Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.04.2024., 14:53   #261
Quote:
črni kaže: Pogledaj post
Možeš uljem za finu mehaniku.
zar se na ulje ne hvata prašina i ostale nečistoče?
jumpbyte is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2024., 09:11   #262
Quote:
jumpbyte kaže: Pogledaj post
zar se na ulje ne hvata prašina i ostale nečistoče?
rješeno silikonskim sprejem
jumpbyte is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.07.2024., 09:12   #263
Mislio sam zamijeniti stare kvake, ali po dućanima vidim cijene cca 25€ samo kvaka, nerelane cijene..

I kako to da nema drvenih kvaka, znate li tko to prodaje?
jumpbyte is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2024., 11:52   #264
Imate li koga za preporucit da zamjeni sefovski i cilindar kljuc na blindiranim vratima? Vrata su Gardesa, da li netko radi to osim "uvoznika" koji dere?
imamic is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 17:20   #265
glupasto pitanje al kak skinuti sve ovo da pofarbam vrata? šarafe jesam al vidim da je tu neki čavlić na kvaki, ne znam jel to trebam izbiti? s kliještima ne mogu povući a s druge strane je sitna rupica za koju nemam niš

pic is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 18:25   #266
Moraš skinuti kvaku s obje strane. Imaš čavlić na jednoj strani. Pa tek onda ide štit dolje
Cranesbill is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.12.2024., 04:34   #267
Quote:
pic kaže: Pogledaj post
glupasto pitanje al kak skinuti sve ovo da pofarbam vrata? šarafe jesam al vidim da je tu neki čavlić na kvaki, ne znam jel to trebam izbiti? s kliještima ne mogu povući a s druge strane je sitna rupica za koju nemam niš
malim ravnim šarafcigerom to zadigni, pa onda klještima isčupaj, ako ne ide, odozdola nekim priručnim čavlom pokušaj izbiti, ako pak i tako ne ide - jako je zapeklo jednostavno fleksericu i odsjeci komad kvake u toj zoni - oslobodit ćeš taj dio gdje je taj čavlić tako ćeš svuči kvaku.

I onako ćeš kupiti nove rozete i kvaku (dobiješ/kupiš u trgovini kao cjelinu) nije skupo, a ova je i onako koliko vidim sva izguljena, znači ide nova.
mr.ivek is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 02:15   #268
Trebam izabrati kvaku za dvorišna vrata. Koji materijal NE dolazi u obzir?
U stvari, nepoznanica su mi one uz koje piše krom, nikal... Ne znam kako se to ponaša vani.
A sigurna sam da može inox ili pvc.. Aluminij? Ako ne piše da je eloksirani, jel svejedno može?
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.02.2025., 11:01   #269
Trebao bih zamjeniti kvaku na pvc vratima. Rasklimala se i bojim se da nema pomoći. Na što trebam obratiti pažnju kod kupovine? Da li treba mjeriti razmak bolcna-brava ili je to standardno, znači dođem s fotkom u dućan tipa bauhaus i tražim istu.
Kvaka ima cca 20 godina.
črni is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2025., 21:50   #270
Kako se demotira elzet cilindar sa gljivom (kuglom)?
Znam kako se vadi običan, odšarafiš vjek koji držii cilindar, okreneš ključ za cca 30 st i izvučeš van cilidar.
Probao sam tako ali mi krene samo na stranu da mi smeta kugla, ispada da bi trebao skinuti kuglu na cilindru da ga izvučem van, a mislim da bi trebao izići a stranu gdje je kugla, a ne kontra.....
E sad vrata su stara, pa tko zna što je kemijano do sada, uglavonom, gljiva se ne skida sa ciliindra da b izvukao cilindar van, jel tako?
sinisaplatz is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:32.