Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Trudnice

Trudnice Za trudnice i sve one koji se tako osjećaju

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.01.2008., 23:19   #241
Quote:
marina3 kaže: Pogledaj post
eto i mene ovdje
Razina glukoze mi je 8.7 previšeee i šalje me na ogtt idem u Rijeku ,bila sam odmah danas po uputnicu.Beba je isto malo veća nego šta treba biti sad sam u 29+3 ,a ginek.mi je rekla da ima veličinu 31tjedna.Točnije teži 1,5 kg
Brine me taj šećer smanjila sam ga odmah izbacila sokove ,čokoladu i ostale slatke gluposti.Kaže da mi je i masnoća u krvi malo povišna ,ali ništa zabrinjavajuće mada mene sad sve brine
Meni je slična priča bila kao i tebi. Beba velika, puno plodne vode, potencijalna opasnost od dijabetesa. Zadnja vrijednost OGTT-a mi je bila 7,5. Super si postupila kad si sve izbacila šta si nabrojala, tako sam i ja. I nakon mjesec dana me ginica poslala radit test na glikozilirani hemoglobin - vidi gore Tonka je sve lijepo objasnila. I taj test je ispao super, u granicama referetnih vrijednosti i zaključak moje ginice je da treba pazit i dalje, ali da stanje nije toliko loše i da si moja mala medvedica sama radi puno plodne vode jer je velika. A koliko sam ja shvatila tematiku - OGTT je trenutačno stanje glukoze, a glikozilirani hemoglobin se odnosi na dulji vremenski period i bolji je pokazatelj. Ali opet, čitaj postove od Tonke - ona ti je to lijepo stručno objasnila i sve ćeš skužit. Sretno!!!!!
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2008., 23:21   #242
Quote:
misiz S kaže: Pogledaj post
i ja i beba super

Za sad dobila oko 5-6 kg - 19. tjedana. Ja zadovoljna, posebno na visinu od 180 cm.

Imam osjećaj da je to onako reda radi, nek se provjeri. Jer me u isto vrijeme šalje i na ponavljanje krvne slike, sedimentaciju, urin, urinokulturu. Pa i ovo, kao provjera

Bravo!!!!!
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2008., 00:50   #243
idem u pon.na ogtt pa ćemo vidjet šta kažu nalazi .
neznam na šta da sve pazim kad u svemu ima šećera GROZNO
Old 20.01.2008., 10:57   #244
Moram radit ogtt u Rijeci na Mlaci .Ima li netko iskustva od tamo jer mi je sestra rekla da mogu doć bilo kad da bi jučer čula da se moram naručit i biti prva ujutro na redu ????
Old 20.01.2008., 11:33   #245
Quote:
morfin@ kaže: Pogledaj post
misiz S naše bebe će se negdje skupa rodit pa sam se sad malo ohrabrila kad vidim da si i ti dobila 5- 6 kg kao i ja a isto smo i visoke, jedino sam ja prije trudnoće imala PCOS i višak kg pa mi je dr rekao da se probam do kraja uklopiti u +10 a već vidim da od toga ništa... pa još onda i taj šećer- endokrinologinja koja me je liječila od PCOS- a mi je rekla da trebam test opterećenja napraviti u 26-om tjednu.
Hej morfin@!!!
imala sam i ja PCOS, al sam za svadbu imala 75 kg - i izgledala prilično mršavo (i to još u bijeloj polusvjetlucavoj uskoj vjenčanici).
Kad sam krenula u trudnoću imala sam oko 76-77 kg (nemam doma vagu pa otprilike). Vagala sam se kod socijalnog gina u odjeći i bilo je 77 pa...

Mene je poslao na ogtt - koliko sam ja dobila dojam - čisto nek se provjeri. Nije opasno pa...
Ma donekle mi je i drago da se provjeri, i krvna slika i urinokultura i sve to...čak bi i ponavljanje briseva tražila (posebno nakon ovog što je s tviticom).

