Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.04.2020., 23:01   #2681
Quote:
semperfidelis67 kaže: Pogledaj post
Molit cu dobru dusu da mi da odogovor na jedno jednostavno pitanje, moze i u PM da ne punimo s objavama.
Culi smo i procitali hrpu savjeta na hrpu mjesta, ali i dalje nam visi upitnik nad glavama.
Radi se o kapacitetu susilice.
Ako kupimo perilicu kapaciteta 7kg, koliki najmanje treba biti kapacitet susilice?
Procitali smo i da moze biti isti, da mora biti 2kg veci, da u globalu mora biti veci... Sto od toga poslusati?
Hvala!
tak svejedno. susilice imaju skoro pa isti volumen bubnja, mozda koja L gore dole...
mi imamo odzracnu od 6kg i perilicu od 9kg. i gle cuda, sve stane. prije amo imali perilicu od 7kg i isto je, mozda 5-10 min duze traje sad susenje ali nebitno.
kupite koja vam odgovara financijski i za vase potrebe.
mi nasu drilamo vec 8. godinu u rezimu 10-12 tura tjedno i ne predaje se
pata_fix is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2020., 09:29   #2682
Sta imate ventilacijsku sušilicu? Nije ni cudo da toliko traje onda..
shadowfix is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2020., 13:53   #2683
i kad krepa idem opet po istu ..
kad vidim kod rodbine i prijatelja sve ove fensi nove, skupe, s ovakvim i onakvim cudima, a susi jednu turu dok ja dvije lupim... fala lepa
nit nam se roba istrosi nit stisne il bilo kaj vise nego njima, tak da...
pata_fix is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2020., 16:55   #2684
Quote:
pata_fix kaže: Pogledaj post
i kad krepa idem opet po istu ..
kad vidim kod rodbine i prijatelja sve ove fensi nove, skupe, s ovakvim i onakvim cudima, a susi jednu turu dok ja dvije lupim... fala lepa
nit nam se roba istrosi nit stisne il bilo kaj vise nego njima, tak da...

Naime, ovaj tip mašine za sušenje rublja uzima suhi zrak iz svoje okoline te ga ispušta u obliku toplog, vlažnog zraka, najčešće kroz ventilacijsku cijev na zidu podruma, tavana ili neke druge prostorije u kući.

Možda je stvar u tome što većina ljudi nema doma mogućnost za ovo gore?
the redCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2020., 16:58   #2685
Quote:
semperfidelis67 kaže: Pogledaj post
Molit cu dobru dusu da mi da odogovor na jedno jednostavno pitanje, moze i u PM da ne punimo s objavama.
Culi smo i procitali hrpu savjeta na hrpu mjesta, ali i dalje nam visi upitnik nad glavama.
Radi se o kapacitetu susilice.
Ako kupimo perilicu kapaciteta 7kg, koliki najmanje treba biti kapacitet susilice?
Procitali smo i da moze biti isti, da mora biti 2kg veci, da u globalu mora biti veci... Sto od toga poslusati?
Hvala!
Što se sušenja tiče mislim da je svejedno.
Samo što se zgužvanosti tiče, moglo bi biti razlika, jer ako je sve nagurano i stisnuto jako u sušenju, onda će biti i zgužvanije?
the redCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2020., 10:41   #2686
Sušilica rublja Midea, DK80-CH01B A+++.

pozdrav,

molim vas za brzinsko mišljenje o ovoj sušilici: Midea, MDK80-CH01B A+++. (8 kg)
Akcijska cijena do sutra je 4499 kn(inače do kraja godine 5292,94 kn)... i 5 godina garancij ili midea, MDC90-CH01 A++ 9 kg kapacitet 4199 kn cijena na akciji do sutra .
Molim vas mišljenje da li vrijedi tih novčića.
Također - može i prijedlog ako ima bolje (BEKO ???) u tom cjenovnom razredu min 8 kg kapaciteta sušenja.
Sušilica bi stajala na BOSCH perilici (7 kg 1000 okretaja)... koliko vidim to bi bilo OK.

Hvala

Pozdrav
Renzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2020., 11:08   #2687
Quote:
Renzzo kaže: Pogledaj post
pozdrav,

molim vas za brzinsko mišljenje o ovoj sušilici: Midea, MDK80-CH01B A+++. (8 kg)
Akcijska cijena do sutra je 4499 kn(inače do kraja godine 5292,94 kn)... i 5 godina garancij ili midea, MDC90-CH01 A++ 9 kg kapacitet 4199 kn cijena na akciji do sutra .
Molim vas mišljenje da li vrijedi tih novčića.
Također - može i prijedlog ako ima bolje (BEKO ???) u tom cjenovnom razredu min 8 kg kapaciteta sušenja.
Sušilica bi stajala na BOSCH perilici (7 kg 1000 okretaja)... koliko vidim to bi bilo OK.

