Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
20.05.2025., 13:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
|
baš sam jučer probavo jedne i druge i testiro ANC, meni to zvuči identično
doduše testiro sam na uobičajenim kućnim zvukovima koji su bili pri ruci, voda iz pipe, žena, razna lupanja
meni to zvuči isto, možda u specifičnim situacijama bude drugačije ali u ovim je bilo isto
|
|
|
20.05.2025., 17:07
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Stigle XM6. Nisam ih još koristio, samo sam ih upario s mobitelom i stavio punit.
Primjetio sam da nema više ručnog pokretanja optimizera. To su maknuli još na XM5? Sad se to radi automatski tj. cijelo vrijeme sluša i svako malo mijenja NC? Kakva su iskustva s tim, primjeti li se? Već mogu zamislit situaciju: čuje se susjedova bušilica, NC automatski blokira, bušilica stane, čuje se lupanje čekića, NC automatski blokira, čuje se bušilica... a ako nema bušilice ni čekića onda netko pušta vodu na WC-u. 
|
|
|
21.05.2025., 07:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
M4mut kaže:
baš sam jučer probavo jedne i druge i testiro ANC, meni to zvuči identično
doduše testiro sam na uobičajenim kućnim zvukovima koji su bili pri ruci, voda iz pipe, žena, razna lupanja
meni to zvuči isto, možda u specifičnim situacijama bude drugačije ali u ovim je bilo isto
|
Znači isti k samo drugo pakovanje.  Ja se ponadao da će napraviti veći iskorak sa ANC pa da napravim upgrade ali izgleda da će moja četvorka još malo biti kod mene.
|
21.05.2025., 10:17
|
|
Retired Helldiver
|
Hmm... Meni se taj automatski ANC na XM6 baš i ne sviđa. Blokira niske frekvencije no srednje i visoke prolaze. Npr. čujem papagaja kad fućka, kad se igra s igračkama sa zvončićima, kad metalna kopča s igračke struže po metalnoj šipki kaveza itd.
Nisam ni fan twistanja headbanda i ear cupova, sve je nekako fleksibilno, nepravilno. Često se pogledam u ogledalo i skužim da sve skupa stoji u koso.
Jučer navečer sam ih koristio i nakon nekog vremena primjetio da mi se malo manta u glavi. To je kod mene specifično kod 2.4 GHz frekvencija, čak mi WIFI 2.4 GHz i običan BT zadaje glavobolju ako je snaga odašiljanja prevelika, a imao sam davno i Sony PS3 headset kojeg nisam mogao koristit jer su stavili odašiljač direktno na lubanju i odfrljili transmit power na max. Problem s XM slušalicama je što, kao i headseti, imaju mikrofon pa bežično šalju uparenom uređaju ono što čuju. Na XM3 i XM4 nisam imao problem s glavoboljom. Pratit ću situaciju s XM6.
Za zvuk za sada nemam zamjerki, nisam baš stigao previše ni slušat glazbu.
E da, jedna odlična promjena je što moj TV (LG C2) dozvoljava gaming mode i low latency u kombinaciji s XM6 dok to nije dozvoljavao s XM3 i XM4, a s obzirom da puno gameam na TV-u, bolje ne može. 
|
|
|
21.05.2025., 12:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Hvala na recenziji  mislim da ću ipak malo pričekati pa da vidim ostala iskustva. A što se tiče spajanja na TV ja svoju četvorku uredno spojim i igram PS. Ali definitivno najveća glupost da Sony slušalice ne možeš spojiti na Sony konzolu, strašno nego spojim preko TV-a.
|
21.05.2025., 13:04
|
|
Retired Helldiver
|
Meni to spajanje slušalica na TV savršeno odgovara jer imam hrpu konzola, PC, Firestick pa još TV kanale za gledat... To bi bio kaos svaki put radit pairing slušalica s drugim uređajem tj. spajat se svako malo na drugi uređaj. Ovako kako je sad imaš sve na TV-u, jedan pairing za sve.
