Pogledaj rezultate ankete: Pobjednik teniskog turnira na Olimpijskim igrama biti će nitko drugi doli..
|
Roger Federer
|

|
81 |
48.50% |
Andy Murray
|

|
28 |
16.77% |
Novak Đoković
|

|
32 |
19.16% |
Rafael Nadal
|

|
8 |
4.79% |
Lleyton Hewitt
|

|
4 |
2.40% |
Marin Čilić
|

|
23 |
13.77% |
Andy Roddick
|

|
4 |
2.40% |
John Isner
|

|
3 |
1.80% |
Jo Wilfired Tsonga
|

|
4 |
2.40% |
Juan Martin del Potro
|

|
2 |
1.20% |
Tomas Berdych
|

|
2 |
1.20% |
Milos Raonic
|

|
3 |
1.80% |
Philip Kohlschreiber
|

|
2 |
1.20% |
Ivo Karlović
|

|
20 |
11.98% |
Mikhail Youzhny
|

|
2 |
1.20% |
06.08.2012., 11:00
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2007.
|
da baš.Murray je napredovao i to dosta.
Dobro mu je Lend sredio glavu.
|
|
|
06.08.2012., 14:08
|
|
A legend
Registracija: Aug 2010.
|
Ako netko kojim slučajem nije gledao,na hrt-u je snimka finala...
|
|
|
06.08.2012., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
nar.kO kaže:
Šta mislite da li Britanci više cijene ovu medalju ili što bi cijenili da je uzeo Wimbledon?
|
To uopće nije usporedivo, i ne kontam neke komentare koji isto gotovo pa izjednačuju.
Olimpijski teniski turnir je egzibicijskog karaktera, naravno da je zlato san svakog sportaša, ali se isto previše i ne cijeni kad se teniski evaluira nečija karijera.
Već sam bio pisao, Federer i Đoković sigurno nisu tempirali formu za ovo natjecanje, vjerojatno bi Nadal terapiju odgodio za 15 dana da se radilo o slamu ili bitnom mastersu, to ne znači da ih nije briga, dat će sve od sebe, ali ne sa svojim najboljim tenisom kojega čuvaju za bitnije stvari.
Quote:
Rieys kaže:
Zašto bi Nadal npr. mijenjao zlato u Pekingu za još jedan RG ili bilo koji turnir.?
Ili Agassi? Kad već osvojiš sve GS-ove, bolje imati i zlato u zbirci trofeja...  , nije to mala stvar!
|
Hah, mislim da Monte Carlo ne bi mijenjao za olimpijsko zlato (iako isto ima, ali kontate biti), i tako narušio svemirskih 'osam zaredom', a kamoli RG. 
|
|
|
06.08.2012., 16:10
|
|
Registrirana gradjevina
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Mojsa kaže:
Ako netko kojim slučajem nije gledao,na hrt-u je snimka finala...
|
taj bi odmah uocio da je veliki nedostatak sto nisu travu ofarbali u ljubicasto
|
|
|
06.08.2012., 18:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
decent young player kaže:
To uopće nije usporedivo, i ne kontam neke komentare koji isto gotovo pa izjednačuju.
Olimpijski teniski turnir je egzibicijskog karaktera, naravno da je zlato san svakog sportaša, ali se isto previše i ne cijeni kad se teniski evaluira nečija karijera.:
|
Naravno da olimpijske teniski rečeno ne mogu biti presudan faktor kad se ocjenjuje nečija karijera. Prvenstveno jer se održavaju samo svake 4 godine.
Ali, to ne umanjuje vrijednost osvajanja zlata, kao što kažeš, to je san svakog sportaša, to je najveći sportski spektakl, ne može se umanjivati ta vrijednost, niti spuštati na razinu egzibicija  , samo zato jer je GS neusporedivo relevantniji za nečiju karijeru.
Murrayu bi Wimbledon više značio, to znamo svi, ali imati zlato je vrsta prestiža koja može lijepo zaokružiti karijeru. (Tu mislim na Agassija i Rafu koji su jedini osvajači Golden Slama, ili Aggasijev "Career Super Slam")
Quote:
Već sam bio pisao, Federer i Đoković sigurno nisu tempirali formu za ovo natjecanje, vjerojatno bi Nadal terapiju odgodio za 15 dana da se radilo o slamu ili bitnom mastersu, to ne znači da ih nije briga, dat će sve od sebe, ali ne sa svojim najboljim tenisom kojega čuvaju za bitnije stvari. :
|
