Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
21.10.2016., 14:24
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
sick.am kaže:
ovo s Pernarom je jedina stvar s kojom se slazem s tobom. 
|
nije istina, sigurno se slazes da su banke olos 
|
22.10.2016., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
michek kaže:
i mene živo zanima??
ili možda odgovor: u jednom trenutku od danas do beskonačno, kada suza svetog lovre padne točno na nulti meridijan i pomrčina sunca zamrači zemlju točno u podne.....
dakle, mit nad mitovima....kralj mitova....
|
Budale uče na vlastitim greškama, a pametni na tuđima. Vidim da ja ti nisi sposoban niti naučiti na vlastitim greškama. Tužno 
|
|
|
24.10.2016., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
gFlores kaže:
Budale uče na vlastitim greškama, a pametni na tuđima. Vidim da ja ti nisi sposoban niti naučiti na vlastitim greškama. Tužno 
|
a kaj češ,..... ak ti je tužno a ti plači....
ali tvoj unos i dalje nema veze s ničim, pa ni s mojim unosom, samo ga naprosto melješ......
tužno je, ali meni nekako bježi (pod)smjeh......
melji forest melji....... 
|
|
|
26.10.2016., 22:58
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: Nov 2013.
|
Onaj bandit Vujčić zadnje je smeće!
|
|
|
27.10.2016., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Dakle poslan je odgovor udruzi franak......
kad se smo sjetim da odvratni boha nije htio sjediti u istoj prostoriji sa članovima uf........
ološ si je umislila da je iznad svega a pogotovo iznad onih koje su usosili.......
e pa sd me baš zanimaju prekršajne prijave i rješenja istih, zanima me visina kazne, zanima me da uđu u kategoriju prethodno osuđivanih subjekata, zanima me reakcija na sve to koje nema, niti će je biti....
ako lopov šuti i ne priznaje krivicu na drugima je da je doakžu...tja, i to smo učinili.....
tja bankofili, od sto glasa glasa čuti nije..... to ste vi i takvi čete i ostati kada je u pitanju argumentacija, dokazi, crno na bijelo......
jaki ste samo kad se laprda o opčim frazama i uđbeničkim definicijama koje uopće ne dodiruju realnost.....
to sve govori o vama, nama, svima..... društvo nam je smrdano, okrenute vrijednosti naopačke.......
u idučoj fazi srozavanja svih vrijednosti očekujem da će žena koja bude silovana biti proglašena krivom jer je silovana....a sileđija će odšewtati sa osmjehom pravednika......
jadni svi oni koji se prepuste struji. ima još par ljudi koji kažu svojoj djeci ovo ti je u redu, ovo ti nije u redu..... nemoj raditi loše stvari, iako ih svi rade.... ali ti nemoj....
pila naopako...... a šačica ljudi je pokušava okrenuti u pravi smjer..... ali to je nepoželjno u društvu gdje naopaka pila reže masu, a ona u pravom smjeru rezala bi bandu i lopove...... ali polako i strpljivo....ide sve sitnim koracima, ali ide.....
|
|
|
27.10.2016., 15:52
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
27.10.2016., 22:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Ej... a di je Terminator nestao?
|
|
|
28.10.2016., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
michek kaže:
|
E da...svakakvih presuda je bilo u Hrvatskoj...
|
|
|
28.10.2016., 09:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ZloPrase kaže:
E da...svakakvih presuda je bilo u Hrvatskoj...
|
nrado se slažem s tim, ali moram......
iskreno, ova mi poresuda izgleda seriozna, ali tko zna.....
možda se i banke proglase MATERIJALNIM dobrom rh......
kad u njih dirneš dirnuo si u svetinju.... rekli bi ovdje osvješteni i nadobudni......
|
|
|
28.10.2016., 10:37
|
|
Registrirani korisnik
|
http://www.tportal.hr/biznis/politik...ne-izjave.html
ama nije zar!?
bankari napali aleksića da krivo tumaći nešto...... jer je jedino ispravno tumačenje njihovo...... svetinja.....
hebeš zakone koje tumačiš....
hebeš presude koje ne vidiš..... gdje su te presude u njihovu korist....... ne postoje!!!
nitko ih nije vidio niti donio, opet lažu i varaju........
|
|
|
02.11.2016., 12:10
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: Nov 2013.
|
Goran Aleksić (Promijenimo Hrvatsku) upozorio je na, kako je kazao, neodmjerene istupe Hrvatske udruge banaka (HUB) koja "neistinama pokušava opravdavati poslovanje svojih banaka članica".
