Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.02.2012., 14:39   #261
imam malinoa kuju staru 4 mjeseca. raditi treba sa svakim psom bez obzira na pasminu ili mix pasmina, jedino sto pojedine pasmine traze vise. doma uz malinoa imam i 2 cavalier king charles spaniela, kuju i decka, muski ne trazi i ne zeli akciju, kujica zeli i vise manje je u korak s malinoom. a malino je sada duplo veci od nje. nije sve u pasmini nego i u genetici, ako su roditelji bili nabrijani i pas ce biti nabrijan. sa svakim psom treba oprezno, ali neki su jednostavno stvoreni za rad i trening. zivim u stanu, na poslu sam cca 9 sati, kad dodem doma ide se van u jaku setnju/igru/trening. npr. nije jutarnji tip i ne voli ujutro divljat, tako je otpocetka. treba polako ali sigurno, puno igre i treninga. zao mi je ovog malog koji je zbrisao, ali nadam se da je zbrisao tamo gdje ga sada vole.
tina29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2012., 11:53   #262
kad sam citala vase komentare na pasminu, morala sam se prijaviti na sajt. naime, imam belgijanku staru 7 mjeseci..zove se Dona. dosta stvari koje sam citala o pasmini su istinite, a dosta njih i nije. Njima je samo potrebno pokazati autoritet od pocetka. moja je imala 4 mjeseca kad sam je uzela iz sinteraja, zgadena nacinom na koji je citavo leglo ostavljeno na ulici zbog toga sto vlasnik nije imao dovoljan profit od njih.
uglavnom, jako je temperamentna, oprezna, i agresivna ( kad je ugrožena)..ali isto tako i ogromna maza, obozava djecu i mačke
lako je raditi s njom, u kratkom vremenu sam je odvikla od obavljanja nuzde po stanu i socijalizirala. citam dolje da joj treba dati nesto da radi, istina ali i jako brzo sebi nadje zanimaciju, zeli sudjelovati u svemu sto se desava a od mene se ne odvaja 24 sata. vodim je u jutarnje setnje, popodne od 2 do 6 je njeno vrijeme kad je u prirodi sa drustvom. njemacki ovcar, sarplaninac, tornjak, malamut, trobojni gonic pa cak i dva mala pudla se savrseno slazu. drugi psi koji se prikljucuju vec imaju problem. vodim je u skolu, jednom svakih 2 mjeseca da mi daju nove savjete i trikove i sama radim s njom. vjerujte mi tako najbolje ide. jednostavno je zlatna. neznam sta bih vise pisala, ako vas sta zanima pitajte....stavim vec par slika
josipa003 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2012., 20:17   #263
Super,josipa003.Evo i ja sam novi na forumu i pozdrav svima.Imam Taru koja ima 7 mjeseci.Sve je slično kao kod josipe003,ali ipak nije iz šinteraja.S Tarom nemam nikakvih problema.Poslušna je od samog početka i nimalo agresivna.Svejedno,nitko ne može u dvorište,a da ja to ne znam :-)Ipak je dobar čuvar.Zasad toliko,a bit će još.
Volturi is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2012., 20:19   #264
A uskoro će biti i koja sličica
Volturi is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 18:56   #265
Dragi moji ; imam belgijsku ovčarku staru 8 godina , kojoj je "otišao" kuk i više uopće ne može stati na tu nogu.naravno da ne može ni hodati dobila je neke tablete protiv bolova koje naravno ne pomažu. Veterinar nam predlaže operaciju odnosno ugradnju umjetnog kuka ... za 5000 eura a te pare nažalost nemam. No postoji i druga opcija ; na internetu sam pronašla zgodnu stvarčicu koja se doslovno zove : "Invalidska kolica za psa" i izgleda ovako http://www.handicappedpets.com/adjus...eelchairs.html , e sad mene zanima , jel ima toga u RH ili negdje bliže ? Ima li tko iskustva sa time ? Pomoć molim
Kyara:) is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2012., 14:32   #266
Quote:
Kyara:) kaže: Pogledaj post
Dragi moji ; imam belgijsku ovčarku staru 8 godina , kojoj je "otišao" kuk i više uopće ne može stati na tu nogu.naravno da ne može ni hodati dobila je neke tablete protiv bolova koje naravno ne pomažu. Veterinar nam predlaže operaciju odnosno ugradnju umjetnog kuka ... za 5000 eura a te pare nažalost nemam. No postoji i druga opcija ; na internetu sam pronašla zgodnu stvarčicu koja se doslovno zove : "Invalidska kolica za psa" i izgleda ovako http://www.handicappedpets.com/adjus...eelchairs.html , e sad mene zanima , jel ima toga u RH ili negdje bliže ? Ima li tko iskustva sa time ? Pomoć molim
Jedna gospođa je imala sličan problem druga pasmina i otišla je u sloveniju to riješit.Dakle predpostavljam da su jeftiniji probaj se u sloveniji malo informirat.
pros is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2012., 14:40   #267
Eto da se i ja pridružim belgijanerima makar ih imam već dulje vrijeme čak sam i leglo imao htio sam a bome i žena.Ti su psi puni energije ubiti pucaju od nje nevjerojatno šta su u stanju napravit.
pros is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2012., 11:51   #268
Bok društvo!

