Natrag   Forum.hr > Društvo > Potresi i obnova

Potresi i obnova Potresi su prošli, nadamo se. Slijedi obnova.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.02.2021., 01:42   #2661
Da, malo čudno da je tako mali a ipak nije zagrebački i toliko se osjetio ovdje. Ja sam bio siguran da je negdje u Kašini ovo bilo po udarcu i kratkom trajanju...
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 01:50   #2662
Kako sad zaspati? Nikak
JunkieUnited is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 07:21   #2663
Zavibriralo je par puta po noci,i da 1.2 nebi osjetili ni da je plitak bio, a kolko vidim taj je i nestao sa aplikacija. Isto mi net nakratki nestao pa sam nastavila dalje spat al na rate.
Maar8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 07:26   #2664
Quote:
JunkieUnited kaže: Pogledaj post
Kako sad zaspati? Nikak
uopće se ne truditi zaspati već Maxtv to go na mobitelu, upaliti HBO serije - npr sad pratim Romul, slušalice u uho i skratiti ovu noć

I naravno, paziti da ne probudiš drugu osobu u krevetu jer od trešnje kreveta ću opet pomisliti da je potres
SashaCro is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 07:27   #2665
Baš me zanima koliko vas ima insomničara radi ovih potresa
Taroth is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 08:08   #2666
Quote:
Taroth kaže: Pogledaj post
Baš me zanima koliko vas ima insomničara radi ovih potresa
Dosta
Sistersun is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 08:12   #2667
Quote:
Strepite kaže: Pogledaj post
Ja da sam na tom području večeras 1000% ne bih spavao, nakon iskustva sa Petrinjskim predšokom...
Ne mora biti, 96-e je u Petrinji lupio oko 4,2, pa tek 2020. ovaj veliki. Nepredvidivi su potresi nažalost.
Mope is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 08:31   #2668
Quote:
Maar8 kaže: Pogledaj post
Zavibriralo je par puta po noci,i da 1.2 nebi osjetili ni da je plitak bio, a kolko vidim taj je i nestao sa aplikacija. Isto mi net nakratki nestao pa sam nastavila dalje spat al na rate.
mene su isto par puta vibracije probudile, lagane bile, ali ko da su duže trajale, ionako spavamo sa jednim okom otvorenim pa nije ni čudo što sve osjetimo.
Sistersun is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:02   #2669
Quote:
SashaCro kaže: Pogledaj post
uopće se ne truditi zaspati već Maxtv to go na mobitelu, upaliti HBO serije - npr sad pratim Romul, slušalice u uho i skratiti ovu noć

I naravno, paziti da ne probudiš drugu osobu u krevetu jer od trešnje kreveta ću opet pomisliti da je potres

Nije ti upalio savjet. Zaspao sam, ali sa jednim otvorenim okom.

Eno Poljsku sada drma oko 4orke
JunkieUnited is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:06   #2670
Potresi se ne mogu predvidjeti pa tom logikom ne bi trebao nikada spavati ako živiš na području gdje je moze biti potres. A moguć je skoro na cijelom području RH.
slice.of.life. is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:12   #2671
Quote:
slice.of.life. kaže: Pogledaj post
Potresi se ne mogu predvidjeti pa tom logikom ne bi trebao nikada spavati ako živiš na području gdje je moze biti potres. A moguć je skoro na cijelom području RH.
Logika je da to već znamo svi...
JunkieUnited is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:24   #2672
A kaj nije čudno da sad u samo jednoj godini imamo 1 potres od 6.2, jedan od 5.6 i sad zadnje kod Du 4.2? Svakom se nameće pitanje koji vrag se dešava. Čitav život živim u Zg. Ak se do 2020. sjećam možda 2 potresa sve skupa, i to onak da se malo strrslo i zazveckalo posuđe, onda je ovo sad stvarno neka anomalija. Sad sam ih u 11mj osjetila barrm 20 da su mi žifci na rubu a ja na xanaxina! Btw, u apotekama nemreš xanax više skoro pa ni dobit kolka je potražnja!
A seizmolozi šute i nikakva poješnjenja osim da živimo na trusnom području. Hello!? Pa živjeli smo i do 2020. pa se nije ovo ovolikom učestalošću događalo!
Alice Of Mercy is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:31   #2673
Quote:
Alice Of Mercy kaže: Pogledaj post
A kaj nije čudno da sad u samo jednoj godini imamo 1 potres od 6.2, jedan od 5.6 i sad zadnje kod Du 4.2? Svakom se nameće pitanje koji vrag se dešava. Čitav život živim u Zg. Ak se do 2020. sjećam možda 2 potresa sve skupa, i to onak da se malo strrslo i zazveckalo posuđe, onda je ovo sad stvarno neka anomalija. Sad sam ih u 11mj osjetila barrm 20 da su mi žifci na rubu a ja na xanaxina! Btw, u apotekama nemreš xanax više skoro pa ni dobit kolka je potražnja!
A seizmolozi šute i nikakva poješnjenja osim da živimo na trusnom području. Hello!? Pa živjeli smo i do 2020. pa se nije ovo ovolikom učestalošću događalo!
Prva dva su ostala u prošloj godini...

