Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.04.2008., 18:53   #2841
Quote:
Rupy kaže: Pogledaj post
Koja je na kraju tocna rezolucija za tu plazmu? U nekim ducanima vidim da za taj model napisu 1365x768, dok u nekim 1024x768.

Kupujem uskoro ili taj model ili eventualno PS50Q96HD. Jos se dvoumim.
Pozz....
50"!!!!!
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 18:58   #2842
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
50"!!!!!
Cemu cudenje?!
Rupy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 19:06   #2843
Nije cudjenje nego sam htio reci da uzmes 50" ako budzet dopusta!
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 19:14   #2844
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
Nije cudjenje nego sam htio reci da uzmes 50" ako budzet dopusta!
Naravno da budzet dopusta! Mislis da je to puno bolja opcija samo zbog dijagonale ili je jednostavno model kao takav puno bolji od 42"-ice.

Procitao sam par recenzija o ta dva modela i koliko sam primjetio razlika je jedino u rezoluciji i mozda nekim sitnicama.
Rupy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 19:16   #2845
Veci ekran = veci impact, pogotovo na filmovima koji su uzi od 16:9 npr 2,35:1 cinemascope (vecina americkih) i pogotovo ako si udaljen od ekrana vise od 3m...i veca hoeizontalna rezolucija dobro dodje mada s 3m neces primjetiti mrezu pixela...
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2008., 19:35   #2846
Da, tak si i ja nekak mislim.... inace udaljenost i je veca od 3m tak da cu definitivno uzet 50".
Sad jos jedino moram odlucit gdje ju kupit.... najjeftinija je u AVR trgovini....

Thanks,
Rupy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 08:33   #2847
Nova PANASONIC full hd plazma i SONY camcorderi
Od danas je u prodaji novi model full hd plazme iz PANASONIC-a. TH-42PY85P može prikazati 1080p rezoluciju uz do sada neviđeni dinamički kontrast od 1:1,000,000 (prirodni kontrast 1:30,000). Visoki kontrast znači veću razliku između crne i bijele boje, samim time i širi spektar svih boja, a to rezultira prirodnijom slikom. Sam prikaz slike je na 100Hz, a na raspolaganju su 3 HDMI ulaza, PC ulaz i utor za SD karticu. Cijena od 12.499 kn je zaista best buy s obzirom na ono što ovaj televizor nudi, a sklopu naše EURO 08 akcije na poklon dobivate i DVB-T tuner i zidni nosač !!! Ovaj, kao i ostale modele marki Pioneer, Philips, Panasonic, Sony i Heier možete razgledati u našem dućanu u Varaždinu, Zagrebaćka 65. Ukoliko Vam je to predaleko, samo nazovite i plazma je sutradan pred Vašim vratima - dostava je besplatna za cijelu Hrvatsku, a plaćanje je moguće karticama, gotovinom i virmanom.

OVOJ SA WWW.RONIS.HR

Ja sam se spremao kupit PANASONIC TH-50PY70P ali čini se da je ovo puno bolje joša ako daju i DVB-T, kojeg uPY70P ne nudi onda mislim da je to to. Ekran je manji za 8 incha ali nije to toliko strašno.
vlastimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 11:07   #2848
Quote:
SOLE kaže: Pogledaj post
ma vidio sam na netu i ja tko je zastupnik tko nije...zato i nema logike da je kod zastupnika cca 7700 kn, a u dučanima jeftinije..nešto tu nije u redu....a pogotovo kako sam rekao u pevcu po toj cijeni(cca6800) dobiješ i gratis kučno kino
ako zastupnik ima maloprodaju, to ne znači da će ti prodavati po veleprodajnim cijenama. njemu to nije u interesu. u maloprodaji će i on uzeti maloprodajnu maržu. veća cijena, veća marža i zarada od prodaje, manja cijena, manja zarada od marže ali veći promet. na kraju svatko cijenu formira prema vlastitom osjećaju. kome se isplati biti među skupljima? nekome se valjda i isplati jer brand maloprodajni dućan ima veće promete od dućana koji nije takav brand (ili bar nije u tom segmentu brand, tipa npr. peveca)
Old 28.04.2008., 12:52   #2849
Pozdrav,
sori ako je ovakvo pitanje već bilo, prolistao sam zadnjih 5-6 stranica i nema...

