|
|
30.01.2025., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Quote:
The Ambadassor kaže:
Ne slažem se ni s prvom ni s drugom rečenicom. Itekako je potrebno prilagođavat se partneru, inače se svađate. Svakom smeta nešto; spusti dasku dok pišaš, zašto nisi oprao suđe baš sad i miljardu varijacija. Naravno, možeš prst u uho, ali ona će s vremenom bit sve više histerična.
Kako ono kažu, muškarac se nada da se žena neće nikad promijenit, a žena se nada da će se muškarac promijenit (na način kako njoj odgovara)...
Ne znam kako to nekom može bit zabavno.
|
Možda je to napisala kao oglas, a ne tražila logiku/raspravu.
|
|
|
30.01.2025., 19:16
|
|
Crno čudovište
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
The Ambadassor kaže:
Ne slažem se ni s prvom ni s drugom rečenicom. Itekako je potrebno prilagođavat se partneru, inače se svađate.
|
Naravno da se partneri prilagođavaju i naravno da nekad dođe do nesuglasica, ali u nekim vezama ono dobro debelo nadmašuje takve stvari.
|
|
|
30.01.2025., 19:32
|
|
jack of all trades ...
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
Poubelle kaže:
- mačak sad može na krevet
|
ne secam se da me je macak ikad pitao koliko nas je krevetu i jel ima mesta ... u bilo koje doba noci
to znaci da sam ih dobro birao
|
|
|
30.01.2025., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
Quote:
Little Mermaid kaže:
naci ce se neka tora ziyal. samo nemoj zaribat ko original.
morala sam ![kiss](images/smilies/kiss.gif)
|
Da, gledam ih ponovo od početka. Sad sam na 6 sezoni, baš prije par epizoda je Damar ubio Ziyal.
|
|
|
30.01.2025., 22:32
|
|
I will adapt
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
ElimGarak kaže:
Da, gledam ih ponovo od početka. Sad sam na 6 sezoni, baš prije par epizoda je Damar ubio Ziyal.
|
taman sinoc dosla do toga. ![tuzni](images/smilies/tuzni.gif)
|
31.01.2025., 08:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
Quote:
The Princeza kaže:
ja kad i sretnem osobe slične sebi, nemamo iste radne navike i ambicije.
rijetko upoznajem ljude koji uz svoj redovan posel delaju tipa poljoprivredu ili tak nekaj, ima ih, ali slabo.
i znam da je ljudima fora kaj se bavim poljoprivredom iako imam jako dobro plaćen posel.
ali u današnje vrijeme mi je jako bitno da resurs hrana bude u potpunosti u mojim rukama i da tu ne ovisim o nikome osim o sebi.
tak da sam sama sebi rekla, dok god bum mogla delati imanje bude aktivno, ako ne za prodaju proizvoda onda samo za osobne potrebe.
|
Upoznao sam zenu koja je sa sela -recimo, i postoji vec skriveni oportuzinam,ja zivim u stanu ona u kući i vec ima taj stav "kaj vi iz grada mislite da ste nekaj bolji od nas" uopce ne mislim da sam bolji ja sam odrastao u gradu i nemam nikakve preferense prema selu ne mrzim ga vec to nije moj stil zivota.
Svakako želim da nades takvog momka i puno sreće
|
|
|
31.01.2025., 12:20
|
|
U potrazi...
Registracija: Jun 2010.
|
Prebacih malo poljoprivrede i prepucavanja u off topic. Slobodno nastavite tamo. ![:)](images/smilies/smile1.gif)
|
|
|
31.01.2025., 20:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Potjeh. kaže:
Nije nužno riječ o otrgnutosti sa lanca. Više je riječ o životu prepunom obveza - posao, kuća, dječje aktivnosti, odnos s bivšim, odnosi sa ostatkom familije - da čovjek si ne poželi dodatnu obvezu već nešto neobavezno i zabavno.
