2019., 13:13
|
|
|
Ideja je skinuti slike s iPhonea na USB bez da čekam da se uploadaju na Google Photos.
Nemam trenutno mobitel kod sebe, ali kaže da ima neke slike koje se ne vide kad se normalno spoji na kompjuter.
Pa sam si ja to zamislio da je kao na Androidu- imaš folder WhatsApp Images koji onda prebacim u kamera folder ili negdje gdje će ga kompjuter prepoznati.
Ali ne znam ide li to tako...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:30.
|
|
|
|