Dakle, trebao bih plazmu od 117 ili 127 cm do 10.000 kn.
To su svi uvjeti, nije bitno koja je marka samo da je najbolja, model best buy

Vidim ovaj Samsung PS50Q96HD je spomenut, ima li štogod bolje za te novce?
muhha is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2008., 16:19   #2850
i samsung i pany nude za svoje novce puno, pa ne možeš pogriješiti
Old 28.04.2008., 16:41   #2851
Quote:
zed_alive kaže: Pogledaj post
i samsung i pany nude za svoje novce puno, pa ne možeš pogriješiti
O.k. hvala, kad bi ti bio u toj situaciji koji bi uzeo?
muhha is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2008., 01:30   #2852
Plazme: 1. Pajonirac
2. Pany
3. svi ostali
Ekipa, pazite te Pionirčeke sad, pada im cijena ko blesava otkad su objavili da prestaju s razvojem i proizvodnjom istih, bio u ned. u Tehnomaxu (King Cross) u Zagrebu i nemoš vjerovat!! 42'' nekih 13(!!!)tisućica, a čak 50'' "samo" 19somića !!!!!! Znam, puno je i dalje, al u odnosu na ono kolko su bile (od 25.000 na više ovisno o dijagonali....) - mrak! A cijene će im po svoj prilici i dalje padati pa ko može nek se nauživa Prvenstva i Pekinga na veličini ... Ako ne, g. Pan je uvijek tu (što se plazmi tiče)....
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2008., 09:59   #2853
Quote:
muhha kaže: Pogledaj post
O.k. hvala, kad bi ti bio u toj situaciji koji bi uzeo?
pravo da ti kažem, ne znam. pany me ne impresionira SD slikom sa zemaljskih programa a sliku starijih modela samsung plazmi pamtim po dobrom upravo u tom segmentu, pa bi dobro isčekirao sliku na tom modelu samsunga i ako je u tom segmentu bolja, čak bi radije uzeo samsunga. no obzirom da je pany ovaj trenutak u trendu u hrvata, mogao bi me rasčerečiti netko radi ovakve hereze no s druge strane, ako dodaš u priču vanjski HD/upscaling HDMI receiver, onda je to sasvim druga priča za koju nisam kompetentan dati ocjenu
Old 29.04.2008., 10:48   #2854
Quote:
pravo da ti kažem, ne znam. pany me ne impresionira SD slikom sa zemaljskih programa a sliku starijih modela samsung plazmi pamtim po dobrom upravo u tom segmentu, pa bi dobro isčekirao sliku na tom modelu samsunga i ako je u tom segmentu bolja, čak bi radije uzeo samsunga. no obzirom da je pany ovaj trenutak u trendu u hrvata, mogao bi me rasčerečiti netko radi ovakve hereze no s druge strane, ako dodaš u priču vanjski HD/upscaling HDMI receiver, onda je to sasvim druga priča za koju nisam kompetentan dati ocjenu
O.k hvala, brijem da ću ipak pany kupiti, ne bih htio ići protiv trenda
muhha is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2008., 12:10   #2855
Quote:
O.k hvala, brijem da ću ipak pany kupiti, ne bih htio ići protiv trenda
nekako sam si mislio da će tako završiti...

nevjerojatan si. nemaš vlastitog stava, nemaš povjerenja u sebe da na slici vidiš što je bolje što je lošije, ne želiš si čak dati truda pogledati najprije, ali si povodljiv. kaj ak se sutra trend okrene i svi počnu brijati na samsunga?

