Biciklizam Na dva kotača uokolo |
|
|
23.08.2022., 15:55
|
|
Kotač101
Registracija: Jan 2020.
|
Quote:
Ziiky kaže:
Znaci na jednu variu se moze spojiti vise uređaja?! Strava.
A kako se ponaša kad je više biciklista, a varia je prva? Jel ju to ometa?!
|
Bez problema, na 4 bike kompa paralelno probali. Idealno je da onaj s radarom vozi iza i zbog svjetla i da nema zaklanjanja uređaja, ako ti se dvoje vozi točno na kotaču, zna nekad ne detektirati auto do zadnjeg trenutka.
Detektira bicikl ako netko otpadne pa se opet približi, pa se isključi, slično kao i za auto koji se vozi blizu pa ne prestiže. U Peleton modu manje reagira na te bliske objekte, tj. bicikle iza.
|
|
|
23.08.2022., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Hm da..dugo na wish listi. 
|
23.08.2022., 18:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
Acheron kaže:
939kn je Varia 315, verzija bez svjetla.
Ta verzija je za brevetaše bzvz jer joj baterija traje 6-7h
|
Koja verzija ima kratku bateriju, ova bez svjetla?
Kojoj onda verziji najdulje traje baterija? Jel se može koristiti za vrijeme punjenja?
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
|
|
|
23.08.2022., 19:28
|
|
Kotač101
Registracija: Jan 2020.
|
Varia 515 traje do 15 sati u dnevnom bljesak modu, realno sigurno 12-13 sati. Ako se spoji više ljudi, skrati se trajanje malo.
|
|
|
23.08.2022., 20:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Varia mi je "must have" stvarčica - vrijedi svake kune.
Uz sami radar plus, bilo koju, opciju svjetala - traje max do nekih 5ipo,6h.
Testirana više puta.
Samo radar (bez) svjetla može nešto duže.
Ne radi dok je spojen na punjač.
|
|
|
23.08.2022., 20:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
+ako sam dobro shvatio svjetlo se moze iskljucit jedino ako imas Garminov head unit? Ako imas Wahoo ili neki drugi onda stalno radi i trosi bateriju?
|
|
|
23.08.2022., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bLah. kaže:
+ako sam dobro shvatio svjetlo se moze iskljucit jedino ako imas Garminov head unit? Ako imas Wahoo ili neki drugi onda stalno radi i trosi bateriju?
|
Baš pogledam al mislim da si u pravu.
|
|
|
23.08.2022., 20:07
|
|
Ni
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
bLah. kaže:
|
Da, s wahoo uredjajima mora raditi i bljeskalica. Za ovih 5-6h mogu potpisati. S tim da je meni spoiena i na bolt i na sat jer me ono pistanje izludjuje
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
|
|
|
23.08.2022., 21:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
berninho kaže:
Baš pogledam al mislim da si u pravu.
|
Svjetlo možeš kontrolirat na gumbu...dakle, po tome, uređaj je samostalan.
Ispravak gore, pogrešno, navedenog podatka:
Varia radi i tijekom punjenja!
|
|
|
23.08.2022., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2016.
|
Quote:
berninho kaže:
Svjetlo možeš kontrolirat na gumbu...dakle, po tome, uređaj je samostalan.
Ispravak gore, pogresno, navedenog podataka:
Varia radi i tijekom punjenja!
|
Svjetlo se može kontrolirati na gumbu, ali ako se ugasi na gumbu, ugasi se i radar (to je u slučaju komunikacije s Wahoo-om).
Ako je spojen s Garminom onda su radar i svjetlo "decouplani" pa je moguće ugasiti svjetlo a da radar ostane upaljen.
Apropos baterije, ako se stavi na treptajući mode, traje puno duže od 5-6h. Nisam nikad mjerio koliko točno, ali znam da mi je izdržala dvije vožnje od cca 5h bez punjenja između.
|
|
|
30.08.2022., 12:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Za prednju lampu gledam Buster 700 u CikloCentru
https://ciklo-centar.hr/artikl/sigma...jeta-za-bicikl
jel se može spojit (i ako može kako i šta mi treba) na Garminov mount ispod Edge 530 (mislim da je Hajni nedavno pisao Lancu o tome šta treba)?
Obavljena je i prva duža vožnja (brevet od 200 km) s Variom..uključena odmah po polasku u 08 sati u mod da stalno svjetli punim intenzitetom (igranje s ostalim načinima rada uključujući i način rada za peloton sam ostavio za neki drugi put), svjetlila je cijelo vrijeme znači i na pauzama i na kt te je nakon 5 sati izbacilo poruku battery low pa sam ju namjestio na mod bljeskanja na kojoj je radila još cca 3 sata.