Kako znaš za što Novak tempira formu? Zar nije on od početka godine jasno govorio da mu je olimpijada i RG jedno od najvećih ciljeva? Druga stvar je što je u padu forme, što je neusporediv u odnosu na prošlu godinu. Naravno da nitko ne bi otkazao GS zbog olimpijade, ali nitko ne može reći da se on više trudio na Wimbledonu.
Što se tice tempiranja forme, zar je uopće moguće tempirati formu za nešto što se odvija svake 4 god.? Osvojiti medalju je više splet sretnih okolnosti praćenih dobrom formom. Pogledajmo Rafu; 2004. je bio premlad za ozbiljniji rezultat, ove godine ozljeđen, a tko bi se kladio da će 2016. njegova koljena izdržati za Rio? Što znači da je imao 1 priliku u karijeri (2008.) i iskoristio ju je.
Ne možeš stvarno misliti da ne daju sve od sebe jer se čuvaju? Ili da je Nadal mogao terapiju pomaknuti? Pa taj je i Toronto otkazao.
Nemoguće je tempirati se za taj turnir, pogotovo uz tijesan teniski raspored, ali svatko od njih je želio zlato i dao sve od sebe za to, kao i da je igrao na GS-u, u to sam sigurna, pa zato su i najbolji bili u završnici (Fed., Serena, Murray...)
Quote:
Hah, mislim da Monte Carlo ne bi mijenjao za olimpijsko zlato (iako isto ima, ali kontate biti), i tako narušio svemirskih 'osam zaredom', a kamoli RG. 
|
Da, malo je nategnuto bilo pretpostavljati tko bi mijenjao što...  , slažem se.
|
|
|
06.08.2012., 18:36
|
|
Today I feel like a...
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
Rieys kaže:
Što se tice tempiranja forme, zar je uopće moguće tempirati formu za nešto što se odvija svake 4 god.?
|
Koliko sam skužio, mislio je čovjek na ovu godinu, tj. na to da je Fedu, Djokovicu, a bilo bi sigurno i Murrayju da OI nisu tu gdje jesu bitnije spremiti se za USO.
|
|
|
06.08.2012., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
LeGriffio kaže:
Koliko sam skužio, mislio je čovjek na ovu godinu, tj. na to da je Fedu, Djokovicu, a bilo bi sigurno i Murrayju da OI nisu tu gdje jesu bitnije spremiti se za USO.
|
Ne mislim to niti malo. Da je tako, ne bi se trudili doći do same završnice, ne bi se Fed žestoko borio sa Del Potrom za finale, do USO ima vremena za spremanje i odmor.
|
|
|
06.08.2012., 19:12
|
|
Ovo
Registracija: Apr 2008.
|
|
|
|
06.08.2012., 20:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
kiselikupus kaže:
Ovaj meč, kao i onaj od petka je i guideline Žvaljavom kakav tenis treba igrati da bi pobjedio najbolje.
Agresivno, agresivno, agresivno sa mudima, hvala Bogu da je svoje pusherstvo sveo na minimum. Ima fizičke predispozicije, šta je je, ali je bio žrtva istih, to što si brz na nogama ne mora značiti da moraš igrati defanzivno.
Prekjučer i danas je bio prikaz, ne znam dali se slažete, ali najagresivnijeg Murraya otkad ga gledamo, išao je na poen, išao ga je zaradit, a ne očekivat od protivnika da ga izgubi. Strašno je odigrao...
|
apsolutno se slazem , najbolji Murray kojega smo vidjeli , bas to. siguran u sebe, drzi nivo,agresivan, brz, provocira srecu...djeluje mocno , kako je ljepo to bilo gledati , ovaj decko zasluzi o je GS titulu vise nego itko drugi, slobodno neka ju uzme vec na US Openu... Treba ruku na srce reci da je Fed ovaj turnir odigrao, pa budimo realni preko kurca, vidi se da njega boli briga za te Olimpijske, nema taj Olimpijski duh, Fed je po svemu " classy" pa tako i po prioritetima, nema jos toliku tradiciju taj turnir moze se i tako opravdati... nije isto finale Olimpijskih iGs , ali je poseban osjecaj....rijetko tko ce imati taj turnir...
|
|
|
07.08.2012., 10:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Nesumnjivo je da je Federer jako želio ovdje zlato. U to budite sigurni..
