Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici |
|
|
21.08.2022., 19:03
|
|
Dolje špekulanti !
Registracija: Aug 2021.
|
Quote:
car_je_gol kaže:
... Ako se netko administrativnim potezima upliće u tuđi izbor, taj bi trebao biti pritisnut da snosi posljedice
...
No, tu treba uložiti dosta truda i vremena, a kraći način je - da se osobe koje su donijele spomenute 'administrativne odluke' nađu indisponirane, tako da više ne mogu participirati u svojim aktivnostima, pa onda i njihove odluke više nemaju važnost.
|
Imaš kakav konkretan, legalan i izgledan prijedlog kako bi se to napravilo?
|
|
|
22.08.2022., 01:43
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
051 kaže:
Imunitet je nemoguce "pojacati", mozes ga samo smanjiti.
|
ovo nije istina. postoje i imunomodulatori, i immune boosteri, znanstveno potvrđeni
koliko ih pak farmaceutika želi proizvoditi, ili koliko istih pak imaju uopće status farmaceutika/lijeka, to je drugo pitanje
|
22.08.2022., 06:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
ntiissa kaže:
Imaš kakav konkretan, legalan i izgledan prijedlog kako bi se to napravilo?
|
Nema univerzalnog rješenja, nego ovisi od slučaja do slučaja.
A sad, što je legalno, a što ilegalno u današnje vrijeme, teško je reći.
Eto npr. ucjena je ilegalna tj. kriminalna rabota, ali po novom se ljude otvoreno ucjenjuje da primijene na sebi njima nepoželjne medicinske tretmane, pritom se prijeti gubitkom egzistencijalnih uvjeta i nikom ništa.
I nadriliječništvo je dosad bilo kriminal, ali zadnje dvije godine nagledali smo se kako selebritiji samouvjereno u medijskim istupima preporučaju publici terapije, prevencije i dijagnostike kao da predaju na medicini. I isto nikom ništa.
Možemo zaključiti da se granica između legalnog i ilegalnog pomiče i zamagljuje, nije više jasno ocrtana kao ranije, pa se na tragu te ideje mogu otvoriti i određene prilike.
Što opet ovisi o svakom konkretnom slučaju.
|
22.08.2022., 07:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Da odgovorim ljudima koji sam ostao dužan odgovor, a da ne guram temu u kojoj je rasprava ošla u off:
Quote:
Bjesomar_ kaže:
Cak i da je to istina onda nemoj testirati papaju i koka kolu.
Koristi test kako je predviden da se koristi.
|
Test je predviđen za ustanoviti od kojeg virusa oboljeli boluje. Testiranje zdravih osoba spada u korištenje testa izvan predviđenog načina korištenja.
Takvo korištenje je možda imalo smisla dok smo mislili da virus možemo zaustaviti testiranjem (jer onaj tko nije bio u kontaktu ne može ni biti pozitivan), međutim, čim je virus rasprostranjen u široj populaciji, korištenje PCR testa na zdravim osobama je jednako relevantno ko na papaji - ljudi koji imaju imunitet, ako su bili izloženi, mogu biti pozitivni iako se virus ne može razmnožiti u dovoljnoj mjeri da uzrokuje bolest ni da se širi.
Različite studije su kod 10 - 40% (ovisno o studiji, u različitim okolnostima) osoba bez ikakvih respiratornih simptoma, našle neki od respiratornih virusa. Očekivati da će s SARS-CoV-2, nakon što se proširio u općoj populaciji, biti drugačije, nije utemeljeno.
Quote:
Felicita1 kaže:
O asimptomatskim koronama govorim iz iskustva moje rodice. Njoj su svi u kući imali koronu, sa simptomima, a ona je bila pozitivna a nije imala simptome, tako da tvrdnje nekih od vas ne stoje.
A ta prijateljica je u oba puta radila kućni test, nije išla na PCR jer spada u one koji ne žele ući u registar oboljelih, testirala se iz razloga da ne ide vani širiti zarazu.
|
Nitko ne tvrdi da nema kućanstava u kojima su se svi zarazili, niti da asimptomatska zaraza nije moguća.
