Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest

Povijest Politička, društvena, kulturna, univerzalna povijest.
Podforumi: Vojna povijest i tehnologija, Domovinski rat

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.11.2006., 12:38   #261
Brojke su realne i samo potvrđuju ono što su zaključili Žerjavić i Kočević u svojim istraživanjima. Naravno, sada se čeka neka reakcija srpskog vrha koji će potvrditi da su se Židovi ujedinili s Hrvatima samo da sjebu Srbe kojih je sigurno u Jasenovcu ubijeno barem 600 000, to je, ono, minimum.
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:39   #262
Evo dopunjeni spisak zrtava. Spisak je ogroman.

https://cp13.heritagewebdesign.com/~...victimlist.php

Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:40   #263
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Procitaj spisak. Ne moze detaljnije.

http://www.jasenovac.info/cd/zrtve/d...e/index_l.html

Delimični podaci za oko 20.000 srpske, jevrejske, romske i druge ubijene dece.
Dobijeno ljubaznošću Muzeja žrtava genocida, Beograd, Srbija
Podaci nisu definitivne prirode, a imaju sledeću strukturu:
Ime ubijenog deteta
Ime roditelja
Prezime
Mesto porekla
Godinu rođenja
Godinu smrti
Mesto gde je dete ubijeno
Ko su izvršioci
Ti pročitaj žerjavičev znanstveni rad pa mi se javi.
Cijeli rad na Engleskom. http://www.hic.hr/books/manipulations/
Sažeti opis rad na Hrvatskom.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbi_u_...oj_%C5%BErtava
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vladimi...BDerjavi%C4%87
tomy108 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:44   #264
Quote:
tomy108 kaže:
Ti pročitaj žerjavičev znanstveni rad pa mi se javi.
Cijeli rad na Engleskom. http://www.hic.hr/books/manipulations/
Sažeti opis rad na Hrvatskom.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbi_u_...oj_%C5%BErtava
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vladimi...BDerjavi%C4%87
Ja tebi dam spisak 20 000 ubijene djece, spisak zrtava...u kojima su svi podaci o njima, a ti dajes neke link za neke 'istoricare'.
Dobro je da su ustase snimale svoje podvige u klanju djece, zena, muskaraca...jer bi danas vi tvrdili da Jasenovac nikad nije ni postojao.

Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:46   #265
Politizacija jasenovačkih žrtava predugo je trajala. Nažalost, i takve institucije kao što je Yad Vashem pale su na (uglavnom) srpsku propagandu o skoro milijun žrtava (O centru Simon Wiesenthal ne bih - moje je mišljenje o istom poznato i ponavljanje istog bi nas odvelo offtopic)... ispravljanje krivih Drina potrajat će, a neki će morati progutati i knedlu kad vide tko je najzaslužniji za taj proces (vidi Ivo Goldstein, Holokaust u Zagrebu).

Ono što je meni naročito žao je i da su Židovi, iako su i sami žrtve predrasuda (vidi samo naslovnicu ovog Foruma) popušili tu jeftinu propagandu.
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:46   #266
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Evo dopunjeni spisak zrtava. Spisak je ogroman.

https://cp13.heritagewebdesign.com/~...victimlist.php
Odjebi. to je popis svih žrtava u WW2 na teritoriju Jugoslavije, osim onih ubijenih na Bleiburgu
juanpablom is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:47   #267
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Ja tebi dam spisak 20 000 ubijene djece, spisak zrtava...u kojima su svi podaci o njima, a ti dajes neke link za neke 'istoricare'.
Dobro je da su ustase snimale svoje podvige u klanju djece, zena, muskaraca...jer bi danas vi tvrdili da Jasenovac nikad nije ni postojao.
To je link na znanstveni rad koji je napravio školovani demograf. A ja ti sada mogu napistai milijardu imena ako želiš. Gdje su dokazi koji potvrđuju tu brojku. Moji linkovi znanstvenim pristupom pobijaju tu brojku što može zaključiti svatko to imalo logički zaključuje ako ih pročita.
tomy108 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:47   #268
Quote:
rambi kaže:
Politizacija jasenovačkih žrtava predugo je trajala. Nažalost, i takve institucije kao što je Yad Vashem pale su na (uglavnom) srpsku propagandu o skoro milijun žrtava (O centru Simon Wiesenthal ne bih - moje je mišljenje o istom poznato i ponavljanje istog bi nas odvelo offtopic)... ispravljanje krivih Drina potrajat će, a neki će morati progutati i knedlu kad vide tko je najzaslužniji za taj proces (vidi Ivo Goldstein, Holokaust u Zagrebu).