|
|
|
21.05.2025., 14:03
|
|
CEO uprave *****a.hr
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
MytByte kaže:
To košta 450€ + 
|
novo normalno, Myt...novo normalno...za generacije Z, woke i sl
čist sumljam da su bolje od nekih "običnih" sennheisera ili AKGa.
na žalost nemam kak probati.
|
|
|
21.05.2025., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Jutros stigle i moje XM6 i kao što rekoh osim Sony PS 3D Pulse (koristim svakodnevno) nisam imao iskustva sa over ear slušalicama, pogotovo kad se radi o ANCu. Zadnje dvije godine koristim samo AirPods 2 Pro i zadovoljan sam bez obzira radilo se o NCu ili "kvaliteti" zvuka jer nisam neki zahtjevni audiofil 
Sad par riječi o XM6, na prvo "stavljanje" sam pozitivno iznenađen koliko su udobne i lagane, prilično brzo zaboravim da ih uopće imam na glavi. Sad ih koristim već 2 sata u komadu i jednostavno ništa, nikakve neudobnosti. Što se tiče NCa možda su mrvicu bolje od AirPodsa, barem ovako nabrzinu testirane ispred TVa. Kad je riječ o "kvaliteti" zvuka, na XM6 se osjeti/čuje da je bass jači/dublji, nije sad neka velika razlika ali se definitivno osjeti i tek sad sam shvatio koliko AirPods dobro odrađuju posao s obzirom na veličinu.
Spojio sam ih sa TVom (LG C2) i kad je riječ o Netflixu, tu sam očekivao više, zvuk mi je nekako plitak dok recimo muzika preko YT zvuči puno bolje.
Sve u svemu veoma zadovoljan ali AirPods ću definitivno nastaviti koristiti za sportske aktivnosti jer sa ovim se ne mogu zamisliti da idem trčati a kamoli voziti MTB kroz šumu.
|
|
|
21.05.2025., 16:00
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
k-kekec kaže:
novo normalno, Myt...novo normalno...za generacije Z, woke i sl
|
Laprdaš. Nema to veze s ničim navedenim. Bar u mom slučaju.
Quote:
k-kekec kaže:
čist sumljam da su bolje od nekih "običnih" sennheisera ili AKGa.
na žalost nemam kak probati.
|
S takvim balkanskim stavom i uspoređivanjem krušaka i jabuka teško da ćeš ih ikada probat.
Po kvaliteti zvuka nisu bolje od Sennheiser HD 660S2 koje sam prije 2 godine platio €600 ali zato su XM bežične i imaju NC pa ih radije koristim nego bilo koje žične iz kolekcije, uključujući Senn, AKG, BD i ATH.
|
|
|
Danas, 17:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Doma imam Sennheiser hd650 i Fiio k7, super sam zadovoljan s tim. Ali bi nabavil još jednu lakšu kombinaciju da mogu koristiti na poslu (trenutno imam sony mdrv150), a opet i da je lako prijenosno da mogu slušati na mobitelu, npr da mogu nakon popodnevnog ručka zaspat zavaljen na terasi s blagim asmr žuborenjem. Pa da nije over ear... možda iem neki? i neko mini pojačalo da mrvu pojača zvuk i ako treba radi lakšeg spajanja na mobitel? nemam neko ograničenje u budžetu ali s obzrom da mi nije baš primarno da ne košta previše, ono tipa do 100-150 eura, uzel bi na amazonu vjerojatno
|
|
|
Danas, 22:04
|
|
smotani adrenalin dzanki
Registracija: Dec 2005.
Lokacija: location: just a few neurosis away from a complete disassembly into a proper Dr. Jekyl/Mr. Hyde type of split personality
|
Ako ti nije vazna izolacija vanjskih zvukova onda koss portapro i fiio ka11 ako ces pazit na kabel od tog DAC-a jer je prilicno krhak izgleda. Ali DAC je bomba, masu snage ima i za jace slusalice a portapro bi na njemu trebale fantasticno zvucat. Ako ti se ne da kockat sa kabelom, ima i drugih modela kineskih prijenosnih DACova koji se uklapaju u budzet obzirom da portapro na amazonu idu po oko 50tak eura.
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:24.
|
|
|
|