Ali njegova igra u gotovo ni jednom trenutku nije bila na razini od prije 3, 4 tjedna i Wimbledona, a posebno nije bila na razini za ovakvo finale i ovakvog Murraya.
Murray je odigrao fenomenalan meč, kao da su mu se skupile sve dosadašnje frustracije i porazi i chokanja, i eksplodiralo, usmjerilo se u onom pravom smjeru u tom finalu.
Odigrao je vrhunski od prvog do zadnjeg poena. Federer nije. Usudio bih se reći kako Federer nije ni jedan jedini gem od početka do kraja odigrao vrhunski. Bilo je tu par poena, udaraca, ali slabo. On je izgledao kao da je zadovoljan s time što ima sigurnu medalju i kao da je nekako računao na Murrayevo chokanje a ovaj ga je iznenadio još boljom igrom negoli u prvom setu finala Wimbledona.
Svaka čast Murrayu na igri i na zlatu. Zaslužio je. A zaslužio je uskoro uzeti i svoj prvi GS, ali samo ako nastavi ovako dobro raditi sa Lendlom, i ako zadrži ovaj nivo igre i glave i agresivne, a precizne i pametne igre..
Žao mi je Federera, ali opet, on ima zlato u parovima, ima sad srebro u singlu.. to je već sada više nego 98% tenisača u povijesti.. a uz sve ostale rekorde i turnire koje ima, to je sve skupa nešto ogromno i gotovo pa nevjerojatno.
Što se tiče rasprave tko bi što mijenjao za zlato, i slično.. o tome je uopće bespredmetno govoriti
"With their qualities of cleanliness, discretion, affection, patience, dignity, and courage, how many of us, I ask you, would be capable of becoming cats?" "Čovjek je kriv za svako dobro dijelo koje ne napravi."
|
|
|
07.08.2012., 12:41
|
|
Today I feel like a...
Registracija: Jun 2012.
|
Quote:
S'sung kaže:
Žao mi je Federera, ali opet, on ima zlato u parovima, ima sad srebro u singlu.. to je već sada više nego 98% tenisača u povijesti..
|
Prije bih rekao 99.9999999999999999999999999999999% 
|
|
|
07.08.2012., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Pa..dobro.. sad..  nisam baš želio pretjerivati 
"With their qualities of cleanliness, discretion, affection, patience, dignity, and courage, how many of us, I ask you, would be capable of becoming cats?" "Čovjek je kriv za svako dobro dijelo koje ne napravi."
|
|
|
08.08.2012., 17:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
@rieys
Ne mislim da je neimanje OI zlata nebitno, naravno da daje posebnu težinu nečijoj karijeri, isto kao što mislim da neimanje nije minus, ako ćemo suditi prema velikanima iz prošlosti kojima se turnir nije igrao, od Samprasa do Feda '04, ali sam se referirao na priče bi li Murray radije zlato ili Wimbledon, itd.
U tom smislu, ne bi uopće uspoređivao OI zlato s slamom ili wtf-om. Potpuno različite stvari. Slam, wtf, broj mastersa, tjedni na broju jedan govore o nečijoj karijeri, dok OI zlato govori o nečijem olimpijskom uspjehu, i meni je to potpuno odvojeno, unatoč tome što ovo drugo daje težinu prvome.
Zato sam i rekao da je turnir egzibicijskog karaktera, i to i dalje mislim, svi oni žele ispuniti OI san, sportski san; ali bih to odvojio od čiste ATP/slam priče.
Nole i tempiranje forme? Naravno da ne znam, naravno da je Nole rekao da mu je zlato ujedno i cilj, ali meni se kao gledatelju čini da nitko od ovih najboljih nije bio na razini, što ne znači da nisu dali sve od sebe, zadnji atom snage i te sheme, ali nisu bili na igračkih 100%.
Nadal prolazi kroz terapiju, uvijek se kaže da se ista može odgoditi, meni je logično odabrati istu za vrijeme OI-a a ne USO-a.
Sve u svemu, svaka čast i Aggasiu, Nadalu ili Rossetu, ali uspoređivat OI sa slamom je deplasirano, imo.
|
|
|
11.08.2012., 04:11
|
|
🆒
Registracija: Apr 2007.
|
Čestitke Ovci. I Sereni, naravno.
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:38.
|
|
|
|