Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.06.2020., 13:05   #2841
Još je i dobro kad uzmemo u obzir da taj motor vuče korijene od 1.9jtd/cdti
Old 19.06.2020., 14:54   #2842
Quote:
high road kaže: Pogledaj post
Roktava u kabini ili izvana? Jer ovo prvo - i nije baš...
Super je auto, a i iznutra je glasan jedino pri 180 km/h

Izvana je glasan. Bas kao traktor. Fali onaj ugladeniji moderniji zvuk koji imaju VW, i svi ostali valjda
lordhart is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2020., 22:58   #2843
Quote:
lordhart kaže: Pogledaj post
Super je auto, a i iznutra je glasan jedino pri 180 km/h

Izvana je glasan. Bas kao traktor. Fali onaj ugladeniji moderniji zvuk koji imaju VW, i svi ostali valjda
Hm, pa ako ćeš tako birat - onda mi je bitnije koji je u kabini tiši, a tu je Passat ipak dosta bučniji, pogotovo slabiji paketi opreme... Na A4 su to bolje riješili slažem se, ali njega ne bi trpao u isti koš s ova 2. Da ne bi bilo zabune - govorim o Insigniji A, Passatu B7 i A4 B8, svi s 2.0 dizlima.
high road is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2020., 10:53   #2844
Quote:
Henry Miller kaže: Pogledaj post
Ti zasigurno imaš više informacija s obzirom da imaš taj motor, jel se do sada pokazalo da je taj od 170 KS dobro sklepan ili ima možda pokoju mušicu? Ja nisam do sada ništa našao loše o njemu.
Nisam nista lose cuo do sada. Doduse vise ne pratim DE/UK forume kao prije...

Na mojoj se do sada dogodio samo jedan problem: krepao NOx sensor koji je zamijenjen u garanciji (pisao sam o tome ovdje). Ok, tehnicki to nije dio motora...

Tako da...u mojoj rubrici “nepredvidjeni izdaci” nakon 5 godina jos uvijek stoji 0 kn. Vidjet cemo sto ce biti u sljedecih 5
RoadRage is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2020., 12:09   #2845
Ti si imao srece da ti krepa u garanciji ....jer nema kome NE krepa (ne samo Opel), NGK NTK nesmije vise prodavat SAMO senzor pa pitaj koliko kosta u kompletu sa elektronikom ...
Odgovori s citatom
Old 21.06.2020., 20:46   #2846
Da, u servisu su mi cak i spomenuli cijenu koja bi bila izvan garancije. Mozak mi je u medjuvremenu potisnuo tu traumu duboko u podsvijest.

Jebo ih ja i ti senzori. Koliko mi je poznato ima ih dva - pa se pitam kad ce sljedeci doci na red...
RoadRage is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2020., 14:05   #2847
Što je zanimljivo - češće ode onaj drugi, IZA filtra ... a meni je otišao onaj prvi ... ma sve čekam .... i nadam se da dok đubre ne krepa netko dođe sa zamjeskim ...
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 13:52   #2848
Lijep pozdrav svima.
Uskoro bih trebao uzeti Opel Insigniu Sport Tourer 2.0 cdti 125 kw, 2016. god, pa me zanima ima li netko iskustva sa ovim motorom i kakav je auto ako netko zna iz iskustva?
Hvala
Milky2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 15:10   #2849
Hoćeš ju uvesti ili kupiti tu? Koliko ima km i koja je cijena?
Henry Miller is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 15:11   #2850
Ima ih nekoliko na ovom forumu, sve što se piše odnosi se na B20DTH motor,
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 16:16   #2851
Quote:
Henry Miller kaže: Pogledaj post
Hoćeš ju uvesti ili kupiti tu? Koliko ima km i koja je cijena?
Ovdje ću je uzeti. 95xxx km, a cijena 14500 eura.
Milky2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 13:45   #2852
Krasno je pocelo drugih 50k km.

Prije 3 dana, autoput, kod Zadra mi se odjednom upalila check engine lampica. Stao, provjerio ulje, vodu, sve normalno. Motor normalno radi. Krenuo dalje, sve ok, motor normalno vuce, potrosnja normalna, sve kao i inace. Normalno dosao do Zagreba...s cijelo vrijeme upaljenom lampicom.

Odmah mi se javio film od prije 1.5 godine - sve identicno kao i tada. Tada je bio senzor dusikovih oksida, zamijenjen pod garancijom.

Danas otisao u Opel servis (AutoWill). Dijagnoza: opet senzor dusikovih oksida. Ovaj put je otisao prvi (prosli put je bio drugi). Ceh: novi sa zamjenom kod njih: 5000 kn. Bas me raspizdilo ovo sve. Pa koji k je tom autu da guta te senzore ko kekse? Dva otisla u 54k km...

