Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong

Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.01.2025., 22:05   #241
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
Dub podržava ovaj komentar
Hahaha, unaprijed se veselim svim reklamama i otkrivanju novih prehrambenih proizvoda (slanih i slatkih)!
Pronašao sam jedan kratki video pozornice i stvarno u pokretu izgleda puno bolje! I sigurno će izgledati još bolje s orkestrom koji je neizostavan dio Sanrema.
Žao mi je zbog povlačenja Emisa Kille, ali ako je kriv, onda tako treba biti. Zanima me s kojom pjesmom je trebao nastupiti.
Objavljeno je kako će se dva polufinala u kategoriji Nuove proposte održati u srijedu, 12. veljače, a finale u četvrtak, 13. veljače. Isto tako, objavljeno je kako bi pobjednik Sanrema (kao predstavnik Italije na ESC-u) trebao poštivati smjernice EBU-a. Ako to ne bude tako, onda će se Rai u odabiru predstavnika na ESC-u voditi konačnim poretkom i odabrati drugoplasiranog izvođača. Nadam se da sam ovo dobro shvatio, vidim da ni na talijanskom forumu nisu sigurni što bi ovo trebalo značiti.
duboy23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2025., 23:55   #242
HTV 1 - 30.01.2025

Zašto je Sanremo Sanremo? (1/4)

Festival talijanske pjesme, poznatiji kao Sanremo, imao je veliki utjecaj na povijest talijanske glazbe, ali i same države, još od 1951. - više od 70 godina. Nigdje drugdje na svijetu ne postoji takav festival. Ne samo da već dugo traje, nego i dandanas ima golem medijski doseg. Festival Sanremo na neki način predstavlja Italiju, sa svim svojim manama i vrlinama. Povijest i karakter talijanske nacije odražavaju se na ludim danima festivala na ligurskoj obali. Taj je događaj toliko popularan da je tijekom pet dana festivala cijela nacija prikovana uz televizor.
Povijest Sanrema obilježena je iznenađenjima, velikim skandalima, golemim uspjesima, tragičnim samoubojstvom, kompliciranim raspravama, gostovanjima svjetskih zvijezda, divnim pjesmama, umjetnicima koji su nas prerano napustili, porukama naciji i vrlo popularnim glazbenicima. Govoriti o Sanremu znači govoriti o Italiji iz perspektive svijeta zabave, ali na kompleksan način. Budući da su kroz godine na festival utjecale različite društvene i političke okolnosti, Sanremo je oduvijek odraz stanja u zemlji te u gledateljima budi snažne emocije, ali i pokazuje određena proturječja.
U dokumentarnoj seriji "Zašto je Sanremo Sanremo?" prikazani su najvažniji politički događaji u Italiji od prve godine održavanja festivala. Također su predstavljeni voditelji, pjevači, skladatelji i producenti koji su utjecali na glazbenu povijest Sanrema, bilo to na pozornici kazališta Ariston ili samo kao promatrači.
Gledatelje čeka kaleidoskop priča i događaja, pjesama različitih žanrova i javnih osoba koji će zajedno detaljno i emotivno ispričati sve o omiljenom talijanskom festivalu. Besmisleno je prepričavati sve što se dogodilo u više od 70 godina povijesti Sanrema (i Italije), ali svi znaju da je taj glazbeni spektakl priča svih sudionika i gledatelja festivala u toj maloj mediteranskoj zemlji, maloj koliko i kazalište Ariston iz kojega odjekuje glazba.
Old 30.01.2025., 09:24   #243
Nije tema ali malo i je
Smiješi nam se izuzetno zabavan Sanremo, a Conti vjerojatno vrti prste jer gledanost sa skandalima ide do neba, upravo u tijeku (koga zanima guglati) javni sukob i iznošenje prljavog veša na relaciji Fedez - Chiara Ferragni, uključen i Achille Lauro, i tskooooo

Veselim se emisiji danas, sreća da postoji snimalica jer rukomet
Old 30.01.2025., 09:56   #244
Quote:
sonja:) kaže: Pogledaj post
Nije tema ali malo i je
Smiješi nam se izuzetno zabavan Sanremo, a Conti vjerojatno vrti prste jer gledanost sa skandalima ide do neba, upravo u tijeku (koga zanima guglati) javni sukob i iznošenje prljavog veša na relaciji Fedez - Chiara Ferragni, uključen i Achille Lauro, i tskooooo

Veselim se emisiji danas, sreća da postoji snimalica jer rukomet
Ja zbog njih verovao da prava ljubav nije potrošna, loše mi doshlo kad sam pročitao sinoć
Old 30.01.2025., 11:21   #245
Quote:
duboy23 kaže: Pogledaj post
Isto tako, objavljeno je kako bi pobjednik Sanrema (kao predstavnik Italije na ESC-u) trebao poštivati smjernice EBU-a. Ako to ne bude tako, onda će se Rai u odabiru predstavnika na ESC-u voditi konačnim poretkom i odabrati drugoplasiranog izvođača. Nadam se da sam ovo dobro shvatio, vidim da ni na talijanskom forumu nisu sigurni što bi ovo trebalo značiti.
Novitet: Conti je unio u Pravilnik da se u slučaju da pobjednik iz bilo kojih razloga ne ide na Eurosong šalje drugoplasirani.
Do sada je RAI imala pravo poslati bilo koga. Doduše, 2016. su poslali drugoplasiranu, ali to je bio njihov izbor, a ne po Pravilniku.