S druge strane, ti si, na temelju jednog primjera, tvrdila da je to baš uvijek slučaj i da nema šanse da ne bude tako.
Ako napišeš "sve ovce su bijele", a ja odgovorim "nije točno, postoje i crne", da li ja tvrdim da su sve ovce crne?
|
|
|
22.08.2022., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...vidom-15237630
Eksperti traže državnu istragu zbog ogromnog viška smrti posljednjih mjeseci, a nemaju veze s covidom
Quote:
Eksperti procjenjuju kako upravo počinju dolaziti na naplatu iracionalne politike javnog zdravstva iz prve faze pandemije kada su ljudi tijekom lockdowna morali ostati zatvoreni u kućama te su mnogi propustili preglede u bolnicama čak i kad su imali zdravstvene probleme zbog kojih bi u normalnim vremenima zatražili liječničku pomoć. Propuštanje pregledam postavljanje dijagnoze, prekasne terapije i medicinske intervencije sada pak dolaze na naplatu na najgori mogući način.
|
|
|
|
22.08.2022., 10:48
|
|
Dolje špekulanti !
Registracija: Aug 2021.
|
Mislim da ovom postu nije ovdje mjesto.
Ovakvo što može biti samo na skeptičnom, a ne na "pravovaljanom" dijelu foruma.

|
|
|
22.08.2022., 14:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2021.
|
Quote:
car_je_gol kaže:
Nitko ne odgovara, jer svatko sam donosi odluku o svom cijepljenju.
Ako se netko administrativnim potezima upliće u tuđi izbor, taj bi trebao biti pritisnut da snosi posljedice.
Ali, ništa od toga dok je pritisak samo verbalne naravi, trebao bi potpisati dokument iz kojeg proizlazi da zahtijeva/očekuje da druge osobe prihvate određeni medicinski tretman.
Onda bi se moglo krenuti dalje i uz pravnu pomoć zahtijevati da dotični preuzme kompletnu materijalnu i krivičnu odgovornost bude li neželjenih posljedica.
No, tu treba uložiti dosta truda i vremena, a kraći način je - da se osobe koje su donijele spomenute 'administrativne odluke' nađu indisponirane, tako da više ne mogu participirati u svojim aktivnostima, pa onda i njihove odluke više nemaju važnost.
|
Ovo je najuzasnije u cijeloj prici. Ljudi su potpuno pravno nezasticeni. Uopce me ne bi cudilo da pocnu govoriti kako rad nije obavezan, ne moras jesti/placati rezije/podizat djecu, nadi posao koni ne trazi iglu itd....
Ne znam da li bi i jedan poslodavac koji ovo zahtijeva stavio crno na bijelo da odgovara kazneno i financijski za nuspojave. Ako nece drzava to napraviti i stati iza svojih pritisaka, gdje ce neki privatnik.
Mogu se samo i dalje cuditi zasto u tolikoj prevelikoj brizi za zdravlje opce populacije i ocuvanje sustava od pucanja, nisu jednistavno uveli zakonsku obavezu. Ako itko ima suvislo objasnjenje, molim vas podijelite ga s ostalima 
|
|
|
22.08.2022., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
ntiissa kaže:
Mislim da ovom postu nije ovdje mjesto.
Ovakvo što može biti samo na skeptičnom, a ne na "pravovaljanom" dijelu foruma.

|
Meni je rođakinja sada pokojna, samo zato što je rak dojke manje opasan od covida.
Jebeš kvržicu na dojki, imaš li ti propusnicu i masku?
Ma super...niti ne mogu opisati kakvo su svi posrani i poniženi.
|
|
|
22.08.2022., 16:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2016.
|
Korona razgovori vol.2
Quote:
SkyShark kaže:
Meni je rođakinja sada pokojna, samo zato što je rak dojke manje opasan od covida.
Jebeš kvržicu na dojki, imaš li ti propusnicu i masku?
Ma super...niti ne mogu opisati kakvo su svi posrani i poniženi.
|
Hoces reci da ti se rođakinja nije mogla liječiti od maligne bolesti zbog pandemije?