Hvala

Pozdrav
Midea je unatoč sniženju preskupa. Klima uređaj Midea je zbilja dobar, kakvi su sa bijelom tehnikom neznam.
Ono što znam da imam Beko sušilicu, skoro 3 godine, i da sam zadovoljan kako suši robu i ne kvari se (zasad), a cijenom su vrlo prihvatljive. Npr. https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...BEKO-DS8433RX/
Redovita garancija je 2 godine, uz registraciju na njihovim web stranicama idu još 3 godine punog jamstva. Servisna mreža im je razgranatija od Midea-e, zlu ne trebalo.
U principu sušilica ne bi trebala biti cjenovni rang više od perilice, ali 1-2 kg robe za sušenje u odnosu na pranje je preporučljivo.
gubetz is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2020., 11:40   #2688
Quote:
gubetz kaže: Pogledaj post
Midea je unatoč sniženju preskupa. Klima uređaj Midea je zbilja dobar, kakvi su sa bijelom tehnikom neznam.
Ono što znam da imam Beko sušilicu, skoro 3 godine, i da sam zadovoljan kako suši robu i ne kvari se (zasad), a cijenom su vrlo prihvatljive. Npr. https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...BEKO-DS8433RX/
Redovita garancija je 2 godine, uz registraciju na njihovim web stranicama idu još 3 godine punog jamstva. Servisna mreža im je razgranatija od Midea-e, zlu ne trebalo.
U principu sušilica ne bi trebala biti cjenovni rang više od perilice, ali 1-2 kg robe za sušenje u odnosu na pranje je preporučljivo.
hvala na brzom odgovoru. budem se još malo strpio i pratio i temu i akcije... uostalom dugo i toplo ljeto je pred nama.
Renzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2020., 16:44   #2689
Pozdrav,

kupio sam sušilicu rublja Bosch WTW85491BY. E sad, budući da je to prva sušilica koju koristim molio bih pomoć oko toga koja je roba za sušenje u perilici a koja nije.
Prošle godine sam bio kod rodbine u Kanadi pa mi se prilikom sušenja par majica stislo/ smanjilo. Ne bih htio da se to opet dogodi pa ako netko može sažet upute za korištenje bio bih zahvalan.
Haskel is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2020., 15:00   #2690
Quote:
Haskel kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

kupio sam sušilicu rublja Bosch WTW85491BY. E sad, budući da je to prva sušilica koju koristim molio bih pomoć oko toga koja je roba za sušenje u perilici a koja nije.
Prošle godine sam bio kod rodbine u Kanadi pa mi se prilikom sušenja par majica stislo/ smanjilo. Ne bih htio da se to opet dogodi pa ako netko može sažet upute za korištenje bio bih zahvalan.
Moje iskustvo
imam Bosch i najviše koristim program Towels jer je to za 6kg a vremenski mi je prihvatljivo trajanje programa cca 2h (uvijek sušim do najvećeg stupnja suhoće). I primijetila sam da se pamučna odjeća te pamučna s udjelom elastina stisne u prvom sušenju. Ali samo jednom, mislim ne stišće se svaki put jer bi došla na baby veličinu To sam ukalkulirala pa djeci kupim malo veći broj i stisne se da im bude taman
Ono što mi je žao da se stisne ne sušim, nisam ni isprobavala jer ako se stisne onda mogu baciti.
Također ne sušim traperice, to sam dobila savjet da ih sušenje uništi (ne odmah ali...).
što se aplikacija tiče, i natpisa, šljokica, našivenih dijelova, sve to preživi sušilicu bez problema
the redCat is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2020., 14:24   #2691
Super!