Lik iz servisa mi kaze da se to mora promijenit, da se mogu vozit jos neko vrijeme ali samo dok se DPF ne napuni. A ja u subotu moram na put...argh

CDRW i ekipa, pomagajte! Jel se moze kako jeftinije proci? Ima li neka druga opcija ili mi ne gine 5 soma kuna bye bye?
RoadRage is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 14:12   #2853
Nema ti pomoći (nažicaj popust koliko ide, a ide i 30% ako si kod njih servisirao auto, toliko sam ja dobio na isto u PSC). NGK-NTK je jedno vrijeme prodavao SAMO senzore (znaš da Oplo prodaje senzor i elektroniku s njim) ali je onda navodno od samog Opla dobio po prstima.

Inače senzor nije mrtav - samo nije prošao jednu od internih kalibracija i taj senzor NEMA VEZE sa DPF-om, DPF radi kao i obično, ovo je SCR i taj se neće napunit nikad. I dobro provjeri KOJI senzor - ako ti je ponovo crkao isti imaš garanciju na njega. Ako je ovaj puta onaj preostali ... jebi ga.
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 14:36   #2854
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
nažicaj popust koliko ide, a ide i 30% ako si kod njih servisirao auto, toliko sam ja dobio na isto u PSC).
Da, odmah sam pitao za popust i dali su mi 30%. Tih 5000 kn je s tim popustom, orginalna cijena je 6900 kn.

Quote:
Inače senzor nije mrtav - samo nije prošao jednu od internih kalibracija i taj senzor NEMA VEZE sa DPF-om, DPF radi kao i obično, ovo je SCR i taj se neće napunit nikad. I dobro provjeri KOJI senzor - ako ti je ponovo crkao isti imaš garanciju na njega. Ako je ovaj puta onaj preostali ... jebi ga.
To sam ja liku rekao - da taj senzor nema veze s DPFom a on me uvjerava u suprotno. Da je "to sve povezano". Argh...

Quote:
I dobro provjeri KOJI senzor - ako ti je ponovo crkao isti imaš garanciju na njega. Ako je ovaj puta onaj preostali ... jebi ga.
Je, sad je prvi, prosli puta je naravno bio drugi. Zajeb

Sad se vec pitam da li sam trebao napraviti onaj update softvera vezano SCR. Povecala bi se AdBlue potrosnja ali bi mozda manje jeo kekse
RoadRage is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 15:30   #2855
Uh, sve ti jebem. Sranje generalno. Kolika je garancija na novougrađeni senzor? Sve mi se nekako čini da bi to mogla biti trajna kronična bolest...
Henry Miller is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 15:33   #2856
Eto, kod mene je drugi originalni a prvi je crkao na cca 150.000 km.

No nešto mi ne štima sa cijenom .... 5000 je puna cijena i na to sam ja dobio rabat. Pitaj Anđelka, možda sad ima bolju opciju (nije imao kad je meni trebalo, prije cca godinu dana).

A za DPF stojim - osobno sam napraivo 20.000 km sa lampicom koja se malo palila, malo gasila, malo sam je ja gasio dijagnostikom i problema nema. DPF i SCR su odvojeni slučajevi. Interesantno ti je da ECU radi test tih usranih senzora JEDINO na autocestii VALJDA ako si na tempomatu .... sad znaš zašto ti se upalila kod Zadra

Dakle možeš vozit, neće se ništa dogodit (čak ti i AdBlue troši ....psmtr ....).

No nešto drugo mi je sad palo na pamet .... ti si naveo da ti "tank" AdBlue traje i traje i traje skoro 3x dulje od mojeg (12.000 km kod tebe i niti 5000 km kod mene) ..... hmmmmm, da tu nije neki problem?
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 21:24   #2857
Čitajući ovo - čini se da sam imao sreće da nikad nisam kupio Insigniu, a par puta sam bio stvarno blizu. Mislim da je jedna od koje sam odustao čak završila kod nekog forumaša, a bila je relativno neloša...

CD, ti si se dvoumio između Insignije i Passata? Kakvo je sad razmišljanje? Da li si se zaj... ili si sveukupno još uvijek zadovoljan? Koliko km ima i koliko para si iskrcao na neredovite stvari?
high road is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 21:34   #2858
I kaj bude za nasljednika/cu.
Da aktiviraš opet Patnje mladog CD-a
Old 15.07.2020., 21:43   #2859
Quote:
high road kaže: Pogledaj post
Čitajući ovo - čini se da sam imao sreće da nikad nisam kupio Insigniu, a par puta sam bio stvarno blizu. Mislim da je jedna od koje sam odustao čak završila kod nekog forumaša, a bila je relativno neloša...

CD, ti si se dvoumio između Insignije i Passata? Kakvo je sad razmišljanje? Da li si se zaj... ili si sveukupno još uvijek zadovoljan? Koliko km ima i koliko para si iskrcao na neredovite stvari?
Ne, nisam se dvomio nego Passat (taj je bio prvi izbor) nismo mogli dobiti.

A jesam se zajebo ... pa kak da ti kažem, ja sam kupio i drugu Insigniu. Zajedno su napravile 320.000+ km, do sad je nepredviđenog troška taj senzor NOx-a i crevo turbine (koje tak često grune na B motorima da ga PSC drži na skladištu ).
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 21:45   #2860
Ima li kakve dječje bolesti Insignia 2 1.5t benz. od 165ks? Kakav im je automatik?
djurak84 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:41.