naj se ljutit al žao mi je vremena i utrošenih rečenica
Old 29.04.2008., 12:43   #2856
bio u trg. centru i gledam samsung 37 inča full hd 1920*1020 LCD za nekih 6600 kuna (getro zg) i razmišljam kaj da radim panasonic 37pv80 ili to?
u tom trentku na CNN-u neka konferencija za novinare na lcd-u i počnu bljeskovi od bliceva ( valjda nekih 10 fotogarafa) slika se držala nakon 2-3 bljeska a onda rasulo, ja nisam neki poznavatelj elektronike pa neznam kaj to znači ali slika je doslovno nestala, nestala je kažem vam... to nije bilo "nema rezoluciju" itd. nego nema jeb... slike čovječe puno boja ali najviše bijele i titranja kvadrata veličine 3*3 cm. Sad ja pitam koliki pacijent moraš bit da kupiš LCD.
Usput imam zadnju generaciju 37 inča CRT od philipsa godina 2006 i kad tamo takvih sranja nema, pa pobogu šta će mi gluposti za 10000- 15000 kuna kad je to zapravo tehnologija za gledanje statičnih slika...
dakle panasonic...
zekoslavac is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2008., 12:59   #2857
Quote:
nekako sam si mislio da će tako završiti...

nevjerojatan si. nemaš vlastitog stava, nemaš povjerenja u sebe da na slici vidiš što je bolje što je lošije, ne želiš si čak dati truda pogledati najprije, ali si povodljiv. kaj ak se sutra trend okrene i svi počnu brijati na samsunga?

naj se ljutit al žao mi je vremena i utrošenih rečenica
Imaš pravo, super si me procjenio...i nije stvar u tome da sam pitanje postavio najpreciznije što sam mogao: 50incha, desetak tisuća kuna...
i nije stvar da sam samo očekivao 2-3 modela koji zadovoljavaju te uvijete koje bih onda sam odvagnuo pluseve i minuse...
i nije stvar da si sam dao potpuno općeniti odgovor ("i samsung i pany nude za svoje novce puno, pa ne možeš pogriješiti")...
NE, stvar je u tome da ja nemam stava i tolko sam glup da ću otići u najbliži supermarket i reć dajte trispet kila Panasonica...
muhha is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2008., 13:00   #2858
slično bi vidio i na ostalim LCD-ima. pate od dosta neželjenih efekata. ali samsung nije poznat po LCD-ima, dok su im plazme solidne kvalitete. mene bi što se tiče kvalitete apsolutno zadovoljila kombinacija 37'' pany + vanjski HDMI receiver,, ali je za udaljenost s koje gledam, a koja počinje od 2,5 m, 37'' bar meni prevelik ekran, a i lova se penje na 10000 kn a to je cijena koju nisam bio spreman platiti
Old 29.04.2008., 13:04   #2859
Quote:
Imaš pravo, super si me procjenio...i nije stvar u tome da sam pitanje postavio najpreciznije što sam mogao: 50incha, desetak tisuća kuna...
i nije stvar da sam samo očekivao 2-3 modela koji zadovoljavaju te uvijete koje bih onda sam odvagnuo pluseve i minuse...
i nije stvar da si sam dao potpuno općeniti odgovor ("i samsung i pany nude za svoje novce puno, pa ne možeš pogriješiti")...
NE, stvar je u tome da ja nemam stava i tolko sam glup da ću otići u najbliži supermarket i reć dajte trispet kila Panasonica...
htjedoh ti reći da je najbitnije tvoje oko. što mi vrijede svi hvalospjevi koje pročitam na forumu kad se svaki put razočaram kad vidim SD prijem tv signala na panyju? nisu to dobro riješili. ali uz kvalitetan HDMI digitalni receiver, to je vjerujem sasvim druga priča, jer taj isti receiver rješava panyja problema s onim što je najmanje kvalitetno na njemu i gdje se proizvođači doista nisu potrudili, a to je tuner+procesiranje SD signala. a sam po sebi, samsung to radi bolje. ako ne vjeruješ, pitaj woba

ima još jedan argument za samsunga nevezan uz sliku. dobiješ original korejanca, dok kad kupiš panyja dobiješ čeha. očekujem bitno manje kvarova samsunga
Old 29.04.2008., 13:16   #2860
Naravno da je na kraju oko ono koje će presuditi, slažem se.
... ali koje modele da oko gleda, to te ja pitam, daj reci barem jedan Samsungov model pa kad se zaletim u razgledavanje mogu znati što sa čime da uspoređujem.
muhha is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:30.