|
|
11.01.2020., 02:21
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Nov 2019.
|
Quote:
2. Uzmimam teoriju zvanu mjerenja ADAC-ovih testova. Slažem se da se njena masa malo previše potencira jer ima drugih modela koji su praktički na istoj razini a ne priča se o tome. No činjenica je da su glavni konkurenti, Passat i Superb, bili dosta lakši. S dolaskom Insignie B postala je jedna od najlakših. Zanimljivo, zadnja verzija Mazde 6 se dobrano zgicila. C5 je bio krmče, Mondeo i S60 su još uvijek...Tako da, mijenja se to i dosta ovisi u kojem trenutku se što uspoređuje.
|
u klasi te insignije imas 30 auta i insignija spada medju teze ali i najvece u toj klasi.
ali kad procitam da taj auto ima prazan 2.2tone i to jos od glavnog sveznalice na forumu onda mi padne mrak na oci
Quote:
3. A koje ti to konkurente vidiš po cesti s gumama naprijed i nazad širim od 245?
|
eh koje vidim,da ti budem iskren takve aute ni ne gledam na cesti 
ta insignija moze staviti gume od 205 pa sve do 275 (ako nije 4x4) ali te sirine mogu staviti i konkurenti tako da po tome insignija nije nista posebno.
Quote:
Lijena na semaforu - da.
U međuubrzanjima je dobra, barem ova moja. U brdo isto fino goni.
Nije to neko ludilo ali ide bolje od ovih dvolitrenih konkurentskih 150-konjaša baš za toliko koliko treba.
|
dvolitreni konkurenti imaju i vise konja od te insignije a vecina je i nesto laksa tako da je ta insignija poprilicno ljen auto ali ok,ako si ti zadovoljan to je jedino sto se broji.
Quote:
Inače, potrošnja me ne tangira, htio sam vidjeti jel mogu i ja barem na jedan dan biti baja na forumu s potrošnjom od par litara. Inače, idu mi ekstra na jetra svi ti postovi o potrošnji, pogotovo o magičnim benzincima koji troše manje od dizela, te usporedbe krušaka i jabuka...
|
svako ima svoje razloge zasto kupuje bas taj auto koji kupuje,neko svrsava ako njegov trosi 2 dcl manje a meni je bitno da sam ja zadovoljan sa kompletnim paketom i da imam dobar osjecaj kad sjednem u svoj auto tako da mi litra-dvije- pet nisu bitne 
|
|
|
11.01.2020., 02:41
|
|
Chi ama calcio ama Chino
Registracija: Dec 2014.
|
Quote:
Svicar kaže:
|
Slabo, slabo, manje konja od Insignije manje i kila, a potrošnja ista 4.4l
|
|
|
11.01.2020., 07:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Svicar kaže:
|
Ja se uvijek čudim kako mi auti malo trose u fašistički ograničenim drzavama kao Svicarska i Austrija
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
|
|
11.01.2020., 07:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2004.
|
Quote:
tugo kaže:
Ja se uvijek čudim kako mi auti malo trose u fašistički ograničenim drzavama kao Svicarska i Austrija
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
|
Gospodine,nadam se sa organi vlasti djelovati,...snimak je iz Italije ,vozeno od Ravne Gore preko SLO...
|
|
|
11.01.2020., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
azbuki kaže:
u klasi te insignije imas 30 auta i insignija spada medju teze ali i najvece u toj klasi.
|
30?! Zbilja?!
Ajde budi dobar pa navedi bar 17 ili 18 konkurenata koji se prodaju u EU. Hvala unaprijed!
|
|
|
11.01.2020., 11:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
azbuki kaže:
ta insignija moze staviti gume od 205 pa sve do 275 (ako nije 4x4) ali te sirine mogu staviti i konkurenti tako da po tome insignija nije nista posebno.
|
Kakve sad pobogu veze ima to što se hipotetski može stavit na neki auto?
Ja sam mjerio potrošnju na gumama koje su defaultno došle s autom (u srednjem paketu opreme) i kakve ima - bez pretjerivanja - 8 od 10 Insignia na cesti. To su poprilično široke gume a ta širina ima određen utjecaj na potrošnju, samo sam to htio naglasiti. Da sad odeš na cestu i pogledaš prvih 100 automobila u D segmentu koji nisu Insignia (Passat, Mondeo, Superb, 508, Mazda 6, Avensis, Optima, i30, Talisman, Laguna, C5, Accord...pa ako baš hoćeš i A4, 3er, C klasa) uvjeren sam da bi našao jedva 3 auta koji imaju širinu veću od 245. Tri od sto. Jedva. S druge strane, 80-90% njih je na 235 ili manje. Eto, to je razlog zašto sam kolokvijalno naveo da su te gume "najšire u klasi."
