Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.12.2024., 23:16   #2741
Quote:
Adrian Mole kaže: Pogledaj post
I meni je čudno da taj arhitektonski biro, a koji je napravio uspješan projekt stadiona Opus arena, nije napravio bolji projekt za stadion u Kranjčevićevoj.

Isto tako mi nije jasno zašto nisu intervenirali iz Gradske uprave. Valjda zato što im se silno žuri da se počne graditi prije izbora?

Inače, arhitektonske pogreške i loši projekti nisu baš neka rijetkost. Pogotovo kod nas.

I po peti put - nije problem samo u (eventualnom) propuhu.

Btw, ako se to dogodi, neće biti jedini stadion s tim problemom.

Kad je slavni hrvatski arhitekt Boris Magaš projektirao stadion Poljud, konzultirao se sa Hajdukovim nogometašima. Pa ga je jedan od njih, koji je nakon Hajduka igrao u Bundesligi, upozorio na jedan njemački stadion na kojem je upravo to bio veliki problem.

I zašto ste se uhvatili samo propuha? Zar se vama ne čini da će taj stadion biti loše uklopljen u neposrednu okolinu, i da je mogao biti puno ljepši?
Mislim da je dosta hrabro reći za neki projekt da je pogrešan.
OK je da ti se ne sviđa, ali rekao bi da ako netko iza sebe ima uspješne projekte stadiona (a za Opus kažu da je najljepši od novih stadiona, Poljud je van konkurencije - to je bezvremenska ljepotica) zašto si onda toliko uvjeren da je projekt loš?

Na javnom natječaju projekt ocjenjuje stručni tim koji se obično sastoji od arhitekata i urbanista, a ne kao prije - koji se najviše sviđa Bandiću.
Dogradonačelnik je doktor arhitekture i predavač na faxu, i sumnjam da bi ijedan urbanistički projekt te važnosti prošao bez da ga pogleda.

Ako želiš, mogu pitati mamu koja je arhitektica s 40+ godina iskustva.
Meni je projekt osobno lijep, takva poluotvorena fasada otvara prostor i nemaš dojam te veličine kao kad je fasada u kontinuitetu.

Mislim da se baš jako vidi pomak u novim projektima s obzirom na doba Bandića, najbolje se vidi na novim vrtićima i obnovama škola jer sve projekte bira struka, a ne Tomašević.
Mithrandir is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 08:35   #2742
Quote:
mtosic kaže: Pogledaj post
Mislim da je dosta hrabro reći za neki projekt da je pogrešan.
OK je da ti se ne sviđa, ali rekao bi da ako netko iza sebe ima uspješne projekte stadiona (a za Opus kažu da je najljepši od novih stadiona, Poljud je van konkurencije - to je bezvremenska ljepotica) zašto si onda toliko uvjeren da je projekt loš?

Na javnom natječaju projekt ocjenjuje stručni tim koji se obično sastoji od arhitekata i urbanista, a ne kao prije - koji se najviše sviđa Bandiću.
Dogradonačelnik je doktor arhitekture i predavač na faxu, i sumnjam da bi ijedan urbanistički projekt te važnosti prošao bez da ga pogleda.

Ako želiš, mogu pitati mamu koja je arhitektica s 40+ godina iskustva.
Meni je projekt osobno lijep, takva poluotvorena fasada otvara prostor i nemaš dojam te veličine kao kad je fasada u kontinuitetu.

Mislim da se baš jako vidi pomak u novim projektima s obzirom na doba Bandića, najbolje se vidi na novim vrtićima i obnovama škola jer sve projekte bira struka, a ne Tomašević.
Krenut ću od kraja, pa ću se onda vratiti na početak.
Molim vas, nemojte mi više spominjati vremena Bandića.
Da sam mislio da je Bandić i njegov način upravljanja bio dobar, onda ne bih kao ozebao sunce čekao da Bandić ode. I kako sam već rekao, žao mi je jedino to što je otišao u vječna lovišta, umjesto u zatvor, gdje mu je bilo mjesto.

A sad da se vratim na taj stadion u Kranjčevićevoj.....
Prva stvar koja se prilikom projektiranja bilo kakvog objekta mora uzeti u obzir je neposredna okolina tog budućeg objekta.