Fedez&Ferragni... još se umiješala i babetina Corona, ex Morić. Zabava za cijelu obitelj
cukerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 12:24   #246
Quote:
Evo pozornice:

https://x.com/trash_italiano/status/1884530750306791571

Fali mi drame malo tu nekako.
Ne sviđa mi se, ali sačekajmo dok se ovo blještavilo pogasi i ostane ono što treba.
Navodno da scena krije mnoga 3D-AI iznenađenja i da će biti prava tech. gozba za oči i doživljaj u izmjenama kod svake pjesme.

Sad mi je palo u oko koliko parter prostora u Aristonu zauzima dio za orkestar.
Monroe7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 12:27   #247
Quote:
Pozornica

Hoće li ijedan nacionalni izbor proći bez odustajanja?

Za one koji ne znaju, to su izraelske predstavnice s Eurosonga 2009. Izrael dobija novih 12 bodova talijanske publike u Baselu?
Njihova devijantna hasbra me doslovno izvrati iz kože od bijesa.
Monroe7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 19:05   #248
Buonasera, forumaši!
Hvala, @cukerina! Dakle, pravilnikom je definirano ono što bi se i inače primjenjivalo! Ho capito!
Koja zanimljiva situacija, Chiara Ferragni, Fedez i Achille Lauro! Kako je jednom rekla Virginia Raffaele (u imitaciji Belen Rodriguez): "Mi dispiace soltanto per come sta andando questo Sanremo, un Sanremo senza scandalo, senza una foto rubata..." ili "Žao mi je samo zbog toga kako protječe ovaj Sanremo, Sanremo bez skandala, bez ukradene fotografije...".
Tek sam maloprije primijetio kako u večeri covera (uz Lucia Corsija) sudjeluje Topo Gigio! Da se ne biste iznenadili, Topo Gigio je lutak koji je jako popularan u Italiji, osmišljen je 1959. godine i prvi glas mu je posudio upravo Domenico Modugno, čiju će pjesmu ("Nel blu, dipinto di blu") izvesti Lucio. Osmišljen je u obliku miša i često se pojavljivao na talijanskoj televiziji kao romantičan i ironičan lik, nešto slično Don Quijoteu ili Chaplinu.

duboy23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 19:26   #249
Jedva čekam ovaj dokumentarni večeras

Idem pogledati recap svih pobjednika kao podsjetnik.
HoneymoonAvenue is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 19:30   #250
Quote:
HoneymoonAvenue kaže: Pogledaj post
Jedva čekam ovaj dokumentarni večeras
Mora se pratit grčko finale, a ne taj dokumentarac
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 19:49   #251
Quote:
Mora se pratit grčko finale, a ne taj dokumentarac
U grčkom finalu ima 1/1.5 dobra pjesma, dok je ovo natjecanje ipak majka Eurosonga i vrijedi naučiti nešto više o njemu

Ove dvije koje me zanimaju + Helenin nastup budu ionako na yt.
HoneymoonAvenue is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 20:29   #252
Bukvalno dokumentarac o Sanremu >>>>> 92-95 % NFova uopće.

Ja ću rukomet jbg, dokumentarac pogledam na snimalici. Grčka će mi se vrtit na laptopu ako ga osposobim
Old 30.01.2025., 20:42   #253
Quote:
duboy23 kaže: Pogledaj post
Buonasera, forumaši!
Hvala, @cukerina! Dakle, pravilnikom je definirano ono što bi se i inače primjenjivalo! Ho capito!
Koja zanimljiva situacija, Chiara Ferragni, Fedez i Achille Lauro! Kako je jednom rekla Virginia Raffaele (u imitaciji Belen Rodriguez): "Mi dispiace soltanto per come sta andando questo Sanremo, un Sanremo senza scandalo, senza una foto rubata..." ili "Žao mi je samo zbog toga kako protječe ovaj Sanremo, Sanremo bez skandala, bez ukradene fotografije...".
Tek sam maloprije primijetio kako u večeri covera (uz Lucia Corsija) sudjeluje Topo Gigio! Da se ne biste iznenadili, Topo Gigio je lutak koji je jako popularan u Italiji, osmišljen je 1959. godine i prvi glas mu je posudio upravo Domenico Modugno, čiju će pjesmu ("Nel blu, dipinto di blu") izvesti Lucio. Osmišljen je u obliku miša i često se pojavljivao na talijanskoj televiziji kao romantičan i ironičan lik, nešto slično Don Quijoteu ili Chaplinu.