Naravno, lijepa veza nipošto nije obveza i nešto nezabavno ali treba uzeti u obzir da je riječ o ljudima kojima se nekadašnja lijepa veza pretvorila u nešto nelijepo i - obvezujuće.
|
Namjerno sam ostavio cijeli quote da ne ispadne kako vadim iz konteksta ![:)](images/smilies/smile1.gif) .
Za početak bismo se trebali dogovoriti govorimo li o casual jebuckanju dvoje ljudi, ili o onome što se zove ozbiljna veza. Ovo prvo mi nije zanimljivo za razmatranje, ali imam ozbiljnih problema shvatiti ovo što puno ljudi piše o ozbiljnoj vezi.
U nekim ozbiljnijim godinama svačiji je život "prepun obveza" - nije to neka ekskluziva razvedenih majki. Poanta ozbiljne veze je upravo u tome da ljudi isprepletu svoje živote u nekoj (ne nužno formaliziranoj) vrsti "u dobru i u zlu" odnosa. Prema tome, potpuno mi je nejasno stavljanje ozbiljne veze u istu rečenicu s "njezina djeca i sve ostalo njezino je njezin problem".
Posebno su (mi) odvratni junaci - a nakupilo ih se - kojima je nezamisliva i sâma pomisao na bilo kakav financijski angažman prema drugoj strani u ozbiljnoj vezi. Nečuja nju financirat, a ne!!!11!!! Neksisama sve plača kojejebe!!!11! Nije (mi) sasvim jasno kako takav my precoius gard funkcionira - ili kako misli funkcionirati - u ozbiljnoj vezi. WTF, ozbiljno smo uvezani, ali kotije kriv snađise nisamtija bankomat!!1!
Ne znam je li ta nezasitnost (zapravo, glad) i opsjednutost svojom imovinom rezultat ogromnog imanja ili, pak, ogromnog nemanja - u svakom slučaju, slobodno se zadavite tim svojim imetcima - bili oni impozantni ili slabašni - i jadikujte samujući kako je svijet nepravedan, a žene grozne. Vaš život, vaša stvar.
|
31.01.2025., 21:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
Namjerno sam ostavio cijeli quote da ne ispadne kako vadim iz konteksta ![:)](images/smilies/smile1.gif) .
Za početak bismo se trebali dogovoriti govorimo li o casual jebuckanju dvoje ljudi, ili o onome što se zove ozbiljna veza. Ovo prvo mi nije zanimljivo za razmatranje, ali imam ozbiljnih problema shvatiti ovo što puno ljudi piše o ozbiljnoj vezi.
U nekim ozbiljnijim godinama svačiji je život "prepun obveza" - nije to neka ekskluziva razvedenih majki. Poanta ozbiljne veze je upravo u tome da ljudi isprepletu svoje živote u nekoj (ne nužno formaliziranoj) vrsti "u dobru i u zlu" odnosa. Prema tome, potpuno mi je nejasno stavljanje ozbiljne veze u istu rečenicu s "njezina djeca i sve ostalo njezino je njezin problem".
Posebno su (mi) odvratni junaci - a nakupilo ih se - kojima je nezamisliva i sâma pomisao na bilo kakav financijski angažman prema drugoj strani u ozbiljnoj vezi. Nečuja nju financirat, a ne!!!11!!! Neksisama sve plača kojejebe!!!11! Nije (mi) sasvim jasno kako takav my precoius gard funkcionira - ili kako misli funkcionirati - u ozbiljnoj vezi. WTF, ozbiljno smo uvezani, ali kotije kriv snađise nisamtija bankomat!!1!
Ne znam je li ta nezasitnost (zapravo, glad) i opsjednutost svojom imovinom rezultat ogromnog imanja ili, pak, ogromnog nemanja - u svakom slučaju, slobodno se zadavite tim svojim imetcima - bili oni impozantni ili slabašni - i jadikujte samujući kako je svijet nepravedan, a žene grozne. Vaš život, vaša stvar.
|
Nisam Ti odgovorio na pitanje jer Ti je Potjeh napisao i vjerujem da je to jedan od razloga a naravno ima i toga da im se ja nisam svidio kao osoba što je naravno legitimno.