Što mi se čini da kod projektiranja stadiona u Kranjčevićevoj baš i nije dovoljno uzeto u obzir.

Taj će stadion kao prvo biti nezgrapno previsok u odnosu na svoju neposrednu okolinu. A ta se visina barem u jednom dijelu mogla smanjiti, na način da se i kutevi popune tribinama. Tada bi i ti kutevi mogli primiti gledatelje, što znači da bi se visina svih tribina mogla sniziti za nekih cca 20%. A 20% manja visina bi bila itekako primjetna nakon izgradnje.

Nadalje, da su ti kutevi popunjeni tribinama, i da su slijedom toga tribine niže nego što će biti, i sveukupna površina (igralište + tribine) bi bila nešto manja nego što će biti. Tako da bi i to u nekoj mjeri pozitivno utjecalo na uklopljenost stadiona u okolinu. A kapacitet bi ostao isti.

Što se tiče tog famoznog propuha s kojim se svi sprdaju - da, priznajem da nisam stručnjak za strujanje zraka. Točno je i to da u Hrvatskoj uglavnom imamo stadione koji su otvoreni sa svih strana (osim sa zapadne, gdje je obično glavna tribina), a ne samo na kutevima.

Međutim, ovdje se radi o potpuno novom stadionu koji će se graditi, i koji će imati tribine na sve četiri strane. Pa zbog čega onda nije iskorištena prilika da se zatvore i kutevi, i da se na taj način smanji hujanje ledenog vjetra po tribinama i igralištu, a što bi sasvim sigurno bilo značajno smanjeno da su kutevi zatvoreni? Pa dajte uključite zdravo-seljačku logiku, koja kaže da će unutrašnjost stadiona sa zatvorenim kutevima sasvim sigurno biti manje izložena ledenom zimskom vjetru od one koja nije zatvorena na kutevima.

Nije bio javni natječaj za izbor projekta, nego je bio javni natječaj za izbor projektanta. I na tom je natječaju Sirrah pobijedio Arhitektonski fakultet i to za jedan bod. A ja sam bio sretan kad se to dogodilo, jer mi se nije svidjelo niti ono idejno rješenje Arhitektonskog fakulteta, koje je također imalo otvorene kuteve?!

Tako da mi je bilo drago kad je Sirrah pobijedio. Rekoh sam sebi - ta Opus arena koju su već projektirali je stvarno lijep stadion, pa ćemo uz malo sreće i mi dobiti takav, ili možda čak i ljepši. I onda hladan tuš.

Reci mami da obrati pažnju na dimenzije stadiona u odnosu na dimenzije zgrada koje su oko njega, tj. koje će biti oko njega kad se stadion izgradi. A naročito da obrati pažnu na visinu stadiona, u odnosu na visinu okolnih zgrada. Pa nam javi da li je mama uočila kakvo nesuglasje između tih dimenzija.
Adrian Mole is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 10:07   #2743
Quote:
Adrian Mole kaže: Pogledaj post
A sad da se vratim na taj stadion u Kranjčevićevoj
Mislim da bi ove postove o stadionu u Kranjčevićevoj trebalo premjestiti u poseban topic u podforumu "Zagreb". Konkretna arhitektonska rješenja svakako nije birao aktualni gradonačelnik.
Old 02.12.2024., 11:00   #2744
jebote, zgrazanja na temelju placanja karticama

znaci, ja u Londonu sam tek nakon nekoliko puta vidio prvi put kako izgledaju funte uzivo

kod njih je sve zivo u karticama, gotovinu ne koristis nigdje. Cak ulicni sviraci imaju POS aparat na koji stavis cifru i prislonis

a podzemna te kosta skuplje ako hoces u gotovini platiti
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 11:21   #2745
Quote:
Dukkai kaže: Pogledaj post

znaci, ja u Londonu sam tek nakon nekoliko puta vidio prvi put kako izgledaju funte uzivo

kod njih je sve zivo u karticama, gotovinu ne koristis nigdje. Cak ulicni sviraci imaju POS aparat na koji stavis cifru i prislonis

Ja sam naviknuo na nešto loše i sada se svi vi morate naviknuti na isto.

Zato jer ja živim u Londonu.