[IMGhttps://i.postimg.cc/SK19FK8W/IPA-Agency-IPA332917-jpg.webp[/IMG]

Topo Gigio

Inače je 'maskota', tj. bolje reći suvoditelj dječjeg festivala Zecchino d'Oro.
Monroe7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 23:31   #254
Quote:
Bukvalno dokumentarac o Sanremu >>>>> 92-95 % NFova uopće.

Ja ću rukomet jbg, dokumentarac pogledam na snimalici. Grčka će mi se vrtit na laptopu ako ga osposobim
Šta bi laptopu draga? Nemojte da ne bude za Sanremo sva tehnologija spremna.
Old 31.01.2025., 00:37   #255
Quote:
melos kaže: Pogledaj post
Šta bi laptopu draga? Nemojte da ne bude za Sanremo sva tehnologija spremna.
Imam RAI na A1, ne brinite se kolega, kad sam uvodila internet i TV doslovce sam birala po tome da u paketu imam RAI i 24kitchen, pa nismo amateri
Old 31.01.2025., 10:21   #256
Quote:
cukerina kaže: Pogledaj post
Novitet: Conti je unio u Pravilnik da se u slučaju da pobjednik iz bilo kojih razloga ne ide na Eurosong šalje drugoplasirani.
Do sada je RAI imala pravo poslati bilo koga. Doduše, 2016. su poslali drugoplasiranu, ali to je bio njihov izbor, a ne po Pravilniku.

Fedez&Ferragni... još se umiješala i babetina Corona, ex Morić. Zabava za cijelu obitelj
Postoji u Pravilniku nešto što se zove Right of First Refusal, što se inače koristi u poslovnim krugovima a u ovom slučaju odabrani glazbenik može odbiti da ne ide na Eurosong. Zasad se dogodilo samo jednom i to kad je pobijedio bend Stadio, ali pošto su već dogovorili turneju su odbili nastup pa je onda išla Francesca Michelin i donijela im najgori plasman od povratka, tek 16. mjesto.

Nije im baš pomogla ni slabija koreografija u finalu te godine.
Old 31.01.2025., 11:55   #257
Mislim da neću imati energije i vremena popratiti cijeli Sanremo tjedan, ali finale svakako! Tu smo svi na broju!
Miss Piggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2025., 21:37   #258
Duran Duran gosti treće večeri

https://x.com/iMusicFun154620/status...11931957166093
Old 31.01.2025., 22:35   #259
Quote:
Sjajno! E to je odlična vijest!
Old 01.02.2025., 00:10   #260
Buonasera, forumaši!
Baš mi je drago što Duran Duran nastupaju na Sanremu, obožavam ih.
Nevezano za to, obećao sam prevesti intervju koji su Ornella Vanoni i Mahmood dali za Vanity Fair, a koji je potaknut njihovom suradnjom na pjesmi "Sant’allegria". I Ornella i Mahmood su, jedno u drugome, prepoznali emociju, melankoliju i nježnost, što je bila odlična podloga za snimanje pjesme. Za sudjelovanje na Sanremu, Mahmood kaže kako je bio na ručku s Contijem koji mu je rekao da samo bude spontan, iako Mahmood isprva nije htio pristati. Ornella misli da će Mahmood to dobro odraditi, kaže kako je već dva puta pobijedio i da bi ga ubili da je pobijedio i s "Tuta gold". Na pitanje o prvoj zaljubljenosti Ornella odgovara kako se poljubila s petnaest godina, dok Mahmood spominje samo dva plava oka na benzinskoj postaji u Kairu. Što se tiče cenzuriranja pjesama i seksističkih tekstova, Ornella to apsolutno pozdržava (jer je predstavnica kuće koja je utočište ženama žrtvama nasilja), dok Mahmood smatra kako je dužnost umjetnika govoriti istinu, a škole bi trebale obrazovati buduće naraštaje. Ornella jako cijeni Fiorellu Mannoiu i Elisu, ali i Madame koja upravo piše pjesmu za nju. Mahmood voli Chiella i Blanca. Kad smo već kod Blanca i pjesme koju su zajednički napisali za Noemi i ovogodišnji Sanremo, Mahmood kaže kako su se (kod producenta Michelangela) našli u 14h, u 20h su večerali i nisu ništa napisali. Tek su kasnije, u roku od pola sata, napisali cijelu pjesmu. Smatra kako se neće ponoviti "Brividi". Oboje se boje trenutnih događanja u svijetu, Mahmood smatra kako je bitno pjevati o temama kao što je rat, ali ne previše izravno (spominje svoju pjesmu "Ra Ta Ta" kao primjer), potrebno je malo zamaskirati tekst, jer ljudi baš ne vole ozbiljne pjesme.
duboy23 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:23.