Alternativno liječenje Sve ono što ne spada u službenu medicinu |
|
|
13.10.2009., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
JaBitTe kaže:
kao sto rekoh, sve je kemija,
dobre i lose bakterije.
Isto tako bitna je kiselost tj, pH vrijednost. (google )
jedni atomi "uzimaju" elektrone od atoma bakterije,
ili atomi "daju" elektrone ka atomu bakterije...
i tako to biva neutralizrano i biva izbaceno van putem urina ili drugim putem.
( ako nije bas ovako neka netko popravi.
( davno smo u skoli bili )
organska biokemija????????????????anorganska kemija????????
|
Bakterije nisu atomi. To su stanice koje sadrže jaako puno atoma. 
Srebrovi ioni se najvjerojatnije vežu za određene bakterijske proteine, uzrokujući nemogućnost diobe. Ioni srebra nisu štetni za ljudsko tkivo, iako pretjeranim unosom može doći do argirije.
I to sve skupa nema previše veze s promjenom pH (jer je pH staničnih tekućina više-manje konstantan). Ovo "uzimanje" elektrona bi bilo nešto kao redoks? 
Uglavnom, riječ je o biokemiji/farmakologiji.
Zadnje uređivanje vrtzio : 13.10.2009. at 22:57.
|
|
|
13.10.2009., 23:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Quote:
sinkpink kaže:
Nije srebrna voda nego koloidno srebro. Otopina vode za to mora bit izuzetno čista a to danas ne postoji, danas je nemoguće doma napraviti koloidno srebro. Tko god ti to preporuči, on to ne pije sigurno. Oćeš izgledat ko papa štrumf??
|
Možeš se praviti pametan pa reći da nije srebrna voda nego je koloidno srebro, ali od takvog je najmanja korist.
Može se proizvesti i ionsko srebro,
ali najviše se proizvodi ionsko-kolidno srebro jer od njega ima najviše koristi. Valjda znaš koja je razlika između iona i koloida.
Ako ti neznaš ili nisi u stanju doma napraviti kvalitetno ionsko-koloidno srebro ne znaći da je to nemoguće i molio bih te da o tome ništa ne govoriš jer istina je posve suprotana tvojim tvrdnjama.
|
|
|
14.10.2009., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
kumek kaže:
Liječiti dva različita raka istom terapijom je kao da boginje i tetanus liječiš istom terapijom...nema univerzalnog lijeka protiv ničega...pardom osim mms-a taj.... sve liječi. 
|
Zašto ne bi tvar koja utječe na bakterije i na viruse (kao što je koloidno srebro) ne bi utjecala na virusnu i bakterijsku bolest? Zbilja si kontra svega. Što si po zanimanju, anarhist?
Pozdrav,
|
14.10.2009., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kumek kaže:
. . . iako bih ga ja banirao zbog ordinarnog nepoznavanja kemije, biokemije i fiziologije a ponajprije zbog prodavanja magle i nadriliječništva.
|
KUMEK, zbog takvih likova kao što si ti, normalni ljudi izbjegavaju ovaj forum. Koji je tvoj cilj ovdje, što tražiš tu? Nerviraš ljude svojom zlobom, pametuješ glupostima, . . . Tko si ti i tko te ovdje postavio da sve osuđuješ i svima sudiš? Optužuješ ljude da prodaju maglu . . . AJDE NAM LIJEPO OBJASNI ŠTO TI OVDJE PRODAJEŠ?
|
|
|
14.10.2009., 07:50
|
|
U samoizolaciji
|
Molim Centralni komitet saveza komunjara administratora da pobrišu moj korisnički račun i sve moje postove.Uz drugarski pozdrav smrt fašizmu.
|
|
|
14.10.2009., 12:05
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
vrtzio kaže:
Srebrovi ioni se najvjerojatnije vežu za određene bakterijske proteine, uzrokujući nemogućnost diobe. Ioni srebra nisu štetni za ljudsko tkivo, iako pretjeranim unosom može doći do argirije.
I to sve skupa nema previše veze s promjenom pH (jer je pH staničnih tekućina više-manje konstantan). Ovo "uzimanje" elektrona bi bilo nešto kao redoks? 
|
Ma ljudi moji dajte još jednom čitajte kaj pišete......naravno da je riječ o biokemiji i naravno da nema organske biokemije....nešto kao redox   
Uzrokuju nemogućnost diobe     Pa to je ono kaj vam cijelo vriijeme govorim nemate pojma o čemu pričate...dajte se primite knjige. Ma odakle samo izlazite majke ti mile.
JaBiTe neću ti čak niti odgovoriti na ono kaj si napisao jer to prosječan đak osnovne škole ne bi napisao koji ima 4 iz biologije i kemije. Ali kužim, nisi u struci a pokušaš braniti nebranjivo...strukom. Struka i govori da su te priče oko srebra budalaština osim vanjske primjene.
|
14.10.2009., 12:07
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
|
Quote:
JaBitTe kaže:
....
Ako kod ljubavi ne prsti kemija, nis od pokusa 
jednostavna kemija, koja ne kosta nista.....
isto tako tvari protiv raka...
onda NaCLO2....sitnica...