Da rezimiram. Ako to krmče, najteže u klasi, s najširim gumama u klasi, i najrastrošnijim dizelom u klasi, ako ta gica može odvest troje ljudi i puni gepek do Kranja s 5 litara potrošnje - a pritom se vozi na tempomatu po ograničenjima, dakle ne po jajima nego po maksimalno dozvoljenom ograničenju - onda je očigledno da će bilo koji drugi dizel u C ili D segmentu u istim tim uvjetima trošiti manje. Znam da zvuči smiješno ali nikad nisam tako vozio i istovremeno mjerio potrošnju. Sad sam dobio odgovor da su sve te potrošnje koje većina ekipe ovdje navodi (a svaki dan se barem dvojica - trojica time hvalisaju) zapravo - ama baš ništa posebno. Normalna stvar. I ne razumijem potrebu da se time itko hvali. Ne pajdo, nije tvoj motor ništa posebno štedljiv nego je isti kao i svaki drugi, samo ga ti voziš štedljivo da bi se mogao hvalit po forumu.
Quote:
azbuki kaže:
dvolitreni konkurenti imaju i vise konja od te insignije
|
Ja to ne gledam tako.
Gledajući tehničke karakteristike (400 Nm) čovjek može lako doći u napast da taj motor uspoređuje s 2.0 TDI od 190 KS ili TDCI/HDI od 180 KS ili onim u Mazdi od 184 KS itd.
No, po svemu ostalom poprilično je očigledno je da ga je Opel pozicionirao niže. Kao prvo, nema ništa između njega i onog 1.6. To je dakle najslabiji dvolitreni CDTI kojeg Opel nudi (barem od početka 2015. od kada pratim ponudu Insignia). Drugo, cijenom ne da je jejftiniji od gore navedenih nego je jeftiniji i od od njihovih 150 KS counterparta. I treće, možeš ga uzeti od najslabijeg paketa opreme i s manualcem ako hoćeš. Kod većine drugih uvjetuju opremu ili čak i automatik (npr. kad sam ja obilazio salone nisi mogao uzeti 508 2.0 HDI 180KS bez automatika, niti 2.0 TDCI 180 KS bez automatika, a Mazdu 6 2.2 175 KS si mogao uzeti samo u nekom top paketu. Za sve njih si morao minimalno iskeširati 5-10k eura više nego za CDTI. Dakle, ako kreneš obilaziti salone brzo ćeš uvidjeti da je Opel taj motor pozicionirao više kao entry-level mainstream dvolitrenjak u rangu 2.0 TDI/HDI/TDCI/CD od 150 KS nego kao "onaj jači dizel u ponudi" kao što je kod drugih (180 - 190 KS).
Meni se čak čini da je to bio mali Opelov strateški trik - nuditi nominalno 10% jače motore od konkurencije po istoj ili nižoj cijeni (1.6 120 ks vs 136, 2.0 150 vs 170 ks). Mogao bih loosely povući paralelu sa Škodinom strategijom kojom u svakom svom modelu nudi 10-20% više gepeka od konkurencije, po istoj cijeni (da, Octavia nominalno ima gepek ko Passat ili Talisman ali nitko tko se razumije u to neće tvrditi da ju je VW pozicionirao kao njihove direktne konkurente).
|
|
|
11.01.2020., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2017.
|
RoadRage sve dobro rečeno, samo što je Opel tada šakom i kapom dijelio popuste pa je stvarni cijenik bio relevantan kao i prošlogodišnji kalendar. A u vezi snage, nisam vozio taj motor, ali ze neke Opelove motore sam se doslovno pitao gdje su im deklarirani konji, jer ih pod haubom sigurno nije bilo.
|
|
|
11.01.2020., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
RoadRage, jesi ti ikad testirao putno računalo koliko laže dok si točio na pumpi? Ali treba više puta testirati jer nafta se zapjeni dosta.
