Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
24.05.2016., 14:49
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2011.
|
Razgovor o refinanciranju konvertiranje kredita danas u jednoj banci:
B:"imamo varijante, a, B, c...pola roka fix pola promj...cijeli fix.." Ispadne to zadovoljavajuće...
Ja: "A sadrže li vaši ugovori odredbu o prebacivanju ev.troška nekog novog poreza čegaliveć bankama na krajnjeg korisnika?"
B:"Sadrže. To je logično, uvijek se takav trošak prebacuje na klijenta?! 
To je kao da pitate u dućanu da oni Plate PDV umjesto vas?!   "
Ja:"hvala...javit cu se ako se odlučim"....
Dakle logike...i paralele...
Možda zbilja da se dogovorim sa dućanom da sad ne plaćam PDV pa ak postane manji u budućnosti platim manje, sam poraste više...
|
|
|
24.05.2016., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
sick.am kaže:
|
Agrokorov? 
|
|
|
25.05.2016., 08:40
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
ZloPrase kaže:
IMHO solidan broj onih koji danas gibaju van iz Hrvatske gibaju i jer "glasaju nogama", ne pada im na pamet živjeti tamo gdje će ih država prisiliti da zajedno sa susjedom otplate njegov kredit.
|
Ma ne, ljude veseli vidjeti susjedove apartmane napravljene, ipak, i njihovim novcem... To je i njihov uspjeh  ... A veseli ih i vidjeti kako jos ima mudrih ljudi, pa recimo ministar financija progura zakon koji njegovoj obitelji smanjuje teret kredita, kojega je siromah uzeo uz nepoznavanje valutnih rizika...
Quote:
bič kaže:
Omča se steže:
|
Očito
Trošak pada i na porezne obveznike
Ekonomist Damir Novotny podsjetio je i na stav Europske komisije, koja je upozorila kako je sa stajališta tržišne utakmice neprihvatljiv koncept da se konverzija provede u korist samo jedne skupine dužnika, a na štetu jedne skupine vjerovnika. “Osim toga, i država će izgubiti novac koji bi banke uplatile na ime poreza na dobit. Ove godine državni proračun ostat će bez oko 800 milijuna kuna. To znači da će se trošak konverzije prevaliti na sve porezne obveznike”, kaže Novotny za naš list. Njegov je stav da bivša vlada nije trebala donijeti takav zakon o konverziji, nego da je trebala individualno, socijalno pristupati, pomažući izravno građanima koji su bili ugroženi, a ne i onima koji su kreditima u francima ulagali u gradnju apartmana. “Takvi projekti trebali su dijeliti sudbinu svih drugih poslovnih projekata. Kredit koji su uzeli, a bio je to proizvod kao i svaki drugi i koji su potrošači mogli odabrati baš kao u samoposluzi neki drugi proizvod, njihov je poslovni rizik”, kaže Novotny.
http://www.glas-slavonije.hr/302699/...a-pred-bankama
|
25.05.2016., 11:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Garofeeder kaže:
Ma ne, ljude veseli vidjeti susjedove apartmane napravljene, ipak, i njihovim novcem... To je i njihov uspjeh  ... A veseli ih i vidjeti kako jos ima mudrih ljudi, pa recimo ministar financija progura zakon koji njegovoj obitelji smanjuje teret kredita, kojega je siromah uzeo uz nepoznavanje valutnih rizika...
Očito
Ekonomist Damir Novotny podsjetio je i na stav Europske komisije, koja je upozorila kako je sa stajališta tržišne utakmice neprihvatljiv koncept da se konverzija provede u korist samo jedne skupine dužnika, a na štetu jedne skupine vjerovnika. “Osim toga, i država će izgubiti novac koji bi banke uplatile na ime poreza na dobit. Ove godine državni proračun ostat će bez oko 800 milijuna kuna. To znači da će se trošak konverzije prevaliti na sve porezne obveznike”, kaže Novotny za naš list. ,Njegov je stav da bivša vlada nije trebala donijeti takav zakon o konverziji nego da je trebala individualno, socijalno pristupati, pomažući izravno građanima koji su bili ugroženi, a ne i onima koji su kreditima u francima ulagali u gradnju apartmana. “Takvi projekti trebali su dijeliti sudbinu svih drugih poslovnih projekata. Kredit koji su uzeli, a bio je to proizvod kao i svaki drugi i koji su potrošači mogli odabrati baš kao u samoposluzi neki drugi proizvod, njihov je poslovni rizik”, kaže Novotny.
|
Bla, bla, bla priča propali ekonomist.
Dakle, iako je "Severina" bila, prema odluci suda, pljačkana, banci je to pljačkanje trebalo biti oprošteno (štoviše niti se ne spominje), a "Štefu" sa sela sa štalicom je trebala pomoći država i to naravno na teret poreznih obveznika.