Osjetila sam jučerašnji u 11h, inače ne osjetim ništa ispod 4, a i taj sam osjetila jer sam bila na miru. Čekala sam hoće li lupiti jače, sva sreća nije.
Scarlett_O_Hara is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:48   #2674
Uzrok svemu je guranje Afričke ploče dolje uzmeđu Italije i Albanije u Jadran. Uz to u pitanju je jedna tekotnska ploča koja se proteže od dolje pa preko BiH i HR kroz određene djelove.
Ništa ne treba biti čudno jer se Od Turske, Grčke, Italije, Rumunjske, Crne, Gore, MAkedonije, Albanije, HR itd. i okolo trese (pa i po svijetu na sve strane ) i trest će se sigurno jer to vam i seizmolozi stalno govore da to traje vremenski a ne jedan potres jedan dan i onda ga nema godinama.
Skywatch is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:52   #2675
Quote:
slice.of.life. kaže: Pogledaj post
Seizmologija se može opisati rečenicom Fiketa od danas: 'Potres kod Dubrovnika može biti početak serije potresa, a možda je samo izolirani slučaj'

Može, ali ne mora.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 09:57   #2676
Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Seizmologija se može opisati rečenicom Fiketa od danas: 'Potres kod Dubrovnika može biti početak serije potresa, a možda je samo izolirani slučaj'
Može, ali ne mora.
"Prekrasna" znanost! Pa doista razni astrolozi i vračevi više znaju i pogode nego službeni seizmolozi - jako sam nezadovoljan njihovim radom! A osobito mislim da od Fiketa nije u redu da stalno plaši ljude i širi paniku, eto i jutrošnji članak o tome što je rekao ide u tom smjeru, pročitajte:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...otres-20210225
Forumas-zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 10:06   #2677
Oni mogu plašiti sa svojim senzacionalnim naslovima narod. A čim narod malo šire gleda razne mogućnosti onda bude kartoniran, baniran, kažnjavan.

Komentari ispod Fiketovih članaka:

moze da bude, ali ne mora da znači. možda, moguće, neznam, vjerojatno, bitno nebitno....

Jedan dan je kisa padala dva dana

buraz sve si reko. evo da ja izjavim nesto za jedan clanak. danas ce vani bit suncano, osim ako nece

Kakvo je ovo prodavanje magle, možda će pasti kiša a ako ne padne onda će biti sunce

Možda dobijem na lotu ,možda i ne
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 10:47   #2678
Quote:
Da ovo je definitivno cudna situacija, ali ako pogledas statistiku "jacih" potresa u hr, ispada da je zapravo ovaj period poduzeg mira bio statisticka "anomalija".

Gledam bas zagrebacke potrese u proslosti, magnituda 4+, treslo se gotovo svakih 20-ak godina, i to mislim zadnja 3 stoljeca. A onda odjednom pocetkom 1900-ih nema vise ozbiljnijih potresa. Dakle ispada da je cudna situacija ova gotovo stoljetna mirnoca na nasem podrucju. E sad kaj slijedi nakon te mirnoce, pitaj boga...
redroyal is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 11:10   #2679
Quote:
A kaj nije čudno da sad u samo jednoj godini imamo 1 potres od 6.2, jedan od 5.6 i sad zadnje kod Du 4.2? Svakom se nameće pitanje koji vrag se dešava. Čitav život živim u Zg. Ak se do 2020. sjećam možda 2 potresa sve skupa, i to onak da se malo strrslo i zazveckalo posuđe, onda je ovo sad stvarno neka anomalija.
Ne događa se ništa pposebno niti neočekivano. Glavna promjena je u našim glavama i povećanoj osjetljivosti na potrese. Pomalo je tragikomično koliko se Hrvati javljaju na EMSC za svaki potresić.

Quote:
Forumas-zg kaže: Pogledaj post
"Prekrasna" znanost! Pa doista razni astrolozi i vračevi više znaju i pogode nego službeni seizmolozi -
Znanost se ne bavi pogađanjem i nagađanjem , to je domena muljatora i prevaranata.

Quote:
jako sam nezadovoljan njihovim radom! A osobito mislim da od Fiketa nije u redu da stalno plaši ljude i širi paniku, eto i jutrošnji članak o tome što je rekao ide u tom smjeru, pročitajte:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...otres-20210225
Ne plaši Fiket nikoga, samo iznosi činjenice koje ti se ne sviđaju. Tvoj problem je što ne možeš prihvatiti činjenice, nego tražiš utjehu. Za utjehu su tu psihijatri, kurve i alkohol, seizmolozima je posao nešto drugo.
KurtTank is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2021., 11:27   #2680
Fiket, iako se često ne slažem s njim, ovog puta govori istinu i točne podatke.
U kompletnom području je pojačana seizmička aktivnost. Etna je progunđala, Grčka pleše, normalno je da se i Dubrovnik javi. Dio energije je time oslobođen. Ali obzirom na nedavno iskustvo s Petrinjom, bolje biti na oprezu nego poslije kriviti znanstvenike "nitko nas nije upozorio".
monty-zg is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:26.