Al ne brini. većina mojih frendica je dobila do 20 kg ( i moja mama je dobila 18) i nikad nitko problema. Samo pazi da ne dobiješ naglo puno - tipa u mjesec dana 4-5 kg, ostalo mislim da će biti OK

Dođi nam na trudnice zbor, nisam te uočila
Odgovori s citatom
Old 21.01.2008., 09:39   #246
ja sam doktoricu pitala za ogtt u 26. tjednu, rekla mi je da necemo jos jer se tek poslije 28.tjedna trudnoce poremeti taj secer, tako da idem sutra, sa 30 plus 3
Odgovori s citatom
Old 21.01.2008., 10:02   #247
Quote:
idem u pon.na ogtt pa ćemo vidjet šta kažu nalazi .
neznam na šta da sve pazim kad u svemu ima šećera GROZNO
pazi i na ugljikohidrate, ne samo na šećer
dakle, ne kruhu, krumpiru, tjestenini, riži...

nije stvar u izbjegavanju šećera skroz - pa i u voću ima šećera, ali ga možeš jesti (samo s bananama oprezno, ipak ), samo nemoj jesti nepotrebno puno šećera i nemoj dodatne šećere (dakle, ok je ako pojedeš jabuku, iako i u njoj ima šećera...al baš čokoladu ili sok ne moraš!)

jedi povrće (znam, zima je, teško je sad jest mediteransku hranu..ali, ajd, ima poriluka, kelja, zelja, bundeva, graha, kiselog kupusa...), meso i žitarice

ja to ovak k'o laik koji voli zdravu hranu..prokopaj po temi, imaš polinkano tih dijeta za previsok šećer
Old 21.01.2008., 11:46   #248
Bila po nalaze na Vuku Vrhovcu, hvala Bogu sve je u redu, tak da se ne moram brinuti još i oko toga. Prvo mjerenje 4, zadnje 6,2. Inače na Vuku Vrhocu te pikaju 4 puta: prvi put čim dođeš, pa onda uzmeš tu tekućinu, pa te onda pikaju nakon pola sata, pa opet nakon pola sata i onda zadnji put nakon sat vremena od onog prethodnog. Uglavnom rekli su mi da su mi nalazi potpuno uredni, i jako sam se iznenadila kako su tamo svi ljubazni. Eto, malo pozitivnih iskustva iz naših bolnica.
Old 21.01.2008., 13:09   #249
Quote:
Parallel Universe kaže: Pogledaj post
Bila po nalaze na Vuku Vrhovcu, hvala Bogu sve je u redu, tak da se ne moram brinuti još i oko toga. Prvo mjerenje 4, zadnje 6,2. Inače na Vuku Vrhocu te pikaju 4 puta: prvi put čim dođeš, pa onda uzmeš tu tekućinu, pa te onda pikaju nakon pola sata, pa opet nakon pola sata i onda zadnji put nakon sat vremena od onog prethodnog. Uglavnom rekli su mi da su mi nalazi potpuno uredni, i jako sam se iznenadila kako su tamo svi ljubazni. Eto, malo pozitivnih iskustva iz naših bolnica.
Daj mi molim te reci da li se treba naručivati na pregled ili se samo pojavis?
Lavica is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2008., 17:16   #250
Quote:
Moram radit ogtt u Rijeci na Mlaci .Ima li netko iskustva od tamo jer mi je sestra rekla da mogu doć bilo kad da bi jučer čula da se moram naručit i biti prva ujutro na redu ????

Naruči se jer lijepo imaš prednost i odmah te uzmu u obradu. Broj ti je 666-031, šalter 1, ZZJZ - Mlaka. Ja sam bila u 11.mj, naručila sam se i odmah su me uzeli, trebaš doć točno u 7 jer te prozovu i ideš prva unutra. A gotova si za sata. Trebaš samo imat frišku krvnu sliku sa vrijednosti šećera (glukoze) i treba ti uputnica za OGTT. Sretno!!!!!
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2008., 17:17   #251
Quote:
Parallel Universe kaže: Pogledaj post
Bravo!!!!!
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2008., 19:20   #252
eto ovako drage moje ja ostala u bolnici .
jutreos zovem na mlaku i nitko nezna ništa nek ja samo dođem ija došla poslali me na šalter 1., a tamo će ti meni sestra ,pa vi ste sa Krka to morate na Krku vadit ,a jarekli ste mi i vi i ginekologica da dođem kod vas ona će meni Ne i ne da odem na polikliniku .Došla ja na gegajuć na polikliniku i tamo me sa 2 kata uzeli preko reda i poslali u glavnu zgardu bolnice neznam koji je to dio na 4. kat ŠETALI ME KAO BUDALU...