"Tako smatraju da su moje izjave o nezakonitom poslovanju banaka neodgovorne i tvrde da su hrvatske banke cijelo vrijeme poslovale po zakonu, međutim to nije istina. Ponavljam da su one prije 1. siječnja 2013. ugovarale po većini kredita s promjenjivom kamatnom stopom način promjene kamatne stope na nezakonit način. Kamatne stope su cijena kredita i oni su tu cijenu ugovarale tako da cijenu mijenjaju svojom administrativnom odlukom bez kriterija i to je po Zakonu o obveznim odnosima zabranjeno", kazao je Aleksić.
Tvrde i da su kamatne stope bile usklađene s onima u okruženju, no i one su, kazao je Aleksić, ugovarane na nezakonit način. "Imamo niz pravomoćnih presuda za nezakonit način promjene kamatnih stopa i vraćanje preplaćenih iznosa dužnicima u BiH, Srbiji i Crnoj Gori", rekao je.
Nada se kaže, da će HDZ i Most prihvatiti neke njegove prijedloge da se konačno odredi metodologija za određivanje početnih fiksnih marži u svim kreditima u kojima te početne fiksne marže nisu ugovorena na vrijeme, kako bi se na taj način spriječio nastavak nezakonitog posovanja hrvatskih banaka.
|
|
|
02.11.2016., 14:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Aleksić je trenutno u Saboru rasturio HNB.Kada te sve replike ostalih doslovno pohvale onda to ima težinu.Povijesni govor.
Goran je mašina.
|
|
|
03.11.2016., 09:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
|
|
|
03.11.2016., 09:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
DrŠ2013 kaže:
Kamatne stope su cijena kredita i oni su tu cijenu ugovarale tako da cijenu mijenjaju svojom administrativnom odlukom bez kriterija i to je po Zakonu o obveznim odnosima zabranjeno", kazao je Aleksić.
|
I jednako tako su određivale kamate na štednju, što su štediše veselo popapali i uhvatili bi se pušaka na samo sugestiju da se sad treba nešto unatrag preračunavati i ikakve novce vraćati. 
|
|
|
03.11.2016., 10:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ZloPrase kaže:
I jednako tako su određivale kamate na štednju, što su štediše veselo popapali i uhvatili bi se pušaka na samo sugestiju da se sad treba nešto unatrag preračunavati i ikakve novce vraćati. 
|
dakle jednako tako - NEZAKONITO!!! i ako je rješenje puška u ruku, onda je to puno bolje rješenje nego šutjeti ko pi*** jer je meni dobro.
to je upravo teza koju isključivo i samo bankofili ovdje promoviraju a podvaljuju je nama.
dakle šutite ako Vam je dobro štediše, kao što bi i dužnici šutjeli da im je dobro i trljali ruke.....
opet govorite o sebi a ne o nama.
ja osobno bi šutio da je po zakonu i ne bi se bunio, niti sam se bunio.
ali nije po zakonu!!!
osim toga poznavajući banke smatram da štediše ne bi trebali uzimati puške u ruke, jer ništa ne bi trebali vraćati, nego su ih banke prevarile i zakinule pa bi imali i povrata kao i mi!!!
garantiram.
banke smiju i trebaju posuđivati novce i čuvati novce štedišama po određenim kamatama i smiju imati svoju politiku i računicu oko toga, ali smiju raditi i po zakonu sve to skupa jelte.
