Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
27.01.2017., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
djemba kaže:
Apsolutno je nebitno da li je netko kukao ili se veselio ,kako ne kužiš da to nema nikave veze.
Činjenica je da su banke kada je trebalo spuštati kamate ( zbog libora /euribora ) one dizale ...što se i potvrdilo na svim sudovima je bilo nezakonito ..
Možemo li se složiti oko ovoga i krenuti dalje ?
|
S time dijelom se slažem, i treba im dobro opaliti kaznu zbog toga.
Ali kakve veze imaju kamate sa fiksiranjem tečaja franka ?
|
|
|
27.01.2017., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
ma kaj pojasnjavas, nudis nemusto prekenjavanje udruge franak za koje tvrdis da ima i presuda ali i dalje ne idete na sud nego se klanjate zakonu koji je otvorio put medjunarodnom skandalu gdje jedna mala drzava retroaktivno mijenja ugovore. stvarno logicno, nasli ste glupana populistu koji je pred kraj mandata uvalio kajlu nasljedniku.
|
kakav si ti idiot..  a ja još veči jer na trenutak pomislih da ima u tebi bar zericu razuma ..
|
27.01.2017., 14:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
gFlores kaže:
S time dijelom se slažem, i treba im dobro opaliti kaznu zbog toga.
Ali kakve veze imaju kamate sa fiksiranjem tečaja franka ?
|
nemaju veze ,pokušavao sam mu dio po dio objasniti sve , ali nema smisla...
Fiskiranje tečaja je bila populistička mjera .
|
27.01.2017., 20:41
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
djemba kaže:
tako mi i treba kada idem pojašnjavati ..... na što trošim vrijeme
Da zaključim uzaludnu raspravu s tobom ... nadam se da ćeš TI platiti sve naše kredite .
|
Sto smo mu puta objasnili, pobili sve njegove argumente.
Citirali Ustav RH (u iznimnim je slučajevima dopuštena retroaktivna primjena zakona), primjer Velike Britanije (parlament može onemogućiti svaki zakon), Izraela (suđenje nacistima za zlodjela u vrijeme dok izraelska država nije postojala).
Istaknuli da je nezakonito podizanje kamata bez jasnih pravila igre, da se dužnici nisu bunili kada nisu bili pred provalijom u koju su ih gurnuli pohlepni bankari (manipuliravši kamatama i švicarcima), da neravnopravnost ugovornih strana ne dopušta Zakon o obveznim odnosima.
Ali da netko može biti tako neuk, doista je senzacionalna pojava koja bi se trebala proučavati na fakultetima.
|
|
|
29.01.2017., 17:43
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
DrŠ2013 kaže:
Sto smo mu puta objasnili, pobili sve njegove argumente.
Citirali Ustav RH (u iznimnim je slučajevima dopuštena retroaktivna primjena zakona), primjer Velike Britanije (parlament može onemogućiti svaki zakon), Izraela (suđenje nacistima za zlodjela u vrijeme dok izraelska država nije postojala).
|
niste niti jedan a evo ponavljas gluposti jos jednom. citaj ustav pazljivije ako ti vec nije jasno da banke nisu napravile genocid nad nekom od zajednica u hrvatskoj.
Quote:
Istaknuli da je nezakonito podizanje kamata bez jasnih pravila igre, da se dužnici nisu bunili kada nisu bili pred provalijom u koju su ih gurnuli pohlepni bankari (manipuliravši kamatama i švicarcima), da neravnopravnost ugovornih strana ne dopušta Zakon o obveznim odnosima.
|
opet, niste se bunili dok su ta navodno nejasna pravila isla u vasu korist, zar ne. onog trenutka kad je trziste otislo kvragu, gle cuda - nejasna pravila i vi ste zrtve.
Quote:
Ali da netko može biti tako neuk, doista je senzacionalna pojava koja bi se trebala proučavati na fakultetima.
|
ti bi trebao nauciti sto je argument a ne se pozivati na pamflete udruge bukaca koji ne idu na sud nego forsiraju zakon.
mozemo se sad prestati baviti samnom? samo pitam, vidim i pokroviteljski pristup i otvoreno zajebantski ali svima vam je zajednicko da vas nije briga tko ce sanirati stetu dok je vama dobro.
|
29.01.2017., 18:20
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
|
Ja ću pojasniti i 101. put...
Tvrdio si da nije dopuštena retroaktivna primjena zakona, a ja ti citirao Ustav RH koji kaže da je moguća u iznimnim slučajevima.
