Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
17.02.2017., 12:30
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Brick Top kaže:
............
Kao i prošli put, možda mi je nešto promaklo, ali gdje je to Klemm priznao? I šta točno?
|
U offu smo ali eto možda ovaj zna nešto više:
Quote:
Štetić: Klemm je priznao pa sam i ja optužen
|
Quote:
Ustvrdio je i da se na optuženičkoj klupi našao zbog – Klemma.
– Priznao je optužni akt i to za što ga terete, zbog čega sam i ja optužen – rekao je Štetić, koji je danas više puta upozoren da kao svjedok mora govoriti istinu.
|
http://www.vecernji.hr/hrvatska/klem...utajio-1114664
|
17.02.2017., 12:35
|
|
#jakoveizdrži
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
Brick Top kaže:
Komentarom: Svi ostali su krivi, jedino je naš Josip nedužan.
Evo ti jedan rigo od mene za to 
|
Možeš ti rigati koliko god hoćeš, ali meni je besmisleno u forumskoj raspravi inzistirati na pravomoćnoj osuđujućoj sudskoj presudi u situaciji u kojoj su ostali supočinitelji (dakle ljudi koji su zajedno s njim činili kažnjive radnje) priznali krivnju. Iz logike stvari je nemoguće da on kao jedan od supočinitelja onda nije kriv, jer njegovo neznanje (što mu je izgleda bila obrana) ga ne ispričava.
Da, formalno, po zakonu nije kriv i za njega neće nastupiti štetne posljedice sve dok ne bude pravomoćne osuđujuće presude. Ili ako je bude. Ali to ne znači da mi kao forumaši ne možemo imati mišljenje o tome i o svim aktualnim temama godinama čekati sudski pravorijek.
|
17.02.2017., 12:36
|
|
Jeb'la vas bista
Registracija: Sep 2008.
|
Ma mi ovdje moramo sad o Klemmu, a nitko da mi konačno kaže kako je moguće da žena koja drvi po odabranim institucijama i traži transparentnost i skrbi za naš novac s druge strane relativizira suđenje oko utaje poreza i proglašava to političkim progonom.
Quote:
Ne znam je li Josip Klemm loše gospodario svojom tvrtkom. Ali znam, da i ako jest, nije zato priveden. Ne znam je li Josip Klemm u razdoblju od 2005-2007, kako ga tereti Državno odvjetništvo, fiktivnim ugovorima iz svoje, privatne tvrtke, izvukao 3,2 milijuna kuna.
Ali znam, da i ako jest, nije zato priveden. Josip Klemm priveden je kako bi se zastrašilo njega i sve druge koji su nepoćudni aktualnoj vlasti. Josip Klemm priveden je kako bi aktualna vlast – Linić, Josipović, Pusić, Milanović i ostali- poslali poruku – ako se zalažeš za demokratsku, europsku Hrvatsku, kopat ćemo po tvojim poslovima sedam, deset, koliko god godina unatrag je potrebno, nešto ćemo ti napakirati, osudit ćemo te, oduzeti ti tvrtku, nastradat ćeš.
|
To je osoba koja će prozivati korisnike proračuna???
|
|
|
17.02.2017., 12:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
KatarinaRi kaže:
Ma mi ovdje moramo sad o Klemmu, a nitko da mi konačno kaže kako je moguće da žena koja drvi po odabranim institucijama i traži transparentnost i skrbi za naš novac s druge strane relativizira suđenje oko utaje poreza i proglašava to političkim progonom.
To je osoba koja će prozivati korisnike proračuna???
|
Ma daj, za razdoblje od '05 do '07 te pronađu baš kada si se drznuo javno istupati. Kakovo spinanje 
Da su mu to pronašli ranije, nitko ništa ne bi rekao ovako se teško oteti dojmu da je ovo bilo više politički progon
|
|
|
17.02.2017., 13:03
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
natkic kaže:
Ma daj, za razdoblje od '05 do '07 te pronađu baš kada si se drznuo javno istupati. Kakovo spinanje 
Da su mu to pronašli ranije, nitko ništa ne bi rekao ovako se teško oteti dojmu da je ovo bilo više politički progon
|
Interesantno pravomoćna optužnica i suđenje koje je rezultiralo nekim nagodbama sa tužiteljstvom a jedan je dobio ako se ne varam 11 mjeseci zatvora je za tebe a i za Markićku politički progon.
