Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.07.2020., 21:55   #2861
Po meni je to premali motor za tu karoseriju .... mogao bi se brzo umorit. Automatik je dob..... ček malo - tu je onaj stari Aisin sa 6 brzina? Nope, ne, valja onaj GM od 8 ovaj od 6 je .... meh, ako si nezahtjevan.
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 21:59   #2862
Jos je to mlad motor ali ne bi trebo imati nekih problema posto je relativno "jednostavan" .
ISB123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2020., 22:46   #2863
https://youtu.be/J7LZnv7EDUs

Ako nekog još zanima test insignije 2 1.5 165ks sa manualnim mjenjačem.
Marek je hvali da je jako udobna! Motor prosječan, a mjenjač ručni loš.
djurak84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 09:31   #2864
OK, Oplo mjenjaci nisu cudo tehnike ali ova sto je Marek pokazao nije normalno. Ostalo je ocekivano.
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 11:17   #2865
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Ne, nisam se dvomio nego Passat (taj je bio prvi izbor) nismo mogli dobiti.

A jesam se zajebo ... pa kak da ti kažem, ja sam kupio i drugu Insigniu. Zajedno su napravile 320.000+ km, do sad je nepredviđenog troška taj senzor NOx-a i crevo turbine (koje tak često grune na B motorima da ga PSC drži na skladištu ).
Pa onda nije tako loše... Ovaj s 2 senzora u 50t km me zabrinuo... Btw, druga je bila uvoz? Ne pratim ih više, ali čini mi se da su sve manje na cijeni kao rabljene?
high road is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 11:19   #2866
Da, kao rabljene ne vrijede nista (karikiram) a nakrcane su opremom, ocito ih u DE ima na vagone iz lizinga.
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 12:42   #2867
Ono što ja gledam je i dalje oko 30k eura
Dakle drži cijenu

Gledam sve i svašta,i plačem što nema Giulie karavan i Levorga s normalnim mjenjačem

XC70 papreno skup
Old 16.07.2020., 14:24   #2868
Quote:
Po meni je to premali motor za tu karoseriju .... mogao bi se brzo umorit. Automatik je dob..... ček malo - tu je onaj stari Aisin sa 6 brzina? Nope, ne, valja onaj GM od 8 ovaj od 6 je .... meh, ako si nezahtjevan.
Insignie B bi trebale imati Aisin 8 brzinac. 1.5 turbo mislim da ima auto od 6 brzina.

"insignie" tj. Buick u Americi i Kini koriste GM 9 brzinac
!!MEDO!! is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 14:34   #2869
Samo upadica... Stara, prva Insignia, kao i prethodna Astra, Seat Leon itd. mi je fest karizmatičnija od nove, tj. novih modela. Još kad vidim staru Insigniu (redizajn osobito), trznem i ispratim ju pogledom. Nove ne baš. Astra isto. Nova bez duše, stariji model za oko sjajan...

Kako vama leže stara vs nova Ins.?
FED is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 14:42   #2870
Quote:
!!MEDO!! kaže: Pogledaj post
Insignie B bi trebale imati Aisin 8 brzinac. 1.5 turbo mislim da ima auto od 6 brzina.

"insignie" tj. Buick u Americi i Kini koriste GM 9 brzinac
Da, to su po meni usrali jer ako je 8 brzinac mogao u diesele ne vidim zašto nije mogao i u benzince?

Quote:
FED kaže: Pogledaj post
Samo upadica... Stara, prva Insignia, kao i prethodna Astra, Seat Leon itd. mi je fest karizmatičnija od nove, tj. novih modela. Još kad vidim staru Insigniu (redizajn osobito), trznem i ispratim ju pogledom. Nove ne baš. Astra isto. Nova bez duše, stariji model za oko sjajan...

Stara mi je dizajnerski bolja. No kao što znamo 100 ljudi 100 preferencija.
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 14:46   #2871
Nema tu logike svasta kod GM-a. 1.4T i 1.5T su u kini dolazili sa DCT-om.
ISB123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 15:01   #2872
Quote:

Apsolutno stara i to pre-fl model, još ako je malo jači paket opreme i neke zgodne felgice... Naravno sve mora bit original, bez ikakvih aftermarket dodataka... Inače iz tog vremena mi dosta pre-fl modela izgleda bolje od fl-a, što inače nije slučaj... Recimo, Insignia A, A4 B8, MB W204... OK, kod BMW-a je E90 fl dosta lijepši od pre-fl modela...
high road is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 20:21   #2873
Quote:
Stara mi je kao neka Astra koja se malo napuhala.
Nova mi je daleko bolja
mack5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 20:28   #2874
Prevelika je nova za to što nudi unutra, hrpa prostora neiskorišteno. I stara je bila relativno slabo iskorištena no nova....
Taj prednji dio bez kraja i konca pojede pol auta. Dalo bi se to složiti da dobro izgleda i nešto položenije.