Htjela bih kupiti muško štene belgijskog ovčara malinois.

Živimo u kući imamo dvorište,idealne uvjete za psa i sami imamo boxera.Iskustva sa psima također imamo,ali bi nam trebao pas koji ima predispozicije za dobrog čuvara.(Rodovnik nebitan,ali ipak poželjan;genetika što bolja).Imamo dijete;važna nam je stabilnost,ako me razumijete....

Našeg smo psa sami školovali i pas je odličan,no,boxer je boxer i više je maza....

Odgovaralo bi nam preuzimanje u listopadu ove godine.puno hvala,ako znate ikoga može i na pm....
Old 11.04.2012., 11:57   #269
Stranice HKS-a i prijavljena legla. Najbrže, najsigurnije.
Old 11.04.2012., 17:40   #270
http://www.running-wild-dogs.com/

čovjek se bavi uzgojem i radnom kinologijom, psi su mu zdravi, stabilni i upijaju ko spužve.
pikuli is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2012., 11:46   #271
ljudi,ja zivim naselu i nedavno mi je nakon kratke bolesti uginia njemacki ovcar(jako pametan pas).E sad me zanima,posto zbog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva imamo posjete turista vise puta dnevno,da li ce, ako nabavim belgijskog ovcara biti problema. naime njemacki ovcar bi zalaja samo par puta da nas obavijesti da je netko dosa,i onda bi se vratia na svoje misto.da li ce takav biti i belgijski ovcar???
shaco is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2012., 11:50   #272
onakav kakvim ga odgojiš da bude
Ako se trudiš, bit će poslušan i dobar pas. sam se neće odgojiti.
Timbalandica is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2012., 14:31   #273
Evo da se javim....

Nakon premišljanja,ipak je prevagnuo Doby.

Istina,ovčari su nešto posebno i zaista intrigantno.....Ujak od muža već 30 godina drži NJO.( dobro...nije baš kao belgijski ali sličnosti postoje....)

Možda jednostavno nisam tip za ovčare....

Bilo kako bilo.....psi su zakon!!!!

Bez obzira na rasu i spol!

