|
|
10.04.2016., 09:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Gledao sam po St-u, al imaju graviranje u metalu. To sam vec imao pa zahrđa nakon nekog vrimena.
Pogledam po Zg, tamo bi tribalo biti....
|
|
|
11.04.2016., 13:51
|
|
Day-Z
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
morskipas1 kaže:
Gledao sam po St-u, al imaju graviranje u metalu. To sam vec imao pa zahrđa nakon nekog vrimena.
Pogledam po Zg, tamo bi tribalo biti....
|
Ajd mi pls javi ako negdje nađeš. To i mene zanima.
|
|
|
12.04.2016., 19:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
Daisy28 kaže:
Ajd mi pls javi ako negdje nađeš. To i mene zanima.
|
Može.
Poslao sam u neke 2 firme.
Sve mi se cini da ce biti dobra cijena. 
Javim ti.
|
|
|
12.04.2016., 20:16
|
|
Jeb'la vas bista
Registracija: Sep 2008.
|
Nazvao me danas na telefon gospodin taj i taj, ministrstvo turizma, inspektor. Kaže bio par puta na adresi nije našao nikoga. Ništa neka se ne brinem, rutinska kontrola, ako mogu donijeti kopiju rješenja za iznajmljivanje i osobnu k njemu.
Je to normalno ili?
|
|
|
12.04.2016., 20:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Pozdrav, novi sam u ovom poslu, imam vikendicu koju su roditelji koristili ljeti za odmor ali otkad su rastavljeni otac se bavi sitno turizmom, oglašavanjem preko plavog oglasnika ali ne podmiri ni svoje troškove.
Ukratko, imam tri apartmana, jedan za 2+1, drugi za 3+1, treći za 5+1 ljudi, 300 m od mora u okolici Splita. Nema nikakvih specijalnih pogodnosti (wifi,klima), ali okućnica je velika sa stolom na terasi (svaki apartman je ima), osiguran je parking, čiste plahte/ručnici i najbitnije, niska cijena (25/35/60 eura po redoslijedu)
Uglavnom sad sam ja preuzeo stvari i planiram to bolje promovirati. Već imam račun na airbnbu, koji je koristila majka (s nekim recenzijama gostiju, slikama, cijenama), ima li netko za preporučiti još neku stranicu na kojoj mogu oglasiti svoje apartmane?
Dalje, volio bi znati još neke osnovne stvari. Koliko se plaća porez po osobi (vidio sam tax fee na airbnb-u) i gdje se plaća? Je li u redu tražiti od gostiju nekakav predujam nakon što rezerviraju apartmane? Preporučujete li devizni račun ili western union? Na koji način i je li vi uopće uspijete napuniti 6 mjesec? Privučete li goste popustom? U čemu je tajna uspjeha?
Svaka pomoć je dobrodošla.
|
|
|
12.04.2016., 20:25
|
|
Jeb'la vas bista
|
Za početak si uzmi vremena i pročitaj par tema na ovom podforumu. Malo toga ćeš imati za pitati nakon toga.
Sretno.
|
|
|
12.04.2016., 20:37
|
|
Jeb'la vas bista
|
Quote:
texans kaže:
Kad smo vec kod naljepnica, planova evakuacije i slicnih bisera, ni sam ne znam sto sve moramo imati. 
Ne odnosi se clanak na apartmane, ali princip je vjerojatno isti kad je u pitanju punjenje vrece bez dna poznate i kao proracun.
Bizarne i nevjerojatne, ali istinite ispovijesti iz zemlje apsurda
http://www.jutarnji.hr/hrvatski-dosj...surda/1554779/
Primjer prvi. Čovjeku poduzetniku u poduzeće stiže inspekcija. Pregledaju sve i pitaju ga za vatrogasni aparat. Po propisima ga treba imati i složit ćemo se svi, to je pametno i logično imati u objektu. Čovjek ponosno pokaže aparat na zidu. Novi blještavi aparat, atestiran. Vidi se s kilometra.
