Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Biciklizam

Biciklizam Na dva kotača uokolo

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.08.2022., 15:55   #2601
Quote:
Ziiky kaže: Pogledaj post
Znaci na jednu variu se moze spojiti vise uređaja?! Strava.
A kako se ponaša kad je više biciklista, a varia je prva? Jel ju to ometa?!
Bez problema, na 4 bike kompa paralelno probali. Idealno je da onaj s radarom vozi iza i zbog svjetla i da nema zaklanjanja uređaja, ako ti se dvoje vozi točno na kotaču, zna nekad ne detektirati auto do zadnjeg trenutka.
Detektira bicikl ako netko otpadne pa se opet približi, pa se isključi, slično kao i za auto koji se vozi blizu pa ne prestiže. U Peleton modu manje reagira na te bliske objekte, tj. bicikle iza.
kotac101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 16:14   #2602
Hm da..dugo na wish listi.
Old 23.08.2022., 18:28   #2603
Quote:
Acheron kaže: Pogledaj post
939kn je Varia 315, verzija bez svjetla.
Ta verzija je za brevetaše bzvz jer joj baterija traje 6-7h
Koja verzija ima kratku bateriju, ova bez svjetla?

Kojoj onda verziji najdulje traje baterija? Jel se može koristiti za vrijeme punjenja?

Sent from my SM-G991B using Tapatalk
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 19:28   #2604
Varia 515 traje do 15 sati u dnevnom bljesak modu, realno sigurno 12-13 sati. Ako se spoji više ljudi, skrati se trajanje malo.
kotac101 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 20:00   #2605
Varia mi je "must have" stvarčica - vrijedi svake kune.
Uz sami radar plus, bilo koju, opciju svjetala - traje max do nekih 5ipo,6h.
Testirana više puta.

Samo radar (bez) svjetla može nešto duže.

Ne radi dok je spojen na punjač.
berninho is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 20:04   #2606
+ako sam dobro shvatio svjetlo se moze iskljucit jedino ako imas Garminov head unit? Ako imas Wahoo ili neki drugi onda stalno radi i trosi bateriju?
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 20:06   #2607
Quote:
bLah. kaže: Pogledaj post
+ako sam dobro shvatio svjetlo se moze iskljucit jedino ako imas Garminov head unit? Ako imas Wahoo ili neki drugi onda stalno radi i trosi bateriju?
Baš pogledam al mislim da si u pravu.
berninho is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 20:07   #2608
Quote:
bLah. kaže: Pogledaj post
Da, s wahoo uredjajima mora raditi i bljeskalica. Za ovih 5-6h mogu potpisati. S tim da je meni spoiena i na bolt i na sat jer me ono pistanje izludjuje

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
debeli_fratar is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 21:18   #2609
Quote:
berninho kaže: Pogledaj post
Baš pogledam al mislim da si u pravu.
Svjetlo možeš kontrolirat na gumbu...dakle, po tome, uređaj je samostalan.

Ispravak gore, pogrešno, navedenog podatka:
Varia radi i tijekom punjenja!
berninho is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2022., 21:34   #2610
Quote:
berninho kaže: Pogledaj post
Svjetlo možeš kontrolirat na gumbu...dakle, po tome, uređaj je samostalan.

Ispravak gore, pogresno, navedenog podataka:
Varia radi i tijekom punjenja!
Svjetlo se može kontrolirati na gumbu, ali ako se ugasi na gumbu, ugasi se i radar (to je u slučaju komunikacije s Wahoo-om).
Ako je spojen s Garminom onda su radar i svjetlo "decouplani" pa je moguće ugasiti svjetlo a da radar ostane upaljen.

Apropos baterije, ako se stavi na treptajući mode, traje puno duže od 5-6h. Nisam nikad mjerio koliko točno, ali znam da mi je izdržala dvije vožnje od cca 5h bez punjenja između.
cestovnjak is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 12:03   #2611
Za prednju lampu gledam Buster 700 u CikloCentru

https://ciklo-centar.hr/artikl/sigma...jeta-za-bicikl

jel se može spojit (i ako može kako i šta mi treba) na Garminov mount ispod Edge 530 (mislim da je Hajni nedavno pisao Lancu o tome šta treba)?

Obavljena je i prva duža vožnja (brevet od 200 km) s Variom..uključena odmah po polasku u 08 sati u mod da stalno svjetli punim intenzitetom (igranje s ostalim načinima rada uključujući i način rada za peloton sam ostavio za neki drugi put), svjetlila je cijelo vrijeme znači i na pauzama i na kt te je nakon 5 sati izbacilo poruku battery low pa sam ju namjestio na mod bljeskanja na kojoj je radila još cca 3 sata.