ovako direktno povezivati štediše i dužnike je bez osnove, ispada da smo mi krivi i to što su banke prevarile štediše. ima li išta za što nismo krivi, izgleda da smo direktno sve odluke u ime banke donosili mi potpisom ugovora o kreditu..... tja..... 
|
|
|
03.11.2016., 10:18
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
mveza kaže:
|
pa nema potrebe ponavljat jedno te isto, pametniji udrugasi su se povukli kad su vidjeli da udruga franak udara glavom o zid, svojom i tudjom, cekam nove poteze i drzave i banaka.
|
03.11.2016., 10:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mveza kaže:
|
austrijski prebjeg ne voli argumente i dokaze, .....on ti je više ljubitelj bankofantastike i romansiranih vjersko-ljubavnih saga tipa potpisali ste, potpisali ste...... ugovor je svetinja, itd.....
on ti uživa život s odmakom od realnosti, tako tipično za ljude s ispodprosječnim iq-om.....
što je i znanstveno dokazano da su osobe sa nižom inteligencijom sretnije u životu, a jasno nam je kad si nekoga uzmeš za maskotu ćiji face vrišti svoj kvocijent inteligencije - da je čovjek zapravo blaženo sretan, i ne treba ga umarati činjenicama i argumentima 
|
|
|
03.11.2016., 10:42
|
|
Registrirani korisnik
|
http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-...tresi/5216991/
baš me zanima koji i kakvi suci to "padaju".... evidentno perjanice hrvatskog pravosuđa..... umiješane u mito i korupciju.
ne oni koji su pokušavali svoj posao raditi po pravu i pravdi pa su ih ovi bossovi među sucima ismijavali.
tako su u toj vreći sa ovima koji su truli završili i oni koji pokušavaju raditi pošteno svoj posao.recimo oni koji donose pravomočne presude za švicarce?
ali ne, to nisu suci koji pošteno rade svoj posao, to su suci koji ne znaju svoj posao, jer ovih prvih u hrvatskoj nema!!! tja, vrijeme je da ih ima...... sve više....
kad ovi gnjili korumpirani odu iza rešetaka....
|
|
|
03.11.2016., 10:59
|
|
Registrirani korisnik
|
sve je to proces, ne postaje se njemačka ili norveška u roku par mjeseci, to je proces od možda čak i 50 godina..... tamo kad banku klepnu po prstima za par milijardi ona šuti ko zalivena ..... ovdje su banke još uvijek šerifi.....
i zato svatko tko ne vidi širi kontekst ove borbe sa centrima novca i moći je zapravo jako uskogrudan i primjer malograđanštinske taštine najgore vrste.
Pa ne borim se ja za sebe, borim se da hr jednog dana bude takva država gdje se to što se meni dogodilo mojem djetetu neće moći dogoditi!!! to je najvažniji dio ove naše borbe, mi smo već obrali bostan što se kaže, mi smo svoje odgulili i gulimo, na vlastitoj koži nosimo tranziciju od tunguzije do norveške.
slobodan sam ustvrditi da mora na svim razinama društva vertikalno i horizontalno doći do izmjene generacija i kad ode i posljednji koji je dobio stan za kutiju cigareta tek tad možemo reći da je taj mentalitet nestao u povijesti i da se uspostavio demokratski sustav gdje je čovjek zaštičen od svega što bi ga moglo ugroziti a da sam ne mora ni prstom mrdnuti, gdje država zna da su mu građani i čistačice i doktori znanosti, gdje država daje da svatko živi u skladu sa svojim mjestom u društvu, dobro i zadovoljno. A ne ako si čistačica nisi ni zaslužila drugo nego da te netko šikanira, kaj se nisi školovala..... ona treba živjeti skladno i zadovoljno i od svojih primanja, pošteno.... nitko je ne treba prozivati što ide u banku i traži nekaj, što ne zna sve zakone i što se nije zaštitila na taj način da je banka prevesla. ...ona ima prava, treba ih znati, ona ima obveze, treba ih znati, jasno i glasno, pa čak i gramatički ispravno, ali ne treba je onda netko za 5 godina ismijavati kakva je budala bila......
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:01.
|
|
|
|