S obzirom da je uparen s Edge 530 koji prepozna odvojeno radar i svjetlo moram se poigrati s postavkama te posebno konfigurirati radar i svjetlo.
|
30.08.2022., 12:24
|
|
u celibatu
Registracija: Nov 2010.
|
imam pitanje, izbacila bi klasično prednje svijetlo iz uporabe i investirala u dynamo nabu i svjetlo pa me zanima na kaj točno moram paziti kad gledam nabe?
trenutno sam u fazi istraživanja i proučavanja, realizacija tek nakon zime.
čak sam mislila uzeti novi prednji kotač i koristiti ga po potrebi?
pros and cons savjeti i više nego dobrodošli 
|
|
|
30.08.2022., 12:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Ja samo znam da je preporučena naba Son28, ako se hoće i napuniti možda Garmin, mob ili slično uz svjetla.
Ako sam ja to dobro povatao, kod odabira dynamo nabe paziš na to kakav ti je prihvat na vilici (QR, TA - 12mm ili 15mm) i kakve su kočnice (Disc ili rim). Pa onda kod diska, ako ćeš mijenjati kotače, gledaš da dynamo naba ima isti prihvat diska ko i ova obična (6-bolt ili CenterLock), pa da kod promjene kotača možeš mijenjati i rotor.
|
|
|
30.08.2022., 13:09
|
|
Vozi katru :))
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
nansale kaže:
Za prednju lampu gledam Buster 700 u CikloCentru
https://ciklo-centar.hr/artikl/sigma...jeta-za-bicikl
jel se može spojit (i ako može kako i šta mi treba) na Garminov mount ispod Edge 530 (mislim da je Hajni nedavno pisao Lancu o tome šta treba)?
Obavljena je i prva duža vožnja (brevet od 200 km) s Variom..uključena odmah po polasku u 08 sati u mod da stalno svjetli punim intenzitetom (igranje s ostalim načinima rada uključujući i način rada za peloton sam ostavio za neki drugi put), svjetlila je cijelo vrijeme znači i na pauzama i na kt te je nakon 5 sati izbacilo poruku battery low pa sam ju namjestio na mod bljeskanja na kojoj je radila još cca 3 sata.
S obzirom da je uparen s Edge 530 koji prepozna odvojeno radar i svjetlo moram se poigrati s postavkama te posebno konfigurirati radar i svjetlo.
|
Treba ti ovo OVO i onda ju možeš spojiti, ostalo sve dolazi u paketu s njom.
|
|
|
30.08.2022., 13:31
|
|
u celibatu
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
perich kaže:
Ja samo znam da je preporučena naba Son28, ako se hoće i napuniti možda Garmin, mob ili slično uz svjetla.
Ako sam ja to dobro povatao, kod odabira dynamo nabe paziš na to kakav ti je prihvat na vilici (QR, TA - 12mm ili 15mm) i kakve su kočnice (Disc ili rim). Pa onda kod diska, ako ćeš mijenjati kotače, gledaš da dynamo naba ima isti prihvat diska ko i ova obična (6-bolt ili CenterLock), pa da kod promjene kotača možeš mijenjati i rotor.
|
tnx 
|
|
|
30.08.2022., 13:40
|
|
Registrirani korisnik
|
@suba: hm.. jel može potvrda da ga imaš i koristiš?
Jel jedan review na B24 kaže da taj nosač nije kompatibilan s nosačima koji dolaze s biciklističkim računalima Edge 520 i Edge 530.
|
30.08.2022., 13:48
|
|
mladi delikvent
Registracija: Jul 2005.
|
Nosači koji dolaze uz Garmine imaju "grbu" ispod koja se ne da ukloniti. Najbolje je kupiti na 3rd party nosač koji ima ravno dno i adapter s Aliexpressa za 2USD i to je to.
Ali ono što mene brine je i nosač na Sigmi, za koji ne vidim kako bi se prilagodio na GoPro standard.
|
|
|
30.08.2022., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2004.
|
Quote:
nansale kaže:
Jel jedan review na B24 kaže da taj nosač nije kompatibilan s nosačima koji dolaze s biciklističkim računalima Edge 520 i Edge 530.
|
Imam Bustera 700 i u početku sam koristio nosač koji je došao sa lampom, ali nakon dva mjeseca više nije bio upotrebljiv jer je ispadao. To sam riješio sa sigma sport Buster silikonski nosač pred nego svjetla za 39kn u ciklocentru i super mi drži lampu, pišem na mobu pa ne stavljam link. Lampu držim sa donje strane volana, tako imam mjesta na gornjoj strani za druge stvari. Sa nastavkom za Garmin nemam iskustva. Pozdrav h
|
|
|
30.08.2022., 14:30
|
|
Vozi katru :))
Registracija: Apr 2003.
|
Quote:
nansale kaže:
|
https://ibb.co/LgQfwjh
ovako to izgleda kod mene, taj flange od garmina, a na sigminoj strani je onaj držač koji dođe s njom za kacigu ili gopro.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:34.
|
|
|
|