S obzirom da je uparen s Edge 530 koji prepozna odvojeno radar i svjetlo moram se poigrati s postavkama te posebno konfigurirati radar i svjetlo.
Old 30.08.2022., 12:24   #2612
imam pitanje, izbacila bi klasično prednje svijetlo iz uporabe i investirala u dynamo nabu i svjetlo pa me zanima na kaj točno moram paziti kad gledam nabe?

trenutno sam u fazi istraživanja i proučavanja, realizacija tek nakon zime.
čak sam mislila uzeti novi prednji kotač i koristiti ga po potrebi?

pros and cons savjeti i više nego dobrodošli
:)
The Princeza is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 12:30   #2613
Ja samo znam da je preporučena naba Son28, ako se hoće i napuniti možda Garmin, mob ili slično uz svjetla.

Ako sam ja to dobro povatao, kod odabira dynamo nabe paziš na to kakav ti je prihvat na vilici (QR, TA - 12mm ili 15mm) i kakve su kočnice (Disc ili rim). Pa onda kod diska, ako ćeš mijenjati kotače, gledaš da dynamo naba ima isti prihvat diska ko i ova obična (6-bolt ili CenterLock), pa da kod promjene kotača možeš mijenjati i rotor.
perich is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 13:09   #2614
Quote:
nansale kaže: Pogledaj post
Za prednju lampu gledam Buster 700 u CikloCentru

https://ciklo-centar.hr/artikl/sigma...jeta-za-bicikl

jel se može spojit (i ako može kako i šta mi treba) na Garminov mount ispod Edge 530 (mislim da je Hajni nedavno pisao Lancu o tome šta treba)?

Obavljena je i prva duža vožnja (brevet od 200 km) s Variom..uključena odmah po polasku u 08 sati u mod da stalno svjetli punim intenzitetom (igranje s ostalim načinima rada uključujući i način rada za peloton sam ostavio za neki drugi put), svjetlila je cijelo vrijeme znači i na pauzama i na kt te je nakon 5 sati izbacilo poruku battery low pa sam ju namjestio na mod bljeskanja na kojoj je radila još cca 3 sata.

S obzirom da je uparen s Edge 530 koji prepozna odvojeno radar i svjetlo moram se poigrati s postavkama te posebno konfigurirati radar i svjetlo.
Treba ti ovo OVO i onda ju možeš spojiti, ostalo sve dolazi u paketu s njom.
suba is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 13:31   #2615
Quote:
perich kaže: Pogledaj post
Ja samo znam da je preporučena naba Son28, ako se hoće i napuniti možda Garmin, mob ili slično uz svjetla.

Ako sam ja to dobro povatao, kod odabira dynamo nabe paziš na to kakav ti je prihvat na vilici (QR, TA - 12mm ili 15mm) i kakve su kočnice (Disc ili rim). Pa onda kod diska, ako ćeš mijenjati kotače, gledaš da dynamo naba ima isti prihvat diska ko i ova obična (6-bolt ili CenterLock), pa da kod promjene kotača možeš mijenjati i rotor.
tnx
:)
The Princeza is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 13:40   #2616
@suba: hm.. jel može potvrda da ga imaš i koristiš?

Jel jedan review na B24 kaže da taj nosač nije kompatibilan s nosačima koji dolaze s biciklističkim računalima Edge 520 i Edge 530.
Old 30.08.2022., 13:48   #2617
Nosači koji dolaze uz Garmine imaju "grbu" ispod koja se ne da ukloniti. Najbolje je kupiti na 3rd party nosač koji ima ravno dno i adapter s Aliexpressa za 2USD i to je to.
Ali ono što mene brine je i nosač na Sigmi, za koji ne vidim kako bi se prilagodio na GoPro standard.

http://www.youtube.com/Zvjezdoznanci
Acheron is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 14:15   #2618
Quote:

Jel jedan review na B24 kaže da taj nosač nije kompatibilan s nosačima koji dolaze s biciklističkim računalima Edge 520 i Edge 530.
Imam Bustera 700 i u početku sam koristio nosač koji je došao sa lampom, ali nakon dva mjeseca više nije bio upotrebljiv jer je ispadao. To sam riješio sa sigma sport Buster silikonski nosač pred nego svjetla za 39kn u ciklocentru i super mi drži lampu, pišem na mobu pa ne stavljam link. Lampu držim sa donje strane volana, tako imam mjesta na gornjoj strani za druge stvari. Sa nastavkom za Garmin nemam iskustva. Pozdrav h
hrva is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 14:24   #2619
To je taj silikonski nosač, uzeo sam 2 komada tako da imam i na drugom bajku i ne moram ništa serafiti,
https://ciklo-centar.hr/artikl/sigma...vjetla-bicikla
hrva is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2022., 14:30   #2620
Quote:

https://ibb.co/LgQfwjh

ovako to izgleda kod mene, taj flange od garmina, a na sigminoj strani je onaj držač koji dođe s njom za kacigu ili gopro.
suba is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:34.