Meni se clanica obitelji liječi zadnje tri godine u klinici za tumore od iste bolesti pa nikada nije propustila niti jednu terapiju ili zračenje ili bilo sto zbog korone.
Da, stavila je masku na ulazu i izmjerili su joj temperaturu.
|
|
|
22.08.2022., 16:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
oshikuru kaže:
Hoces reci da ti se rođakinja nije mogla liječiti od maligne bolesti zbog pandemije?
Meni se clanica obitelji liječi zadnje tri godine u klinici za tumore od iste bolesti pa nikada nije propustila niti jednu terapiju ili zračenje ili bilo sto zbog korone.
Da, stavila je masku na ulazu i izmjerili su joj temperaturu.
|
Nije mogla na liječenje jel nije imala propusnicu. Dobila je propusnicu nakon 3mj natezanja.
Radi se o prvom zatvaranaju 2020god i netko nije izračunao da nisu svi u Zagrebu.
Stara mama mi nije vidila doktoricu 2god, tebi je to normalno? Liječiti ljude preko telefona? Meni to ni normalno, da ja moram rušiti sve svete da bi doktorica pregledala moju mamu, ne to nije normalno.
Ja moram ispasti primitivna seljačina a da bi netko radio svoj posao, sorry ali to nije ok. I ona ne bi bila danas među živima, da nisam popizdio. To je način? Ja se sramim ali izgleda da sam jedini, nažalost.
|
|
|
22.08.2022., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
ki.wi kaže:
Ovo je najuzasnije u cijeloj prici. Ljudi su potpuno pravno nezasticeni. Uopce me ne bi cudilo da pocnu govoriti kako rad nije obavezan, ne moras jesti/placati rezije/podizat djecu, nadi posao koni ne trazi iglu itd....
Ne znam da li bi i jedan poslodavac koji ovo zahtijeva stavio crno na bijelo da odgovara kazneno i financijski za nuspojave. Ako nece drzava to napraviti i stati iza svojih pritisaka, gdje ce neki privatnik.
Mogu se samo i dalje cuditi zasto u tolikoj prevelikoj brizi za zdravlje opce populacije i ocuvanje sustava od pucanja, nisu jednistavno uveli zakonsku obavezu. Ako itko ima suvislo objasnjenje, molim vas podijelite ga s ostalima
|
Da su uveli zakonsku obvezu onda bi morali odgovarati za svaku nuspojavu koje cijepivo stvara.ovako su ostavili prividnu slobodu izbora, i stvorili kolko tolko uspješnu navlakušu da se ljudi cijepe: s jedne tsrane bespaltno cijepivo nakon kojeg možeš sve i svašta,dobiješ potvrdu koja vrijedi duže,nema testiranjia i izolacije. S druge strane invazivni proces testiranja,potvrda traje kraće, mora ga se ponavaljati svakih par dana i košta,a usto ako ispadneš +, 7-10 dana izolacije.
|
|
|
22.08.2022., 21:47
|
|
✧ uwu ✧
Registracija: Jun 2011.
|
Quote:
lexluthor84 kaže:
Da su uveli zakonsku obvezu onda bi morali odgovarati za svaku nuspojavu koje cijepivo stvara.ovako su ostavili prividnu slobodu izbora, i stvorili kolko tolko uspješnu navlakušu da se ljudi cijepe: s jedne tsrane bespaltno cijepivo nakon kojeg možeš sve i svašta,dobiješ potvrdu koja vrijedi duže,nema testiranjia i izolacije. S druge strane invazivni proces testiranja,potvrda traje kraće, mora ga se ponavaljati svakih par dana i košta,a usto ako ispadneš +, 7-10 dana izolacije.
|
slažem se sa svim osim ovo besplatno. eto nam krize da se pokriju ti dodatni troškovi
|
|
|
24.08.2022., 01:00
|
|
Skeptik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
^Jack^ kaže:
|
Tko bi rekao… osim nas “ravnozemljasa” koji na posljedice lockdowna upozoravamo već dvije godine. 
|
|
|
24.08.2022., 15:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2021.
|
Quote:
lexluthor84 kaže:
|
Oprostite, ali vase objasnjenje jednostavno nema smisla. Stalno govore kako je sigurno i efektivno(kao pijenje vode), da su nuspojave blage i brzo prolazne(ukljucujuci miokarditise/perikarditise).