Ono što je meni naročito žao je i da su Židovi, iako su i sami žrtve predrasuda (vidi samo naslovnicu ovog Foruma) popušili tu jeftinu propagandu.
Ja se tebi ne cudim, jer je poznato da je i medju Jevrejima bilo ustasa.

Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:48   #269
Odustao sam od pokušaja da objasnim mentalcima ponešto o Jasenovcu, jer retardirane ljude ne možeš uvjeriti u nešto što NE ŽELE VJEROVATI.

Njima odgovara brojka od 700.000 od toga valjda 400.000 "dece" jer im treba taj osjećaj žrtve kako bi iz glave maknuli činjenicu da su odgovorni za ogroman broj ljudi u zadnjih 100 godina.

Stoga, who cares? A ako munjama ne odgovara ovakav Jasenovac, neka si izgrade muzej u Srbiji i stave brojku od 5 milijuna i neka cvile kako su jadni.

Istina danas ionako nije važna, nikoga ne zanima.
łvek is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:49   #270
Quote:
tomy108 kaže:
To je link na znanstveni rad koji je napravio školovani demograf. A ja ti sada mogu napistai milijardu imena ako želiš. Gdje su dokazi koji potvrđuju tu brojku. Moji linkovi znanstvenim pristupom pobijaju tu brojku što može zaključiti svatko to imalo logički zaključuje ako ih pročita.
Napisi spisak, sa 20 000 pobijene djece, sa njihovim imeneom, prezimenom, imenom oca, mjestom rodjenja, datumom rodjenja i ubistva i mjestom ubistva, kao sto je na onom spisku.

Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:50   #271
Quote:
łvek kaže:
Odustao sam od pokušaja da objasnim mentalcima ponešto o Jasenovcu, jer retardirane ljude ne možeš uvjeriti u nešto što NE ŽELE VJEROVATI.

Njima odgovara brojka od 700.000 od toga valjda 400.000 "dece" jer im treba taj osjećaj žrtve kako bi iz glave maknuli činjenicu da su odgovorni za ogroman broj ljudi u zadnjih 100 godina.

Stoga, who cares? A ako munjama ne odgovara ovakav Jasenovac, neka si izgrade muzej u Srbiji i stave brojku od 5 milijuna i neka cvile kako su jadni.

Pa izgradice se u Staroj Gradini novi muzej zrtava holokausta. A taj u Jasenovcu komotno srusite, jer samo iskrivljuje istoriju.

Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:51   #272
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Za one, koji ne čuju dobro , ponovit ću još jednom: Ivo Goldstein, Holokaust u Zagrebu.
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:53   #273
Napisali u novom muzeju u Jasenovcu, 50 000 imena (umanjili par puta) i nema se ni pojma ko je tu ubijen, zasto je ubijan, ko je to izvrsio, koliko je djece ubijeno...
Ko dodje tamo, nece imati pojma ni gdje je dosao ni sta taj muzej predstavlja...
A taj novi muzej u Jasenovcu je toliko potresan kao i telefonski imenik kad se cita tj. oboje imaju samo imena i prezimena, osim sto je telefonski imenik nesto detaljniji.

Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 12:55   #274
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Pa izgradice se u Staroj Gradini novi muzej zrtava holokausta. A taj u Jasenovcu komotno srusite, jer samo iskrivljuje istoriju.
Ma samo vi gradite, sunce moje retardirano

Što se mene tiče... jedan zid visine od oko 50 metara između Srbije i Hrvatske pa vi tamo učite i se*ite što god želite.. budite munje kolike god želite. Iza toga zida neka vas slobodno i dalje krase zatucanost, nepresušna mržnja i 0% želje za istinom.