Londonu.
Old 02.12.2024., 11:58   #2746
Quote:
ajme33 kaže: Pogledaj post

Ja sam naviknuo na nešto loše i sada se svi vi morate naviknuti na isto.

Zato jer ja živim u Londonu.

Londonu.
buraz, nema to veze s time

Isto ti je i u Skandinaviji

i ne kuzim zakaj je to lose?
zakaj bi ja morao svugdje kes nositi?
em ga lakse izgubim, em mi ga lakse ukradu, a kako od toga siva ekonomija cvjeta da ne pricam

Plus, danas u vrijeme pametnih satova/mobitela, ne moras niti novcanik prakticki sa sobom nositi, dovoljan je mobitel..

jebote, najbolje da nosimo vrecice sa srebrnjacima oko pojasa
Dukkai is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 12:54   #2747
Ne samo da u Londonu tako rade. Londonu.

Nego i u Skandinaviji. Skandinaviji buraz!

Ako Skandinavci i londončani žele biti debosi koji mogu plaćati samo s karticama široko im polje. Mi glupi Hrvati volimo keš i plaćati ćemo s njime. Čak i na adventu: https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...home_najnovije
Old 02.12.2024., 12:58   #2748
Quote:
ajme33 kaže: Pogledaj post
Ne samo da u Londonu tako rade. Londonu.

Nego i u Skandinaviji. Skandinaviji buraz!

Ako Skandinavci i londončani žele biti debosi koji mogu plaćati samo s karticama široko im polje. Mi glupi Hrvati volimo keš i plaćati ćemo s njime. Čak i na adventu: https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagr...home_najnovije
Tako je, mi Hrvati pušimo u kafićima, mi Hrvati parkiramo na invalidska parkirna mjesta, mi Hrvati razbijemo pičku crnim dostavljačima, mi Hrvati volimo ustaški pozdrav, mi Hrvati bacimo tu i tamo srpski auto u more....

Ma nema nas nigdje kako smo dobri, pametni i pošteni, najbolji na ovom svijetu. Neće nama duboka država nametati kartice....
komutator is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 13:21   #2749
Jedini problem koji vidim u nemogućnosti plaćanja gotovinom je da maloljetnici koji nemaju neku karticu ne mogu kupiti ništa.

Inače u potpunosti podržavam isključivo plaćanje karticama.
kornelije is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 13:22   #2750
Dramu je riješio TT.
Grad Zagreb
6 min ·

[NAKON REAKCIJE GRADA ZAGREBA, OMOGUĆENO PLAĆANJE GOTOVINOM NA TRGU BANA JELAČIĆA]
Odmah po saznanju da u adventskom programu na Trgu bana Josipa Jelačića nije bilo omogućeno plaćanje gotovinom, Grad Zagreb je reagirao i kontaktirao organizatore te zatražio da se omogući i plaćanje gotovinom. Nakon intervencije Grada, plaćanje gotovinom je odmah omogućeno te se sada može platiti i gotovinom i karticom.
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 13:39   #2751
Tko je "Grad Zagreb" u ovoj priči?
"If the United States saw what the United States was doing to the United States, the United States would invade the United States to liberate the United States from the tyranny of the United States.”Bockecho
Walkman is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 16:02   #2752
Quote:
kornelije kaže: Pogledaj post
Jedini problem koji vidim u nemogućnosti plaćanja gotovinom je da maloljetnici koji nemaju neku karticu ne mogu kupiti ništa.

Rijesi se Revolutom

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
markotornic is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 16:33   #2753
Quote:
kornelije kaže: Pogledaj post

Nisi u tijeku. 90% srednjoškolaca ima karticu. Sve banke nude besplatnu karticu tekućeg i žiro računa ako im roditelj ima otvoren račun u toj banci ili imaju opciju Aircash/Revolut itd. na mobitelu. Mogućnosti je bezbroj.

Ni ja ne vidim problem u plaćanju karticama, jednostavno je puno praktičnije nego gotovinom. Ali neki su ljudi (uglavnom penzići) navikli isključivo na gotovinu pa mislim da je u redu da im se to omogući.
Old 02.12.2024., 17:07   #2754
Svima koji zazivaju sveto hrvatsko pravo na keš želim što više penzića koji na blagajni ispred njih plaćaju kešom, temeljito analizirajući svaku kovanicu prije no što ju uruče blagajnici.