|
|
|
11.01.2020., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Road je odličan post napisao, ali zasigurno je najviše razveselio fanove hyundaija. 
|
|
|
11.01.2020., 22:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2003.
|
Kupiti 1.6 cdti ili ne
Pitanje za Opel znalce. Blizu sam kupnje jedne Insignie karavan, 2015, 1.6 cdti ecoflex 100 kW, osnovna oprema, 63000 km. E sad, sto tocno ne valja sa tim motorom i moze li se to rijesiti? Znam da je trom, to mi nije vazno. Ono sto mi je vaznije moze li se realno ocekivati da ce izdrzati jos cca. 60000 km i 4 godine voznje vecinom po autocestama? Grijace su vec zamjenili na 50000 km.
Koga zanima, detalji auta su tu : https://www.carnext.com/fr-be/voitur...qbe-ghqm-h0j7/
|
|
|
12.01.2020., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
high road kaže:
A u vezi snage, nisam vozio taj motor, ali ze neke Opelove motore sam se doslovno pitao gdje su im deklarirani konji, jer ih pod haubom sigurno nije bilo.
|
Čuo sam i ja, pogotovo za onaj 1.7 u Astri. No što se tiče ovog 2.0 ja nemam zamjerke. Činjenica je da to nije auto za ganjanje od semafora do semafora (kad probaš tako vozit na nož imaš osjećaj da budeš nešto počupal), no jednom kad si u pokretu, na brisanom prostoru, progres (pretjecanja, ubrzanja, gonjanja ubrdo...) ide finim tokom. Točno onoliko koliko bi očekivao od dizela te snage. Znam zasigurno da bolje potegne od Talismana 1.6 dci 160 KS i Puga 508 2.0 hdi 150 KS jer sam ih vozio, pa čak i direktno uspoređivao. Druge nisam ali budući sam dosta na autocesti stekao sam neki osjećaj kako stoji u odnosu na ostale mainstream konkurente. No da ne bi ispalo da cigo svog konja hvali, ADAC ima ogromnu bazu testova u kojima mjere ubrzanje od 60 - 100 km/h u 3. i 4. brzini (tzv. test pretjecanja). Nijedan dizelski konkurent koji ima 170 KS ili manje nema bolji rezultat od Insignije izuzev C klase 220 d 170 KS i 3era 320 ED 163 KS (iako, iskreno smatram da je to usporedba krušaka i jabuka jer em su to premiumi, em su 50% skluplji auti). Pa sad, kako onda tvrditi da je troma?
Quote:
djurak84 kaže:
RoadRage, jesi ti ikad testirao putno računalo koliko laže dok si točio na pumpi? Ali treba više puta testirati jer nafta se zapjeni dosta.
|
Ma jesam nekad davno, bilo je nekad više laži, nekad manje. Budem sljedeći put napravio mjerenje da vidim točno, pa javim.
Btw, evo potrošnje od prvog kilometra:
Netko bi pomislio da je brzina idealna ali zapravo je varka jerbo se 40% vremena vozi po autocesti 160+, a 50% vremena zagreb, kratke relacije.
Quote:
Henry Miller kaže:
Road je odličan post napisao, ali zasigurno je najviše razveselio fanove hyundaija. 
|
Hehe, tek sad sam skužio. Typo 
|
|
|
12.01.2020., 21:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Na 200k km ce trosit jos manje, taman se razradi.
|
|
|
12.01.2020., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Road, kad si kupovao auto, jel se možda sjećaš kolika je bila nadoplata za automatski mjenjač na taj motor? Znam da imaš ručni, ali možda si zapamtio taj podatak.
|
|
|
12.01.2020., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Imas cjenik na stranici od carine.
|
|
|
13.01.2020., 10:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
high road kaže:
RoadRage sve dobro rečeno, samo što je Opel tada šakom i kapom dijelio popuste
|
Istina, ne znam kako je situacija danas ali ono što je zanimljivo je da i danas, u Insigniji B, nude taj motor s manualnim mjenjačem, te ga također nude i u najslabijem mogućem paketu opreme. Kod drugih toga nema a koliko vidim ni danas nije drugačije - dakle drugi uvjetuju da uzmeš automatik i/ili puno jači paket opreme. Drugi pozicioniraju tih 400 Nm "razinu više". U tom smislu sam rekao da mi se čini da je Opel neformalno pozicionirao taj motor "niže" tj. bliže onim motorima koji kod konkurencije imaju 150 KS, bez obzira na realne nominalne tehničke karakteristika tog CDTI-a. Ili da budem potpuno plastičan: netko tko razmišlja o kupovini Passata 2.0 TDI 150 KS će ući u Ford salon i najvjerojatnije zatražiti ponudu za 2.0 TDCI od 150 KS, u PSA će gledati 2.0 HDI od 150 KS, u Mazdi isto 150 KS, a u Opelu...pa najvjerojatnije neće onaj 1.6 nego baš taj 2.0.