Još bi bolje bilo da SVI Srbi iz Hrvatske, koji razmišljaju (teško mi je uopće iskorisiti ovu riječ u tvome slučaju, ali moram) poput tebe, lijepo uzmu stvari i put pod noge za Srbiju, pa se tamo možete klanjati milijunima mrtvih Srba iz Jasenovca i ne znam odakle sve ne... samo dajte
łvek is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 13:11   #275
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Napisali u novom muzeju u Jasenovcu, 50 000 imena (umanjili par puta) i nema se ni pojma ko je tu ubijen, zasto je ubijan, ko je to izvrsio, koliko je djece ubijeno...
Ko dodje tamo, nece imati pojma ni gdje je dosao ni sta taj muzej predstavlja...
A taj novi muzej u Jasenovcu je toliko potresan kao i telefonski imenik kad se cita tj. oboje imaju samo imena i prezimena, osim sto je telefonski imenik nesto detaljniji.
Štampate imena kao novac. To su pre ozbiljne stvari da bi se lažirale na takav plitak način. Srami se. Bolje se odi pokloni žrtvama četničkog terora.
Ber is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 13:14   #276
ovo što ću napisati je podosta i okrutno, ali da je istina o 700 000 poginulih srba u jasenovcu, 91. sigurno ne bi bilo nikakvih pobuna, jer se nitko ne bi ni imao buniti, ako me shvaćate. inače, kod srba je logika uvijek bila najmanje bitna, važna je samo mitomanija.
dudu is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 13:21   #277
Quote:
Holden Kolfild kaže:
@ Ringo

Nisam rekao da ih nije bilo uopste u NOP-u, vec da ih nije bilo u velikom broju. Svakako da je bilo i Hrvata, ali tek krajem 1942 i masovno 1943 dolazi do prelaska u partizane. Razlog tome je pre svega kapitulacija Italije.

Pricali smo o Dalmatincima i rekao si da u partizane odlaze znacajnije tijekom 43, a masovno tek nakon kapitulacije Italije.
Znamo da su bitke na Neretvi i Sutjesci bile prije kapitulacije Italije i da su Talijani tu sudjelovali jako uredno.
Opcepoznato je koliko su Dalmatinci nagrajisali u te dvije bitke, a na Sutjesci su oni bili oko 40% poginulih.

Ja ne znam sta je izjavljivao ovaj ili onaj, ali tijekom 41 je u pretezno hrvatskim krajevima u Hrvatskoj bila gomila odreda bataljona i grupa. Jer ako su Hrvati prvoborci tek rijetki pojedinci, onda ispada da su franjo Tudjman i Marko Belinic 41 sami sjedili u sumarcima po Zagorju, a Ante Banina je sam pecinario po Biokovu i tako dalje.

U 1941 imas 1. sisacki odred (najstariji u SFRJ), 1. Splitski, 1. Solinski, 1. Sinjski, u Glavicama kod Sinja 1. grupa vec u kolovozu 1941, 1. goranski u G. Kotaru, 1. Peljesacki, 1. Zagrebacki, 1. zumberacki, 1. zagorski, to su samo neki odredi kojih sam se sjetio, zatim bataljoni i grupe, ko bi ih se sjetio svih.

Ali ko bi vas Srbe ubijedio u bilo sta sto se ne uklapa u vase stereotipe koji su ukorjenjivani desetljecima pa i cijelo stoljece.
Ringo59 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 13:21   #278
Quote:
łvek kaže:

Ajša is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 13:28   #279
Quote:
Vanja kaže:
Žao mi je odgovor ti je nedovoljan .... daj se malo potrudi pa nađi više činjenica potkrijepljenih .... dokumentiranih u nekim arhivama ....
barem si ti povjesničar znaš kako to ide .... nemoj mi vaditi "priče" kao onaj koji je poslije morao mjenjati svoje knjige.
Eto, sada je nedovoljno, neki nikada nisu zadovoljni. Šta ti ja sad mogu. Valjda trebam izgubiti tri dana tražeći linkove o Bleiburgu ili prepisujući. Imaš knjigu Nikolaj Tolstoja, bilo je po novinama dosta svjedočenja stradalnika, dalje ti ne mogu pomoći.
Odgovori s citatom
Old 28.11.2006., 13:39   #280
Quote:
i-Gradiska-stara kaže:
Haha, samo sam ovo čekao. Dakle, dragi forumaši, sada je i službeno, Ustaše i Židovi su se udružili da sjebu Srbe.
Ma bravo mudri, evo ti keks.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:32.