Ovo što komentiraš u ovom postu ne mogu shvatiti, tj ne mogu shvatiti ljude koji mogu tako selektivni biti.
Dakle ako si u vezi sa ženom koja ima dijete/djecu i živite skupa jednostavno ne mogu shvatiti sklop u glavi gdje ce netko donijeti hranu za sebe a ne obitelj ili gluposti tko ce sto platiti.
|
|
|
31.01.2025., 21:27
|
|
Registrirani mizantrop
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
|
Ovisi o konkretnom financijskom angažmanu odnosno nije isto partnerici pomoći npr. platiti režije ili hranu (ako je baš takva stiska s novcima, danas ništa posebno čudno), a nešto skroz drugo je iskeširati par tisuća eura na najnoviju LV torbicu.
U potonjem slučaju bi je fino sterao tamo di sunce ne sija. ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
|
02.02.2025., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
Iceman1991 kaže:
a nešto skroz drugo je iskeširati par tisuća eura na najnoviju LV torbicu.
U potonjem slučaju bi je fino sterao tamo di sunce ne sija. ![:D](images/smilies/mrgreen1.gif)
|
Sugar daddy tip veze. Ali mene ljuti što je kod nas uobičajeno da muško sve plaća, od izlaska do poklona, zajedničkih putovanja itd.
Kao da je žena neki invalid ili osoba sa posebnim potrebama pa se stalno treba paziti.
|
|
|
02.02.2025., 12:07
|
|
Registrirani mizantrop
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
Deux kaže:
Sugar daddy tip veze. Ali mene ljuti što je kod nas uobičajeno da muško sve plaća, od izlaska do poklona, zajedničkih putovanja itd.
Kao da je žena neki invalid ili osoba sa posebnim potrebama pa se stalno treba paziti.
|
Negativna posljedica feminizma - dajte nam sva moguća prava i privilegije uz što je manje moguće odgovornosti, u ovom slučaju financijske.
Nekada je žena zaista ovisila o muškarcu i nije mogla raspolagati vlastitim financijama jer nije imala nikakve prihode no čak i danas, kada ih ima, ipak prevladava stav da "radije neka muško to plati". ![bonk](images/smilies/bonk.gif)
|
|
02.02.2025., 12:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Kad sam sam, mene samoća počinje urušavati i sve mi se čini da me toliko odvukla od života sa nekom osobom da to više nije moguće. Živjeti sam stvara neke već naučene refleksne navike, mislim da bi mi se terško sada bilo priviknuti u životu u dvoje.
|
02.02.2025., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2013.
|
Quote:
Deux kaže:
|
Uobičajeno je kod takvih i i da žena kuha, sprema i obavlja većinu oko djece.
Meni osobno nijedno nije uobičajeno.
|
|
|
02.02.2025., 12:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Deux kaže:
mene ljuti što je kod nas uobičajeno da muško sve plaća, od izlaska do poklona, zajedničkih putovanja itd.
|
Ne znam kod kojih "vas" je to uobičajeno.
Ljudi koji dijele svoje živote trebali bi podjednako doprinositi tim podijeljenim životima - ali, u relativnim, a ne apsolutnim "količinama".
|
02.02.2025., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Ako nam je sudbina (srećom) odredila da na ovoj planeti živimo zajedno, mislim da je bolje da razmišljamo o onome što nas spaja nego da se fokusiramo na ono što nas razdvaja. Ja osobno nemam nimalo dileme odabrati, ali vidim da dosta ljudi ima.
|
|
|
02.02.2025., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2024.
|
Quote:
Lord Byron kaže:
...
|
Ovo prvo nije ni meni zanimljivo, tko voli nek izvoli...
Što se tiče financija, meni je normalno da u ozbiljnoj vezi ja kao muško brinem o financijskom aspektu - plaćam kave, restorane, poklone itd. Novac kao novac mi je samo sredstvo, trošim ga ali ne patim da ga zgrnem što više i da pokazujem okolo da imam, niti ga trošim na gluposti nego smisleno na stvari koje mi trebaju i u kojima uživam.