- A gdje je naljepnica?- pita inspekcija.
- Kakva naljepnica?- poduzetnik će iznenađeno.
- Propisi kažu da morate uz vatrogasni aparat imati naljepnicu na kojoj piše vatrogasni aparat ili mjesto za vatrogasni aparat. Nemate naljepnicu, mandatna kazna je 5000 kuna - pouče nevoljnika.
- O čemu pričate, ne razumijem?- promuca naivac.
- To je kazna koju plaćate na licu mjesta. Zato što nemate naljepnicu – strpljivi su inspektori.
Što da kažemo, platio je kaznu, poklopio se ušima i još se pita bi li kazna bila manja da je imao naljepnicu s nacrtanim aparatom, a da aparat nije imao... Ne znamo ni mi, ali znamo da je dobro prošao jer je za neoznačavanje mjesta vatrogasnog uređaja predviđeno od 2000 do 15.000 kuna kazne.
Slučaj drugi. Opet inspekcija dolazi u posjet. Radi se o drugom poduzetniku, ali je princip isti. Opet pitaju za naljepnicu. Za onu na kojoj piše da prodavač račun mora izdati, a kupac uzeti.
- A tu, evo je, imam je, zalijepljena je na kasi – odahne čovjek.
- Ne valja. To je stara naljepnica. Četiri puta su se mijenjale te naljepnice, a vi još imate prastaru. To vam je 30.000 kuna kazne – inspektori ga sasijeku.
- Molim? Ljudi moji, jeste li pri sebi? Izdajem račune, plaćam PDV, ništa nisam skrivio! Pa što to piše na novim naljepnicama?! - zavapi naivac.
- Isto što i na starim. Račun morate izdati, kupac ga mora uzeti i zadržati, ali su se mijenjali zakoni koji to propisuju pa su se mijenjale i naljepnice. Još ste dobro prošli s 30.000 kuna kazne, mogli smo vam odsjeći od 5000 do 500.000 kuna - utješiše ga inspektori.
|
Oprosti, ali ovo ne vjerujem. Znam ima link, ali jednostavno ne vjerujem.
Meni da netko naplati 30000kn zbog krive naljepnice ja bi završila u ludari, sigurno.
Koliko treba raditi da se zaradi toliko love netto? Koliko muke?
I da mi on to uzme?
Kažem garant u ludari.
|
|
|
12.04.2016., 21:07
|
|
Kornija
Registracija: Feb 2014.
|
Quote:
KatarinaRi kaže:
Nazvao me danas na telefon gospodin taj i taj, ministrstvo turizma, inspektor. Kaže bio par puta na adresi nije našao nikoga. Ništa neka se ne brinem, rutinska kontrola, ako mogu donijeti kopiju rješenja za iznajmljivanje i osobnu k njemu.
Je to normalno ili?
|
Normalno. Može te nazvati i iz Porezne da im doneseš papire (imala Jagoda iz Dubrovnika slučaj i jedna ženska iz Splita koju znam).
|
13.04.2016., 11:26
|
|
Day-Z
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
morskipas1 kaže:
Može.
Poslao sam u neke 2 firme.
Sve mi se cini da ce biti dobra cijena. 
Javim ti.
|
Hvala ti. Čujemo se 
|
|
|
13.04.2016., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Imam jedno pitanje pa ako netko ima nekakvo pemtno riješenje za moj problem. Naime, prije 10 dana sam registrirao svoj apartman na booking, postavio slike, ugovor potpisao i sve kako vec to ide. Međutim još uvijek mi nisu došli podatci za pristup ekstranetu, kao ni odobrenje. Nigdje nisam mogao naći koliko je uboičajno vrijeme čekanja, pa ako netko zna je li ovoliko čekanje normalno ili bi trebao nesto napraviti neka odgovori. Hvala
|
|
|
15.04.2016., 22:14
|
|
alokator resursa
Registracija: Jul 2009.