Quote:
Henry Miller kaže:
Road, kad si kupovao auto, jel se možda sjećaš kolika je bila nadoplata za automatski mjenjač na taj motor? Znam da imaš ručni, ali možda si zapamtio taj podatak.
|
Huh, sjećam se da je razlika bila poprilično velika. Možda sam u krivu ali u glavi mi zvoni nekih 28k kn.
Quote:
ISB123 kaže:
Na 200k km ce trosit jos manje, taman se razradi.
|
Da, da, yes, yes. Dodatno, ljudi još kažu ovako: "ma da sam isključio klimu/grijanje išlo bi to dolje još barem pola litre dolje". Taj izraz "išlo bi to barem pola litre dolje" je pod obavezno kad se na forumu piše o potrošnji.
|
|
|
28.02.2020., 23:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Service vehicle soon insignia
Pozdrav svima.
Prije par dana mi se tokom voznje na autoputu na Insigniji 2.0 cdti 2009 god javila greska 'Service vehicle soon''. Nakon voznje po gradu iduci dan lampica se ugasila, a kod iduce voznje na autoputu se opet upalila. I tako nekoliko dana za redom. Bio kod mehanicara dva puta, ali nisu nista pronasli.
Kada bi se pojavila greska, auto bi na kratko izgubio snagu, osjetis kako gas ne funkcionira, stisnes ga ali ne ubrzava. Tek kada bi pustio gas i ponovno stisnuo, tada opet krene ubrzavati.
Malo sam se igrao na autoputu i testirao pa sam skuzio da se to desava prilikom naglog ubrzanja (ali ne uvijek) i uspio sam to dobiti na 80, 100 i 130 km/h. Ako lagano ubrzavam, nije se pojavila greska niti je doslo do pada snage...
|
|
|
28.02.2020., 23:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
mac86 kaže:
Pozdrav svima.
Prije par dana mi se tokom voznje na autoputu na Insigniji 2.0 cdti 2009 god javila greska 'Service vehicle soon''. Nakon voznje po gradu iduci dan lampica se ugasila, a kod iduce voznje na autoputu se opet upalila. I tako nekoliko dana za redom. Bio kod mehanicara dva puta, ali nisu nista pronasli.
Kada bi se pojavila greska, auto bi na kratko izgubio snagu, osjetis kako gas ne funkcionira, stisnes ga ali ne ubrzava. Tek kada bi pustio gas i ponovno stisnuo, tada opet krene ubrzavati.
Malo sam se igrao na autoputu i testirao pa sam skuzio da se to desava prilikom naglog ubrzanja (ali ne uvijek) i uspio sam to dobiti na 80, 100 i 130 km/h. Ako lagano ubrzavam, nije se pojavila greska niti je doslo do pada snage...
|
Vrlo vjerojatno visokotlacno crijevo. Opelova stara boljka. Provjeri crijeva da nisu napuknuta.
|
|
|
28.02.2020., 23:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Da, ili u gorem slucaju puknut intercooler, vidi jel negdje slinavo od ulja.
Samo ... kome si vozio na dijagnostiku? Dimnjacaru?
|
|
29.02.2020., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Imaš istu temu na opelovom forumu. Mi smo na 2009 mijenjali crijevo, a sad na 2014 egr zbog navedene greške i sličnih simptoma.
|
|
|
01.03.2020., 19:26
|
|
Vanjski suradnik
Registracija: Jun 2013.
|
Pozdrav,
Planiram zeni kupit Insigniu i gledam od 2014.prema novijem godistu. U obzir dolazi samo 2.0 diesel.
Zanima me ima li neka godina ili neka snaga tog motora koju treba izbjegavati? I na sto mozda pripaziti kod kupnje? Hvala svima unaprijed
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:12.
|
|
|
|