Tvrdio si da razvijene demokracije ne dopuštaju retroaktivnu primjenu zakona, a ja ti naveo primjere Velike Britanije i Izraela.
Ja nemam kredit u švicarcima, a ljudi se nisu bunili dok je postojala ravnopravnost ugovornih strana. Dužnika i vjerovnika. Kamate su bile korektne, tečaj nije divljao. Čim je došlo do nezakonite promjene kamata i dirigirane promjene tečaja švicarskoga franka, dužnici su postali neravnopravna strana. Banke nisu ništa učinile da to ublaže, stoga je jasno da su prekršile Zakon o obveznim odnosima. sebe su zaštitile, a dužnike pustile niz vodu.
Na sve ti je odgovoreno argumentima, ali tvoj ograničeni mozak nije kadar čitati s razumijevanjem. Nemam ja veze s udrugama bukača, ali ću reći da su na njihovu stranu stali hrvatski sudovi. A nedavno i Ustavni sud RH koji se pozvao na Europski sud.
|
|
|
29.01.2017., 18:45
|
|
more human than human
|
Quote:
DrŠ2013 kaže:
Ja ću pojasniti i 101. put...
Tvrdio si da nije dopuštena retroaktivna primjena zakona, a ja ti citirao Ustav RH koji kaže da je moguća u iznimnim slučajevima.
|
koji sam i sam naveo i za koji je svima jasno da tu nisu primjenjivi kriteriji.
Quote:
Tvrdio si da razvijene demokracije ne dopuštaju retroaktivnu primjenu zakona, a ja ti naveo primjere Velike Britanije i Izraela.
|
ni na koji nacin nije primjenjivo u slucaju zadiranja u ugovore. nije dovoljno procitati naslov u novinama i tvrditi da je retroaktivno zadiranje opcija - nije, nigdje neces naci primjer slican situaciji o kojoj pisemo.
Quote:
Ja nemam kredit u švicarcima, a ljudi se nisu bunili dok je postojala ravnopravnost ugovornih strana. Dužnika i vjerovnika. Kamate su bile korektne, tečaj nije divljao. Čim je došlo do nezakonite promjene kamata i dirigirane promjene tečaja švicarskoga franka, dužnici su postali neravnopravna strana. Banke nisu ništa učinile da to ublaže, stoga je jasno da su prekršile Zakon o obveznim odnosima. sebe su zaštitile, a dužnike pustile niz vodu.
|
eto vidis, ja o pravu a ti o nekakvoj fiktivnoj pravednosti. dok je sve ok na trzistu korisnici zadovoljni, kad je kriza na trzistu odjednom su banke hitler?
Quote:
Na sve ti je odgovoreno argumentima, ali tvoj ograničeni mozak nije kadar čitati s razumijevanjem. Nemam ja veze s udrugama bukača, ali ću reći da su na njihovu stranu stali hrvatski sudovi. A nedavno i Ustavni sud RH koji se pozvao na Europski sud.
|
meni pises o ogranicenom mozgu a onda napises glupost o ustavnom sudu - ne samo da nije stao na stranu nego je upozorio vrhovni sud da koristi razlicite kriterije i vratio im na postupanje nakon cega ce opet ustavni imat rijec. manje strasti, vise pameti.
|
30.01.2017., 16:06
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
ni na koji nacin nije primjenjivo u slucaju zadiranja u ugovore. nije dovoljno procitati naslov u novinama i tvrditi da je retroaktivno zadiranje opcija - nije, nigdje neces naci primjer slican situaciji o kojoj pisemo.
|
he he , nevjerujem da još uvijek nakon što je prošla godina i nešto i pozitivnih učinaka na cijelo društvo raspravljaš o nepravilnom zadiranju u ugovor... u ugovor se naravno moze i mora zadirati ako krši zakon.
ako ugovor krši zakon i ako država ne ispravlja takav ugovor, tada sama država gubi svoj smisao i ne trebamo više plaćati porez.
|
|
|
30.01.2017., 22:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
sick.am kaže:
he he , nevjerujem da još uvijek nakon što je prošla godina i nešto i pozitivnih učinaka na cijelo društvo raspravljaš o nepravilnom zadiranju u ugovor... u ugovor se naravno moze i mora zadirati ako krši zakon.
ako ugovor krši zakon i ako država ne ispravlja takav ugovor, tada sama država gubi svoj smisao i ne trebamo više plaćati porez.
|

Hehe
|
|
|
30.01.2017., 22:29
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
|
Quote:
7nationarmy kaže:
koji sam i sam naveo i za koji je svima jasno da tu nisu primjenjivi kriteriji.
|
Ako je neravnopravnost stranaka kršenje Zakona o obveznim odnosima, kako onda misliš da nije dopušteno zadiranje u ugovore i reatroaktivna primjena zakona? Baš je to iznimna situacija o kojoj govori Ustav RH.