Možda sam ja samo staromodan, ili jednostavno nisam u tim nekim novim obrascima ponašanja koji su danas mainstream ali eto ja mislim da muško mora biti muško te brinuti financijski, materijalno i zaštitnički prema ženi koju voli.
Naravno da cura ima svoj novac i može I ona sebi sama sve priuštiti, ali zaista nema potrebe da po pola plaćamo 2 kave od 5e ili picu od 10e kad ja to rado platim i ni ne razmišljam o tome kao trošku.
Vezano za gramzivost prema novcu, to dosta ovisi od osobe do osobe.
Znam bogate ljude koji su baš škrti, vole pokazivati da imaju rolex od 50 000 e, auto od 100 000 a kad odeš u kafić nebi kavu platili a ima i onih koji su bogati pa su ok, ne troše na statusne simbole ali zato putuju i uživaju u životu I nije im problem počastiti.
Kod siromašnih koji dođu u srednju klasu isto ima onih koji imaju potrebu pokazivati se da imaju a ima i onih koji nemaju tu potrebu. Sve je do mentalnog sklopa.
Ja sam npr. odrastao u siromašnoj obitelji sa samo jednim roditeljom koji je radio a imao je i ovisnost o alkoholu, uvijek nam je nešto falilo nekad nismo imali ni za režije niti hranu, pa nisam zbog toga stekao pohlepu prema novcu ili poriv da se nekome moram dokazivati da imam.
Nakon školovanja kad sam se zaposlio sam sam stekao sve što mi je trebalo, platio si vozački, kupio 1 auto pa kasnije 2 auto, platio tečaj, uredio zapuštenu obiteljsku kuću, brinem o staroj mami koja je teško bolesna i ima mizernu mirovinu te o starijoj sestri, a pomognem i bratu koliko mogu.
Meni je obitelj prioritet u životu, trosim na sebe i bližnje koje volim.
Nosim odjeću koja mi služi svrsi i nije preskupa, nemam potrebe kupovati skupu markiranu odjeću i šepuriti se okolo (npr.kratke majice s logom nekog branda od 100-200e) eto da se pokažem da imam, ne vozim BMW/Mercedes/Audi star par godina od 30 000e na kredit nego auto srednje klase star 12g kojeg sam kupio za gotovinu i redovno ga servisiram i održavam te me izvrsno služi i odveze od točke A do točke B.
Nemam potrebu putovati u Dubai, trošiti tisuće eura na luksuzne restorane, noćne klubove i naslikavati to sve za instagram da ljudi vide kako "dobro" živim.
Quote:
walden kaže:
Ako nam je sudbina (srećom) odredila da na ovoj planeti živimo zajedno, mislim da je bolje da razmišljamo o onome što nas spaja nego da se fokusiramo na ono što nas razdvaja. Ja osobno nemam nimalo dileme odabrati, ali vidim da dosta ljudi ima.
|
Ovo si jako dobro sročio.
Nažalost ljude je još uvijek lako zavaditi na nekoj osnovi (nacionalnost, etnička prirpadnost, vjersko opredjeljenje.. nastavi niz) jer je to dobar stari prokušani recept: zavadi pa vladaj.
Kad bi se svi fokusirali na ono što je bitno i shvatili da zapravo svi težimo istome a to je sreći, zajedništvu, ljubavi nebi bilo mjesta za svađe, netrpljivosti, ratove i sve negativno što se događa. Jednog dana će se to promijeniti..
|
|
|
02.02.2025., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Quote:
Sunlight. kaže:
Što se tiče financija, meni je normalno da u ozbiljnoj vezi ja kao muško brinem o financijskom aspektu - plaćam kave, restorane, poklone itd. Novac kao novac mi je samo sredstvo, trošim ga ali ne patim da ga zgrnem što više i da pokazujem okolo da imam, niti ga trošim na gluposti nego smisleno na stvari koje mi trebaju i u kojima uživam.