Ja se osobno puno prije mogu smatrati "Štefom" nego "Severinom" pa se, što je razumljivo svima sa malo soli u glavi, ne slažem sa stavom ovog propalog ekonomista.
Nigdje ni slova o odgovornosti banaka, o njihovom nečinjenju, zavlačenju itd.
Lalovac je jedini imao "muda" od svih političara, i ne, nije stavio novac poreznih obveznika na pladanj, riješenja ima, a ako će ga tko staviti onda je to nova Vlada poznata po bojanjima tunela, zbrinjavanju 10-tak koljena potomaka itd.
|
|
|
25.05.2016., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
Garofeeder kaže:
Očito
Ekonomist Damir Novotny podsjetio je i na stav Europske komisije, koja je upozorila kako je sa stajališta tržišne utakmice neprihvatljiv koncept da se konverzija provede u korist samo jedne skupine dužnika, a na štetu jedne skupine vjerovnika. “Osim toga, i država će izgubiti novac koji bi banke uplatile na ime poreza na dobit. Ove godine državni proračun ostat će bez oko 800 milijuna kuna. To znači da će se trošak konverzije prevaliti na sve porezne obveznike”, kaže Novotny za naš list. Njegov je stav da bivša vlada nije trebala donijeti takav zakon o konverziji, nego da je trebala individualno, socijalno pristupati, pomažući izravno građanima koji su bili ugroženi, a ne i onima koji su kreditima u francima ulagali u gradnju apartmana. “Takvi projekti trebali su dijeliti sudbinu svih drugih poslovnih projekata. Kredit koji su uzeli, a bio je to proizvod kao i svaki drugi i koji su potrošači mogli odabrati baš kao u samoposluzi neki drugi proizvod, njihov je poslovni rizik”, kaže Novotny.
|
Inače Novotny je financijski ekspert. Pogledaj koliko je firmi sj***o i koliko je državi ostao dužan poreza... Nemoj mi samo njega iz naftalina vadit!
|
|
|
27.05.2016., 08:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Novotny se riješio većine dugovanja, osnuješ d.o.o., odeš u blokadu, firma nema imovine, otvori se i zatvori stečaj u istom danu i ćao đaci
Gemini Consulting d.o.o. porezni dug 956.126,86 kn (otvoren i zatvoren skraćeni stečajni postupak)
Durolit inženjering d.o.o., s 1.9.2015. u blokadi fenomenalnih 4577 dana, iznos blokade 610.584,05 kn
ICI - Investor Consulting International (kako ovo dobro zvuči), u blokadi preko 1600 dana, nepodmirene obveze 360.914,72 kn, očekujem da će uskoro biti otvoren i zatvoren skraćeni stečajni postupak
T&MC International d.o.o. - brisan 2015., bio je u dugogodišnjoj blokadi, vjerojatno je i tu ostala koja stotina tisuća kuna dugova
tako se to radi, d.o.o., dugovi, stečaj i dugova kao da nije ni bilo
a na tv-u pametuješ o tuđim dugovima i reformama 
|
|
|
27.05.2016., 09:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
A tko je kriv udruzi kaj mu nije nešto uplatila   . Tip s takvim backgroundom bi na tv-u rekao bilo šta za nešto kuna, to je bar svakome jasno.
Iz ovog primjera se vidi kakvo smo mi društvo, kako nam je država uređena, on priča na tv-u umjesto da negdje svira klavir.
|
|
|
27.05.2016., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
ima li ko informaciju da li se moze traziti povrat pretplacenih kuna za otplaceni kredit. radi se o auto kreditu koji je podignut 04/2008 a otplacen 04/2015, dakle prije konverzije kredita u kn ili eur
|
|
|
27.05.2016., 14:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
deceiverOfFools kaže:
ima li ko informaciju da li se moze traziti povrat pretplacenih kuna za otplaceni kredit. radi se o auto kreditu koji je podignut 04/2008 a otplacen 04/2015, dakle prije konverzije kredita u kn ili eur
|
Jedino sudski...
|
|
|
27.05.2016., 16:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
|
28.05.2016., 10:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
rale2505 kaže:
Jedino sudski...
|
Ima li kakvo primjera ovoga? jel se netko sudio?
|
|
|
30.05.2016., 07:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Quote:
deceiverOfFools kaže:
Ima li kakvo primjera ovoga? jel se netko sudio?
|
Naravno da su ljudi podigli tužbe, ali nažalost u premalome broju, na što banke i računaju, pa se zato i brane lažima kako nema preplate. Postoji više nepravomoćnih presuda kojima se dosuđuje vraćanje razlike između jednostrano povećane i ugovorene početne kamate + zatezna kamata, ali zasad ne postoji niti jedna pravomoćna presuda, osim ona splitska još iz prošle godine (slučaj Mastilović).
|
|
|
31.05.2016., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
lee_chan kaže:
Ne možeš ti to Hrvatu objasniti jer ih je 90% apsolutno financijski nepismeno, uostalom zbog te nepismenosti su i dizani krediti u CHF.
