Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.07.2018., 12:54   #2641
Meni su ljepili seljački pod, doduše manjih dimenzija, na staru glazuru na nekim mjestima baš neravnu i ispalo je odlično.
Dvokomponentno to zaljepi nema frke.
Osjećaj hodanja po zaljepljenom je meni neusporedivo bolji.
renpata is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2018., 13:04   #2642
Osobno nisam vidio razlike u tome...
Ali eto meni na 2 mjesta skripi. To priznajem.
Navikao sam se..
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2018., 13:36   #2643
Quote:
tanisha03 kaže: Pogledaj post
Jel ima neki parketar koji ovo čita da mi odgovori na pitanje

Kupili smo gotovi parket hrast klik-klak sistem velikih dimenzija (220x22).
Čovjek koji radi gdje se prodaju parketi kaže da doma ima slične parkete i da ih je samo slagao a da ponovno radi da bi ipak lijepio jer s vremenom počnu malo škripati.
Drži li to vodu?
Mi isto naginjemu lijepljenju iako nije nužno.

Mene zanima za koliko će se podignuti parket od glazure kada dođe ljepilo + ako se još nešto mora staviti?

Ovo mi je bitna informacija zbog postavljanja podnih pločica koje će se stavljati uskoro, a htjeli bismo da nam parket i pločice budu u istoj razini.
Kod nas su stavili neku podlogu izmedju parketa i betona i naravno da ga nisu lijepili. Ja mislim da se lijepe losiji parketi.
Old 26.07.2018., 15:34   #2644
A stavis spuzvicu kao kod laminata.
Sve je stvar obicaja. Meni su kolege iz svedske koji su mi preporucili parket koji sam i na kraju uzeo rekli da se kod njih to vise ne radi zadnjih 30god. Ok oni imaju obicaj suhe gradnje tj.na pod ide osb. U principu mi na balkanu jos uvijek nekako pretendiramo to lijepljenje.
Sve ima svoje prednosti i nedostatke.
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2018., 15:40   #2645
Quote:
bruce80 kaže: Pogledaj post
A stavis spuzvicu kao kod laminata.
Sve je stvar obicaja. Meni su kolege iz svedske koji su mi preporucili parket koji sam i na kraju uzeo rekli da se kod njih to vise ne radi zadnjih 30god. Ok oni imaju obicaj suhe gradnje tj.na pod ide osb. U principu mi na balkanu jos uvijek nekako pretendiramo to lijepljenje.
Sve ima svoje prednosti i nedostatke.
Ovo nije spuzva nego kao neka guma, koja sluzi i kao zvucna izolacija.
Old 26.07.2018., 20:14   #2646
Kako ko voli valjda.
U mene ima par velikih površina i mislim da kad bi osjetio da "diše" da bi počupao sve.
renpata is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2018., 21:04   #2647
Quote:
bulthaup kaže: Pogledaj post
Ovo nije spuzva nego kao neka guma, koja sluzi i kao zvucna izolacija.

A imas vise tih podloga. Stirodur, pluto, spuzvica itd. Ja sam stavio 5mm stirodur.
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2018., 08:38   #2648
Quote:
renpata kaže: Pogledaj post
Kako ko voli valjda.
U mene ima par velikih površina i mislim da kad bi osjetio da "diše" da bi počupao sve.
Ako je parket 2.5 cm debeo i od tvrdog drveta nema disanje. Ako nije onda ga lijepi.
Old 27.07.2018., 11:47   #2649
Bas suprotno ti je..debel tj.parket napravljen od masivnog drva je nestabilniji, puno vise radi i dise od parketa koji je napravljen slojevito tj.lameliran je.
Kod lameliranog parketa imas osnovicu drva od zeljenog uzorka u debljini od 3-5mm, ostali slojevi su napravljeni na taj nacin da daju stabilnost cjelom parketu.
Ja bih rekao ovako da ako se ide u slojevit parket tada ili ga ljepiti ili ga samo sloziti a ako se to radi o masivnom parketu tada bih ga ljepio i to sa dvokomponentnim ljepilom provjerenih proizvodaca.
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2018., 12:21   #2650
Quote:
bruce80 kaže: Pogledaj post
Bas suprotno ti je..debel tj.parket napravljen od masivnog drva je nestabilniji, puno vise radi i dise od parketa koji je napravljen slojevito tj.lameliran je.
Kod lameliranog parketa imas osnovicu drva od zeljenog uzorka u debljini od 3-5mm, ostali slojevi su napravljeni na taj nacin da daju stabilnost cjelom parketu.
Ja bih rekao ovako da ako se ide u slojevit parket tada ili ga ljepiti ili ga samo sloziti a ako se to radi o masivnom parketu tada bih ga ljepio i to sa dvokomponentnim ljepilom provjerenih proizvodaca.
Vidis ja nisam imao nikakvih problema sa mojim parketom. Nema razloga da bude nestabilan ako je vlaznost u prostoriji stalna, a sama tezina ga pritisce da se ne mice.
Old 30.07.2018., 21:57   #2651
Stavljam laminat preko parketa ovih dana. Parket je u nelošem stanju, ali vidim tragove moguće crvotočine. Zna li netko kako sanirati (homemade) taj parket bez da plaćam novce nekom? Čisto da pobijem gamadi ako je ima, a pošto vidim rupice tu i tamo, znači da je ima.

