|
|
12.12.2019., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Zato jer guta ko žedna deva i ako ti netko od bliže rodbine nije iz Emirata ili okoline .... najebo si. Gore od toga je samo OPC sa onim V6 proždiračem goriva. A svi znamo da je flotni CO2 bitan čak i u Europi.
Ako te interesiraju dinamička svojstva gledaj da ima dvije stvari - FlexRide i HiPerStrut. Nekad je to bilo svojstvo samo OPCejki no kasnije u nudili FlexRide plus/full/professional ili tako nekako koji je objedinjavao te dvije sitnice. "Sitnice" drastično mjenjaju karakter tog auta. Recimo na našoj između Tour i Sport dobiješ sasvim drugi auto - od podupravljivog do vrlo balansiranog koji se upravlja gasom.
Ovjes ti je inače pravi, četiri linka nazad i napredni McPherson naprijed (što je dosta blizu kvadrilateralu koji koristi recimo Audi) i ako ima podešavanje tvrdoće - nećeš bit nezadovoljan ... dok ne dođeš na benzinsku i/ili kod Furlana (jer iako stoji na 18" ili 19" 245-255 UHP šlapama u stanju ih je vrlo brzo pojest - težinu nemožeš sakrit).
|
|
12.12.2019., 13:46
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2019.
|
Quote:
Jel ima netko iskustva sa 4x4 benzincem 260ks? Grand Sport Insignia, izgleda mi odlicno, nadje se super opremljenih rabljenih (1-2 god) dosta jeftinije od A5/BMW4/C-klase.
|
nije dovoljno da netko vozi tu insigniju da bi mogao reci kakva je u usporedbi sa ovim ostalim sto si ih nabrojao a da je netko vozio tu insigniju i sve ove ostale sto si ih nabrojao cisto sumnjam da ces takvog naci na ovom forumu. dakle,ostaje ti da se pouzdas u testiranje ljudi koji su za to placeni (ili potplaceni). izgled je subjektivna stvar pa ako se tebi insignija vise svidja od ovih ostalih ,odlicno.
kvaliteta unutrasnjosti je kod insignije sigurno najlosija kao i performanse motora,najvise konja a daleko najljenija i daleko najveci potrosac.
dobre stvari kod te insignije su to da ti se svidja izgledom,stim da je pitanje da li si ti tu insigniju ikad gledao uzivo pokraj bilo kojeg od ovih navedenih ?
druga stvar koje je dobra je to da je najjeftinija a treca da je najveca odnosno najkomotnija.
Quote:
Tu sam doznao da je dosta teza, al me zanima kakav je taj auto za vozit. I brine me malo sta se vise ne proizvodi, zasto su je radili samo dvije godine? Sad nude samo dizelase sa 4x4 pogonom i to 170ks ili 210ks.
|
to da je teza su teske gluposti,ta insignija je sa svojih 1649 kg prosjecno tezak auto za svoju klasu i od ovih koje si ti naveo je teza ca 100kg ali je i veca od njih.
ta insignija je promaseni auto,trosi preko 2 l vise od konkurencije a npr sporija je od 0 - 100 cak skoro 2 sec sto je strahovita razlika.
sve to nije prepreka ako ti se auto svidja i ako je stvarno puno jeftiniji od konkurencije.
|
|
|
12.12.2019., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Sve ću ti oprosit ali ovo da nije teška .... nebi išlo.
A nasmješniji si mi kad prvo ustvrdiš kak nije teža od drugih a onda pričaš kak ide 2 sekunde sporije do 100 i troši 2 litre više uz najviše konjova .... nikad se nisi zapitao ZAŠTO?
|
|
12.12.2019., 14:49
|
|
U samoizolaciji
|
naravno da nije teska za svoju velicinu,dapace,za svoju velicinu je u prosjeku.
tebe poznajem kao izraziro bezobraznog i umisljenog forumasa ali ne kao neznalicu tako da me malo zbunjuje tvoja tvrdnja da tvoja insignija ima 2150 kg prazna pa cak i praznog tanka,tako nesto moze izvaliti samo teska neznalica.ova insignija o kojoj prica ovaj forumas iznad je sa svojih 4,90m po velicini u klasi sa BMW 5 ,mercedes E klasa i audi A6,radi se o 2-3 cm razlike a i po tezini je cak i laksa ali isto tako je od svih sporija i vise trosi.