BTW,
ne volim kada zele na ovakav nacin ugusti slobodu govora.
http://img115.imageshack.us/img115/1285/avatarvw7.jpg
|
Prštanje kemije je samo literarna figura, ljubav je naravno kemijsko-fizikalni proces, kao i sve drugo... 
Popio je ban zbog trgovine a ne slobode govora.Nek otvori svoju stranicu pa nek dila dezinficijens.
Zadnje uređivanje kumek : 14.10.2009. at 12:14.
|
|
|
14.10.2009., 12:13
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
|
Quote:
vjekos30 kaže:
KUMEK, zbog takvih likova kao što si ti, normalni ljudi izbjegavaju ovaj forum. Koji je tvoj cilj ovdje, što tražiš tu? Nerviraš ljude svojom zlobom, pametuješ glupostima, . . . Tko si ti i tko te ovdje postavio da sve osuđuješ i svima sudiš? Optužuješ ljude da prodaju maglu . . . AJDE NAM LIJEPO OBJASNI ŠTO TI OVDJE PRODAJEŠ?
|
Ako je to točno onda sam napravio ono što sam htio. Hoću pokazati dobronamjernom čitaču kakve se netočne gluposti od neznalica uz koje neki iskorištavaju ljudsku nesreću ovdje pišu. Da se ne bi slučajno desilo da netko povjeruje ovakvim budalaštinama....
Ne prodajem ništa, za razliku od nekih drugih koji su zato i popili ban...bogu hvala. Naravno da prodaju maglu...oni pametniji...oni gluplji je kupuju što je zapravo dobro. Glupanima treba uzeti novac jer tko zna kaj budala može s njim. Imam problem s očajnicima koji se hvataju za svaku slamku, njih mi je žao i zato ovo i pišem. Mene nitko nigdje ne postavlja, za razliku od tebe i večine vas ovdje (eto da ne kažem gotovo svih) sam obrazovan u području o koje pišem i to je osnovna stvar koja vam smeta...mene nemreš navući kao neznalice i naivce, a i ne da mi se s takvima razgovarati previše u rukavicama....
|
14.10.2009., 13:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
aaa...on je u HUMANITARNOJ MISIJI.... haha.... na silu želi pomoći onome koji ne da ne treba njegovu pomoć, nego ga još moli da ga ostavi na miru.... bože dragi, manijaka....
Znaš, Kumek, među normalnim ljudima je uobičajeno da se pomogne onome tko te pita, ili u 2.-oj varijanti-ponudiš pomoć, pa ako je osoba želi/treba, onda je prihvati, ako ne-zahvali se i odbije. ovo što ti radiš, nije pomoć već mentalnO silovanje. A ako to sam ne vidiš, onda srećo je od svih ovdje, pomoć najpotrebnija TEBI, pa predlažem da se organiziramo u tom smislu.
Zadnje uređivanje Precious X : 14.10.2009. at 14:03.
|
|
|
14.10.2009., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
mislim, odoh ja na pdf o kućnim ljubimcima uvjeravati psoljupce kako đukele smrde, žderu i seru, u dobroj namjeri da spriječim nedužnog čitatelja da nabavi smrdljivu beštiju. yeah right, možda da sam luda. bože, bože...
maltretiraš učesnike rasprave, a "dobronamjernog čitatelja" podcjenjuješ. šta misliš da su ljudi debili, nesposobni donijeti vlastitu procjenu?? ili da žele tvoju "pomoć"? dali ti misliš da je ijedan tvoj post simpatičan ili da zvuči razumno, smireno i argumentirano? čovječe bože, ako išta i postižeš, to je da odbijaš ljude od svojih stavova.
|
|
14.10.2009., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kumek kaže:
|
Vidim da ti je cilj samo isprovocirati ljude. 
Nešto kao redox... da, ni meni to s "uzimanjem" elektrona bakteriji nije jasno. 
A da srebrovi ioni u konačnici uzrokuju nemogućnost diobe prokariotske stanice je sasvim točno, ma koliko god to tebi bilo neshvatljivo.
Da imaš imalo pojma o kemiji, ne bi se tu sad pravio pametan jer bi znao da si u krivu. 
|
|
|
14.10.2009., 15:43
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Ja priznajem da nemam pojma kemiju ali po napisanome znači da se "dobre" bakterije od "loših" bakterija razlikuju samo po kiselosti? I kako znaju koja se smije dijeliti a koja ne smije?
|
14.10.2009., 18:55
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
|
Quote:
vrtzio kaže:
Vidim da ti je cilj samo isprovocirati ljude. 
Nešto kao redox... da, ni meni to s "uzimanjem" elektrona bakteriji nije jasno. 
A da srebrovi ioni u konačnici uzrokuju nemogućnost diobe prokariotske stanice je sasvim točno, ma koliko god to tebi bilo neshvatljivo.
Da imaš imalo pojma o kemiji, ne bi se tu sad pravio pametan jer bi znao da si u krivu. 
|
I to naravno samo loše bakterije, dobrima normalno ne.  Tome sam se smijao....