I što je najgore od svega cijenu su platili i plaćaju svi, i oni odgovorni i oni neodgovorni, a neodgovorni nisu ništa naučili jer ih je država izvukla i zbog par tisuća glasova i napravila sranje za sljedećih 100 godina.
Zauvijek ćemo ostati država kuhara i sobarica, jbg., tko će investirati u državu u kojoj se ugovori ne poštuju ? ( tu moram reći da sam ostao paf kad sam prvi put pročitao ugovor o kreditu, korisnici nisu ostali "paf" jer ih 90% ionako ne čita nego ih samo zanima lova  )
Banke će dobiti lovu, a ceh ce po n-ti put platiti narod koji luk jeo nit luk mirisao, i naravno da moramo biti jadna i siromasna nacija uz takav način poslovanja.
Fuj.
|
a čuj njofra, kad prvu kunu uplatiš za mene i zbog mene, javi se i kmeči. do tada nemoj vidjeti šumu od drveća i drži lojtru daramarkovoj sposobnoj Ani i ostalima koji ti mrkavaju lovu ispred nosa.
Ona ti je primjer sposobne poduzetnice: otvoriš firmu i nakon 2 mjeseca dobiješ ugovor sa MOL-om.
hebi ga sposoban treba biti, možda si i ti takav, ajde probaj.
Bit že ti puno lakše otplačivati moj kredit kao i vrloj Ančici.
jerbo ste sposobni, a ne nepismeni ko mi obični puk.
|
|
|
31.05.2016., 18:38
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
michek kaže:
a čuj njofra, kad prvu kunu uplatiš za mene i zbog mene, javi se i kmeči. do tada nemoj vidjeti šumu od drveća i drži lojtru daramarkovoj sposobnoj Ani i ostalima koji ti mrkavaju lovu ispred nosa.
Ona ti je primjer sposobne poduzetnice: otvoriš firmu i nakon 2 mjeseca dobiješ ugovor sa MOL-om.
hebi ga sposoban treba biti, možda si i ti takav, ajde probaj.
Bit že ti puno lakše otplačivati moj kredit kao i vrloj Ančici.
jerbo ste sposobni, a ne nepismeni ko mi obični puk.
|
Kmecat ne mora nitko, ali opravdavat jedan lopovluk drugim je prilicno jadno... Ono, sto se bunis zbog 5 kuna koje sam ti ja ukrao, onaj drugi ti je ukrao 7....
Ali, nakon dovoljno kmecanja nepismenog puka izgleda da cemo na kraju zbilja svi skupa placati njihovu (vasu, jel) nepismenost...
|
01.06.2016., 07:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Quote:
Garofeeder kaže:
Kmecat ne mora nitko, ali opravdavat jedan lopovluk drugim je prilicno jadno... Ono, sto se bunis zbog 5 kuna koje sam ti ja ukrao, onaj drugi ti je ukrao 7....
Ali, nakon dovoljno kmecanja nepismenog puka izgleda da cemo na kraju zbilja svi skupa placati njihovu (vasu, jel) nepismenost...
|
Ustavni sud objavio je odluku da su prekršajne odredbe za kažnjavanje banaka zbog neugovaranja fiksne marže ustavne - otvara se prostor za kažnjavanje banaka za svaki pojedini ugovor u kojem su samovoljno odredile fiksnu maržu. Nema više opasnosti da bi takve kazne kasnije mogle biti srušene na Ustavnome sudu. Udruga Franak kaže da takvih ugovora ima preko 100.000, a to znači da teoretski banke mogu biti kažnjene s ukupno 8 milijardi kuna. Postavlja se samo pitanje koliko je država sposobna i suverena, a to ovisi dakako o njezinim službenicima ministrima i premijeru, o DORH-u i HNB-u - ako to ne učine, ako ne uzmu novac koji legalnim oruđem država treba samo prikupiti, onda neka se svatko zapita tko vlada ovom zemljom. Evo link za odluku U-I-3541/2015 - 04.05.2016 ukidanje; utvrđenj... : http://www.usud.hr/hr/prema-oznakama...ini-rjesavanja
|
|
|
01.06.2016., 08:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Treba to proširiti na sve biznise, ne zaustavljati se na bankama, pa da za sve što sam kupio igdje ikad mogu tužiti prodavača jer mi nije superjasno izložio svoje troškove i maržu, i tražiti povrat preplaćenog. Gadovi lopovski, opljačkali me samo tako.
Nezgodno je što mogu onda i drugi tužiti mene, zamisli da poslodavac traži da vratiš sve plaće koje si dobio a ne možeš retroaktivno dokazati i argumentirati točno kako si proveo svaki radni dan. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:32.
|
|
|
|