zasto je to tako? nebih znao niti me posebno zanima ali mi upada u oci da insignija svoj max Nm razvija tek sa 2500 obrtaja dok konkurencija ima max Nm cak i do 1300 obrtaja prije. dogodi se da inzinjeri naprave promaseni motor,bilo ih je i kod BMW-a i kod mercedesa,moguce da je i ovaj od insignije jedan od promasenih projekata.
jel ti stvarno jos uvijek tvrdis da tvoja insignija ima prazna i praznim tankom 2150 Kg  
|
|
|
12.12.2019., 15:01
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2007.
|
CDRW morati ces na vagu i gotovo. 
|
|
|
12.12.2019., 15:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
azbuki kaže:
naravno da nije teska za svoju velicinu,dapace,za svoju velicinu je u prosjeku.
tebe poznajem kao izraziro bezobraznog i umisljenog forumasa ali ne kao neznalicu tako da me malo zbunjuje tvoja tvrdnja da tvoja insignija ima 2150 kg prazna pa cak i praznog tanka,tako nesto moze izvaliti samo teska neznalica.ova insignija o kojoj prica ovaj forumas iznad je sa svojih 4,90m po velicini u klasi sa BMW 5 ,mercedes E klasa i audi A6,radi se o 2-3 cm razlike a i po tezini je cak i laksa ali isto tako je od svih sporija i vise trosi.
zasto je to tako? nebih znao niti me posebno zanima ali mi upada u oci da insignija svoj max Nm razvija tek sa 2500 obrtaja dok konkurencija ima max Nm cak i do 1300 obrtaja prije. dogodi se da inzinjeri naprave promaseni motor,bilo ih je i kod BMW-a i kod mercedesa,moguce da je i ovaj od insignije jedan od promasenih projekata.
jel ti stvarno jos uvijek tvrdis da tvoja insignija ima prazna i praznim tankom 2150 Kg  
|
A što obožavam ovakva blebetala ..... budući da iskreno sumnjam da će ti ispis sa vage u recimo hladnjači bit dovoljan dokaz - reci zlato kad imaš vremena da se nađemo tamo pa da TI objaviš što ćemo izvagat?
Ajde gukni golube.
|
|
12.12.2019., 15:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
U magli mi je jedan test one BMW 5 koju je dizajnirao onaj bsngle. Sjećam se da je nakrcanost opremom prilično povećalo i težinu. Ako se dobro sjećam jer je bilo davno. Pa možda je Insignia nakrcana opremom. 
|
|
|
12.12.2019., 15:37
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
CDRW kaže:
A što obožavam ovakva blebetala ..... budući da iskreno sumnjam da će ti ispis sa vage u recimo hladnjači bit dovoljan dokaz - reci zlato kad imaš vremena da se nađemo tamo pa da TI objaviš što ćemo izvagat?
Ajde gukni golube.
|
je da,bas nemam pametnijeg posla nego se sa tobom vucarati po vagama sumnjive preciznosti.
meni je dovoljno moje iskustvo i podaci od proizvodjaca auta da mogu zakljuciti da jedna insignija sa max opermom nikako ne moze imati ca 2180 kg ili premasiti tezinu upisanu u papire za ca 400kg.
daj ukljuci mozak i izracunaj koliko putnika smijes voziti ako ti je auto prazan tezak 2180 Kg.
evo radi usporedbe; BMW M760iL x drive, V12, 6592ccm , 610ks ima tezinu2180 Kg kao i tvoja insignija stim da je on u stvari i laksi jer ima tank 80 litara.
skuhaj si rakije pa sjedni sam sa sobom i razmisli da li je moguce da je tvoja insignija stvarno teza od ovog BMW-a.
https://ibb.co/L14nCq3
|
|
|
12.12.2019., 15:44
|
|
Registracija istekla
Registracija: Apr 2007.
|
Uopće ne sumnjam da je insignia teška više nego deklarirano, pa ne bi bezveze bila omiljeno vozilo sakupljača sekundarne sirovine.