A da se mi jednom dogovorimo da je porezna prijevara naprosto nedopustiv "posao" za bilo koga sviđao se on nama prema političkim simpatijama ili ne. Netko tko za sebe tvrdi da je ultimativni domoljub koji se borio za ovu zemlju zadnje na svijetu šta smije napravit je potkradat državu u koju se kune i koju je "stvorio".
Ili on smije a druge ne?? 
|
17.02.2017., 13:19
|
|
Jeb'la vas bista
|
Quote:
natkic kaže:
|
Možeš mi definirati što je i kad politički progon, a što normalan rad službi?
Kako komentiraš činjenicu da je Markić našla za shodno ovo proglasiti političkim progonom i da se ova optužnica ne bi digla da Klemm i ona nisu protivnici ondašnje vlasti?
|
|
|
17.02.2017., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cuka kaže:
Interesantno pravomoćna optužnica i suđenje koje je rezultiralo nekim nagodbama sa tužiteljstvom a jedan je dobio ako se ne varam 11 mjeseci zatvora je za tebe a i za Markićku politički progon.
A da se mi jednom dogovorimo da je porezna prijevara naprosto nedopustiv "posao" za bilo koga sviđao se on nama prema političkim simpatijama ili ne. Netko tko za sebe tvrdi da je ultimativni domoljub koji se borio za ovu zemlju zadnje na svijetu šta smije napravit je potkradat državu u koju se kune i koju je "stvorio".
Ili on smije a druge ne?? 
|
Ti to možeš interpretirati kako ti je volja ali ovo nitko nije rekao niti osporio kriminalne radnje, pitanje je samo kako to da su ga odlučili posjetiti u tom trenutku. To je problem naših inspektora, DORH-a što djeluju na politički okidač. Tako se nitko nije bavio Sanaderom kada je ovaj bio na vlasti, niti se itko bavio ovim zadnjim lopovlukom u SDP-u dok je SDP bio na vlasti.
I dajte dosta s tom patetikom
|
|
|
17.02.2017., 13:44
|
|
Jeb'la vas bista
|
Quote:
natkic kaže:
Ti to možeš interpretirati kako ti je volja ali ovo nitko nije rekao niti osporio kriminalne radnje, pitanje je samo kako to da su ga odlučili posjetiti u tom trenutku. To je problem naših inspektora, DORH-a što djeluju na politički okidač. Tako se nitko nije bavio Sanaderom kada je ovaj bio na vlasti, niti se itko bavio ovim zadnjim lopovlukom u SDP-u dok je SDP bio na vlasti.
|
SDP se nije bavio lopovlukom o svojim redovima dok je bio na vlasti?
Ili samo kasne sa Sauchom?
Za vrijeme dok se SDP nalazio na vlasti dogodio se najveći presedan IKAD u HR i šire.
Dvoje ljudi Sabo i Budimir vodili su razgovor kakav se vodi u apsolutno svakoj lokalnoj sredini kada nemaš dovoljno ruku za neki projekt. Priznat je nezakonito prikupljen dokaz jer je bio od javne važnosti i čovjek je išao u zatvor jer je planirao dati mito gospođi. Njoj je prihvaćeno da nije htjela mito i da ga je nudila radi prokazivanje. Svi koji se bave politikom znaju da su snimani mogli ići u zatvor kao i Sabo. Da li je to bio politički progon?
Da li je Merzel bila politički progonjena?
|
|
|
17.02.2017., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
natkic kaže:
|
Zar je i protiv Sanadera bio politički progon?
I nebitno je sad kada je počeo protiv Klemma pokrenuto. Pitanje je sasvim jasno. Može li on nakon porezne prijevare sebe smatrati domoljubom? Pazi, znaš i sam, porezna prijevara je u uređenoj državi malo zajebaniji zločin.
|
17.02.2017., 14:13
|
|
Jeb'la vas bista
|
Quote:
sleng kaže:
Zar je i protiv Sanadera bio politički progon?