Ajmo sad o ljudima gušterima, digitalnom novcu i porobljavanju koje nas čeka. Neki dan je lik mrtav ozbiljan napisao da će se sva štednja automatski brisati nakon šest mjeseci...
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 17:30   #2755
S karticom se jako lako zaigrati....

Keš je keš. Da se mene pita opet bi imali štedne knjižice. pa koliko para toliko muzike.
mirjam is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 18:34   #2756
Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post
Nisi u tijeku. 90% srednjoškolaca ima karticu. Sve banke nude besplatnu karticu tekućeg i žiro računa ako im roditelj ima otvoren račun u toj banci ili imaju opciju Aircash/Revolut itd. na mobitelu. Mogućnosti je bezbroj.

Ni ja ne vidim problem u plaćanju karticama, jednostavno je puno praktičnije nego gotovinom. Ali neki su ljudi (uglavnom penzići) navikli isključivo na gotovinu pa mislim da je u redu da im se to omogući.
I dalje ostaju osnovnoškolci koji žele jesti fritule.
kornelije is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 19:17   #2757
Quote:

gotovina je zakonsko sredstvo plaćanja u RH

protiv ograničavanja sam izbora plaćanja
usput, ja rijetko kada u novčaniku imam više od 10 eura gotovine i sve plaćam karticom. I to ne debitnom nego - kreditnom

Quote:
Kakadu kaže: Pogledaj post

ne da im se omogući nego se ne smije zabraniti
ono kao da se sada traži nekaj kaja je neubičajeno????

meni je praktičnije sa - gotovinom
platiš, uzmeš račun i baciš ga u smeće.
osim ako je neka tehnikalija u pitanju ili slično kaj bi ti račun mogao zatrebati
Ovo sa karticama?
skupljat slipove za svaki euro i voditi evidenciju?

kiflu plaćati karticom?
Kiosci, pekare, slastičarne i slične stvari jel....

Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Svima koji zazivaju sveto hrvatsko pravo na keš želim što više penzića koji na blagajni ispred njih plaćaju kešom, temeljito analizirajući svaku kovanicu prije no što ju uruče blagajnici.

Ajmo sad o ljudima gušterima, digitalnom novcu i porobljavanju koje nas čeka. Neki dan je lik mrtav ozbiljan napisao da će se sva štednja automatski brisati nakon šest mjeseci...
penzići idu jednom mjesečno u konzum , dva dana nakon mirovine

usput, iako živimo u blagostanju kako kaže anemični, mnogi moraju okretati svaki cent

pa još, kako kaže Mirjam - sa karticama se lako zaigrati
još uvijek mnogima
Old 02.12.2024., 19:20   #2758
Quote:
Walkman kaže: Pogledaj post
Tko je "Grad Zagreb" u ovoj priči?
Piše na navedenom linku

Službena Facebook stranica Grada Zagreba, glavnoga grada Republike Hrvatske.
www.zagreb.hr

Tko je - organizator?
Old 02.12.2024., 19:31   #2759
Quote:
buraz, nema to veze s time

Isto ti je i u Skandinaviji

i ne kuzim zakaj je to lose?
zakaj bi ja morao svugdje kes nositi?
em ga lakse izgubim, em mi ga lakse ukradu, a kako od toga siva ekonomija cvjeta da ne pricam

Plus, danas u vrijeme pametnih satova/mobitela, ne moras niti novcanik prakticki sa sobom nositi, dovoljan je mobitel..

jebote, najbolje da nosimo vrecice sa srebrnjacima oko pojasa
u životu sam oprao mobitel, crko mi je ekran na mobitelu, dijete se igralo sa zaključanim mobitelom pa je ostao zaključan zauvijek.....

i sad bi ja trebao sve svoje financije povjeriti toj spravi
dk1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 19:34   #2760
Quote:
dk1 kaže: Pogledaj post
u životu sam oprao mobitel, crko mi je ekran na mobitelu, dijete se igralo sa zaključanim mobitelom pa je ostao zaključan zauvijek.....

i sad bi ja trebao sve svoje financije povjeriti toj spravi
za početak, ne kanim sa ssvakim njihovim apdejtanjem kupovati novi pametni telefon
a onda sve ostalo redom

Koga veseli, sve 5
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:55.