Kad umre, još se više kila dobije za otkup.
|
|
|
12.12.2019., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
|
|
|
12.12.2019., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Max. tezina koja je dozvoljena.
|
|
|
12.12.2019., 18:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
azbuki kaže:
je da,bas nemam pametnijeg posla nego se sa tobom vucarati po vagama sumnjive preciznosti.
meni je dovoljno moje iskustvo i podaci od proizvodjaca auta da mogu zakljuciti da jedna insignija sa max opermom nikako ne moze imati ca 2180 kg ili premasiti tezinu upisanu u papire za ca 400kg.
daj ukljuci mozak i izracunaj koliko putnika smijes voziti ako ti je auto prazan tezak 2180 Kg.
evo radi usporedbe; BMW M760iL x drive, V12, 6592ccm , 610ks ima tezinu2180 Kg kao i tvoja insignija stim da je on u stvari i laksi jer ima tank 80 litara.
skuhaj si rakije pa sjedni sam sa sobom i razmisli da li je moguce da je tvoja insignija stvarno teza od ovog BMW-a.
|
Sero, sutra popodne Hladnjača na Žitnjaku ili čkomi. Nema trećeg.
|
|
12.12.2019., 18:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Henry Miller kaže:
Sada ćete raspizditi CD-a pa će otići negdje na kolnu vagu i uslikati rezultat pa ga tu okačiti. Već vidim... 
|
Ponekad sam prava baba Vanga.... 
|
|
|
12.12.2019., 19:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2004.
|
Quote:
azbuki kaže:
|
Raspitaj se od cega je radjena 7mica, Opelaner sigurno ovoliko vags,mozda neki i vise...
https://www.autoscout24.ch/de/d/opel...?vehid=7217078
|
|
|
12.12.2019., 19:35
|
|
CEO
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
CDRW kaže:
Sero, sutra popodne Hladnjača na Žitnjaku ili čkomi. Nema trećeg.
|
Ja sam svjedok, u podne sam tamo i gledam iz prikrajka...
|
|
12.12.2019., 19:43
|
|
Registracija istekla
Registracija: Apr 2007.
|
To je tak kad se auto cijeni po kili. 7mica je skuplja između ostalog zato jer je lagana, ne zato jer je teža.
|
|
|
12.12.2019., 19:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Šogi si traži insigniju četiri do pet godina staru. Našao je neku dizel 140 KS Drive oprema za koju se zapalio pa pita mene što ja mislim o tom autu. A što da mu kažem? Ovako na prvu mi se čini da je prilično dobro opremljena i cijena mi se čini OK, ali stvarno nemam pojma kako sada insignije stoje na tržištu. Koliko vidim, imaju veliki pad vrijednosti nakon par godina. Ova s linka je po mojoj procjeni po tadašnjem konfiguratoru koštala sigurno jedno 240-250 tkn, možda i više, nemam pojma. Uz dobar popust, išlo je to dosta dolje. I sada nakon 4 godine auto ne vrijedi ni 100 tkn 
Konkretno govorim o ovom autu, ali vidim da je slična situacija i s drugima u oglasniku..
https://www.njuskalo.hr/auti/opel-in...oglas-30254201
|
|
|
12.12.2019., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2017.
|
A da šogi ode do D po jednog Passata B8 2.0TDI?
|
|
|
12.12.2019., 20:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
azbuki kaže:
]
|
To kaj ti vjeruješ em proizvođačima, em babama koje to upisuju, je pičkin dim! Ja ti, eto, imam odvagu gdje je STVARNO stanje 143 kile MANJE od upisanog! Sa 3/4 tanka dizela i uree! I to na vagi gdje bi, za vagara, bilo ekonomski jako isplativo da vaga (ponelad) laže u PLUS! Jer bi značilo da je ustvari ušlo više robe od isplačenog.
Tak da, ti podaci su tek tolko da je rubrika popunjena.
Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:08.
|
|
|
|