Živjeli!
Old 24.04.2012., 12:32   #274
Imam kuju Malinoa, zove se REA, ima 9 mjeseci prvo tjeranje joj je prošlo. i to je bilo neželjenih muških gostiju redovno svaku vecer. srecom pa je u dobro ograđenom boksu. ali su par rotweilera redovno joj tukli i lupali po boksu! ona se bojala i tresla.ja sam izlazila po 6-7 puta vani i tjerala ih. mislim, još je mala za te stvari! ono što me zanima je ---> KAD ju ja mogu najranije odvesti na sterilizaciju???!!!! jer ono je bilo neizdržljivo!
tinamarley1945 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2012., 15:17   #275
Već prekjučer i odmah!
Old 24.04.2012., 20:42   #276
ovisi kad je prošlo tjeranje. najbolje bi bilo sačekati mjesec do dva nakon tjeranja, kad već niste to riješili prije prvog tjeranja.
pikuli is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2012., 22:18   #277
Quote:
pikuli kaže: Pogledaj post
ovisi kad je prošlo tjeranje. najbolje bi bilo sačekati mjesec do dva nakon tjeranja, kad već niste to riješili prije prvog tjeranja.
hvala, ide ovih dana
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 10:06   #278
Evo ljudi, namjeravam kupit belgijskog ovčara pa me sad zanimaju neke stvari.
1. Molim vas da mi napišete nešto o njegovu karakteru, kakav je prema djeci, je li agresivan i tako to
2. Kad počet sa dresurom i je li brzo uči naredbe
3. Koliko puta dnevno jede kad je štene, a koliko kad odraste
4. Koliko na dan treba šetati ili trčati
5. Koliko se puta kupa godišnje
i zadnje
6. Kad ga dobijem što trebam s njim raditi kad je štene. Znači, što je dozvoljeno s njim raditi u toj dobi (šetnje, trćanja za lopticom??)
DukaDak is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2012., 18:58   #279
Quote:
DukaDak kaže: Pogledaj post
Evo ljudi, namjeravam kupit belgijskog ovčara pa me sad zanimaju neke stvari.
1. Molim vas da mi napišete nešto o njegovu karakteru, kakav je prema djeci, je li agresivan i tako to
2. Kad počet sa dresurom i je li brzo uči naredbe
3. Koliko puta dnevno jede kad je štene, a koliko kad odraste
4. Koliko na dan treba šetati ili trčati
5. Koliko se puta kupa godišnje
i zadnje
6. Kad ga dobijem što trebam s njim raditi kad je štene. Znači, što je dozvoljeno s njim raditi u toj dobi (šetnje, trćanja za lopticom??)
Reči ću vam s obzirom na moju Malinoa kuju.

Prvo, uz dobru dresuru može biti najbolji pas na svijetu, ne mora biti profesjonalna, ja sam svoju sredila sama, a imam 18 godina, samo je potrebno živaca i strpljenja. Voli djecu, iako treba pripaziti, jer voli skočiti ( barem moja ). Voli kokoše, mačke itd hhhaha Nisu agresivni Možda ovisi i o genetici, mojoj je majka bila jako pametan i savršeno izdresiran pas.

Drugo, ja sam svoju uzela iz šinteraja kad je imala 3 mjeseca, bila je jako traumatizirana jer su grozno postupali sa njom, počela sam u 5-om jer se tad oslobodila i radila nered. Naredbu ''sjedni'' nučila je za 10 min, ''lezi'' malo više, ''skoči'' je naučila isto jako brzo. doniti štap ili loptu je naučila JAKO JAKO brzo jer je naučila uz drugog psa. problem je bilo samo kad bi donijela štap - pustiti ga na pod ili dati u ruku, trebalo se natezati sa njom, ali je sa vremenom naučila, sad mi ga na nogu stavi. sada razlikuje oko 15-ak rjeći,a a ima 9 mjeseci. Mogu reči - JAKO PAMETNI PSI.

Treće, ja joj odkad je kod mene ( sad ima 9 mjeseci ) dajem 2 puta u danu, a u početku sam morala 3 puta jer je bila pothranjena.

Četvrto, ja ju šetam 2 puta na dan, a to su baš treninzi, ili trči za autom ili za biciklom, a i ako nemate nekad vremena, dovoljno je jedan put.

Peto, neznam moja se kupa 1 puta na mjesec, sve ovisi da li će te ju držati u kući ili vani, ja ju držim vani u boksu

Šesto, kad je štene uvijek nađe način da se sama zabavi, naravno potrebna joj je igra, šetnje, ovisno o dobi. Ja sam sa svojom počela sa treninzima u 6 mjesecu života, sad je poprilično mišićava.

Neznam kako drugi rade, meni ovako funkcjonira, jer razvija se u lijepog, talentiranog, pametnog psa, spremnog zaštititi kuču i svog gospodara, jako sam zadovoljna

Zadnje uređivanje tinamarley1945 : 30.04.2012. at 19:15.
Odgovori s citatom
Old 30.04.2012., 19:40   #280
dukadak, ako želiš uštediti novac i preskočiti šteneće nepodopštine, ovdje poklanjaju mladog belgijanera i još časte udomitelje školicom za pse.
https://www.forum.hr/showthread.php?t=719005
pikuli is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:25.