I nebitno je sad kada je počeo protiv Klemma pokrenuto. Pitanje je sasvim jasno. Može li on nakon porezne prijevare sebe smatrati domoljubom? Pazi, znaš i sam, porezna prijevara je u uređenoj državi malo zajebaniji zločin.
|
Ma neka sebe Klemm smatra čime hoće. Pa i sama Markić se u svom proglasu patetično naglasila da je sa 18 godina išao braniti domovinu. Jebote ovu u Iraku ju brane otkad su se rodili  Koga to uopće briga što si bio u ratu, gdje na sudu ili poreznoj upravi bilokoje države pričaš o tome da si bio u ratu. Bio si gdje si bi i gdje si odabrao biti.
Pitanje je ovdje kako netko nakon ovakvog proglasa može više uopće pisnuti o nekim transparentnostima, državnim interesima i brojati kome ide lova i za što.
Potpuno se izblamirala i to nema pomoći. Naravno, njenim štovateljima nije to ništa strašno.
|
|
|
17.02.2017., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
KatarinaRi kaže:
Ma neka sebe Klemm smatra čime hoće. Pa i sama Markić se u svom proglasu patetično naglasila da je sa 18 godina išao braniti domovinu. Jebote ovu u Iraku ju brane otkad su se rodili  Koga to uopće briga što si bio u ratu, gdje na sudu ili poreznoj upravi bilokoje države pričaš o tome da si bio u ratu. Bio si gdje si bi i gdje si odabrao biti.
Pitanje je ovdje kako netko nakon ovakvog proglasa može više uopće pisnuti o nekim transparentnostima, državnim interesima i brojati kome ide lova i za što.
Potpuno se izblamirala i to nema pomoći. Naravno, njenim štovateljima nije to ništa strašno.
|
Kakva orkerstrirana paljba internet bojovnika 
Daj samo reci kakve veze ima izjava da je netko išao sa 18 godina braniti domovinu sa tim da ne smije pisnuti o transparentnosti 
|
|
|
17.02.2017., 14:50
|
|
Jeb'la vas bista
|
Quote:
natkic kaže:
Daj samo reci kakve veze ima izjava da je netko išao sa 18 godina braniti domovinu sa tim da ne smije pisnuti o transparentnosti 
|
Stavila sam cijeli proglas, valjda si pročitao.
Ovo je samo glumpavi domoljubni dodatak koji nema veze s porezom i nema mu mjesta kad pričamo o lovi
Orkestrirani napad?
Imaš ti ili nemaš odgovor na to zašto gospođa smatra da su istrage utaje poreza njenih frendova politički progon ili nemaš?
|
|
|
17.02.2017., 14:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
natkic kaže:
|
Paljba?
Koja paljba?
Samo se ponavljaju činjenice koje su markićevci skloni zaboraviti. A ako je rečenoj dami do "prozirnosti" neka podastre svoje poslovanje.
|
|
|
17.02.2017., 15:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dlapek kaže:
Paljba?
Koja paljba?
Samo se ponavljaju činjenice koje su markićevci skloni zaboraviti. A ako je rečenoj dami do "prozirnosti" neka podastre svoje poslovanje.
|
Cijela priča se pokušava okrenuti samo zato jer je netko ukazao na trošenje proračunskog novca na stvari za koje taj novac nije namijenjen, to potkrijepio izvodima iz novina, ukazao na netransparentnost u odlučivanju oko isplate tog novca. U drugi plan se pokušava staviti ovo gore navedeno, a ide se pljuvati po ženi, ili grupi ljudi koji su uvidjeli ovaj problem.
Po meni bi sve ovakve stvari trebalo istjerati na vidjelo, pa tko god da to iznosio.
|
|
|
17.02.2017., 15:12
|
|
Jeb'la vas bista
|
Quote:
natkic kaže:
Cijela priča se pokušava okrenuti samo zato jer je netko ukazao na trošenje proračunskog novca na stvari za koje taj novac nije namijenjen, to potkrijepio izvodima iz novina, ukazao na netransparentnost u odlučivanju oko isplate tog novca. U drugi plan se pokušava staviti ovo gore navedeno, a ide se pljuvati po ženi, ili grupi ljudi koji su uvidjeli ovaj problem.