Druga stvar, trebam dosta kvalitetan laminat, ima li netko iskustva s tim? Budžet do maks. 150 kuna po metru kvadratnom.
eichhoernchen is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.08.2018., 17:29   #2652
Ja bih rađe preuredila neloši parket...
Old 03.08.2018., 16:44   #2653
Quote:
old_time kaže: Pogledaj post
Ja bih rađe preuredila neloši parket...
I ja isto.

Laminat nikako i nikada. Ako se kupuje laminat zbog cijene-vidi i cuje se da je jeftino i ne bas trajno rjesenje.
Ako se kupuje skupi laminat, onda on dobro izgleda,al nikad kao drvo.

I zaboga , 150kn/m2 za laminat?

Radije bih uzela klasicni parket, masiv, manjih dimenzija, sareni,treca klasa,hrast npr.i to sve za cca 70kn/m2.
I imala ga dok sam ziva.
Rossa is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2018., 11:44   #2654
Ajde ne pricaj gluposti molim te. Ocito si u zivotu jedino vidjela pevec laminat za 30kn. Vrhunski laminati sa vrhunskom podlogom za dorucak pojedu bilo koji povoljni parket, trajnoscu, lakocom odrzavanja, izgledom, bilo cime.
Ima li ista ruznije od jeftinog zutog hrastovog parketa. Jos ako je slagan u riblju kost, dobro dosli u osamdesete.
Mekto is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2018., 12:38   #2655
Quote:
Mekto kaže: Pogledaj post
Ajde ne pricaj gluposti molim te. Ocito si u zivotu jedino vidjela pevec laminat za 30kn. Vrhunski laminati sa vrhunskom podlogom za dorucak pojedu bilo koji povoljni parket, trajnoscu, lakocom odrzavanja, izgledom, bilo cime.
Ima li ista ruznije od jeftinog zutog hrastovog parketa. Jos ako je slagan u riblju kost, dobro dosli u osamdesete.
Niti jedan laminat ne može zamijeniti osjećaj hodanja po parketu koliko god on bio kvalitetan. Drvo i plastika se ne može stavljati u isti koš. Imam parket na 45 kvadrata površine i laminat u sve tri sobe. Razlika kada hodaš bos je više nego primjetna. Dijete se u dnevnoj zimi bez problema igra na podu bez tepiha, a u sobi mora ići tepih jer je laminat leden. I kakvu god podlogu postavio ispod laminata uvijek će imati onaj lagani zvuk jer pliva.

Parket se ne mora slagati u riblju kost, a niti ne mora ispasti žut pogotovo u današnje vrijeme kada postoji brdo vrsta, boja, i različitih finiša lakova.
Old 05.08.2018., 15:10   #2656
Quote:
Ne pricam gluposti.
A ti si nekulturan i nervozan,al tu ti ja ne mogu pomoci.

O kakvim osamdesetima ti pricas? I tko je govorio o ribljoj kosti?

Iako,za tvoju info, i ona moze izgledati fenomenalno,pogotovo ako je stil uređenja interijera klasican. O francuskoj ribljoj kosti da ne govorim. Vrhunski građanski stanovi ju vrlo cesto imaju, kad vec pricas o ribljoj kosti.

Evo, prvo googlanje

https://www.google.hr/search?q=franc...d8GnOIckeEBvM:

Ostalo sve potpisujem od Oldtime,da ne ponavljam.

P.S. U zivotu nisam bila u Pevecu
Rossa is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2018., 21:38   #2657
Ajde procitaj svoj post. Pricas o parketu od 70kn/m2, to je drek, a ne parket dobar.
Mekto is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2018., 21:43   #2658
Quote:
old_time kaže: Pogledaj post

Parket se ne mora slagati u riblju kost, a niti ne mora ispasti žut pogotovo u današnje vrijeme kada postoji brdo vrsta, boja, i različitih finiša lakova.
Bez uvrede ali nema potrebe da mi objasnjavas kako se parketi mogu slagati.
I molim te procitaj cifre koje se spominju, moze se cudo napraviti sa drvetom i parketom. Samo za spomenutu cifru ne mozes kupiti vrhunski lak, a kamo li jos sve bajcati i poplacati polagaca i da sve bude napravljeno kako spada.
Mekto is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2018., 22:54   #2659
Quote:
Ajde procitaj svoj post. Pricas o parketu od 70kn/m2, to je drek, a ne parket dobar.
Ajde procitaj ti moj prvi post jos jednom. Odgovaram forumasici koja spominje prekrivanje neloseg parketa laminatom od 150kn/m2.

Za taj novac moze svasta drugo iskombinirati. I to je to.
Rossa is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.08.2018., 06:56   #2660
Za te pare jedino sto moze kupiti laminat ili pak stari parket probat spasiti. Ali to je nategnuto.
150kn/m pretpostavljam ukljucuje i ruke. Neki pristojan parket da na nesto lici dode min.200kn/m bez troskova postavljanja.
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:51.