Zasto se onda boje stati iza zakonske obaveze ako ovo ponavljaju? Sigurno je brze i financijski manje iscrpno(pogotovo usred sad ogromnog financijskog potopa zbog...rata u Ukrajini)uvesti dodatni red u zakonu, nego mrcvariti ljude propusnicama?
Jednostavno ne kuzim, pa stalno govore da aspirin ima potencijano zesce nuspojave 
|
|
|
25.08.2022., 00:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
ki.wi kaže:
Oprostite, ali vase objasnjenje jednostavno nema smisla. Stalno govore kako je sigurno i efektivno(kao pijenje vode), da su nuspojave blage i brzo prolazne(ukljucujuci miokarditise/perikarditise).
Zasto se onda boje stati iza zakonske obaveze ako ovo ponavljaju? Sigurno je brze i financijski manje iscrpno(pogotovo usred sad ogromnog financijskog potopa zbog...rata u Ukrajini)uvesti dodatni red u zakonu, nego mrcvariti ljude propusnicama?
Jednostavno ne kuzim, pa stalno govore da aspirin ima potencijano zesce nuspojave 
|
Dragi kiwi, tvoj post je odličan, on zaista potvrđuje Darvinovu teoriju evolucije !
|
|
|
25.08.2022., 03:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
|
Quote:
SkyShark kaže:
Nije mogla na liječenje jel nije imala propusnicu. Dobila je propusnicu nakon 3mj natezanja.
Radi se o prvom zatvaranaju 2020god i netko nije izračunao da nisu svi u Zagrebu.
Stara mama mi nije vidila doktoricu 2god, tebi je to normalno? Liječiti ljude preko telefona? Meni to ni normalno, da ja moram rušiti sve svete da bi doktorica pregledala moju mamu, ne to nije normalno.
Ja moram ispasti primitivna seljačina a da bi netko radio svoj posao, sorry ali to nije ok. I ona ne bi bila danas među živima, da nisam popizdio. To je način? Ja se sramim ali izgleda da sam jedini, nažalost.
|
Ne nasjedaj na provokatore jer oni lazu. Pa covjek je umro nakon cijepljenja jer ga nisu htjeli primiti na tretman u bolnocu necijepljenoga, sto su sve izvodili...
|
|
|
25.08.2022., 08:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
somesay kaže:
Pozdrav, evo da podijelim i ja svoje iskustvo. Cura i ja 32 godine, 3 doze, booster primljen krajem 5. mjeseca. Bili na putu, cura dobila covid, jedan dan visoka temp,.par dana niza, kasalj i grlobolja. Nakon toga prelazi na mene, temp preko 39, slabost, grlobolja, kasalj, uzasan feeling. Dode mi volja da otvoreno predem u antivaxere jer ovo nema smisla. Po njihovoj logici da se nisam cijepio bi krepao? Takoder, cura prebolila deltu bez simptoma osim lagane grlobolje koja je trajala pola dana, a ja tada nisam ni dobio...
|
to sto ti je cura dobila deltu laganu, a omikron tezu varijantu govori u prilog onome sto govori geert vanden bossche.
u principu svi koji drugi put teze obole, a cijepljeni su, on kaze da je to zbog toga sto ti kad se zarazis imunitet ispucava kriva antitijela (za krivi soj virusa jer vi ste se npr cijepili 3 puta cijepivom za alfu. btw bi li se cijepio 3 puta cijepivom protiv gripe za krivi soj?).
i dok imunitet ispucava par dana "kriva" antitijela, novi soj virusa zaobilazi taj imunitet stecen cijepljenjem i tijelo se nema kad boriti protiv aktualnog soja. mislim da ima i strucan naziv za ovu pojavu, original antigenic sin:
When the body first encounters an infection it produces effective antibodies against its dominant anigens and thus eliminates the infection. But when it encounters the same infection, at a later evolved stage, with a new dominant antigen, with the original antigen now being recessive, the immune system will still produce the former antibodies against this old "now recessive antigen" and not develop new antibodies against the new dominant one, this results in the production of ineffective antibodies and thus a weak immunity.