Hvala ti na odgovoru. Mi smo krenuli sa Mix programom (1:30h) pa cemo pomalo isprobavat.
Haskel is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2020., 20:19   #2692
Na mojoj Boschovoj sušilici serije 8 jedino je cotton program za 9 kg veša , mix je za 3 kg , a towels za 6 kg....tako da od svih programa jedini i najozbiljniji je cotton program
maldini88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2020., 22:25   #2693
Quote:
the redCat kaže: Pogledaj post
Moje iskustvo
imam Bosch i najviše koristim program Towels jer je to za 6kg a vremenski mi je prihvatljivo trajanje programa cca 2h (uvijek sušim do najvećeg stupnja suhoće). I primijetila sam da se pamučna odjeća te pamučna s udjelom elastina stisne u prvom sušenju. Ali samo jednom, mislim ne stišće se svaki put jer bi došla na baby veličinu To sam ukalkulirala pa djeci kupim malo veći broj i stisne se da im bude taman
Ono što mi je žao da se stisne ne sušim, nisam ni isprobavala jer ako se stisne onda mogu baciti.
Također ne sušim traperice, to sam dobila savjet da ih sušenje uništi (ne odmah ali...).
što se aplikacija tiče, i natpisa, šljokica, našivenih dijelova, sve to preživi sušilicu bez problema
Imam sušilice već 25 g sada Bosch ovo za traperice nisam čula, ima poseban program za jeans. Super je što nisu tvrde nakon pranja, zadržavaju isti oblik što je prednost kod oblačenja. Ovo s trapericama sam posebno komentirala ali sve stvarno sve sušim i nemam nikakvih problema. Plahte izađu malo nagužvano ako se pegla nije problem jer je sve mekano a oni kao ja to dobro nategnu i slože. Problem je čista vuna i kašmir ali to je problem i prati u mašini.
Bubinj0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2020., 17:54   #2694
Koju sušilicu kupiti da ju stavim na Bosch perilicu WAT 24440by? Kaj je momentalno najbolji omjer uloženog i dobivenog? Hvala.
Jel ovo dobra prilika ili ima nekaj jeftinije a jednako dobro?
https://www.mall.hr/susilice-rublja/...tab=parameters

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
Old 07.06.2020., 20:09   #2695
Za te pare trebala bi biti dobra..prvenstveno zbog A++ razreda energetskog....pošto ja imam seriju 8 kupljenu prije par godina vidim da su programi skoro pa isti....

Jedino provjeri ovo s lakim čiščenjem filtera kondezatora jer to moja ima automatsko a znam da je mnogim ljudima to čiščenje radilo dosta muka....

Dakle to nije čiščenje filtera od mucica na vratima nego je čiščenje samog filtera kondezatora....to su dvije odvojene stavke....
maldini88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2020., 19:35   #2696
Ako može savjet od ljudi koji se više razumiju u sušilice od mene...

Uzeti Gorenje DE83/I (A+++, 5 g. garancije, pocinčani bubanj) za 4100kn, Samsung DV80M50103W/LE (A++, 5 g. garancije) za 3900kn, Bosch WTR83V10BY (A++, 2 g. garancije) za 3700 kn?

https://si.gorenje.com/Izdelki/Pranj...00000000729359

https://www.samsung.com/hr/washing-m...DV80M50103WLE/

https://www.bosch-home.com/hr/popis-...pom/WTR83V10BY

Što bi vi uzeli na mom mjestu?
Unaprijed hvala.
Judas is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2020., 10:23   #2697
Od Gorenja bježi u širokom luku od kada ih je preuzeo kineski Hisense, za Samsung znam da nemaju svoju tvornicu bijele tehnike nego daju drugima da im u rupama rade....a Bosch je ok ....možda bi ti preporučio još malo više love za seriju 6....
maldini88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2020., 22:53   #2698
Je mos mislit da Samsung nema svoju tvornicu bijele tehnike, jedan od najbogatijih brendova na svijetu a također i inovatori na trzistima.
shadowfix is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2020., 17:20   #2699
Quote:
Judas kaže: Pogledaj post
Ako može savjet od ljudi koji se više razumiju u sušilice od mene...

Uzeti Gorenje DE83/I (A+++, 5 g. garancije, pocinčani bubanj) za 4100kn, Samsung DV80M50103W/LE (A++, 5 g. garancije) za 3900kn, Bosch WTR83V10BY (A++, 2 g. garancije) za 3700 kn?

https://si.gorenje.com/Izdelki/Pranj...00000000729359

https://www.samsung.com/hr/washing-m...DV80M50103WLE/

https://www.bosch-home.com/hr/popis-...pom/WTR83V10BY

Što bi vi uzeli na mom mjestu?
Unaprijed hvala.
Bosch al serie 6.
Wellisia is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2020., 22:40   #2700
Imam Beko sušilicu. Spužvica u donjem filteru mi se usmrdila od vlage... Gdje nabaviti novu spužvicu? Hvala
Yorkshire is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:12.