Daj molim te valjda ću kemiju od tebe naučiti.... i tebi sličnih...bdw spriječavanje dijeljena bakterijske stanice je primarno mikrobiologija.
|
14.10.2009., 18:56
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
|
Quote:
Precious X kaže:
aaa...on je u HUMANITARNOJ MISIJI.... haha.... na silu želi pomoći onome koji ne da ne treba njegovu pomoć, nego ga još moli da ga ostavi na miru.... bože dragi, manijaka....
Znaš, Kumek, među normalnim ljudima je uobičajeno da se pomogne onome tko te pita, ili u 2.-oj varijanti-ponudiš pomoć, pa ako je osoba želi/treba, onda je prihvati, ako ne-zahvali se i odbije. ovo što ti radiš, nije pomoć već mentalnO silovanje. A ako to sam ne vidiš, onda srećo je od svih ovdje, pomoć najpotrebnija TEBI, pa predlažem da se organiziramo u tom smislu.
|
kumek malim slovom a pomoć....naravno u olakšavanju nečijeg novčanika i to uz aplauz tog istog. Ne čitaj pa te neće mentalno silovati...uz to kaj nemaš problema sa mojim "silovanjem" nego vlastitim nedostatkom znanja u temi o kojoj pokušavaš pisati. Pomoć...kad mi zatreba uzet ću mms i koloidno srebro...pa to od svega liječi i još da mi marokanac mane dva-tri put preko glave i odem na par seansi kod Dumančića i svamišija, te svemu tome dodam energiziranje suncem moje 2. do 6.-te karme i obratim se ljudima gušterima u šupljoj zemlji....pa ja bum vječan.
Zadnje uređivanje kumek : 14.10.2009. at 19:04.
|
|
|
14.10.2009., 18:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
vrtzio kaže:
|
Nedostatak argumenata pa se ismijava?
Quote:
vrtzio kaže:
|
Koloidno srebro je vrlo aktivno zbog svoje ogromne površine. U tom stanju on će reagirati s bilo kojim proteinima ne samo s određenima.
|
|
|
14.10.2009., 19:01
|
|
PSYCHO DAD I SIROVINA
|
Quote:
Precious X kaže:
mislim, odoh ja na pdf o kućnim ljubimcima uvjeravati psoljupce kako đukele smrde, žderu i seru, u dobroj namjeri da spriječim nedužnog čitatelja da nabavi smrdljivu beštiju. yeah right, možda da sam luda. bože, bože...
maltretiraš učesnike rasprave, a "dobronamjernog čitatelja" podcjenjuješ. šta misliš da su ljudi debili, nesposobni donijeti vlastitu procjenu?? ili da žele tvoju "pomoć"? dali ti misliš da je ijedan tvoj post simpatičan ili da zvuči razumno, smireno i argumentirano? čovječe bože, ako išta i postižeš, to je da odbijaš ljude od svojih stavova.
|
Uopće me ne zanima doživljaj moje osobe od bilo koga i ne mora se nitko slagati s mojim stavovima, nit me to briga, pa ne želim se s tobom ili bilo kime drugim ženiti niti bratimiti. Problem je kaj se vaše ahm "izjave" (evo pristojan sam pa ih nisam nazvao lupetanjima) ne slažu s elementarnim poznavanjem kemije i biologije a o fiziologiji da ne pričam. Uz jasno lovicu koja mijenja vlasnika....normalno.
|
14.10.2009., 19:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kumek kaže:
I to naravno samo loše bakterije, dobrima normalno ne.  Tome sam se smijao....
Daj molim te valjda ću kemiju od tebe naučiti.... i tebi sličnih...bdw spriječavanje dijeljena bakterijske stanice je primarno mikrobiologija.
|
Nije istina da "uništava" samo "dobre" bakterije. 
Nuspojave prilikom korištenja takvih preparata može uzrokovati zatvor, proljev, nadutost i slične simptome.
I da, kada se proučava djelovanje nekog pripravka na stanice riječ je o farmaceutskoj kemiji. Ovisi kako na to gledaš.
|
|
|
14.10.2009., 19:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
srki kaže:
Koloidno srebro je vrlo aktivno zbog svoje ogromne površine. U tom stanju on će reagirati s bilo kojim proteinima ne samo s određenima.
|
Ipak ne djeluje na sve proteine.
Ali se slažem da je veoma reaktivno.
|
|
|
15.10.2009., 17:55
|
|
Egomanijak
|
Quote:
Tornado kaže:
Zašto ne bi tvar koja utječe na bakterije i na viruse (kao što je koloidno srebro) ne bi utjecala na virusnu i bakterijsku bolest? Zbilja si kontra svega. Što si po zanimanju, anarhist?
Pozdrav,
|
Domestos uništava vjerojatno sve poznate bakterije i viruse. Znači li to da mogu liječiti prehladu domestosom?
|
15.10.2009., 18:05
|
|
Enjoying freak show.
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Ego kaže:
Domestos uništava vjerojatno sve poznate bakterije i viruse. Znači li to da mogu liječiti prehladu domestosom?
|
Bolje nemoj, to još nitko nije probao.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:45.
|
|
|
|