Po meni bi sve ovakve stvari trebalo istjerati na vidjelo, pa tko god da to iznosio.
|
Apsolutno. Samo kada kreneš onda primaj udarce pogotovo kad si tanak upravo na stvarima na kojima inzistiraš.
I umjesto da se pokriješ ušima ti i dalje radiš ono za što optužuješ druge.
|
|
|
17.02.2017., 15:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
natkic kaže:
|
Orkestrirana paljba? 
Pravi komunjarsko-paranoidni pojam. Pitanje je jednostavno, kakve veze ima porezna prijevara s učešćem u Domovinskom rat? Reci kratko i jasno.
Valjda jedini branitelj koji je napravio kazneno djelo, a koji nije imao zagovarače, jest Korade.
|
17.02.2017., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Nije mi gospođa Markić simpatična,čak štaviše odbojna mi je.Ni nedrk mi nije simpatičan.Imam i neke poznate iz desnog spektra i to mi je zaista teško slušati....ali uvijek ali...zar netko zaista misli da je u redu financirati novine koje pozivaju na mržnju ili recimo radio Dunav ?Nekome se ovo čini kao demokratsko dostignuće,meni ne.Ne kažem da je to danas baš tako,ali postoje ljudi koji su glavom platili što je netko zlonamjerno ili neprovjereno objavio u medijima.
Meni osobno,nije u interesu biti u zavadi sa srpskom manjinom.Dijelimo isti životni prostor i moramo surađivati.Nije mi u interesu da se bojim kada su mi djeca vani .....ovakvi tekstovi u tim novima ne pridonose suživotu.Mislim i ja da ne pomažu ni srbima koji su za rata imali desetak godina i htjeli bi svoj život proživjeti odgajajući djecu,u toplom i siti.Nije Pupovac njima od pomoći.Ma nije to ni ljevičarenje,ti srbi isto teško dolaze do kuna.To je jednostavno biznis i korištenje mogućnosti da se živi od sranja,baš tako.
|
|
|
17.02.2017., 15:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
polki kaže:
Nije mi gospođa Markić simpatična,čak štaviše odbojna mi je.Ni nedrk mi nije simpatičan.Imam i neke poznate iz desnog spektra i to mi je zaista teško slušati....ali uvijek ali...zar netko zaista misli da je u redu financirati novine koje pozivaju na mržnju ili recimo radio Dunav ?Nekome se ovo čini kao demokratsko dostignuće,meni ne.Ne kažem da je to danas baš tako,ali postoje ljudi koji su glavom platili što je netko zlonamjerno ili neprovjereno objavio u medijima.
Meni osobno,nije u interesu biti u zavadi sa srpskom manjinom.Dijelimo isti životni prostor i moramo surađivati.Nije mi u interesu da se bojim kada su mi djeca vani .....ovakvi tekstovi u tim novima ne pridonose suživotu.Mislim i ja da ne pomažu ni srbima koji su za rata imali desetak godina i htjeli bi svoj život proživjeti odgajajući djecu,u toplom i siti.Nije Pupovac njima od pomoći.Ma nije to ni ljevičarenje,ti srbi isto teško dolaze do kuna.To je jednostavno biznis i korištenje mogućnosti da se živi od sranja,baš tako.
|
kakvi tekstovi?
Daj link, molim te.
|
|
|
17.02.2017., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
natkic kaže:
|
Ma sve okej, ali neka "taj netko" pokaže i dokaže da njegovo poslovanje čisto.
|
|
|
17.02.2017., 15:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Dlapek kaže:
kakvi tekstovi?
Daj link, molim te.
|
Kako da ti dam link na srpski radio baranja iz 91.Čovjek je bio u hdz,imao je pun podrum srpskih leševa.Ni njega od tada,a leševa nikada.Nemoj se praviti blesav,kakvi su tekstovi bili objavljivani,a ljudi stradavali.Moj školski je bio na krajina televiziji i pričao laži i to kasnije opravdavao takvim vremenima,a nije mu napamet palo da je nekom stao na prste tko je visio iznad provalije.U mom selu 15(onih koji su tu ostali i probali gledati svoja posla).Na jubitou imaš koliko hoćeš.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:18.
|
|
|
|