Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.10.2024., 10:25   #2801
Quote:
plavikaktus kaže: Pogledaj post
Zadnji put kad sam radio s konfirmat serafima isao sam improvizirano, jer moras busit rupu za tijelo i onda jos.....

....Ovak na prvu bi reko da si ok sa alatom, uzmi eventualno cekic kad te nazivcira nes da mos udrit
Hehe, cekic, najbolji savjet. Obavezno jedan sa sobom pri ruci

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
markotornic is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2024., 13:13   #2802
Pozdrav,

Trenutno smo u procesu izrade kuhinje i preporučeni su nam Blum okovi. Naš stolar, koji će raditi kuhinju, nema problema s ugradnjom Blum okova, ali kaže kako on već godinama koristi DTC okove i da nikada nije imao reklamacija na njih. Razlika u konačnoj cijeni iznosi oko 300 €.

Volio bih čuti vaša mišljenja i savjete. Hvala!
J0pac is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2024., 19:16   #2803
Isto preporuka za blum, meni radi kao Švicarac jest da je skuplji. Sebi sam sve od bluma stavljao. Za dtc nisam jos imao prilike se susresti.
bencho2211 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2024., 21:11   #2804
Quote:
J0pac kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Trenutno smo u procesu izrade kuhinje i preporučeni su nam Blum okovi. Naš stolar, koji će raditi kuhinju, nema problema s ugradnjom Blum okova, ali kaže kako on već godinama koristi DTC okove i da nikada nije imao reklamacija na njih. Razlika u konačnoj cijeni iznosi oko 300 €.

Volio bih čuti vaša mišljenja i savjete. Hvala!
Ja imam na kuhinji blum a na komodama dtc.
Blum mi djeluje kvalitetnije. Za 300 eura razlike uzmi blum

E da, i na kupaonskom ormaricu imam blum. A radio je isti stolar kao i komode. Ocito je radi vlage odlucio stavit bolje okove
kljaka-bj is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2024., 10:55   #2805
Quartz radna ploča

Pozdrav,
Jel postoji mogućnost zamjene postojeće radne ploče za quartz ploču? Koliko kužim sve quartz radne plohe dolaze u debljini manjoj od 4cm a meni ne odgovara tanja ploča.
Jel postoji negdje mogućnost nabavke ploče od 4cm?

Hvala
antisa5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2024., 22:13   #2806
Zašto ti ne odgovara?
Nepopularna opcija je stavit dvije ploče jednu na drugu.
Druga mogućnost je podići sve elemente za razliku u visini ako je to razlog zbog kojeg trebaš deblju ploču. Naravno, ovisi o konfiguraciji kuhinje da ne bi sve to ispalo glupavo na kraju.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2024., 20:12   #2807
Quote:
antisa5 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Jel postoji mogućnost zamjene postojeće radne ploče za quartz ploču? Koliko kužim sve quartz radne plohe dolaze u debljini manjoj od 4cm a meni ne odgovara tanja ploča.

Hvala
Hm... Staviti 2 cm iverala pa na njega 2 cm kvarca?
kljaka-bj is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2024., 21:46   #2808
Koji je bolji materijal za ploču - laminam ili kvarc? Gledam u Elgradu, cijene za oba materijala su slične (cca u rasponu od 180 do 300 EUR m2) i ima ih u oba materijala koje mi se vizualno sviđaju pa samo ostaje onda pitanje koji materijal je što se karakteristika tiče bolji za kuhinju?
Njofra15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 16:45   #2809
Kako se sprovode dovodne i odvodne cijevi za cistu/prljavu vodu izmedju perilice sudja i sudopera, ako perilica i sudoper nisu jedno pored drugog, vec je izmedju barem kutni element, a mozda i jos koji?

Jel idu po podu ispod elemenata (ispred straznjih nogica od elemenata) ili po podu uza zid (iza straznjih nogica od elemenata) ili se pak buse rupe u stranicama od elemenata pa cijevi idu poviseno kroz te rupe?