|
|
|
25.08.2022., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Quote:
something_new kaže:
u principu svi koji drugi put teze obole, a cijepljeni su, on kaze da je to zbog toga sto ti kad se zarazis imunitet ispucava kriva antitijela (za krivi soj virusa jer vi ste se npr cijepili 3 puta cijepivom za alfu. btw bi li se cijepio 3 puta cijepivom protiv gripe za krivi soj?).
i dok imunitet ispucava par dana "kriva" antitijela, novi soj virusa zaobilazi taj imunitet stecen cijepljenjem i tijelo se nema kad boriti protiv aktualnog soja. mislim da ima i strucan naziv za ovu pojavu, original antigenic sin:
|
Antigenic sin se znači događa u slučaju cijepljenja, a u slučaju preboljenja bez cijepljenja uključuje se magični mehanizam u slučaju kojeg u sljedećem susretu s novim sojemvirusa tijelo neće stvarati "kriva" antitijela, iako su ona u tijelu stvorena za prijašnji soj virusa. Pričaj nam još o tom magičnom mehanizmu molim te.
|
|
|
25.08.2022., 17:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Doktor Jojboli kaže:
Antigenic sin se znači događa u slučaju cijepljenja, a u slučaju preboljenja bez cijepljenja uključuje se magični mehanizam u slučaju kojeg u sljedećem susretu s novim sojemvirusa tijelo neće stvarati "kriva" antitijela, iako su ona u tijelu stvorena za prijašnji soj virusa. Pričaj nam još o tom magičnom mehanizmu molim te.
|
zato sto cijepljenjem imas antitijela samo na spike protein (za krivi soj), dok preboljenjem imas siri spektar antitijela za cijeli virus pametnjakovicu
uostalom, evo ima i pametnih ljudi koji se ovime bave cijeli zivot, nisam ja to izmislila, evo link i podcast pa kome se da malo promisljati
https://voiceforscienceandsolidarity...l-consequences
https://youtu.be/NY9Wrpw3igs
|
|
|
25.08.2022., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2021.
|
Quote:
Arijela kaže:
Prof. Pavelić je izjavio da se nije smio cijepiti.
Ljudi jesu često umirali od upale pluća, meni je problem što ju nitko nije prepoznao, a i on sam se nije osjećao nešto jako bolesnim, nego se sve odigralo naglo. Da se cijepio, ništa mu ne bi pomoglo, vjerojatno odmoglo puno prije. Jer na zapadu bolnice pune cijepljeni, vjerojatno i kod nas.
I necijepljeni imaju blage simptome, osim onih već teško bolesnih.
Njegova smrt je očito bila neizbježna, kobna upala pluća, od koje su ljudi znali umirati uvijek. Baš odgledala emisiju o Eduardu (Slavoljubu) Penkali, i on je umro nakon prehlade od upale pluća s 50 godina...
|
Lol. Pa umro je prije 100 godina. Penicilin su otkrili 6 godina nakon smrti Penkale, još desetljeće je prošlo do široke upotrebe u medicini... Pa i u srednjem vijeku je upala slijepog crijeva bila smrtna osuda. Zar zbilja uspoređuješ te dvije stvari. Taj novinar, kad bi se cijepio, vjerojatno bi sada pisao o lošem stanju Splitske bolnice... A ovo boldano  
Definiraj zapad, ali ako si rizičan i sa težim simptomima stave te u bolnicu zbog preventivne terapije, diagnostike i mogučnosti naglog pogoršanja bolesti. I na "zapadu" se je velka večina rizičnih cijepila (onkološki, transplantirani, imunodeficijentni).Balaševič je otišao u par sati. Razgovarao je, šalio se, nakon toga otišo u viječnost.
SA svim tim lijekovima protiv korone ima jedan veliki problem, a to je da ih trebaš počet davat kad bolesnici još nisu loše, u prvih par dana... I ti lijekovi su jako skupi i ponekad teško dobavljivi. A ADEZEOVA rvacka para za lijekove neda...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:49.
|
|
|
|