Možda sam ja samo staromodan, ili jednostavno nisam u tim nekim novim obrascima ponašanja koji su danas mainstream ali eto ja mislim da muško mora biti muško te brinuti financijski, materijalno i zaštitnički prema ženi koju voli.
Naravno da cura ima svoj novac i može I ona sebi sama sve priuštiti, ali zaista nema potrebe da po pola plaćamo 2 kave od 5e ili picu od 10e kad ja to rado platim i ni ne razmišljam o tome kao trošku.
|
Mene samo zanima, kada/ako jednog dana ta voljena žena dođe i kaže da te više ne voli i ne želi, hoćeš li joj sve to nabit na nos?
Ne kažem da ti hoćeš, ali češće nego rjeđe to tako bude.
Osobno stvarno ne razumijem zašto bi itko trebao na taj način brinut za drugu radno i pravno sposobnu odraslu osobu. Ok ako nekom tako paše, ali meni je taj koncept potpuno nerazumljiv i ne bih se mogla osjećat ugodno u takvom aranžmanu.
|
|
|
02.02.2025., 14:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2024.
|
Quote:
QuercusRobur kaže:
Mene samo zanima, kada/ako jednog dana ta voljena žena dođe i kaže da te više ne voli i ne želi, hoćeš li joj sve to nabit na nos?
Ne kažem da ti hoćeš, ali češće nego rjeđe to tako bude.
Osobno stvarno ne razumijem zašto bi itko trebao na taj način brinut za drugu radno i pravno sposobnu odraslu osobu. Ok ako nekom tako paše, ali meni je taj koncept potpuno nerazumljiv i ne bih se mogla osjećat ugodno u takvom aranžmanu.
|
Ne, zato jer kao što napisah iznad meni je novac samo sredstvo. Imam ga dovoljno, i više nego dovoljno za sve svoje potrebe i još da se pobrinem o bližnjima i onima koje volim. Da se razumijemo, nisam naivan niti me itko iskorištava, znam na koga trošim i zašto.
Ako nekog volim onda ulažem svoju energiju, vrijeme a i novac u tu osobu i našu vezu.
Ako si ne pašemo i prekinemo, očito nismo kompatibilni i nije nam bilo suđeno... bolje da prekinemo prije nego kasnije kad bi bili još više povrijeđeni.
Razumijem što želiš reći, većina ljudi možda je takva, ja nisam. Ako ideš nekom namjerno nabijati na nos što si uložio u tu osobu (novac, vrijeme...) zato jer te ta osoba više ne želi pa je ti želiš povrijediti, zapitaj se kakva si osoba I da li si uopće zaslužio biti s tom osobom.
Nekažem da moraš stalno brinuti o nekome ali eto ne vidim problem u plaćanju nekih sitnica poput kafića, restorana, izlaske u kino, kazalište... ne vodim evidenciju koliko sam potrošio niti me to dira.
Možda cura ima manju plaću, veće troškove, kredit, bolesnog člana obitelji o kojem brine... što bi ti insistirala da ravnopravno sudjeluje u svim troškovima?
Nekad će i cura nešto platiti ili će nešto doma pripremiti, na kraju nebitno tko je potrošio više ili manje novaca ako se volite.
Ljubav nije ekonomska računica.
Svatko ima svoje, nekom to paše nekome ne i to je čist ok. Ne možemo svi biti isti.
|
|
|
02.02.2025., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Radi se o ovom kaj kaže Byron, o proporcionalnom sudjelovanju. I vjerujem da jako malo ljudi zagovara razračunavanje do u cent (ima vjerojatno i takvih, ali osobno bi ih se klonila), no nekakav balans mora bit.
Jednostavno tamo gdje nema ravnoteže, stvari prije ili kasnije odu u 3pm. Naravno da se ta ravnoteža može postić i na druge načine, samo što ljudi uglavnom daju vrlo neproporcionalnu vrijednost novcu. O tom bi mogle pričat mnoge žene koje su se "samo brinule doma za djecu i kućanstvo", dok je on "sve plaćao i jadan se mučio zarađujući".
|
|
|
![Odgovor](images/buttons/reply.gif) |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:42.
|
|
|
|