Pretpostavljam da je s prvom opcijom lakse izvuci perilicu van po potrebi.

Slicno pitanje i za fleksibilnu plinsku cijev od metalne plinske cijevi do ugradbene plinske ploce, ako mora preci preko barem jednog elementa s ladicama.
Posret is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 17:26   #2810
Quote:
antisa5 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Hvala
Moze se i od tanje ploce napraviti iluzija deblje ploce tako da se doda prednji rub (od 4 cm) s gerungom:

https://www.instagram.com/karat.hr/p...-/?img_index=1

Disclaimer: nemam iskustva ni s kvarcnom radnom plocom ni s gerungom na istoj
Posret is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 20:25   #2811
Quote:
Posret kaže: Pogledaj post
Kako se sprovode dovodne i odvodne cijevi za cistu/prljavu vodu izmedju perilice sudja i sudopera, ako perilica i sudoper nisu jedno pored drugog, vec je izmedju barem kutni element, a mozda i jos koji?

Jel idu po podu ispod elemenata (ispred straznjih nogica od elemenata) ili po podu uza zid (iza straznjih nogica od elemenata) ili se pak buse rupe u stranicama od elemenata pa cijevi idu poviseno kroz te rupe?

Pretpostavljam da je s prvom opcijom lakse izvuci perilicu van po potrebi.

Slicno pitanje i za fleksibilnu plinsku cijev od metalne plinske cijevi do ugradbene plinske ploce, ako mora preci preko barem jednog elementa s ladicama.
Kraj korpusa koji je odma do perilice moraš proći iza stražnjih nogu da ne pričepiš crijeva najčešće...a onda ti je najlakše sve provuć po podu i izbušit rupu na dnu korpusa iznad kojeg je ventil i sifon. Tak je najbrže i najlakše za počupat ak nastane sranje.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 23:33   #2812
Super, hvala!
Posret is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2024., 14:59   #2813
Pozdrav, donje kuhinjske elemente bi napravili od iverala/ medijapana sa Hrast Bardolino natur dekorom.

Problem je jer želimo uklade u tim donjim elementima. Tri stolara su mi do sada rekli da nije moguće napraviti uklade i onda bordelino dekor ili da bi to bilo amaterski. Jedan stolar je to prihvatio bez problema.

Može li mi netko sa znanjem/ iskustvom objasniti zašto bi to bio problem? Strah me sad da ovaj što to može napraviti napravi "amaterski".

Malo da se educiram prije nego ih povratno kontaktiram

Hvala unaprijed
brkanich is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2024., 13:52   #2814
Ovi koji su ti rekli da se to ne može su amateri (ne znaju/nemaju s čim/ne da im se). Ovaj što je prihvatio će to sigurno dobro napraviti. Okvir se radi od iverala debljine 18 mm a uklada od iverala istog dekora debljine 10 mm. Izgledati će "amaterski" za nas "profesionalce", ali nema prepreke da se to tako napravi.
Old 06.11.2024., 23:07   #2815
Prvo pitanje u vezi lokacije uticnica za ugradbenu perilicu posudja i za ugradbenu pecnicu (ispod radne ploce). Pretpostavljam da uticnice radi dostupnosti nikad nisu iza same perilice i pecnice, vec uvijek iza elementa do perilice/pecnice na kojem se napravi rupa na pozadini. Je li problem ako je taj element ladicar? (Pretpostavljam da nije jer se ladice uvijek mogu izvaditi). Ima li jos nesto o cemu treba voditi racuna?