|
Ako bi mi neko mogo riješiti ovaj problem- imam sobu za dvoje i tamo su sad dva kreveta za po jednu osobu- sad ne znam dal da ih zamjenim bračnim krevetom jer većinom su mi gosti bračni i upareni ljudi, šta da činim?
|
|
|
15.04.2016., 22:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Imas za kupiti kod privatnika u Zadru bracni krevet koji se razdvaja-pa po potrebi spojis i razvojis.
|
|
|
15.04.2016., 22:39
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Crveni kaže:
Ako bi mi neko mogo riješiti ovaj problem- imam sobu za dvoje i tamo su sad dva kreveta za po jednu osobu- sad ne znam dal da ih zamjenim bračnim krevetom jer većinom su mi gosti bračni i upareni ljudi, šta da činim?
|
zamijeni
neuparenima je manji problem spavati zajedno na širokom krevetu nego uparenima na dva odvojena... bar je tako iz mog iskustva s gostima
a ima i dosta solo putnika koji plaćaju punu cijenu za dvije osobe jer žele spavati sami u širokom krevetu
Quote:
Otvorenomore kaže:
Imas za kupiti kod privatnika u Zadru bracni krevet koji se razdvaja-pa po potrebi spojis i razvojis.
|
to je zgodno u teoriji, ali bojim se da u praksi brzo netko izgori na živce
|
|
|
16.04.2016., 15:22
|
|
alokator resursa
Registracija: Jul 2009.
|
Ma daj, neuparenima je manji problem dijeliti krevet nego uparenima biti na dva kreveta? dobro, vjerojatno bum zamjenio, sad gledam madrace...
|
|
|
20.04.2016., 09:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
treba mi kvalitetniji krevet i madrac 140*200; znači bez ikakvih bočnih stranica, a da nije francuski ležaj jer isti nema šanse unijeti u sobu;
da li netko ima saznanja gdje kupiti isti
sve što sam uspjela pronaći ne bio ovaj iz Ikee:
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/30280481/
|
20.04.2016., 10:43
|
|
Kornija
|
Quote:
evelina kaže:
treba mi kvalitetniji krevet i madrac 140*200; znači bez ikakvih bočnih stranica, a da nije francuski ležaj jer isti nema šanse unijeti u sobu;
da li netko ima saznanja gdje kupiti isti
sve što sam uspjela pronaći ne bio ovaj iz Ikee:
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/30280481/
|
Bolje bi ti bilo da imaš stranicu kod glave, jer će ti u roku od keks tu biti zmazan zid.
|
20.04.2016., 10:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
uzglavlje mi nije problem, jer ga već imam; problem mi je u širini, znači baš mi treba da je tih 140cm, a ne manje ili više
|
20.04.2016., 22:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Što ukoliko neka firma želi rezervirat apartman par dana za radnike?
Kako im onda izdati račun?
Pošto R1 ne može je li dovoljno samo tamo gdje piše gost ( u onim Računima za iznajmljivače) napisat uz ime gosta i podatke o tvrtki?
|
|
|
20.04.2016., 22:54
|
|
Kornija
|
Quote:
number 19 kaže:
Što ukoliko neka firma želi rezervirat apartman par dana za radnike?
Kako im onda izdati račun?
Pošto R1 ne može je li dovoljno samo tamo gdje piše gost ( u onim Računima za iznajmljivače) napisat uz ime gosta i podatke o tvrtki?
|
Točno. Ime tvrtke, ulica i OIB tvrtke. Ja upišem i ime osobe iz te tvrtke koja je boravila.
|
20.04.2016., 22:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Kornija kaže:
Točno. Ime tvrtke, ulica i OIB tvrtke. Ja upišem i ime osobe iz te tvrtke koja je boravila.
|
Ok. Imali smo i prije slučaj tako i sve je bilo OK. ali sad ovi tvrde da oni ne smiju platit ako nije R1 sto je meni čudno pa zato provjeravam.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:56.
|
|
|
|