Posebni touch su mi ekstra farovi kad digneš prtljažnik kod starog karavana. San svakog rezača troškova.
Nick Fallin is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 17:29   #2875
Evo, stavljen novi senzor. Lampica vise ne svijetli a ja 5 kila laksi

Quote:
No nešto mi ne štima sa cijenom .... 5000 je puna cijena i na to sam ja dobio rabat. Pitaj Anđelka, možda sad ima bolju opciju (nije imao kad je meni trebalo, prije cca godinu dana).
Po povratku u Zagreb, ja sam se narucio u AutoWill Spansko na dijagnostiku. Nakon sto su mi javili o cemu je rijec krenuo sam zvati vise strana, npr. Kozinu (5 600 *bez zamjene*), PSC u Capraskoj (nismo ni dosli do cijene ali je "skupo i treba narucit, znaci tek sljedeci tjedan"), Sare, Pavicic (oboje nisu pokazali interes niti pola posto za taj popravak).

Zvao sam i Andjelka. Lik je stvarno fantasticno susretljiv i ugodan za razgovor. On je uspio naci u Sloveniji jedan jedini za 3745 kn, veli da pise da je OEM. E sad, ja sam mu odmah rekao da cu ga nazvati za pola sata da potvrdim. Otisao do AutoWilla i pitao je li ok da donesem senzor. Oni su kategoricki rekli da to nije moguce, da ugradjuju samo vlastito narucene (na kraju su moj senzor narucili iz Madjarske).

I tako sam na brzinu napravio kalkulaciju, ako uzmem od Andjelka, onda moram jos platiti 375 kn dijagnostiku AutoWilluu + pronaci nekoga i platiti da mi to ugradi. Na kraju i ne bi bila neka znacajna usteda. Da zakljucim, ostavio sam auto kod njih i narucio senzor.

Ima jos jedan razlog zasto mi je odgovaralo da ostavim auto kod njih:

Quote:
No nešto drugo mi je sad palo na pamet .... ti si naveo da ti "tank" AdBlue traje i traje i traje skoro 3x dulje od mojeg (12.000 km kod tebe i niti 5000 km kod mene) ..... hmmmmm, da tu nije neki problem?
Vidis, to ti sada mene kopka najvise. Je li moguce da je softver uzrok krepavanju senzora?
Frajer iz AutoWilla kaze da "sigurno postoji dobar razlog zasto taj update postoji". E sad, mozda me samo zeli "utjesiti", mozda samo sere, mozda zaista ima neka saznanja....ali o tome mogu samo nagadjati.

U svakom slucaju, naravno da sam im predao zahtjev da updateaju softver. Eto, sada ce i meni svakih 5k km trazit dopunu Inace, zadnji put sam dolijevao prije 20 tisuca km. I pazi sad, ovo kad mi se uplalila lampica kod Zadra, stao sam tamo na Tifonu i nakon sto sam provjerio ulje, vodu i to, rekao idem natocit AdBlue. I na pistolju sam natocio 5.61 litru! Dakle, auto je potrosio 5.61 litru AdBluea na 20 000 km. Pa ti reci je li to bilo normalno
RoadRage is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 17:35   #2876
Meni na Ford Ecoblue-u iste zapremine motora uzme drito litru na 1k.
Nick Fallin is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 18:34   #2877
Da je u moje vrijeme Anđelko imao senzor po 3400 nebi sekunde dvojio - pogotovo jer mi je vodtelj servisa PSC-a u V.Gorici otvoreno rekao da nađem ako mogu jeftinije. Tak da Will mi se malo cigani, nek se napuši, neće on, hoće netko drugi montirat ono što ja kažem na moj auto. Još kad sam prvu kupovao radili su prek kurca, zato i je kupljena u PSC-u.

Btw dok je moja žena vozila Vectru - nije kod Willa bilo problema dofurat svoj dio pa da ugrade ....
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 19:51   #2878
Quote:
Nick Fallin kaže: Pogledaj post
Meni na Ford Ecoblue-u iste zapremine motora uzme drito litru na 1k.
Isto tako troši i naš službeni caddy 2.0 tdi. Ima spremnik od 10l i jučer se sa niti 8tkm na satu upalila lampica za adblue. Kolega danas natočio nešto manje od 8l. Vožnja je izvangradska.
djurak84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2020., 18:20   #2879
Jel insignia automatik dobar auto gledam novije verzije, 2018 i to? Dvoumim se između mazde 6 i insignie, kaj bi rekli da je bolje?
NightStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2020., 18:34   #2880
8 brzina valja, 6 ... meh.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:07.