Drugo pitanje u vezi nape. Ona metalna 'dimnjak' maska se obicno potegne skroz do plafona. Meni to ne moze jer tuda ide cijev za plin, znaci maska ce biti kraca. Je li to neki problem ili je u pitanju samo estetika (i eventualno upadanje prasine odozgo)?
Posret is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 12:28   #2816
Quote:
donktard kaže: Pogledaj post
Zašto ti ne odgovara?
Nepopularna opcija je stavit dvije ploče jednu na drugu.
Druga mogućnost je podići sve elemente za razliku u visini ako je to razlog zbog kojeg trebaš deblju ploču. Naravno, ovisi o konfiguraciji kuhinje da ne bi sve to ispalo glupavo na kraju.
Jel mi ostaje postojeći šank koji je iverica 38mm a ako bude manje onda moram i zidnu oblogu zamijeniti
antisa5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 10:11   #2817
Pozdrav svima!

Molim neku preporuku za majstora ili salon za izradu L kuhinje u Zagrebu?

Ima li tko kakva iskustva sa Primom?

Hvala!
Kriminaldo is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2024., 16:41   #2818
Nemam iskustva sa Primom osobno, ali zato 90% koje znam osobno i koje ti znaju nemaju dobra iskustva i svi do jednog tvrde da nebi više nikada ništa uzeli u Primi. Komunikacija s kupcima im je očajna, isporuka najčešće kasni pa ih ne možeš nikako pritisnuti i agonija traje bez završetka, a sve to masno platiš.

Ja bih trebala preporuke za majstora ili firmu za kuhinju (i namještaj općenito, konkretno - ormari) po mjeri, s područja Zagreba ili Varaždinske županije, koji je mobilan i voljan raditi u obližnjem terenu. Treba nam više toga uz kuhinju, pa ako netko ima svježe preporuke, iskustva...
Divia is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2024., 07:22   #2819
Quote:
Prvo pitanje u vezi lokacije uticnica za ugradbenu perilicu posudja i za ugradbenu pecnicu (ispod radne ploce). Pretpostavljam da uticnice radi dostupnosti nikad nisu iza same perilice i pecnice, vec uvijek iza elementa do perilice/pecnice na kojem se napravi rupa na pozadini. Je li problem ako je taj element ladicar? (Pretpostavljam da nije jer se ladice uvijek mogu izvaditi). Ima li jos nesto o cemu treba voditi racuna?
Ne znam koje je pravilo struke, ali vidio sam i varijantu kad je iza uredaja i kada je sa strane. Ako je sa strane, nije problem s ladicarem, napravi se rupa iza kako kazes. Ako je sa strane, mogao bi biti problem ako bocne plohe elemenata idu skroz do zida, jer neces moci provuci glavu od kabela od njih. Naravno, mozes ih zarezati pa opet problem rijesen.

Quote:
Drugo pitanje u vezi nape. Ona metalna 'dimnjak' maska se obicno potegne skroz do plafona. Meni to ne moze jer tuda ide cijev za plin, znaci maska ce biti kraca. Je li to neki problem ili je u pitanju samo estetika (i eventualno upadanje prasine odozgo)?
Ne vidim neki problem. Moze i ta maska biti pokrivena odozgo pa ti prasina nece upadati direktno, makar, mislim da su to one stvari koje ako otvoris nakon godinu dana koristenja imat ce brdo prasine kako god da okrenes.
Old 17.11.2024., 15:00   #2820
Hvala na savjetima @plavikaktus. Ovo s uticnicom iza elementa pored ugradbenog uredjaja mi se cini prakticnijim da se uredjaj moze lako iskljuciti iz struje (npr. kod mokrog ciscenja). Ako je uticnica iza uredjaja, onda moram gasiti sklopku.

Jedino dodatna gnjavaza moze biti duljina kabela ako je uticnica predaleko, jer pretpostavljam da uredjaji vecinom dolaze s nekim mini kabelom tipa metar duljine.

A cini mi se izazovnim i pogoditi lokaciju uticnice za napu. Morat cu izgleda u nekom programu sve to dobro skicirati prije nego budem trazio elektricara. Za sada sam na IKEA kitchen planneru.
Posret is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:57.