Quote:
7nationarmy kaže:
|
Europska središnja banka je u mišljenjima CON/2014/59, CON/2014/85, CON/2014/87 i CON/2015/26, koje je na traženje Mađarske i Poljske dala u svezi prijedloga zakona kojima te zemlje žele riješiti problem kredita vezanih uz švicarski franak na sličan način kao i Hrvatska, naglasila da su države članice Europske unije temeljem odredbi članka 127. stavka 4. i članka 282. stavka 5. Ugovora o funkcioniranju Europske unije u postupku donošenja ovakvih zakona dužne savjetovati se s Europskom središnjom bankom. Međutim, Europska središnja banka nije našla da bi predložena rješenja sadržajno bila u suprotnosti s pravom Europske unije. Naime, Europska središnja banka navodi kako se čini da je retroaktivni učinak predloženih mjera u suprotnosti s općom ciljem i načelima Direktive 2014/17/EU Europskog parlamenta i vijeća o stambenim potrošačkim kreditima, ali naglašava da se ta Direktiva ne primjenjuje na ugovore o kreditu zaključene prije 21. ožujka 2016. Iz toga se nedvojbeno zaključuje da Europska središnja banka nije našla da bi mađarska i poljska zakonodavna rješenja kojima se uređuje konverzija ranije sklopljenih ugovora bila u suprotnosti s pravom Europske unije.
Antun Žagar, sudac Upravnog suda u Rijeci
Quote:
7nationarmy kaže:
eto vidis, ja o pravu a ti o nekakvoj fiktivnoj pravednosti. dok je sve ok na trzistu korisnici zadovoljni, kad je kriza na trzistu odjednom su banke hitler?
|
Ponavljam, korisnici su zadovoljni kada ne dolazi do neravnopravnosti ugovornih strana. Korisnici su nezadovoljni kada dolazi do neravnopravnosti dužnika i vjerovnika, a vjerovnik ne čini ništa da tu neravnopravnost ublaži. Naprotiv, on ju nezakonitim povećanjem kamata još i poveća. A takvou neravnopravnost ne dopušta Zakon o obveznim odnosima koji je iznad svih ugovora.
Quote:
7nationarmy kaže:
meni pises o ogranicenom mozgu a onda napises glupost o ustavnom sudu - ne samo da nije stao na stranu nego je upozorio vrhovni sud da koristi razlicite kriterije i vratio im na postupanje nakon cega ce opet ustavni imat rijec. manje strasti, vise pameti.
|
Ustavni sud RH upozorio je Vrhovni sud da se pri prihvaćanju nezakonitosti povećanja kamata oslanjao na Europski sud, a da se pri primjeni valutne klauzule nije pozvao na Europski sud te da Vrhovni sud nije objasnio zašto
nije predočio argumente za nepozivanje na Europski sud čije presude nacionalni sudovi moraju primjenjivati.
|
|
|
31.01.2017., 14:20
|
|
more human than human
|
Quote:
sick.am kaže:
|
pa prestani placat porez. proglasi svoju drzavu pa da vidimo kako ce to proci. i po n-ti put, ako je zakon prekrsen zasto niste na sudu nego podrzavate suludi zakon.
mozemo prestat o madjarskoj, poljskoj i austriji? malo je dosadno stalno iznova objasnjavati zasto je situacija u hrvatskoj drugacija, ja vas shvacam da vas nije briga i da gledate svoju guzicu i na tome vam zelim srecu ali ne po cijenu svaljivanja vase lose poslovne odluke na proracun. to je sve. u pravu ste? idite na sud. niste u pravu? hja idite u udrugu franak, nosite transparente i zazivajte retroaktivnu primjenu zakona u 21. stoljecu.