Prije uzimanja glukoze sam imala 10,2 šećer ,a nakon 22,2 naravno rekla mi je da hitno nazovem svoju ginek. i ona me uputila na ginekologiju kod dr. Milića i ostavili me u bolnici .
Svi nalazi su ok i nikome nije jasno od kud takav šećer , abome ni meni .sutra opet na redu glukoza i uzet će mi briseve pa ćemo vidjet
Old 21.01.2008., 20:40   #253
Quote:
eto ovako drage moje ja ostala u bolnici .
jutreos zovem na mlaku i nitko nezna ništa nek ja samo dođem ija došla poslali me na šalter 1., a tamo će ti meni sestra ,pa vi ste sa Krka to morate na Krku vadit ,a jarekli ste mi i vi i ginekologica da dođem kod vas ona će meni Ne i ne da odem na polikliniku .Došla ja na gegajuć na polikliniku i tamo me sa 2 kata uzeli preko reda i poslali u glavnu zgardu bolnice neznam koji je to dio na 4. kat ŠETALI ME KAO BUDALU...

Prije uzimanja glukoze sam imala 10,2 šećer ,a nakon 22,2 naravno rekla mi je da hitno nazovem svoju ginek. i ona me uputila na ginekologiju kod dr. Milića i ostavili me u bolnici .
Svi nalazi su ok i nikome nije jasno od kud takav šećer , abome ni meni .sutra opet na redu glukoza i uzet će mi briseve pa ćemo vidjet
Draga, drži se!!!! I javi kad bude nešto novo!!!!
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2008., 08:47   #254
ja sam se upravo vratila sa pijenja te glukoze, pa nije uopce strasno kako sam si zamisljala za popit...teta je rekla da prije drugog vadjenja trebam mirovati pa sam dosla doma, kao mozda uspijem zadrijemati....javim rezultate
Odgovori s citatom
Old 24.01.2008., 18:58   #255
Quote:
madcox kaže: Pogledaj post
Draga, drži se!!!! I javi kad bude nešto novo!!!!
nema još ništa novo ja još u bolnici ali gdje su dijabetičari i bolnica jejoš i wc-e renoviraju pa je na hodniku bauštela.ja primam inzulin.jučer sam bila sva u komi danas je bolje...........stalno sam plakala i bojala sa se da me neka depresia ne uhvati.držite mi palčeve da bude bolje
Old 25.01.2008., 13:27   #256
pozdrav svima!
Može li mi netko reći o kakvoj se pretrazi radi kad te ginekolog pošalje na ŠUK -dakle šećer u krvi (trudna sam naravno)!?
Jeli to obično vadjenje krvi kao npr KKS ili je to ono kad na tašte vadiš krv pa popiješ onu gadariju pa čekaš gladan 2 sata da ti opet izvadi krv??
Eto čisto me zanima da se znam pripremit jer sam taman u 10 tjednu kad su najgore mučnine i to...a moram to napravit prije drugog pregleda!
Eto hvala svima unaprijed na odgovoru!!
Old 25.01.2008., 16:25   #257
Quote:
nema još ništa novo ja još u bolnici ali gdje su dijabetičari i bolnica jejoš i wc-e renoviraju pa je na hodniku bauštela.ja primam inzulin.jučer sam bila sva u komi danas je bolje...........stalno sam plakala i bojala sa se da me neka depresia ne uhvati.držite mi palčeve da bude bolje
Draga, drži se!!!!!!
madcox is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2008., 17:01   #258
A šta ako je glukoza ispod normale??

Meni je 3.92, a normala je 4.20-6.00

Slatko jedem ko luda, ali oduvijek je tako, čak sam se bojala kad sam išla vadit krv da mi ne bude previsoko pa dan prije nisam jela puno slatkog, kad ono ispod normale

Svaki dan pojeden čokoladu + kekse + pokoji kolač, užasno puno slatkog....
Old 26.01.2008., 21:49   #259
to ti je dobro optimalno samo da ne padaispod 3.00 mmol onda je to hipoglikemija,ali opet pojedeš slatkod da se ta raina šećera podigne.ne brini sa tobom je sve 5 .inače kod trudnica je optimalno od 3-6 mmol.sve sam naučila još ležim u bolnici na odjelu dijabetesa i jedina sam trudnica
Old 19.02.2008., 22:04   #260
cure vidim da imate iskustva na Vuk Vrhovcu...

koja je procedura, kad treba doći, da li je gužva ...

ak treba biti na tašte, kaj to znači ?...mislim koliko sati prije ne smiješ jesti...ja ne mogu biti gladna..
hany is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:17.