|
31.01.2017., 14:27
|
|
more human than human
|
Quote:
DrŠ2013 kaže:
Ponavljam, korisnici su zadovoljni kada ne dolazi do neravnopravnosti ugovornih strana. Korisnici su nezadovoljni kada dolazi do neravnopravnosti dužnika i vjerovnika, a vjerovnik ne čini ništa da tu neravnopravnost ublaži. Naprotiv, on ju nezakonitim povećanjem kamata još i poveća. A takvou neravnopravnost ne dopušta Zakon o obveznim odnosima koji je iznad svih ugovora.
|
pravo i necija definicija pravednosti su razliciti pojmovi, a jos jednom - ako se vec pozivas na zakon, zasto onda spor ne rjesavas na sudu nego na politickoj ulici? u jednom slucaju zakon pase a kad treba utjerati 'pravdu' onda je zakon za zanemarit. slicno kao u mom prijasnjem primjeru, kad je svicarat povoljan svi ga zele, kad se stvari promjene - banke su hitler.
Quote:
Ustavni sud RH upozorio je Vrhovni sud da se pri prihvaćanju nezakonitosti povećanja kamata oslanjao na Europski sud, a da se pri primjeni valutne klauzule nije pozvao na Europski sud te da Vrhovni sud nije objasnio zašto
nije predočio argumente za nepozivanje na Europski sud čije presude nacionalni sudovi moraju primjenjivati.
|
ne moras mi prepricavati, shvatio sam kaj je ustavni rekao - rijec je o kombiniranom pristupu i nije prvi put da vrhovni sud nema muda postupiti po zakonu.
|
31.01.2017., 23:29
|
|
Michael Steven Donovan
Registracija: Jan 2003.
|
Evo malo škotske poezije za popravak raspoloženja i pad tenzija...
https://www.youtube.com/watch?v=hp4mENrAnq4
|
01.02.2017., 13:51
|
|
Otpisani
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
pa prestani placat porez. proglasi svoju drzavu pa da vidimo kako ce to proci. i po n-ti put, ako je zakon prekrsen zasto niste na sudu nego podrzavate suludi zakon.
|
Po nti put: bili, vidjeli, pobijedlili.
|
|
|
01.02.2017., 18:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sick.am kaže:
Po nti put: bili, vidjeli, pobijedlili.
|
jep 
pametnom dosta, posvudušu materijal za alternativne činjenice!!!!!!!!!!!!
hahahahahaha
|
|
|
01.02.2017., 18:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Imamo mi našeg Aleksića, koji govori prave stvari na pravom mjestu.
Kad se budu dijelili saborski mandati za posvuduško ribarenje i ribarsko prigovaranje, bit će ovdje kandidata....
Naravno za državu tunguziju gdje je nepravedan ugovor - jelte svetinja!!!
HAHAHAHAHA
A jel znate onaj kad se Mujo vozio autoputom i na radipu čuje obavijest: jedan idiot vozi u suprotnom smjeru, pazite se ljudi.
Kaže Mujo, ma što jedan budalo....stotine....
Samo za malo podizanje atmosfere.....
hehehehehe
|
|
|
01.02.2017., 18:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Banke su trenutno slobodne ko ptice iz jednog jedinog razloga, pravosuđe ima tempo kakav ima.....
pa su tako onda i ubojice na slobodi dok jednog dana ne stanu pred lice pravde i saznaju svoju kaznu.
Kotrlja se to kotrlja...... samo nije Valjda ovdje urudđbeni zapisnik za svaku tužbu koja je podnesena.
U virtualnoj stvarnosti žbir koji vodi taj i takav urudžbeni lako bi mogao doći do zaključka da tužbi nema......
hehehe
zajeb!!!!
|
|
|
01.02.2017., 18:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
SmartFart kaže:
|
Monty Python.....legende....
Za Novu sreo Johne Cleesa u Pragu......
Uživo je još uvijek prepoznatljivo teatralan i ima duhoviti bodylanguage....

|
|
|
01.02.2017., 18:49
|
|
Registrirani korisnik
|
I naravno nije nikad morao jedan skeš ponoviti 100 puta..... upalio je od prve 
Za neke nedosanjani san
|
|
|
01.02.2017., 20:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Dakle u petak ćemo znati da li će dobar dečko Vujčić na sud......
Nije puno ali čovjek aveseli.......
Možda dobar dečko posavjetuje nekog tajkuna u čuzi i kaže mu da je i njega upozoravao...hehehe
a i još jedna big presuda u Rijeci.......
Božji mlinovi sporo melju.........ali melju žito, a ne praznu slamu....hehehehe
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:58.
|
|
|
|